KAUNIS MEIKKIPOHJA – 3 SALAISUUTTANI

17.01.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Saan paljon kysymyksiä, että miten saan meikkipohjani näyttämään kuulaan luonnolliselta, vaikka onhan ihossani paljon auringon aiheuttamia vaurioita. Yksi salaisuus varmasti on se, etten edes koita peittää ihossani kaikkea, koska silloin iho ei näyttäisi iholta vaan iholta, jossa on selkeästi meikkivoidetta. 

Tietenkään hyvää ihonhoitoa ei voi painottaa tarpeeksi, koska ilman sitä ei homma onnistuisi. TÄSSÄ viimeisin postaus omasta ihonhoidosta, jota olen nyt talvella suosinut.

1. PEHMOINEN IHO ENNEN MEIKKIÄ

Olen huomannut, että aika usein meikkiä lisätessä monen iho ei ole tarpeeksi kosteutettu. Ihon pitäisi tuntua pehmeän kosteutetulta. Puhun usein vertauksena kämmenselästä: Se miltä (hyvin suurella todennäköisyydellä) kämmenselkäsi tuntuu nyt, ei ole se miltä ihon pitäisi tuntua, kun siihen lisää meikkivoidetta. Eli iho voi olla tasainen, mutta ei pehmoisen kosteutettu.

Usein ihonhoitotuotteet ovat jo holahtaneet ihoon ja kasvot voivat tuntua tosi hyvältä, mutta meikkivoidetta varten iho tarvitsee usein enemmän. 

Jos iho ei ole tarpeeksi kosteutettu, niin meikkivoidetta menee helpommin paksu kerros ja se on vaikeampi levittää tasaisesti. Poikkeuksena rasvainen ihotyyppi, jonka iho tuottaa talia jo muutenkin enemmän.

Itse rakastan käyttää alla jotain tuhtia voidetta erityisesti talvisin ja erityisesti kuivalle iholle. Tämä on oma tapani pohjustaa meikki, koska en pidä silikoniprimereista, joita suurin osa pohjustusvoiteista on. Pitkäaikaisin luottotuotteeni on *Weleda Skin Food. Se pehmittää karheimmatkin kohdat ja tekee kasvoista kuulaat.

Käytän Weleda Skin Foodia siis juuri ennen meikkiä primerin tavoin, mutta laitan sitä vaan niihin kohtiin, joihin haluan kosteutta ja kuulautta. Eli omissa kasvoissani vältän nenän pieliä.

2. OIKEA VÄLINE MEIKKIVOITEELLE

Oikea väline on se, joka sopii kädenjälkeesi ja tekee lopputuloksen, josta juuri sinä pidät.

Itse en pidä meikkisienistä. En kuivista enkä kosteista. En myöskään pidä meikkivoiteen levittämisestä sormin. Mutta tämä on vain oma mieltymykseni ja nämä tavat ovat loistavia jollekin toiselle.

Itse rakastan siveltimiä. Tässä helppo ohje erilaisiin meikkivoiteisiin:

3. LUONNON HOITAVIA RAAKA-AINEITA

Ihoni voi yksinkertaisesti paremmin, kun käytän luonnon meikkivoiteita. Ihoni on tasapainoisempi eli se rasvoittuu vähemmän ja epäpuhtauksia tulee todella harvoin. Vaikka silti rakastan käyttää ja testailla erilaisia synteettisiä meikkivoiteita niin palaan aina takaisin luonnon vaihtoehtoihin.

Oma lempparini yli kaiken on *Madara Skin Equal. Siitä kun saisi paremman sävyvalikoiman niin ei tarvitsisi sekoitella kahdesta pullosta. Käytin tätä meikkivoidetta kaikissa tämän postauksen kuvissa.

Onko sulla jotain salaisuuksia ja vinkkejä miten saat oman meikkipohjan näyttämään kivalta? 

  • Liilatar

    Hei
    Kiitos taas postauksestasi!
    Löytyykö tuota Weleda Skin Foodia suosikeistasi? Mistä sitä voisi hankkia edullisesti?
    Entä olisiko vinkata muita kuivan/aikuisen ihon kosteuttajia?
    Kiitos jo etukäteen 💜

  • Juju

    Moi! Onko suositella jotain muuta weledan skin food-tyyppistä tuotetta? Tuossa on niin tymäkkä haju etten ole uskaltanut hankkia mutta tarvetta olisi kun iho todella kuiva nyt talvella! Bybin beauty balm tuntuu olevan turhan ”heppoista”. Ja kosteutan ihon kasvovedellä ensin😊 Kiitos vielä blogista, oon löytänyt paljon apua tämän kautta! 💖

    • Miia Johansson

      Heippa Juju! 🙂 Juuri tuota Bybin Babe Balmia olisin suositellut. Mutta balmit on osiaan sitten toinen vaihtoehto tuolla Weledalle. Yksi hyvä löytyy tuotsa postauksesta, jonka linkkasin tekstiin. Eli mun talvien ihonhoitorutiini. 🙂

      • Jaana

        Testasin Pure Beaty Birch Sap Mistin jälkeen vaihtamalla alle Madaran C-vitamiinivoiteen Bybin Baby Balmiin. Nyt toimii ja tulos juuri sitä, miksi meikkivoiteen ostin. Pidän kostean näköisesti ihosta ja hienolla lisäyksellä puuteria t-alueelle niin muuttaa siististi pinnan mattapintaiseksi. Voiteen vaihtaminen balmiin oli kyllä ratkaiseva vinkki tämän meikkivoiteen kanssa. Minulla on sekaiho, ja herkästi talvella pintakuivuutta.
        Kiitos Miia jälleen! Ei jää meikkivoide käyttämättä. Ihastuin Madaran meikkivoiteeseen nyt myös <3

        • Miia Johansson

          Jee! Ihana kuulla! <3 Babe balm on kyllä niin hyvä!

  • Mara

    Oh. Täältä puuttui kokonaan primerit ja peitevoiteet?! 🙂

    • Miia Johansson

      Tuossa tekstissä lukee siis mitä käytän primerina. 🙂 Peitevoide ei vaan nyt ollut näissä kolmessa vinkissä, koska keskityin tässä enemmän siihen miten meikkivoiteen saa kuulaaksi.

  • Lotta

    Toimiiko Weledan Skin Food myös korkean aurinkosuojakertoimen päällä?

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 🙂 Joo kyllä se toimii, mutta ehkä laittaisin aurinkosuojan kuitenkin aina viimeisenä. Oottaa vaikka, että Weleda hieman imeytyy. Tämä on siis todella ytyä.

  • Jpn80

    En oikein taida tajuta miten tuota Weledaa käytetään tai sit se ei vaan sovi minulle?
    Jos siihen laitan meikkiä päälle niin se meikki vaan jää “pyörimään” päälle, eikä asetu nätisti…?

    Onko sulla olemassa kostetuttavaa primeria jota kuitenkin sitten suosittelet jos välttämättä joku haluaisi nimenomaan primerin…?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Primerina toimii ihan mikä tahansa kosteusvoide, joka sopii omalle ihotyypille. Siksi on ihan turha ostaa erikseen mitään primeria. Voihan olla ettei sun iho tarvitse mitään näin ytyä, jos siinä ei vaikka ole karheutta tai se ei ole niin kuiva. Mä laitan tätä herneen kokoisen määrän vaan niihin kohtiin, jossa iho tuntuu vähänkään karhealta tai kuivalta tai meikkivoide menee usein niistä kohdista huonon näköiseksi päivän aikana. Pyörittelen ja painelen iholle.

  • Henna

    Morjens, mikä kuulaus 😍😍 Sun tekemä meikkipohja on todella kaunis – ihanaa että vähän saa näkyä omaa ihoa meikin alta. U P E A!

    • Miia Johansson

      Kiitos Henna! <3 Joo, tässä iässäkin alkaa olemaan jo vaikea peittää ihan kaikkea. 😀

  • Anna

    Mä keksin sattumalta parhaimman pohjustuksen 😀 sekoitan 2 tippaa argan öljyä ja 2 tippaa urtekramin aloevera geeliä. Tulee ihan mahtavan pehmeä ja kuultava iho. Siihen laitan alima puren mineraalimeikkiä. Suosittelen!

    • Miia Johansson

      Kuulostaa tosi hyvältä! 😊 Vesi- ja rasvakosteutusta molempia. Sekoittuuko hyvin keskenään aloe ja argan?

  • Jaana

    Kiitos postauksesta! Haasteita Madaran meikkivoiteen kanssa. Kerran onnistuin ja jäin miettimään tätä kosteutusta näin talvella, koska usein tulee mietittyä, ettei mikään määrä kosteutta oikein tunnu riittävän. En silti anna periksi 😉

  • Eve

    Hyvä postaus, kiitos!! Mitä sävyjä sekoitat keskenään tuosta Madaran meikkivoiteesta? Voisitko vielä postata vinkit siveltimen käytöstä meikkivoiteen levittämisessä eli kuinka sen käytännössä teet? Kiitos!

    • Miia Johansson

      Heippa Eve! 🙂 20 ja 40 sekoittelen. Laitan kämmenselälle ja siinä työstän kunnolla siveltimeen. Tämän jälkeen kasvoille lyhyin vedoin painaen. Videolla on helpompi näyttää, jos oot Instagramissa? 🙂

  • Effany

    Kiitos Miia vinkeistä! Minulla on Lumenen CC meikkivoide, joka ei ole levittynyt oikein hyvin. Luin aiemmasta postauksestasi siveltimen valinnasta ja jämäkän siveltimen sijaan valitsin lerpumman ja tulos oli huomattavasti parempi! En olisi uskonut, että siveltimen jämäkkyydellä on niin iso vaikutus. Nyt voin käyttää Lumenen meikkivoiteen loppuun, eikä se mene hukkaan :).

    • Miia Johansson

      Ooh! <3 Ihan huippua kuulla! 😀

  • Aleksandra

    Hei, kiitos vinkeistä, ihana postaus😍! Olen miettinyt että voiko Apeironin jojobateeöljyä käyttää meikkivoiteen alle jos minulla on sekaiho mutta finneja ei juuri ole, onko tuote liian rasvainen sitten meikkivoiteen alle? Talvisin iho kyllä tarvii enemmän sitä kosteutusta

    • Miia Johansson

      Heippa Aleksandra! 😊 Mä käytän aina kasvoöljyjä meikin alla. Tärkeää onkin miettiä se kokonaisuus mikä sopii meikin alle ja mikä istuu iholle kauniisti. Eli esim. kasvoöljy ei imeydy iholle, jos alle ei laita kosteuttavaa kasvovettä.

  • Eeva

    Moi Miia!
    Mikä ihana toi ensimmäinen kuva,siinä ei näytä olevan ripsaria.
    On niin seesteinen ilme miten kauniit silmät sulla on tulee oikein esille ilman ripsiväriä.

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 joo, siinä ei oo ripsaria.

  • Markit

    Heippa; Minulla on sellainen salaisuus, että lähes kaikki meikkiopit olen saanut Miia blogistasi?😊 Ripsivärin toki osasin laittaa, mutta eipä tullut mieleen vedenkestävää käyttää taivutuksen pysyvyyteen. Ainoa minkä muistan, on nuo Shiseidonin taivutusjutskat, jotka omistin ennen kuin niistä kerroit. Meikkiä on käytetty, mutta onhan se vähän räpeltämistä ollut ja ostokset olleet mainosten perusteella hankittuja. Aika harppauksen olen osaamisessani tehnyt 😄. Olen iloinen, että sinut “löysin” ja persoonaasi tykästyin. Blogisi oli sitten se kirsikka ja koko ajan opin lisää. Se on hyvä, kun painotat, että itselläsi toimii joku tuote. Asia, joka on minusta selvä juttu. Jaksa jatkaa, kiitos ❤

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla Markit! ❤️ Sun kommentteja on aina niin kiva lukea. 😊

  • Hanna-mari

    Hei

    Olet kertonut että tykkäät tuoda kasvojen keskiosaan valoa peitevoiteella. Jos pohjana käyttää Alima Puren mineraalimeikkipuuteria, niin voiko siihen laittaa tavallista peitevoidetta? Mitä suosittelisit iholle jossa on melko paljon tekstuuria esim. isojen ihohuokosten vuoksi?

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna-Mari! 🙂 Joo, voi laittaa minaraalimeikkipuuterin päälle tavallista peitevoidetta. Oikeastaan melkein minkä tahansa peitevoiteen saa toimimaan tekstuurisella iholla myös. Tärkeintä on muistaa antaa iholle hyvä vesi- ja rasvakosteutus alle, niin moni tuote toimii. <3

  • Missa

    Käytän sulta opittua kikkaa, eli weledan skinfoodia CC-voiteen alla. Töpöttelen poskille ja vähän otsaan ennen madara CC-voidetta. Toimii ja toi cc-voide lukitsee sen kosteuden kivasti koko päiväksi!

    • Miia Johansson

      Jee! 🙂 Kiva, että toimii!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram