IHONHOITO TALVEN PAKKASIIN – OMA IHONHOITONI JUURI NYT

10.12.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Tämä on aikuisiällä ensimmäinen talvi, kun ihoni ei edes huomaa talvea. Vaikka ihoni on viime vuosina ollut hyvässä kunnossa, niin kuitenkin joka talvi olen jossain määrin kärsinyt pintakuivuuden aiheuttamasta kiristelystä kasvoilla sekä otsaan on ilmestynyt röpelöisiä kohtia. Ei enää tänä vuonna.

Tässä reseptini, jolla olen pärjännyt kovien pakkasten ja hikisten aamutreenien läpi. Toki on hyvä huomioida, että olen hoitanut ihoani hyvin jo pidemmän aikaa ja siksi ihoni pintakerros on nykyään myös vahvempi.

TÄMÄN POSTAUKSEN TUOTTEET SOPIVAT MUUTEN KAIKILLE IHOTYYPEILLE, MUTTA TIETENKIN OTATHAN HUOMIOON OMAN IHOSI ERITYISTARPEET.

1. ÖLJYPUHDISTUS SUOJELEE IHOA

Talvella on tärkeää ettei pelleile ihon oman suojamuuri kanssa ja huuhtele vahvoilla putsareilla ihon omaa hydrolipikalvoa alas viemäriin. Tämä on yleisin virhe ja siksi tästä onkin tulossa oikein kunnon postaus ensi viikolla.

Itse olen aivan ihastunut *Leahlanin Tropical Enzyme Cleansing kasvojenpuhdistusöljyyn, joka jättää kasvot niin pehmeiksi ja puhtaiksi.

Tuote on superkallis, mutta mielestäni hyvään puhdistustuotteeseen kannattaa satsata, sillä se vaikuttaa ihon kuntoon kaikista eniten. Muissa ihonhoitokategorioissa löytyy sitten niitä edullisia ja hyviä tuotteita. Plus tämän kanssa ei tarvitse kaksoispuhdistusta edes helposti tukkeutuvalla iholla, joten siinäkin säästää. Toki monen budjetille tämä on aivan liikaa ja siksi testaankin tällä hetkellä edullisempia puhdistusöljyjä. 

2. SUPEREDULLINEN KASVOVESI

Uusin ihastukseni on todella edullinen Alteya Organicsin valkoruusukasvovesi, joka on tuoksultaan miedompi kuin monen tuntema ruusuvesi. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Saatavuus tämän kanssa on vielä hieman hankalaa, joten toinen tällainen edullinen kasvovesi on esimerkiksi *Farfallan ruusukasvovesi.

Tykkään käyttää tällaistä simppeliä kasvovettä lemppariseerumini kanssa, koska monissa kasvovesissä on samoja raaka-aineita kuin seerumissa. On oikeastaan turhaa laittaa samoja raaka-aineita iholle kahdesta eri tuotteesta. 

3. EHKÄ KAIKKIEN AIKOJEN PARAS SEERUMI?

*Olivia Klein Hydra Serum on saanut paljon hehkutusta osakseen näillä sivustoilla. Se tehokosteuttaa ja rauhoittaa talven ärsyttämää ihoa sekä taistelee pintakuivuuden pois, jos tuntuu ettei oikein mikään tuote tuo iholle tarpeeksi vesikosteutusta. 

Tämä seerumi sisältää myös tämän hetken supersuosittua kosmetiikan raaka-ainetta niasiiniamidia eli B3-vitamiinia, joka taistelee tulehduksia vastaan eli ehkäisee finnien muodostumista. Samalla se myös kirkastaa ihoa, suojaa sitä, tasapainottaa ihon talin tuotantoa, silottaa ihoa, on loistava anti-age raaka-aine ja lista vaan jatkuu. 

4. SIMPPELI KOSTEUSVOIDE, JOKA TOIMII

Olen tässä syksyn aikana testaillut paljon erilaisia tuotteita, koska oletettavasti se kuuluu työhöni. Mielestäni se on aina mielenkiintoisin vaihe, kun tuotteita on tullut testailtua hetken ja huomaan automaattisesti palaavani johonkin tuotteeseen aina uudelleen ja uudelleen.

*Bybi Face Base on tämän vuoden uutuus, johon huomaamattani palaan aina uudelleen.

Tuotteen yksinkertaiset raaka-aineet simppelisti toimivat, kosteuttavat ja tukevat ihon luonnollista toimintaa. Ei mitään liian aktivoivaa, jonka vuoksi se toimii myös herkemmällä iholla. Sitä ei ole hinnallakaan pilattu.

5. KOSTEUDEN SITOMINEN IHOON

Kosteusvoide sitoo jo kasvoveden sekä seerumin kosteuden ihoon, mutta vielä paremmin sen tekee balsami, joka sisältää usein erilaisia kasvivahoja, -voita sekä -öljyjä. Eli kosteusvoiteen voikin halutessaan jättää pois. Balsami myös pehmentää ihoa ja on vedetön, joka on hyvä juttu pakkasella.

*Edullinen Balm Balmin balsami on loistava todella kuivalle sekä pintakuivalle iholle. Se myös rauhoittaa ihoa ja hillitsee punoitusta. 

P.S. Silmänympärysvoiteena on vanha tuttu tuote, josta voitte lukea lisää TÄSTÄ. Näette tuolta myös lukijoiden mielipiteitä tuotteesta.

  • Karoliina

    Moikka, ajattelin kysyä jos osaisit nevua mua mun ihoongelmassa. Noin pari v. sitten kosmetologi sanoi, että minulla on selkeästi couperosa iho ja ostin tuotteet tämän mukaisesti. Nyt syksyllä kävin uudestaan ja kosmetologi sanoi että ei ole couperosa, toisten ihot vaan reagoi punaisena esim lämpötilojen vaihtumiseen. Hän sanoi, että minulla on selkeästi sekaiho ja suositteli vauhtamaan nämä herkänihon tuotteet sen mukaiseksi, jotta iho paranisi. Sekaihon kasvorasva jättää kumminkin kireän tunteen naamaan vaikka on kasvovesi alla. Voiko tästä päätellä että iho on pintakuiva eikä sekaiho? Öljytuotteita en voi myöskään käyttää, sillä pidän ripsienpidennyksiä. Apua😩

    • Miia Johansson

      Heippa Karoliina! 🙂 Hmm.. couperosastahan ei oikeastaan pääse eroon, mutta sen oireita pystyy ehkäisemään. Couperosa on siis ihan synnynnäistä. Iho voi tosin olla niin sekiho kuin myös couperoottinen. Ihon kiristäminen kertoo juurikin pintakuivuudesta ja vesikosteuden puutteesta iholla, jonka useimmiten aiheuttaa liian vahva putsari, vesikostueden puute esim. kasvoveden/hoitonesteen muodossa tai sellaisen kosteusvoiteen/öljyn puute, joka sitoo kaiken tämän vesikostueden ihoon. Eli ihonhoidon perusteet pitää siis saada kuntoon, jotta pintakuivuudesta pääsee.

      Öljutuotteita ja jopa öljypuhdistus voi käyttää, jos niitä ei laita silmänympärysiholle. Tästä löytyy postaus: https://miiajohansson.com/2020/08/ripsienpidennykset-ja-hellavarainen-puhdistus/

      Ja tästä kannattaa lähteä liikkeelle ihonhoidon kanssa: https://miiajohansson.com/2021/05/ihonhoito-eri-ihotyypeille-helppo-opas/

  • Jonsku

    Moikka! Onkohan sulla antaa mitään vinkkejä aseeksi taistelussa miliumeja vastaan? Mulla on käytössä flown balm to milk puhdistusbalmi, välillä käytän myös fiinin balmia, ja evolve ollut kanssa joskus, ja niinä päivinä kun olen meikannut, niin teen kaksoispuhdistuksen jossa balmin jälkeen laponien puhdistusmaito. Kasvovetenä ollut Bybin megamist ja nyt purebeautyn birch sap mist (jonka tuoksu on aivan kauhea, vaikka luonnon tuoksuihin muuten olenkin jo ihastunut alkukankeuden jälkeen), kasvovoiteena olivia kleinin jokin voide ja lisäksi sitten vaihtelevasti eri öljyjä, bybin strawberry booster, pure beautyn glow booster ja välillä apeironin teepuuöljy. Välillä käytän myös öisin bybin babe balmia tai weledan skinfoodia, kun ne tuntuvat niin ihanan tuhdeilta. Tuntuu, että kaikenmaailman tuotteisiin saa upotettua hurjasti rahaa ja silti iho on tosi punainen/kirjava ja poskille tulee valtavasti noita miliumeja 😔

    • Miia Johansson

      Heippa Jonsku! 🙂 Löytyy joo postaus aiheesta tässä: https://miiajohansson.com/2021/05/eroon-luufinneista/

      Tän sun kommentin perusteella sun iho on todella kuiva ja myös herkkä. Onko sulla taipumusta myös couperosaan?

      • Jonsku

        Voi olla, että on tuota couperosaa myös 🤔 Kun hyvin herkästi punoittaa kyllä iho.. Ja tähän ehkä jatkokysymyksenä vielä, että onko tuo zuiin meikkivoide suosittelemistasi paras punanaamalle, vai löytyiskö joku muu mitä kannattais kokeilla? 🙂 Zuiita käyttänyt varmaan jo kolme pulloa, kun sinun suosittelemana sen löysin, mutta välillä tuntuu, että hiukan enemmän ehkä kaipaisi peittoa jos on vaikka jotkut juhlat tms.

  • Satu

    Mun mielestä tuota Alteyaa saa Ruohonjuuresta 🙂

    • Miia Johansson

      Joo ainakin ruusuvettä ja laventelivettä, mutta valkoruusuvedestä en oo ihan varma. 🙂

  • Arja

    Oletko testannut Bybin Swipe Cleanin? Mielipide?

    • Miia Johansson

      Heippa Arja! 🙂 Tätä mun pitäisi testata uudelleen, koska en ennen pitänyt yhtään pois pyyhittävistä öljyistä ja pistin tuotteet eteenpäin. Tämä on muuten sellainen tuote, että joillakin emulgoituu ja joillakin ei.

  • Rva A.

    Alteyan kasvovedestä löysin tällaisen markkinoinnin verkkokauppakuvauksen yhteydessä, lainaus: “Syväpuhdistava, virkistävä ja tasapainottava kukkaisvesi keholle, sopii myös ruoanlaittoon”. Auts, ruoanlaittoon, mikähän tämä Alteyan juttu on?

    • Miia Johansson

      Heippa Rva A! 🙂 Joo, siis joitan luonnonkosmetiikan tuotteita voi käyttää myös ruoanlaitossa. Etenkin kun ne ovat näin yksinkertaisista raaka-aineista tehty. En ole itse kokki ja en osaa sitten sanoa mihin ruokaan tätä voisi laittaa. 😀

      • Jenni

        Joihinkin resepteihin tosiaan tarvitaan ruusuvettä, mutta enpä ole _ikinä_ osannut yhdistää ruusuvettä ja ruusuvettä päässäni, että kyseessä saattaisi olla sama aine! Aina olen vain miettinyt, että ruokiin/leivonnaisiin tarvittava ruusuvesi on jotain, jota varten pitää olla vähintään oma ruusutarha, josta sitten voi uutta jotain tinktuuraa! Tämä oli kyllä ihan tajunnanräjäyttävä tieto nyt! 😀

        • Miia Johansson

          Ihana sinä 🥰

  • Kaija

    Kivat vinkit talvi-ihon hoitoon. Tuota valkoruusuvettä näyttää saavan Ruohonjuuren verkkokaupasta, tätä voisikin seuraavaksi kokeilla! Ruusuvedellä voi maustaa esimerkiksi marmeladia tai jälkiruokia yleensäkin. En kyllä ite oo kokeillut, mutta resepteistä huomannut.

    Kauniita meikkejä kuvituksena!

    • Miia Johansson

      Kiitos Kaija! 🙂 Ja hei kiva kun kerroit mihin ruokiin ruusuvesi sopii. <3

  • Jonna

    Myös Pretty.fi saa tuota Alteya Organics
    Valkoruusuvettä 🙂

  • tiia

    pakko tulla kertomaan, että oon onnellinen siitä että löysin sun kautta ihonhoidon raaka-aineiden tärkeyden. en osais enään kuvitellakkaan ostavani perus kauppojen ihonhoito tuotteita niiden raaka-aineiden takia. super iso kiitos sulle siis <3 ps. käytän kanssa nykyään tuota bybin face basea ja sekotan siihen aina joko strawberry boosteria tai pure beautyn jojoba öljyä, se on ihana! käytätkö tuota face basea ihan tuollaisenaan vai miten yhistelet sitä? 🙂

    • Miia Johansson

      Ooh ihana kuulla! <3 Mä käytän joo facebasea ihan yksinään, mutta laitan sen päälle aina jotain kasvoöljyä tai balmia. ELi periaatteessa sama kuin tuo sun tapa. 🙂

  • Iida

    Moikka. Voiko Balsamin laittaa kosteusvoiteen päälle jos todella kuiva iho vai pitääkö aina valita jompi kumpi? Balsamit on huippuja mutta jotenki hankala ymmärtää mihin väliin ne laitetaan 😀
    Kiitos paljon blogista ja ihanista vinkeistä 🙂

    • Miia Johansson

      Joo ehdottomasti voi laittaa päälle ja balsamit laitetaankin viimeisenä. Näin teen siis itsekin. 😊 Ne on koostumukseltaan kaikista raskaimpia, koska sisältää öljyjä sekä kasvivoita. Siksi ne tulee viimeisenä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram