PARAS FYSIKAALINEN AURINKOVOIDE VARTALOLLE X 3

04.06.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Olen testaillut nyt lähes kaikki vartalolle tarkoitetut fysikaaliset aurinkovoiteet ja keräsin tähän postaukseen ne parhaat.

Edelleen markkinoilla on meinaan niitä, jotka tekevät ihon muumin valkoiseksi. Käsittääkseni fysikaalisia aurinkovoiteita ei ole ihan niin helppo formuloida ja siksi tämä valkoisuus saattaa monesta edelleen löytyä. Nykyään kuitenkin löytyy fysikaalisia aurinkosuojia ilman valkoista efektiä.

Kaikki postauksen voiteet sisältävät myös tehokasta antioksidanttisuojaa, joka on loistava asia aurinkovoiteessa. Auringossa ollessa iholle syntyy vapaita radikaaleja, jotka vanhentavat ihoa ennenaikaisesti. Antioksidanttisuoja neutralisoi vapaiden radikaalien vaikutuksia iholla.

1. UUSI YLLÄTTÄJÄ

Patyka julkaisi vähän aikaa sitten uusia aurinkovoiteita. Odotin näiden tuotteiden testausta innolla, sillä näitä on kehuttu kovasti. Hehkutukselle on tosiaan ollut syynsä, sillä tämä brändi veti kyllä koko fysikaalisen aurinkovoidepelin ihan uudelle tasolle.

  • *Patyka Body Sun Spray SPF 30 on ehdoton suosikkini. Se imeytyy salaman nopeasti eikä jätä ihoa yhtään tahmeaksi. Valkoisia jälkiä ei näy ollenkaan ja tuoksu on ihanan kukkainen. Koostumuksesta ei ikinä uskoisi, että kyseessä on fysikaalinen aurinkosuoja. Varovasti uskaltaisin suositella tätä myös tummemmille ihonsävyille.
  • *Patyka Body Sun Spray SPF 50 on todellinen yllätys, koska usein näin korkean suojakertoimen voiteet jättävät vaaleita jälkiä. Näin ei kuitekaan ole tämän kohdalla. Tuote tosin imeytyy ihan hitusen verran hitaammin ja jättää ihan vähän enemmän tahmean pinnan kuin SPF 30, mutta silti ollakseen SPF 50, tämä on loistava tuote.

EDIT 14.6.2021 Nyt pidemmän testailun jälkeen olen ikävä kyllä huomannut, että nämä kaksi Patykan tuotetta kuluvat ennätysajassa loppuun. 

2. VANHA SUOSIKKI (POSTAUKSEN EDULLISIN)

Vaikka Madaralla onkin eri suojakertoimen voiteita tarjolla, niin suosittelen silti kaikista korkeinta suojakerrointa eli *Madara Plant Stem Cell SPF30. Huomaan ihotautilääkäreiden usein suosittelevan vähintään suojakerrointa 30, joten sillä mennään.

Tämä Madaran voide on ollut suosikki jo pitkään, koska fysikaalisia voiteita ilman muumiefektiä on ollut niin vaikea löytää. Tuote on koostumukseltaan hieman paksumpaa kuin postauksen muut tuotteet, mutta se silti levittyy helposti ja imeytyykin melko nopeasti.

Tämä voide on myös suosituksista edullisin ja sen lisäksi näyttää nyt myös olevan 20% alennuksessa.

3. NOPEIN LEVITTÄÄ

Vaikka tämän postauksen tuotteet ovat kaikki mukavasti ihoon sulautuvia voiteita, niin tämä *Alga Mariksen aurinkovoide spray SPF30 on kaikista nestemäisin ja nopein levittää. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka voide onkin näin ohut, niin sitä tarvitsee kuitenkin laittaa tarpeeksi, jotta siitä saa parhaan mahdollisen suojan.

P.S. Joskus kuulee sanottavan, että “tuon aurinkovoiteen kanssa paloin ja tuon en”. Syynä palamiseen ei ikävä kyllä ole aurinkovoide, sillä jokainen suojakertoimellinen tuote tutkitaan ulkopuolisella taholla, joka tarkistaa, että siinä on merkinnän mukainen SPF eli suojakerroin. Ikävä kyllä palamisen yleisimmät syyt ovat: tuotetta ei käytä tarpeeksi tai sitä ei lisää päivän aikana. 

  • Suvileena

    Kiitos näistä voidevinkeistä! Itse olen pikkuhiljaa vaihtanut lähes kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan (kiitos sinun hyvien vinkkejen), mutta aurinkosuojat on vielä vaihtamatta. Eli nyt lähden testaamaan niitä. Onko kaikki vain fysikaalista suojaa sisältävät aurinkosuojat turvallisia käyttää esim. korallien kannalta?

    • Miia Johansson

      Heippa Suvileena! 🙂 Joo, fysikaaliset on turvallisia vesistöjen kannalta.

  • Sari

    Hei! Voiko näitä fysikaalisia voiteita käyttää lapsilla? Mietin mikä ero on lasten ja aikuisten fysikaalisissa voiteissa. Onko näissä jotain ”kiellettyä” Tuntuu hullulta ostaa suht arvokasta(verrattuna kemiallisiin) aikuisille,lapsille ja vielä päiväkotiin jätettäväksi ja useammalle lapselle. Jos lapsille on hyvä olla omat niin onko antaa samanlaista vinkkiä lasten voiteista? Nimittäin muumiefekti yhdistettynä huonosti levittyvään ja rimpuileviin lapsiin niin tekee aika nopeaa mieli laittaa kemiallista😓

    • Miia Johansson

      Heippa Sari! 🙂 Lapsille suositellaan usein mahdollisimman korkean suojakertoimen voiteita eli SPF50+. Esimerkiksi Patykan voiteessa lukee, että sopii myös yli 3-vuotiaille lapsille. Kysymys on sinänsä hankala, koska riippuu ihan siitä, että kuinka tarkka olet lasten tuotteiden kanssa. Sama oikeastaan, kun kysytään, että mitä voi käyttää raskaana. Jokainen siis tekee oman valinnan, että mitä raaka-aineita haluaa välttää. Hajusteet ovat lasten tuotteissa tietenkin yksi sellainen, joita halutaan vältellä ja jos puhutaan vauvoista niin silloin tämä Eco Cosmetics aurinkovoide voisi olla hyvä: * https://bit.ly/3yYknDs

  • kukkis

    Riemann P20 suojakertoimella 50 on ainoa aurinkovoide mikä toimii omalla vartalollani 100 % varmuudella.
    Viime kesänä uskaltauduin kokeilemaan vihdoinkin Alta Maris suojakerroin 50 kasvoille 30…… Mä paloin….. iik, en ole palanut vuosiin. Ja laitoin todella paljon. Tosin Riemannin aurinkovoidetta ei tarvitse lisätä riittää kun laittaa tuhdisti aamulla.
    En tiedä mistä johtuu, mutta oma kokemukseni on että pelkkä suojakerroin vain ei riitä. Tai sitten fysikaalisen ja kemiallisen suojakertoimessa on eroja.
    Tänä vuonna vois kokeilla Patykaa, laittaa koko tuubi kerralla 😉

    • KaisaL

      Meillä on käytetty pari kesää riemann p20 sk 50 (litkua ja suihketta). On tosi litkua-öljymäistä,levittyy siis helposti ja saa jopa lapsille levitettyä, ei jätä ihoon tuntemusta,eikä tuoksua ja peseytyy hyvin pois.

      Nyt ostin testiin biosolis sk50 kasvoille=kasvot jäi tosi tahmaisiksi ja levittyi huonosti, vartalolle suihke sk50 levittyi hieman paremmin,mutta tämäkin jäi tahmaiseksi.. ja pois peseminen oli todella työlästä etenkin kasvoilta,vaikka käytössä minulla itselläni öljyputsari.

      Sitten hankin vielä algamariksen sk50 suihkeen,joka käy myös kasvoille ja vartalolle. Tämä vähän parempi ja levittyy helpommin,on ohuempi,peseytyy ehkä paremmin.

      Mutta. Kummankin luonnonkosmetiikan suojan kanssa huomasin,että ihoni alkoi punoittaa tosi nopeasti.

      Mieskin tuumasi algamarista ja biosolista testattuaan,että hän ei tuommosia lähmäsiä käytä-puhelimen näyttökin oli ollut ihan lähmässä.

      Itsellä on hirveä ristiriita.. haluaisin käyttää luonnonkosmetiikan suojia,mutta yksinkertaisesti tuo p20 vaan on ollut ylivoimainen lapsilla ja jopa itselläkin.

      • kukkis

        Riemann p20 on siis toooodella hyvä. Ei jää iho tahmeaksi, imeytyy hyvin ja nopeasti sekä antaa parhaan suojan, eikä ihoni pala sillä koskaan. Mutta kuten sinäkin sanoit, tahtoisin minäkin käyttää fysikaalista suojaa. Olen tullut tulokseen, että palaminen on pahempi juttu kuin se kemiallisuus. Miksi luonnonkosmetiikka ei pysty tuottamaan tämänkaltaista tuotetta? Ihmettelen myös tätä suojakerroin asiaa, miksi palan toisella tuotteella ja toisella taas en?

  • Paula

    Minun kokemuksen mukaan tuo Madaran aurinkosuoja on hankala levittää kun on niin paksua ja jättää ihon aivan älyttömän tahmaiseksi.😯

    • Miia Johansson

      Aa okei 😃 onpa jännä.. just oon tänää käyttäny. Mutta siis onpa harmi, jos näin on.

  • Jonna

    Kiitos tästä postauksesta. Patykan aurinkovoide lähteekin nyt testiin. Se on noista kolmesta itselleni uusi tuote. Alga Mariksen ja Madaran tuotteet jo tuttuja entuudestaan.
    Kiitos Miia!

  • Mari

    Hei. En saanut laitettua kommenttia vanhempaan postaukseen, joka käsitteli itseruskettavia kasvoille.
    Saan zuiin flora gradual tan mististä finnejä. Ja tämä harmittaa niin paljon! Onkohan voiteessa sama?
    Mikä olisi zuiin tilalle sopivampi? En nyt summassa uskalla EcobySoniaakaan ostaa, on sen verran arvokas.
    Mari

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! No onpas kökköä. Kurkkasin ainesosia ja mietin, että voisiko sun iho reagoida todella herkästi kookokseen, jota tuotteessa on kuitenkin todella vähän. Toisaalta olen huomannut, että meidän jokaisen iho on niin erilainen ja iho voi reagoida oikeastaan melkein mihin vaan ainesosaan. Siksi en nyt varmasti osaa sanoa, että mikä tuote voisi olla hyvä. Eco by Sonyassa on mysö kookos estereitä, mutta tooodella vähän. Se sopii yleisesti todella hyvin myös epäpuhtaalle iholle. Mutta varmaksihan en koskaan osaa näitä sanoa, koska meidän jokaisen iho on niin erilainen.

  • Ella

    Hei!
    Olisiko sinulla suositella vartalolle ja kasvoille tuotteita joilla fysikaalinen aurinkosuoja lähtisi parhaiten pois?

  • Sara

    Moi!

    Mikä mahtaisi olla paras vartalovoide/tuote super kuivalle vartalon iholle? 🙂

  • fysikaalinen kuivattaa?

    Mulla ollut testissä reilun kuukauden tää Alga Marisin 50+ vartalolle ja kasvoille sama 50 mutta sävytettynä. Jättää todella valkoiseksi ihon ja ei meinaa pesussakaan lähteä. Levittyy ihan hyvin kuitenkin, enkä ole (ainakaan vielä) palanut. Aloin tässä lähipäivinä ihmettelemään että miksi iho on niin kamalan kuiva, ja nyt rupesin miettimään että hetkinen se saattaa olla uuden aurinkovoiteen syytä. Onko muilla samoja ihon kuivumisen kokemuksia, jotka voisi liittyä joko fysikaalisiin au-suojiin tai nimenomaan tähän Alga Marisin?

    • Miia Johansson

      Joo saattaa tapahtua, mutta tärkeää onkin saada yöksi aurinkovoide pestyä pois. 😊

    • Eeva

      Moi!

      Mä huomasin, että jos aurinkovoidetta ei pese hyvin pois ja mulla vaikuttaa myös se pesuaine eli käytän suihkuöljyä (evolven shower oil tai avrilin öljyputsari kasvoille) koska jos mulla on liian styrkka pesuaine niin iho kuivuu. Eli kannattaa huomioida nämä!

      • Miia Johansson

        Joo ja siis jos käytät mineraalisuoja, niin se ei oikein muulla lähde kuin öljyillä. Ja kun se ei lähde, niin mineraalisuoja iholla voi aiheuttaa myös sen, että iho vaan ihan pelkästään näyttää kuivalta, kun se jää siihen ihon pinnalle. Mutta tietenkin suurin osa suihkugeeleistä on liian kuivattavia monelle. 😊

    • MAL

      Mulla kuivattaa myös, vaikka pesisin yöksi pois suihkuöljyllä. Luulen, että ongelma on se, kun voide ehtii olla iholla kuitenkin koko päivän eli yleensä yli 12h. Laitoin Alga Marista vartalolle kahtena päivänä ja ihoa kiristelee. Kasvoilla ei oo samaa ongelmaa.

      Jos olis aivan pakko vaihtaa kemialliseen suojaan, mitä en haluis tehdä mut nyt kolmatta kesää ei kiinnostais kärvistellä kiristelevällä iholla niin mikä voisi olla vähiten paha? Tai olisko joku muu vähemmän kuivattava kuin Alga Maris? Mun atoopikkoystävällä on sama ongelma, vaikka muut luonnonkosmetiikan tuotteet toimii ja esim. kasvoilla ei ongelmaa fysikaalisen suojan kanssa.

      • Miia Johansson

        Hmm.. nyt on kyllä vaikea. Kosteutatteko te muuten vartalon ihoa yöksi? Kiristely kuulostaa pintakuivuudelta, joka voi johtua liian vahvasti putsaavasta tuotteesta (joita voi myös öljyputsarit olla). Pintakuivuudessa iho tarvitsee vesikosteutta ja siksi vartalon kosteusvoide tai öljy olisi hyvä laittaa silloin kun iho on vielä suihkusta hieman kostea. Muuta en oikein keksi.

        • MAL

          Mulla on käytössä Neal’s Yard Remedies Wild Rose Shower Oil, jossa ei musta oo mitään sodium laureth sulfateja tai muita erityisen kuivattavia aineita. Yleensä mun vartalon iho ei kaipaa varsinkaan kesällä kovinkaan paljon kosteutusta paitsi selvästi aina, kun käytän fysikaalista aurinkosuojaa. Toki siis silti välillä rasvailen ihoa ja sillonkin aina heti suihkun jälkeen. Nytkin oon yrittänyt laittaa kosteusvoidetta heti suihkun jälkeen ja testaillut tässä useamman kesän aikana eri voiteita, mutta kyllä ongelma on selvästi siinä aurinkovoiteessa, koska sen aiheuttama kuivuus on huomattavasti pahempi kuin vaikka kylmyyden talvisin. Ehkä pitää ottaa yhteyttä esim. Twistbehen ja kysyä sieltä, että mikä voisi olla ongelmana Alga Mariksen kanssa tai olisiko jotain muuta vaihtoehtoa.

          • Miia Johansson

            Joo kysy ihmeessä 😊

  • Elisabeth

    Hei Miia!

    Käytätkö jotain näistä voiteista meikin alla ympärivuotisesti? 🙂 Olen etsinyt voidetta jota voisi käyttää kesät talvet, mutta onkohan sellaista ollenkaan. Lukemani mukaan ihotyyppini vastaa varsin hyvin samaa kuin sinun, joten siksikin ajattelin kysäistä. 🙂

  • Heidi

    Hei, mitä tuotetta käytät auringonoton jälkeen, eli mitä after sun tuotetta suosittelet?

    • Miia Johansson

      Tää on hankala aihe, sillä mä en suosittele ottamaan aurinkoa. 😬 Eli oon ehkä väärä henkilö suosittelemaan tähän mitään. Tietty antioksidantit ja rauhoittavat tuotteet on silloinkin hyviä. 😊

      • Heidi

        Kysymys ehkä muotoiltu väärin 😄 tarkoitin, että kun teinipoika lähti kaverin kanssa maauimalaan, eikä laittanut aurinkosuojaa, oli lopputuloksena palaneet hartiat. Mitä voidetta suosittelisit siis tuolloin.

        • Miia Johansson

          Aaaivan 😀 Aloe Vera geeli on hyvä rauhoittamaan ihoa. Avril merkillä on esim hyvä ja edullinen geeli.

  • Emmi

    Hei, tutkin fysikaalisia aurinkorasvoja ja lueskelin arvosteluja. Tuli mieleen, että oletko kokeillut Biosolis aurinkovoiteita? Olen käyttänyt tätä Alga mariksen 30 sprayta aikaisemmin ja siitä minusta jäi inhottavasti iho valkoiseksi. Lisäksi aloe vera tuotteita mietin ja katselin holika holika tuotteita. Onko se sinulle tuttu merkki? Onko sinulla kokemuksia näistä tuotemerkeistä?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 En käytä synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidossa enää, joten en valitettavasti tunne Holika Holikan tuotetta. Oon joskus kokeillut Biosolista, mutta ei ollut mun makuun.

  • Nina

    Moikka, aloin nyt kokeilemaan tuota Madaran aurinkovoidetta ja tavallaan tykkään siitä. Mutta huomaan että se kuivattaa samantien ihon. Vartalolla se ei niin häiritse mutta kasvoissa on ikävää kun juuri hyvillä ihonhoitotuotteilla saanut kasvot pehmeiksi. Eikö sinulla tämä Madara kuivata? Vai onko ongelma mun ihotyyppi. Olisi ikävä vaihtaa takaisin synteettisisiin aurinkovoiteiseen tämän takia…

    • Miia Johansson

      Ihoja on tosiaan erilaisia ja vaikka olisi sama ihotyyppi, niin sama tuote ei välttämättä sovi jokaiselle sen kategorian iholle. Saati sitten eri ihotyypeille. On siis ihan supertylsää, kun joskus tuotteita pitää vaan kokeilla ennen kuin tietää mikä sopii. 😔

      • Nina

        Okei, mutta ootko ite huomannu mitään eroja näissä että mitä kannattais lähteä kokeilemaan..?

        • Miia Johansson

          Patykan ja Alga Mariksen välillä kääntyisin mielummin Alga Mariksen puoleen. Mutta jos ihon kuivumisen syynä on fysikaalinen filtteri, niin silloin luonnon puolelta ei valitettavasti löydy vaihtoehtoa. Tämä on harvinaisempaa, mutta olen huomannut tämän joillakin seuraajilla ja itselläni todella kuumissa olosuhteissa. 🙁

      • Nina

        Niin ja tosiaan mitä öljypuhdistusta käytät kun peset aurinkorasvaa? Onko kokemuksia RimitaOatsin Body Oilista.

        • Miia Johansson

          Heippa Nina 🙂 Ei ole tuosta kokemusta, mutta varmasti toimii. Mä oon tykänny Evolven suihkuöljystä eli tästä: * https://adtr.co/QlVfYL Tuoksuu niin herkulliselle. Ja isompi vartalolle tarkoitettu konjac-sieni tehostaa tietty puhdistusta aurinkotuotteesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram