PARAS AURINKOVOIDE KASVOILLE x 4

21.04.2021

aurinkosuoja kasvoille

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Aurinkovoide on kaikista paras ryppyvoide, sillä auringon haitalliset UV-säteet vanhentavat. Jopa 80% rypyistä johtuu auringon UV-säteilystä (lähde). Toki D-vitamiinin saanti on myös tärkeää, mutta en jättäisi D-vitamiinin saantia kasvojen vastuulle, sillä kasvot muodostavat kaikista kehon osista vähiten D-vitamiinia.

Itse suojaan kasvoni auringolta suojakertoimella ja isolla hatulla. Pysyn pääosin varjossa ja käytän itseruskettavaa, koska vain se on turvallinen rusketus.

Itselläni on kasvoilla paljon auringon aiheuttamia vaurioita eli maksaläskiä, jotka tulevat esiin, jos en käytä hattua. Nuorempana en tiennyt kuinka paljon aurinko vaurioittaa ihoa ja olin huoletta auringossa ilman mitään aurinkosuojaa – myös aurinkoisemmissa maissa työskennellessäni.

LUE MYÖS: Aurinko ja siltä suojatuminen – ethän usko näihin myytteihin

faktoja aurinkovoiteista

FYSIKAALINEN VAI KEMIALLINEN AURINKOSUOJA

Ensinnäkin kaikista tärkeintä on suojautua auringolta. Käytät sitten mitä tahansa voidetta. Itseäni huolestuttaa kuitenkin se, mitä kemialliset aurinkosuojat voivat tehdä ympäristölle ja jopa meille ihmisille. Jokainen voi halutessaan lähteä tutkimaan asiaa ja miettiä minkä ratkaisun tehdä omalla kohdallaan. Tieteellinen artikkeli aiheesta esimerkiksi TÄSSÄ ja selkokielisempi the Guardian artikkeli TÄSSÄ. EWG:n kooste oxybenzonen ongelmista ihmisille TÄSSÄ.

Itse valitsen fysikaalisen aurinkosuojan enkä käytä myöskään enää meikkivoiteita, joissa on kemiallista aurinkosuojaa.

Fysikaaliset aurinkosuojat tunnistaa INCI-listasta nimillä Titanium dioxide tai Zinc Oxide. Kemiallisia aurinkosuojia on hurja lista, mutta ne löytyvät aina INCI-listan alkuosasta. En todellakaan tunne niitä kaikkia, joten heitänkin usein tuotteen ensimmäisiä raaka-aineiden nimiä googleen ja sitä kautta katson mistä ainesosasta oikein on kyse. Yleisimpiä ovat oxybenzone, octinoxate ja homosalate.

Kaikki suosittelemani aurinkosuojat ovat fysikaalisia. 

hynt beauty sun prep kasvoille

1. PARAS, MUTTA KALLIS

Niin monen hehkuttama *Hynt SUN PREP SPF 25 on kuin mikä tahansa loistava kosteusvoide. En edes ymmärrä miten he ovat saaneet koostumuksesta näin hyvän, koska kyseessä on kuitenkin fysikaalinen aurinkosuoja.

Tuote sisältää paljon ihon hyvinvointia edistäviä raaka-aineita, se kosteuttaa ihoa ja toimii helposti imeytyvänä päivävoiteena. Loistava myös todella tummalle iholle, koska fysikaalisesta suojasta huolimatta tämä ei jätä iholle valkoista voidekerrosta.

En yhtään ihmettele, että tätä voidetta kehuu niin moni ja se on voittanut myös 2019 Organic Beauty Awardseissa parhaan aurinkosuojatuotetittelin. 57 euron hinta on kova, mutta jos rahapussi antaa periksi, niin tähän tuotteeseen et varmasti pety. Ihan pieni miinus tulee tuotteen raaka-aineiden tuoksusta.

alga maris sävytetty aurinkosuoja kasvoille

alga maris sävytetty aurinkosuoja sävyt

2. KORKEIN SUOJA AURINGOLTA

98% aurinkosuojan antaa suojakerroin 50, jos lisäät sitä ihollesi tarpeeksi. Usein ihmiset eivät lisää iholleen tarpeeksi aurinkovoidetta ja senkin takia voiteen lisäämistä parin tunnin päästä suositellaan.

*Alga Maris aurinkovoide kasvoille on sävytetty ja mielestäni näin pitäisi kaikissa korkean suojakertoimen voiteissa ollakin, koska muuten fysikaalinen voide kyllä jättää jälkeensä valkoisen kerroksen. Samaa ongelmaahan ei kemiallisisssa aurinkovoiteissa ole. Tässä tuotteessa sävytys on niin kevyt, että en kutsuisi sitä edes sävyttäväksi päivävoiteeksi, vaikka yllä olevassa kuvassa nämä näyttävätkin peittäviltä.

Harmillisen usein nämä sävytetyt voiteet taittavat vahvasti punaiseen ja tässäkin tuotteessa on se ongelma. Monelle vaalealle iholle sovipa sävy Beige on melko punainen, mutta onneksi sitä ei levittämisen jälkeen oikeastaan huomaa. Ivory sopii taas vaalealle/päivettyneelle ja Golden tummemmalle tai hyvin ruskettuneelle iholle.

Voide imeytyy hyvin, sopii meikin alle ja käy kaikille ihotyypeille – myös herkemmille ihotyypeille.

dhyvana aurinkosuoja kasvoille

3. KAIKILLE IHOTYYPEILLE JA SUOSITUKSISTANI EDULLISIN

24,90€ maksava *Dhyvanan sävytetty aurinkosuojavoide on varma valinta. Se sopii kaikille ihotyypeille ja imeytyy nopeasti. Tätä voi käyttää meikin kanssa tai ilman. Sävy tasoittaa ihoa super kevyesti.

Perinteinen Dhyvanan voide (sävy summer tan) on punaiseen taittava, mutta Dhyvana on kehittänyt *Twistben toiveesta keltaiseen taittavan sävyn (Golden Beige), joka tulee myyntiin luultavimmin keskiviikkona 21.4.2021. Uusi sävy näyttää aivan superhyvältä. Sanoisinko, että sävyn vaihtuessa voide on täydellinen ja tasoittaa ihan kevyesti ihon sävyä olet sitten vaalea tai hieman tummempi.

Tämä voide on kulkenut mukanani jo pidemmän aikaa ja se oli kasvoillani myös Thaimaan auringossa pari vuotta sitten. Uusi sävy on kevyesti sävyttävistä voiteissa todella tervetullut uutuus.

Ilmoittelen Instagramin puolella, kun voidetta on saatavilla.

bybi day defence aurinkosuoja kasvoille

4. PÄIVÄVOIDE AURINKOSUOJALLA

Sinänsä tuotteen nimellä ei ole mitään merkitystä, koska kaikkia tämän postauksen aurinkosuojavoiteita voi pitää myös päivävoiteina. Tämä *Bybi Day Defence on ehdoton suosikkini aurinkovoiteista heti ensitestailusta lähtien. Se kosteuttaa tehokkaasti, mutta myös imeytyy hyvin. Se sisältää mm. buriti-öljyä, joka suojaa vahvoin antioksidantein ihoasti saasteilta.

Vaikka voide ei ole sävytetty, niin se ei jätä ihoa vaaleaksi. Koostumus on siis huippuluokkaa ja siihen suhteutettuna n. 30 euron hinta on loistava diili.

P.S. Fysikaalinen aurinkosuoja lähtee parhaiten iholta öljyputsarilla ja *konjakkisienellä. Itse käytän *Fiinin balmimaista putsaria

  • Nana

    Hei!

    Ja meikkivoidetta voi siis käyttää normisti sävtttävän suojan päälle? Vai voiko? 🙂

    Lisäksi miten helposti tukkiutuva iho? Käykä nämä kaikki myös sellaiselle iholle? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Nana! 🙂 Joo, voi käyttää. Antaa ensin vaan aurinkosuojan imeytyä. Kaikki nämä käy helposti tukkautuvalle iholle. Toki ihoissa on myös paljon eroja ja jotkin aineisosat voi silti tukkia joidenkin ihoa.

  • Emppu

    Hei pakko hehkuttaa myös Patykan uusia aurinkovoiteita! Ihanan keveät ja hyvin imeytyvät koostumukset. Hyvä raikas tuoksukin. Ennen toi algamaris oli mun lemppari, mutta nyt on löytynyt haastaja sillekin 😲

    • Miia Johansson

      Okei! 😀 Niitä en olekaan kokeillut.

  • lil

    Olenkin miettinyt miksi Mossan sävytetty (SPF 30) aurinkovoide näyttää niin oudolta kasvoillani. Johtunee siitä, että on kanssa punaiseen taittava ja myös vähän liian tumma minulle. Minulla on Alga Mariksen sävyttävästä se SPF 30 myös ja se on kyllä aika peittävä ja vähemmän punainen/päivettyneen lookin antava kuin tuo Mossa! Se eroaa incl:n mukaan tuosta SPF 50 tuotteesta mm. sillä, että siinä on myös talkkia. Olen ihmetellyt, miksi pois pestessä se saa poskeni vähän kirvelemään ja lienee tuo talkin “rakeisuus” tmv, koska toinen Alga Mariksen talkiton ei tätä aiheuta. Nyt olen siis kokeillut kolmea ja sanoisin, että oma lempparini on Alga Marikselta sellainen SPF 30, joka on kasvoille ja vartalolle ja jossa ei ole talkkia eikä sävytystä. Vaikka siitä ei jää valkoista maskia, heijastaa se kuitenkin valoa sillä tapaa, että senkin kanssa kasvot näyttävät hiukan punaisilta. Noiden incl kun selailee, niin huomaa, että joka versiossa on eri aineita ja ainemääriä. Huh. Tuntuu, että ei näiden kanssa voi herkkäihoisena, kalpeana ja keltasävyisenä voittaa :’D Itselleni kun ei sovi se punaisuus ollenkaan eikä myöskään päivettyminen. Tulisipa lisää uusia keltasävyisiä! 🙂

    • Miia Johansson

      Mä oonkin käyttänyt nyt se Mossan loppuun, mutta en muista, että se olis ollut kovin punainen. Voi toki olla. Itse kun sen päälle laitoin kuitenkin aina meikkiä 🙂

      Ja ymmärrän sun fiilikset, että on vaikea löytää hyvää fysikaalista suojaa. Tummalle iholle se on itseasiassa vielä vaikeampi, mutta onneksi koko ajan tulee toinen toistaan parempia tuotteita. <3

  • Pauliina

    Kiitos tästä, tilaukseen meni sekä itselle että lapsille! Tuli mieleen tämmöinen tekninen palaute, että voisiko tuotekuva/meikkikuva olla otsikon alla tai tekstin lopussa, itsellä menee välillä hetki hoksata liittyykö kuva edelliseen vai seuraavaan tekstiin 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Joo, voin toki laittaa näinkin päin. Mun logiikka on ollu tässä, että tuote on otsikon vieressä eli sen yläpuolla. 😀 Myöskin sen takia ettei alkuun tule liian pitkiä tekstejä putkeen.

      • Lotta

        Toivoisin myös että ensin tulisi teksti ja sitten sen alla tekstiin liittyvä kuva. Nyt käy usein niin, että tekstissä lukee että ylläolevassa kuvassa on käytetty esimerkiksi jotain huulipunaa, tekniikkaa, väriä tms. ja joutuu sitten rullaamaan ylöspäin katsoakseen miltä se näyttikään. Jos kuva on tekstin jälkeen niin osaa jo varautua siihen, että kiinnittää huomiota seuraavaksk kuvassa tiettyyn kohtaan.

        Hankalinta on silloin jos vihonviimeisessä kappaleessa kerrotaan, että postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyy jotain. Silloin joutuu scrollaamaan aivan alkuun asti 😁

        • Miia Johansson

          Okeiiii.. 😀 Pitää miettiä, koska kuvien asettelu saattaa mennä hieman hankalaksi ja tekstiosat pidemmäksi. Mietin, miten saisin korjattua. 🙂

          • Susanna H

            Minua on vaivannut tämä sama asia, mieluiten näkisin kuvan vasta tekstin jälkeen. Se tuntuu jotenkin loogisemmalta. 😊 Pieni asia, pystyn elämään kyllä ilman muutostakin. 😄

          • Miia Johansson

            Koitan miettiä parempaa järjestystä <3

      • Markit

        Minä taas tykkään katsella ja zoomailla ensin kuvaa ja sitten vasta lukea tekstiä. Jos teksti olisi ensin, todennäköisesti kurkkisin kuvaa välillä. Luen blogisi yleensä kännykällä.
        Siis, yksi ääni nykysysteemille.🌹

  • Minna

    Alga Maris on kyllä parasta!!! Siis mitä näenkö oikein että tässä on UUSI 50spf voide? Mulla ollut niin kauan kun tätä ollut suomessa ne spayt ja kasvoille värillisenä mutta spf30! Tykännyt hirmuisesti ja plussaa vedenkestävyydestä!! Poisto oli alussa haaste mutta nyt kaksoispuhdistus ja vartalolle luonkosin itseasiassa palaputsari + froteinen pyyhkeestä diy pesulappu olleet paras kombo! Kasvoille en luonkosin kakkuja voi käyttää kun kookos tukkii.

    • Miia Johansson

      Helou Minna! Ja joo.. tätä uutuutta siis odotin ja siksi mulla on kestänyt tän postauksen kanssa. 😀

  • Sonja

    Käytin tuota Algamariksen aurinkovoidetta viime kesänä ja mulle tuli todella paha akne. Osasyynä varmasti oli se, että käytin paljon moottoripyöräkypärää joka hautoi ihoa, ja tein puhdistuksen “vain” puhdistusmaidolla ja konjac-sienellä. Jäin kuitenkin kammo fysikaalisia suojia kohtaan. 🙁 Onko mitään muita vinkkejä kuin öljyputsarin käyttö poistossa, jotka huomioimalla voisi välttyä aknelta?

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! No voihan kökkö! 🙁 Fysikaalinen aurinkosuoja ei tosiaan oikein lähde ainakaan oman kokemuksen mukaan muulla kuin öljyputsarilla. Se on niin ytyä tavaraa. 🙂

  • Riikka

    Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Jäin miettimään, kuinka suojata herkkä silmänympärysiho auringolta? Luin, ettei esim tuota Alga Markuksen sävyttävää aurinkovoidetta saisi laittaa silmien ympärille?

    • Riikka

      Kääks mikä virhe, tosiaan siis Alga Mariksen 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka! 🙂 Joo kaikkia päivävoiteita voi laittaa myös silmien ympärille. <3

  • Salla

    Moi! Itse ostin hetki sitten tuon Bybin Day Defence -voiteen. Se tuntuu kuitenkin imeytyvän liian nopeasti, kun olen laittanut sitä kasvoveden päälle. Iho ei siis tunnu tarpeeksi kosteutetulta meikkivoiteen levittämistä ajatellen. Voisiko tämän kanssa käyttää jotain muuta, hieman tujumpaa päivävoidetta (esim. Bybin Babe Balm). Jos voi, niin missä järjestyksessä nämä tuotteet kannattaisi laittaa? 😊

    • Miia Johansson

      Mä teen aina niin, että laitan ensin kasvoveden ja päälle kostuesvoiteen/öljyn. Annan niiden imeytyä ja sitten vasta laitan aurinkosuojan. Eli aurinkosuoja aina viimeisenä. 🙂

  • Ida

    Wuhuu viimein 😍😍 Kiitos tästä postauksesta! Onkohan näistä mikään pod-ystävällinen tai onkohan sellaista aurinkovoidetta olemassakaan? 😁 Kokeilin alga mariksen sävytöntä spf30-aurinkorasvaa ja tuli heti kirvelevät punaiset rinkulat suun ympärille.

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Joo PODiin en oikein keksi muuta kuin mineraalimeikkipuuterit, joissa ain minimaaliset raaka-aineet. Alima Pure on sellainen, mutta SPFää ei ole siitä testattu, mutta noin 10-20 se voisi olla. Inikalla on spf 25, mutta en oo sitä testannut. 😬

  • Elina

    Moi Miia! Kiitos suosituksista 😊 Itseasiassa ostin juuri yhden aurinkovoiteen kasvoille sun suosittelemana (bongasin jostain vanhemmasta postauksesta) – Mossan 30spf Defence Certified Natural Sunscreenin. Tykkään Mossan vastaavasta päivävoiteesta ja komboan näitä kahta aamurutiinissa. Ovatko nämä postauksessa mainitut vielä tätä Mossaakin parempia tai onko sulla vaihtunut fiilikset tästä? 🤔 Itse näin myös sekaihoisena oon kyllä n. viikon kokeilulla ihan tykännyt.

    • Miia Johansson

      Joo tykkään kyllä edelleen Mossasta! <3 Se oli tosiaan mun viimevuoden aurinkovoide postauksessa. 🙂

  • Tuuli

    Hei Miia, kiitos, tätä onkin odotettu. 🙂 Kysyisin vielä aurinkovoiteen levityksestä. Kun normaalisti painelen päivävoiteen päälle öljyn (ennen meikkiä), niin miten näiden aurinkotuotteiden kanssa toimin? Jätänkö vain tämän tuotteen viimeiseksi – eli en käytä öljyä?

    • Miia Johansson

      Mä oon laittanut ensin kaikki normijutut ja itsekin käytän siis öljyä myös päivällä. Annan kaiken imeytyä ja sitten heitän aurinkosuojan kasvoille. Toki näin kosteusvoiteesta ei saa niin paljon irti, mutta itse pidänkin näitä puhtaasti aurinkosuojina. 🙂

  • J

    Algamariksen spf 30 sävytetyn voiteen sävy oli ennen parempi. Tuon nykyisen beige sävyn pitäisi vastata sitä aiempaa vaaleampaa sävyä. Mut tää nykyinen on viileämpi ja hieman vaaleampi sävyltään. Se vanha oli keltaisempi ja lämpimämpi. Se on ollut mun ihan ehdoton suosikki! Harmittaa.
    Eikös se 1 teelusikallinen oo mitattu niin et sen laittaa kaulalle ja kasvoille?

    Oon tykänny todella paljon Bion spf 35 päivävoiteesta, ei ole nanoteknologiaa ja tekee ihosta pehmeän eikä jätä valkoista kalvoa yhtään. 🤩

    • Miia Johansson

      Heippa J! 🙂 Nyt en osaa sanoa varmaksi, että kuuluuko tuohon teelusikalliseen myös kaula. Itselläni ainakin riittää tuosta kaulalle asti. Pääasia kuitenkin, että voidetta laittaa reilusti. <3

      • Jenny

        Muistelisin lukeneeni, että 1 tl kasvoille ja kaulalle ja pelkille kasvoille 1/2 tl. Mutta voi kökkö jos tuo alga mariksen beige sävy on mennyt viileämpään suuntaan. Sit meni luottovoide…

        • Miia Johansson

          Kannattaa testata tota Dhyvanaa, joka on tulossa. 😀

  • Anu

    Mitä mieltä olet Twistbe:n Esse meikkivoiteesta?
    Onko tuo bybi Day Defence yhtä hyvä?
    Ja teetkö kaksoispuhdistuksen vai riittääkö Fiinin balmi yksinään?
    Kiitos ihanasta blogistasi!

    • Miia Johansson

      Heippa Anu! 🙂 Essen meikkivoide on tosi hyvä kuivalle iholle. Day Defence on siis hieman erilainen tuote kuin Essen meikkivoide. Riittää Fiinin balmi yksinään saamaan aurinkosuojan pois. 🙂

  • Tytti

    Miten usein näitä fysikaalisia voiteita pitäisi lisätä päivän mittaan? Kemiallisten suojien yhteydessähän on aina ohje, että sitä pitäisi lisätä useamman kerran päivässä, mikä on hankalaa jos käyttää meikkiä.

    Miten voidetta (fysikaalista tai kemiallista) saa lisättyä, kun kasvoilla on meikkivoide, poskipuna, aurinkopuuteri ja ehkä myös tavallinen puuteri ja peitevoide? Vai onko siihen mitään keinoa? Olen miettinyt tätä aina ja lisäillyt sitten vaan pokkana rasvaa meikin päälle, silläkin uhalla että voide ikäänkuin pyyhkii meikin pois. 😀

    Ostin juuri kemiallisen, kasvoille tarkoitetun voiteen, mutta taitaa jäädä kyllä lähinnä hätävaraksi se ja tilaan jonkun näistä sun suosituksista!

    • Miia Johansson

      Heippa Tytti! 🙂 Joo, totta.. meikin kanssa aurinkosuojaa on hankala lisäillä. Itse teen niin, että jos oleskelen kunnolla koko päivän auringossa, niin en meikkaa ja pystyn lisäämään aurinkosuojaa. Muuten tavallisena päivänä menen sitten koko päivän samalla naamalla. Tää ei tietenkään monen mielestä ole oikein, mutta itse teen näin. 😀 Kaikkia aurinkovoiteita olisi hyvä lisätä ja se johtuu ihan siitä, että harvoin sitä aurinkovoidetta laittaa tarpeeksi ja myöskin se saattaa pyyhkiytyä osittain pois.

      • Ina

        Olen juurikin tätä miettinyt, onko tietoa/kokemusta puutereita jos spf. Minulla siis usein meikissäkin lisäksi spf. Ilialla ainakin puueri joss spf20.

        • Miia Johansson

          Helou! 🙂 Mineraalimeikkipuutereissa monessa ainakin on SPF. Kaikissa sitä ei ole tosin mitattu.

    • Pia

      Mä näin instassa videon jossa kuivalla meikkisienellä meikin päälle taputeltiin (nestemäistä) aurinkovoidetta. Oon ite tehnyt niin ja yllättävän hyvin pysyy meikkikin paikoillaan, poskipunaa yleensä joutuu vähän ehkä lisäilemään. Ite en pahemmin fysikaalisia aurinkosuojia käytä niin en tiiä onko niitä sellaisina tosi ohuina mutta jos löytyy niin sellaiset on parempia tuohon. Oon myös taputellut ihan käsin meikin päälle myös. Sit mulla on sellanen suihkutettava kans joka hyvä just meikin päälle, tosin pitää muistaa suihkuttaa tarpeeksi että saa riittävän suojan. Toi on siis sellainen ihan sumumainen, painepullossa. Ja ostin just puikkomuotoisen aurinkosuojan, vähän sellanen öljymäinen koostumus jota voi kai levittää meikin päälle mutta en oo vielä testannu.
      Kyllä, otan aurinkosuojan lisäilyn pitkin päivää vakavasti 😅😅

      • Miia Johansson

        Hyvä sinä!! <3

  • Ulla

    Kiitos jälleen hyvistä vinkeistä. Nyt aurinkovoiteen ostoon Miian vinkkien avulla.

    • Miia Johansson

      <3

  • KaisaL

    Voisitko laittaa tuotteen n.hinnan lisäksi myös purkin koon näkyviin,niin olisi helpompi vertailla 🙂

    Ja sit tärkein asia-osaisitko suositella sellaista aurinkovoidetta/kosteusvoidetta suojakertoimella 30 tai 50,joka kävisi päästävarpaisiin ja vauvasta vaariin. Pitäisi perheen lapset ja teini (!!) saada suojattua ja olisi kätevin,kun yksi tuote kävisi kaikille.
    Ehkä nyt itselleni voisin kasvoille hankkia oman tuotteen (madaran sävyllinen liian jähmeä/paksu ja tummakin minulle näin keväällä)

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Katsotaan muistanko. 😀 Tarkemmat tiedot kuitenkin aina löytyy linkistä. Sieltä näkee myös INCIn, joka on mun mielestä kanssa tosi tärkeä. 🙂

      Mulla on tulossa postausta vartalon aurinkovoiteista.. tastailut vasta aluillaan. <3

  • Henna

    Mielenkiinnolla odotan Dhyvanan uutukaista.
    Halvin se ei kuitenkaan ole koska pakkauskoko on pienin…

    • Miia Johansson

      Joo se on totta, että litrahinnoissa, kun vertaa niin asia on eri tai menee samaan muiden kanssa. 😊

  • Kaisa

    Olisi ihana kuulla suosituksia allergiselle ja pod-iholle sopivasta aurinkosuojasta. Hajusteetonta ja ei-aktivoivaa aurinkorasvaa ei ehkä ole vielä kukaan luonkos-puolella kehittänyt?

    • Miia Johansson

      Joo hei vastaili tähän tuohon Idan kommenttiin. 😊

  • Sini

    Mikähän näistä olisi paras POD-ongelmaiselle? Dhyvana kiinnostaisi eniten!

    Ja fysikaalisen aurinkosuojan poiston suhteen, mikä öljyputsari olisi paras POD-iholle? Oletko kuullut kokemuksia Fiinin putsarista POD-iholla? Olen muutaman kuukauden käyttänyt vain NYR:n maitoputsaria, juurikin POD:n aktivoituminen takia… 😔

    PS. Olet mahtava ja ihanaa, kun teet työtäsi niin huolella ja paneutuen asioihin! ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Sini! 🙂 Joo, POD on kyllä hankala näiden aurinkotuotteiden kanssa. Mä suosittelisin mineraalimeikkipohjia, koska niissä on SPF ja raaka-aineet minimaaliset. En ole ihan varma nyt Fiinin putsarista POD-iholla. Voit kysyä tätä vaikka ihan suoraan Fiiniltä. Heillä on varmasti parempaa tietoa tästä. Voisin kuvitella, että ok, mutta en varmaksi pysty suosittelemaan. <3

      • Sini

        Pakko oli tulla kertomaan Fiiniltä saamani vastaus, jos joku muukin sitä pohtii. Suosittelivat hellävaraista kauraputsaria POD-iholle! Tänään lähtee testiin, kuinka käy. ☺️

        • Miia Johansson

          Joo just se! 😍

  • Tanja

    Itselläni on todella vaalea, neutraali ihonsävy jolle on ollut hankala löytää meikkivoiteita, saati sitten sävyttävä aurinkovoidetta.

    Ostin juuri tuon alga mariksen spf 30, sävytetyn aurinkovoiteen (sävy ivory), ja yllätyksekseni se sulautui ihon sävyyn todella hyvin! Peittävyys on juuri sopiva, enkä arjessa kaipaa enää meikkivoidetta siihen päälle, silmien alle ja nenänpieliin ehkä peitevoidetta kyllä.
    Käsivarrelle swatchattuna olin jo varma että tämäkin tuote on liian tumma, mutta ei onneksi kasvoilla ollutkaan!

    Tuote myös tuntuu iholla hyvältä. Edellinen suosikkini Madaran skin equal tuntuu vähän tahmaiselta ja raskaammalta, ja se on vähän työläs levittää siististi. Tämä Alga maris ei juuri edes tunnu iholla. Mattaisempi pinta jää ihoon Madaraan verrattuna, mutta lopputulos on silti heleä. Hinta on myös oikein kohtuullinen.

    Kosteuttamaan tästä aurinkovoiteesta ei varmaankaan ole, mutta ei kyllä pintakuivalla ihollani kiristelekään.

    Maskin kanssa en ole päässyt vielä testaamaan, mutta jos ei aivan mössöksi mene maskin alla työpäivän aikana niin antaisin tälle vaatimattomat 6/5 pistettä. 😀

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla 😍

  • Anni

    Kiitos hyvästä vertailusta! Olen käyttänyt nyt parin kuukauden ajan tuota Bybin päivävoidetta. Se on ollut ihan ok, mutta tuntuu, että ihon kuivumista on vaikea estää, vaikka laitan alle jo öljyt ja muut tuotteet. Kesäksi olisi kiva saada joku sävytetty versio, taidanpa kokeilla tuota Dhyvanaa.

    Käytätkö itse aurinkosuojaa vain kesäkuukausina vai ympäri vuoden? Olen kuullut tähän erilaisia suosituksia – jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi käyttää vuoden ympäri myös täällä, jotkut taas sanovat sen olevan turhaa, kun UV-säteilyä ei talvella ole Suomessa juuri lainkaan.

    • Miia Johansson

      Mä käytän itse aurinkosuojaa vaan kesällä ja myös talvella, jos aurinko paistaa. 😊

      Mitä ihonhoitotuotteita sulla on käytössä ja miten peset kasvot? Onko sulla siis kuiva ihotyyppi?

      • Anni

        Hei, kiitti vastauksesta! 😊 Mun iho on vähän hassu, olen kärsinyt nuorempana pahasta atopiasta ja toisaalta myös epäpuhtauksista. Olen siis 26-v. Nyt iho tuntuu lähinnä kuivalta, mutta on myös tukkeutuva, ja esim. poskissa on laajentuneet huokoset. Nyt olen käyttänyt näitä tuotteita n. 4 kk: puhdistuksessa Bybin Milk Melt (tuplapuhdistuksella lähtee myös meikki, välillä käytän toisella kertaa Novexpertin puhdistusöljyä), Pure=Beautyn ruusu-kasvovesi, Evolven hyaluronihapposeerumi, voiteena kuivimpiin kohtiin Weledan skin food light ja öljynä Balm Balmin rosehip serum. Ja sit tuo Bybin spf-voide. Iho tuntuu koko ajan tosi kuivalta (ei kuitenkaan atopiaa), mutta toisaalta pelkään että tukin liikaa, jos otan tujummat kuivan ihon tuotteet käyttöön…

        • Miia Johansson

          Heippa! 🙂 voithan sä kokeilla esim Bybin Babe Balmia tai jotain muuta balmia, jotak on vielä kosteuttavampia. Tai vaikka KOlme Cosmeticsin kehäkukkavoidetta. Molemmat sopii kaikille ihotyypeille, niin ei tuki ihoa. Muuten sulla on aika hyvät tuotteet vesikosteukseen. Ja onhan tuo ruusunmarjaöljykin tosi hyvä. 🙂

  • RiiaP

    Mikä on Miia se itseruskettava tuote, jota käytät? Itselläni kaikki tähänastiset ir-tuotteet tukkivat huokoset ja saa naaman kukkimaan muutamassa päivässä. Samoin aurinkovoiteet, toki ne on aina ennen ollut kemiallisia..

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, ihon tukkiutuminen on sinänsä hankala, koska se on niin eri jokaisella. Yleensä suurimolekyyliset raaka-aineet ovat aiheuttajia, mutta voi olla jokin muukin. Mulla on noi mun suosimat itseruskettavat tuolla mun suosikeissa. Löydät ne tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/itseruskettava/

  • Aleksandra

    Moi Miian! Kiitos hyvistä voidevinkeistä! Harmittaa kuitenkin, että faktana jaat EWG:n julkaisemaa materiaalia. Järjestö ratsastaa pelottelemalla kuluttajia ja lietsoo harhaanjohtavaa ja jopa haitallista tietoa, jolla ei ole tieteellistä perustaa. Koko organisaatio on erittäin kyseenalainen rahoituksesta lähtien, ja vaikkakin saanut valitettavan suurta suosiota, heidän levittämä tietonsa ei perustu tieteellisiin tutkimuksiin.

    Toivoisin, että jos et ole tutkinut asiaa tarkemmin niin käy tutustumassa aiheeseen tarkemmin.

  • Maria

    Heippa Miia!
    Tätä postausta olinkin odottanut, kiitos! Ensin on pakko kiittää ylipäätään sua tästä blogista (vaikka lompakko ei välttämättä olekaan kiittänyt :D), oon löytänyt monta uutta lempparituotetta ja saanut paljon meikkaus- ja ihonhoitovinkkejä sun blogista. Ihokin tuntuu olevan paremmassa kunnossa, kun olen vaihtanut ihonhoitotuotteita sun suositusten mukaisesti.

    Aurinkovoiteisiin liittyen kysyisinkin. Itselläni on todella vaalea, rasvoittuva sekaiho ja kesällä palan herkästi, joten tarvitsisin mahdollisimman korkean suojan. Kaipaan enemmän mattapintaista lopputulosta meikin alle, koska päivän mittaan kuitenkin iho rasvoittuu ja alkaa kiiltää. Olisiko näistä sopivin tuo Alga Maris vai onko heillä tarpeeksi vaaleaa sävyä?

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 🙂 Ihana kuulla, että sun iho voi paremmin. Alga Maris on joo todella vaalea, mutta näistä tuo Bybi Day Defence on ehkä kuitenkin mattaisin.

  • Elina

    Voiko pitää paikkaansa, että teelusikallinen eli 5ml tulisi laittaa aurinkovoidetta kasvoille? 30ml purkki olisi silloin käytetty jo 6päivässä 😦

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Hyvä havainto.. en tiedä tarkalleen millejä, mutta jos haluaa sen täyden SPF-suojan, niin joo voidetta pitää laittaa reilusti. 🙁 Esim. Jos muistelen jotain etelän lomia, niin yksi vartalovoidepurkki meni kyllä helposti viikossa.

  • Maarit

    Kiitos tästä. Tuli tarpeeseen.

    Saakohan noista mistään näytepakkauksia? Ei tulis niin paljon turhia ostoksia ihon lehahtaessa joistain ainesosista (joita en vielä osaa varmuudella nimetä).

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Kannattaa ehdottomasti laittaa viestiä jälleenmyyjien asiakaspalveluun. 🙂

  • kukkis

    Irosie BB-voide, Soin Parfait suojakerroin 25 ja De Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar suojakerroin 30. Nämä kaksi ovat kyllä ihania. En ole palannut kertaakaan. Levitän reilusti kasvoille. Itselleni ei näistä näppyjä ja finnejä ole tullut. Puhdistukseen olen käyttänyt puhdistusöljyä. Etelän lomalla käytin tuhdin annoksen pois pesuun Absolution La Crème Douce Démaquillante puhdistusvoidetta. Iho voi hyvin ja oli täydellisempi kuin koskaan. Hoitona paljon kosteutta ja päälle Pai ruusumarjaöljy.
    Vartalolle joudun valitettavasti käyttämään kemiallista aurinkosuojaa vielä toistaiseksi. Olen palanut jokaisella fyysikaalisella suojalla.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Kiva kuulla, että oot löytänyt omat suosikit. Sinänsä kemialliset ja fysikaaliset suojaa auringolta molemmat yhtä hyvin. Ulkopuolinen taho mittaa tuotteiden suojakertoimet, joten sen puolesta kertoimiin voi luottaa. Toki fysikaaliset suojat voi usein olla hieman ytympää tavaraa kuin fysikaaliset ja siksi vaikeampi levittää kunnolla joka puolelle.

  • Kisu

    Ostin jo Atopikin kertoimellisen päivävoiteen, mutta tuo Bybi rupesi kiinnostamaan! Itse en tykkää sävytetyistä aurinkovoiteista kun ne tahraa ja niitä tuntuu olevan vähemmän…

    • Miia Johansson

      Heippa Kisu! 🙂 Mitä meinaat, että sävytettyjä aurinkovoiteita on vähemmän? 😀

      • Kisu

        Täysi aivopieru, eli sävyttämättömiä on vähemmän mielestäni. 😀

        • Miia Johansson

          Hih.. joo, varmasti fysikaalisella puolella etenkin. Korkean suojakertoimen aurinkovoiteita on fysikaalisella puolella vaikea tehdä niin, ettei naamasta tule valkoinen. 😀

  • Evita

    Olenko ymmärtänyt oikein, että mineraalimeikkipohja suojaa hieman auringolta? Käytän alima purea. Laitan kemiallista aurinkosuojaa meikin alle ja toimii mulla hyvin, mutta sun suositukset on osunut aina niin nappiin, että pitää kokeilla myös tuota fysikaalista 😊 Kiva kun löytyy noita sävyttäviä suojia, jos ei kesäisin enää muuta meikkipohjaa tarttisi.

    • Miia Johansson

      Heippa Evita! 🙂 Joo, kyllä oikein oot ymmärtänyt. Alima Pure ei vaan ole mittauttanut tuotteensa suojakerrointa, mutta kyllä siinä on jonkin verran.

  • Minna

    Heippa!

    Täytyy valita näistä seuraava aurinkotuote kokeiluun. Ostin aiempien suosituksien perusteella mossan sävytetyn aurinkosuojan, mutta jostain syystä viikon käytön jälkeen naamani tuntuu todella ”röpelöltä”, ihan kuin se olisi pienen pientä näppyä täysi ilman että näppylät näkyvät. Hieman ehkä myös punoittaa. Lisäsin voidetta aina päivävoiteen jälkeen. Mikähän voisi tämän aiheuttaa, ja uskaltaisinkohan kokeilla alga mariksen voidetta tämän Mossa kokeilun jälkeen? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 En nyt suoralta käsin keksi mikä raaka-aine olisi voinut tuon aiheuttaa. Kuulostaa siltä, että olet herkistynyt jollekin tuotteen raaka-aineelle. Alga Maris on ainakin sellainen, joka sopii monelle. 🙂

      • Hanna

        Alga maris kuullosti minustakin täydellistä, mutta siinä on propanediolia 😭😭😭

        • Miia Johansson

          Ootko sä herkistynyt tälle? 🙁

  • Hanna

    Awww, katsoin jo, että alga marisin voide olisi täydellinen, mutta tietenkin siinäkin pitää olla propanediolia….

    • Miia Johansson

      Ootko herkistynyt sille aineisosalle? 🙁

      • Hanna

        Jep, propanediol ja propyleeniglykoli polttavat silmiä ja nostavat röpelönäppyjä ja valkopäitä. Mitään niitä sisältävää ei voi käyttää pehvaa korkeammalla, eikä putsata siveltimiä niitä sisältävällä aineella. Ärrinpurrinmurh 😤

        • Miia Johansson

          Ääh.. no voihan kökkö!!

  • Sanna Mäkelä

    Moi! Samaa haastetta koen näiden sinkkioksidia sisältävien tuotteiden kanssa, iho kuivuu. Sinun ohjeillasi pahin kiristely on kadonnut ja iho pysyy hyvässä kunnossa. Toki pintakuivuus pahenee lämpötilojen vaihtuessa ja vaikkapa ilmastoinnista. Mutta on aika hyvä siis! Siitä huolimatta näitä iho ei oikein siedä, ainakaan Madaran sävytettyä ei kestänyt. Nyt ostin ihan marketista Lumenen uuden päivävoiteen fysikaalisella suojalla. Kasvoveden, seerumin ja päivävoiteen päälle laitettuna se menettelee. Ja tämä Lumenen Arktis on tosi öljyisen tuntuinen. Täytyisi laittaa joku tästä sinun listastasi kokeiluun!

    • Miia Johansson

      Mä teen joo itse silleen, että laitan kaikki normi tuotteet iholle öljyineen ja annan imeytyä. Sitten vasta laitan päälle aurinkovoiteen. Tämä on toiminut. Tai sitten ihan suoraan kesteuttava meikkivoide SPF:llä, josta on tulossa juttua huomenna. 🙂

  • minnis

    Pitää vinkata tästä Jane Iredalen puuterimaisesta aurinkosuoja tuotteesta, joka käy hyvin yksinään ja helppo lisätä myös meikin päälle.

    https://www.sokos.fi/fi/sokos/jane-iredale-powder-me-spf-30-aurinkosuoja-175g?gclid=CjwKCAjwmv-DBhAMEiwA7xYrd23JCqOSTPNeSCJkU5Vv5QFprveFn6L_yi0vpXXP0Z4lccSIk6IxYBoCtPIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

  • Mirkku

    Moikka Miia, ja kiitos inspiroivasta ig-tilistä ja blogista <3
    Olen ottanut nuorempana melkoisesti aurinkoa ja nythän sen viidenkympin lähestyessä valitettavasti näkee ihosta. Mulle tulee isoja maksaläiskiä kasvoihin ja olenkin käyttänyt viimevuosina vallan 50 suojakertoimen rasvoja. Tummentuvatko maksalaiskät ja tulevat näkyviin, jos käyttää itseruskettavaa voidetta? Kieltämättä olisi kiva saada edes vähän tervettä päivetystä kasvoille.

  • Jaana

    Heippa Miia! Löysin onnekseni sinun ig-tilin ja sitä kautta sinun blogin. Putsarin vaihdoin Flow valmiin ja Bybin Milk meltiin. Kasvovetenä sinun suosituksesta Bybin mega mist. Näiden lisäksi käytössä Evolven bio-retinol +c booster. Niin ja kosteusvoide. Sinun blogia luettuani hain myös anti age-tuotteeksi aurinkosuojaa. Ostin Alga mariksen sävyttävän aurinkovoiteen. Sen 30 suojakertoimella. Se ois minusta ihan riittävä tasoittamaan minun ihon sävyä. Mutta minun T-alue on kuiva ja se kuivuus korostuu ku käyttää tuommosta sävyttävää tuotetta. En oo oikein tykänny käyttää meikkivoiteita tuon saman ongelman takia. Aattelin että nyt onnistuu ku oon sinun ohjeita noudattaen parantanu ihonhoito ani, mutta sama ongelma vaivaa edelleen..

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 TUohon ihon röpelöisyyteen auttaa usein kasvoöljyt ja balmit. Eli niillä pystyy pehmentämään ihoa. Ja tietty ihon kuoriminen auttaa usein myös hieman asiaan. <3

      • Jaana

        Kiitos vastauksesta! Täytyypä hommata vielä joku balmi itelle. Oliko niin että balmia voi laittaa myös meikin päälle jos tuntuu että alkaa näyttää röpelöiseltä jostain kohtaa?

        • Miia Johansson

          Heippa Jaana! 🙂 Joo, mä oon keikoilla laittanut, jos tuntuu, etten saa meikkivoidetta mitenkään asettumaan röpelöisiin kohtiin. Tietty olettaen, että käytössä on ollut ohut kerros ohutta meikkivoidetta. Kannattaa ainakin testata. Ja tietty kun tuntee oman ihonsa paremmin niin ennen meikkiä painella balmia iholle. Ja tietty alla kosteuttava kasvovesi.

  • Laura (ingalsinlaura)

    Alga Maris ollut käytössä muutamana kesänä, tykkään! Ps. käy kurkkaa instassa mun vastaus sun vastaukseen ja erityisesti se mun viimeinen kysymys 😉

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 😀 Voi eii.. mulla IG ihan jumissa. Jos voit niin nosta sun viestiä IGssä vaikka hymiöllä, niin se nousee ekaksi. 🙂

  • Jenni

    Moikka Miia! Oletko tehnyt/voisitko tehdä blogiin postausta epäpuhtaan ihon kesätuotteista? Minulla on akneen taipuvainen iho ja kesällä todella haastava löytää sopivia tuotteita jotka olisi hieman peittäviä, mutta antaisivat ihon myös hengittää ja saada aurinkoa. Erityisesti aurinkosuojan/kevyen meikkivoiteen löytäminen on ollut vaikeaa, kun iho tuntuu rasvoittuvan ja tukkeutuvan tuotteista hetkessä 😤 Tässä siis kovasti toivottu ajankohtaankin sopiva postausidea, jos sellaista et ole vielä tehnyt 😊☀️

  • Päivi

    Moikka Miia! Laitoin sulle instassakin jo viestiä, mutta kokeilenpa vielä täälläkin onneani 😊 Onkohan sulla jossakin tutoriaalia siniseen silmien rajaukseen, jotka sulla tässäkin postauksessa on silmissä? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 🙂 Oon joo IG-stooreissa tehnyt, mutta eipä se tietenkään ole tallennettuna. Voin ehdottomasti tehdä uudelleen. 🙂

  • Ullis

    Kiitos Miia! Tästä etsimään uutta suosikkia. Mulla on Alga Marisin vanhempi Spf30 sävy Claire, ja sen väri on jotenkin outo, jää selvästi näkyväksi ja erottuvaksi vaalealla ihollani. Lisäksi voiteessa on omaan makuuni aika vahva tuoksu. Joten uusi voide voisi olla paremmin omaan väriin sopiva ja tuoksuttomampi.

  • Saana Suonnansalo

    Heippa Miia!

    Kirjoitin tuossa piitkän viestin ihotyyppi-postauksen alle, ja voi että alkoi harmittaan kun sieltä oli kommentointi loppunut (ja se ilmoitus tuli vasta siinä vaiheessa kun olin lähettämässä sitä viestiä ☹️)

    Tarvisin sinun apuasi, en saa tätä ihoani kuntoon vaikka kuinka olen ottanut käyttöön tuotteita joita olet suositellut ja jotka toivon mukaan toimivat minun ihotyypilleni.

    Aiemmin käytin putsaukseen oliivipalasaippuaa, eikä kasvovettä.
    Käytössäni oli joik päivä-ja yövoiteet ja jojoba-öljy. Tuolla setillä mentiin aika pitkään ja ihoni oli ihan fine, kuivuutta ja näppyä joo, mutta olin jo oppinut elään niiden kanssa.

    Nyt käytössä on:

    fiini kaurabalm putsari ja konjac-sieni.

    Olivia klein mineral spray toner, puhdas rose mist ja flow rose water (käytän näitä vaihtelevasti, koska mikään ei tunnu riittävän kosteuttavalta. En kuitenkaan samalla kertaa.)

    Kaura-tyrni öljyseerumia käytän silloin tällöin, mutta se ei tunnu tekevän mitään.

    Olivia klein balance cream (välillä joik)

    Puhdas Jojoba-öljy

    Lisäksi käytän välillä bybin Babe balmia, se on muuten tosi hyvä!

    Mossan spf30 super defence
    Ja avene spf 50+ jota en tod.näk voikkaan käyttää kasvoilla, koska se on niin tujua.

    Minulla on atooppinen iho ja aurinkoihottuma.
    Ihoni tuntuu superkuivalta ja haluttaisi sukeltaa perusvoidesankkoon kasvot edellä.
    Minulla on finnejä, mustapäitä ja miliumeja. Ihoni on myös suht helposti reagoiva.
    Iälläkin on varmaan merkitystä, 35v.
    Hormanaalisia valmisteita ei ole ollut käytössä yli 10 vuoteen.

    Ennen aamulla ihoni tuntui rasvaiselta, mutta nykyään rutikuivalta.

    En tiedä kuinka paljon suoliston kunto vaikuttaa, mutta mahanikin on ollut viime aikoina tosi huonossa kunnossa. Minulla on todettu jo aiemmin ibs ja nyt lisäksi refluksi. Ruokavalio ei ole ollut pitkään aikaan kunnossa, mutta nyt yritän parhaani.

    Meikkivoide tuntuu tekevän ihoni vain huonomman näköiseksi ja ne pakkautuvatkin ihan vääriin paikkoihin päivän mittaan. Olen lähiaikoina testannut madaraa, zui organics ja sensai flawless, mikään ei toimi.

    Alan olla jo tosi väsynyt tähän naamaan 😭 onneksi meillä on tää maskisuositus niin pystyn osittain piiloutuun sen taakse.

    Laitoin yhdelle suosittelemallesi sivustolle jo viestiä, mutta en sitä kautta saanut oikein lisäapua, he sanoivat että tuotteet vaikuttaa olevan kunnossa ja että olen ehkä ottanut liian monta tuotetta kerralla käyttöön. Otin ekan satsin maaliskuun alussa käyttöön ja siitä parin viikon päästä olivia klein:it.

    Toivottavasti sinä voisit minua auttaa.
    Sinua on muuten ollut kiva seurata, olet ihanan myönteinen, aito ja aurinkoinen persoona 😍

    T.Saana

    • Miia Johansson

      Heippa Saana! <3 Sä oikeastaan sen jo tuossa itse sivusitkin, mutta tosiaan ihon kuntoon vaikuttaa paljon enemmän se mitä syöt, syötkö jotain läkkeitä, oletko stressaavassa elämäntilanteessa, kuinka nukut ja yleisesti hoidat itseäsi. Eli ihonhoito on vaan se jäävuoren huippu. Eli siis todella tylsä vastaus nyt multakin, mutta tosiaan sulla näyttää olevan hyviä tuotteita käytössä eli et ainakaan kosmetiikalla aiheuta itsellesi huonoa ihoa. Ainahan noita sun tuotteita voisi viilata hieman paremmiksi, jotta niissä olisi jotain apua mustapäihin ja kosteutta voisi lisätä seerumin kera, mutta en usko, että niillä kuitenkaan on niin suuri vaikutus. Oon tosi pahoillani, mutta mun osaaminen jää tosiaan tähän ulkoisen kauneudenhoidon puoleen. 🙁

      • Saana Suonnansalo

        Kiitos vastauksesta ❤️
        Oisin niin toivonut että sanot jonkun tuotteen kohdalla, että -käääk! Ei,ei tuo ei sovi sun iholle, vaihda se heti! 😅 Olis niin paljon helpompaa, jos se ois tuotteista kiinni. Nyt on ollu pitemmän aikaa stressiä, kärtyä ja matalapainetta.
        Täytyy koittaa tehdä niille asioille jotain (toki oon jo yrittänytkin, mutta eihän ne hetkessä muutu 😦)
        Kyllä tää tästä vielä iloksi ja hyväksi ihoksi muuttuu! 😅
        -Saana

        • Miia Johansson

          Joo kyllä se vielä iloksi muuttuu! ❤️

    • Anette

      Kommentti Saanan kysymykseen: Huomasin iho/suolistotarinassasi paljon yhtäläisyyksiä omaani. Minulla paljon samoja tuotteita käytössä kuin sinulla mutta lisänä kasvoveden jälkeen Olivia Kleinin Hydra Serum + Fiinin öljy vielä voiteen päälle aamuin illoin, niin koen niistä olleen apua ettei iho tunnu enää niin rutikuivalta. 🙂

  • Pauliina

    Hei! Kiitos mielenkiintoisista sisällöistä. Jäi vaivaamaan tämän postauksen väitteet kemiallisten aurinkosuojien haitoista. Itse luin hiljattain tämän postauksen Instagramista https://www.instagram.com/p/CNaGDhenHTm/?igshid=1b8pdf1avpe16 . Tutkimuslähteet on merkitty. Ehkäpä nämä yleiset käsitykset aurinkosuojista eivät ole enää ajantasaisia.

    Kuten joku jo mainitsikin, aurinkosuojan lisääminen meikin päälle onnistuu tosiaan meikkisienellä. https://www.instagram.com/reel/CLWOo3AH1kx/?igshid=6nzdvxvjzxae

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Joo, tää on mielenkiintoinen aihe ja oon just ajatunut itsekin lukemaan enemmän tutkimuksia. Tietenkin määrät vesistöissä tarvitsee olla suuret ja ongelmia on niin paljon muitakin (jotka varmasti suurempia), kuten tuholaismyrkyt esimerkiksi. Mutta mä otan kuitenkin tässä sen kannan, että better be safe than sorry. Pitkäaikaisvaikutuksista kuitenkin tiedetään vielä vähän monen raaka-aineen kohdalla ja se onkin myös aika mahdotonta monen uudemman raaka-aineen kohdalla.

  • Anni

    Moikka, mitä mieltä olet Madaran spf 30 sävyttävästä? Onko se fysikaalinen vai kemiallinen suoja?😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 😊 Se on joo mun vanha suosikki ja on fysikaalinen. Tässä postauksessa on muuten parissa lauseessa ohjeet miten tunnistat itse inci-listasta sen onko voide fysikaalinen vai kemiallinen. 😉

  • Emilia

    Hei!
    Olisiko vinkkiä tummaihoiselle lapselle sopivaan aurinkorasvaan? Käytössä on ollut niitä erittäin valkoiseksi jättäviä fysikaalisia, jotka eivät millään levity siististi lapselle, vaikka itselleni jotenkuten vielä menisivätkin. Kasvoihin olen käyttänyt cosrx aloe vera aurinkorasvaa mutten ole varma onko kovin hyvä 4 v lapselle. Se kyllä levittyy huomaamattomaksi. Sävyttävät jäävät pois koska lapsi. Iho täytyy silti suojata ja tietenkin vaatteet ym ovat käytössä suojaamaan pahimmilta porotuksilta. Löytämistäni vinkeistä en ole varma ovatko soveltuvia lapsille tai fysikaalisia. Voipi olla liian vaikea kysymys tai mahdoton yhtälö 😀 ?

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Joo, siis fysikaalisia sävyttömiä aurinkovoiteita korkealla suojakertoimella on tosi vaikea löytää tummalle iholle. Mä oon kanssa koittanut googletella asiaa ja tuntuu, että moni tummaihoinen kääntyy kemiallisten voiteiden puoleen. Mä pidän ehdottomasti silmän auki, tutkin ja palaan asiaan, jos löydän jonkun hyvän. Mä alottelen tässä nimittäin aurinkovoiteiden testaamista kropalle niin jos niistä löytyisi jokin hyvä. 🙂

      • Emilia

        Kiitos vastauksesta! Mahtavaa, voi kun tätä puolta saataisiin kehitettyä 🙂

  • Ritva Kiema

    Hei Mia! Ostin Mossan Spf aurinkosuojavoiteen. Ihmettelin sen vaikutusta,miksi ihoni kiiltää niin kovasti sitä laitettuani. Luin, että se on sinkkioksidin vaikutus. Sen jälkeen luin vielä jotain järkyttävämpää. Sinkkioksidi on myrkyllinen vesistölle ja kaikille pieneliöille. Sitä ei pitäisi päästää veteen eikä edes viemäriin. Käsiteltävä ongelmajätteenä. Tämä tieto googlella netistä. Miten ihmeellä näitä fysikaalisia suojia voi siis käyttää? Aiheuttavat ärsytysoireita myös ihmisille. En käsitä enää, mitä aurinkosuojaa uskaltaa käyttää? Onko sinulla tähän vastausta?

    • Miia Johansson

      Heippa Ritva! Mistä luit näin? Tämä ei pidä paikkaansa. 😊

  • Heidi

    Hei, onko mitään kasvoöljyä, missä olisi myös aurinkosuoja mukana?

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Ei tietääkseni ainakaan fysikaalisella puolella.

  • Mila

    Moikka Miia 🙂 olen ostanut kesäksi kasvoille Bybin day defenceä ja Alga Marisin sävyttävää. Puhutaan että se teelusikallinen kasvoille olisi oikea määrä jotta aurinkosuojasta on hyötyä. Kuulostaa kuitenkin tosiaan hullulta laittaa tota Alga Marisia teelusikallinen kasvoille joten onkohan se ihan käypä ratkaisu että ensin laittaa tuota Bybiä ja sit jatkaa tolla Alga Marisilla niin että suunnilleen saisi niistä yhdessä sen teelusikallisen ? 😀 kiitos blogistasi ja instastasi, näistä on ollut aivan superisti apua ja inspiraatiota! <3

    • Miia Johansson

      Heippa Mila! 🙂 Voihan niitä joo näinkin käyttää.

  • Anette

    Hei Miia, voisiko tuon Bybin Day Defence päällä käyttää Evolven sävyttävää päivävoidetta? Olisi kiva saada vähän sävyä aurinkovoiteen päälle ja toisaalta mietin että onko Evolven 20 liian vähän kasvoille? Ja voiko kahta aurinkosuojan sisältävää ylipäätään käyttää päällekkäin vai onko se liikaa? 😄

    • Miia Johansson

      Voi käyttää päällekkäin ja kerrostalojen voikin olla ihan hyvä homma, sillä usein aurinkovoidetta ei tule laitettua tarpeeksi. Jos laitat 20 ja 30 päällekkäin niin saat suurin piirtein sen 30 suojakertoimen. 😊

      • Anette

        Kiitos Miia avustasi, taas kerran 😊Teet tosi arvokasta työtä ❤

  • Riikka

    Moikka, nykyään on myös paljon hyviä fysikaalisia suojia lapsille. Onko sinulla vinkkejä, joilla fysikaalista suojaa olisi mahdollisimman helppoa puhdistaa pienen lapsen iholta? Toki mahdollisimman paljon käytetään suojausta vaatteilla ja ollaan varjossa, mutta silti joudutaan esim. korvanlehdet, posket ja nenänpää monesti rasvaamaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka! 🙂 Nyt ei näin suoralta käsin tule mieleen juuri lapsille tarkoitettua, mutta mulla on tulossa postausta aurinkovoiteista vartalolle ja niiden poistosta, jossa sitten perehdyn tähän. 🙂

  • Silja

    Moikka! Osaatko sanoa, onko Biarritzin Alga maris turvallinen tuote käytettäväksi raskaana ollessa? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Silja! 🙂 Joo, kyllä on. On mineraalipohjainen aurinkosuoja eikä sisällä muistaakseni eteerisiä öljyjä. Mutta kannattaa varmistaa tietty myyjältä. 🙂

  • Aino

    Moikka! Tarvitseeko Bybin Day Defencen kanssa käyttää ehdottomasti öljyputsaria, jotta se peseytyy pois?

    • Miia Johansson

      Ei välttämättä. 😊 Jos esim puhdistusmaito sisältää tarpeeksi öljyjä, niin se riittää. Se kyllä huomaa, jos ei lähde pois.

  • Kirsi-Maarit

    Hei, voiko itseruskettavaa laittaa silmien ympärille?

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Joo, no periaatteessa voi, jos oma sy-iho ei ole niin herkkä. Ja osahan on sellaisia, jotka suihkutellaan kasvoille. Mutta itse en esim laita sy-iholle ja ei sitä kyllä huomaa, etten laita silmien ympärille. Mutta tietty itse en käytä niin syvää itseruskettavaa. Sanoisinko, että riippuu hyvin paljon henkilöstä ja mistä tykkää.

  • Emma

    Hei, mitä olet mieltä siitä nestemäisestä la roche posayn aurinkovoiteesta?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Mä en käytä synteettistä ihonhoitoa, niin oon vähän huono vastaamaan tähän. Etenkin aurinkosuojissa en halua käyttää kemiallisia suojia.

  • Hanna

    Moikka! Sun blogi ja ig on ihan huippuja! Mulla on käytössä Bybin day defence päivävoide. Tässähän on myös aurinkosuoja, joten täytyykö kasvot puhdistaa iltaisin öljyputsarilla vaikka ei olisi meikkiä naamassa? Normisti, jos olen laittanut aamulla vain normi kosteusvoiteen, enkä ole meikannut, nii iltaisin on riittänyt puhdistus pelkällä puhdistusmaidolla. Eli toisin sanoen, jos tuotteessa on fysikaalinen aurinkosuoja huolimatta siitä onko kyseessä päivävoide vai aurinkovoide, niin kasvot tulee pestä öljyputsarilla?

    • Miia Johansson

      Kiitos Hanna! 🙂 Puhdistusmaidoissa on usein myös öljyjä, joten riippuu aivan puhdistusmaidosta ja mikä on sen teho fysikaalisiin aurinkovoiteisiin. Sen kyllä huomaa, jos iholle jää jotain. 🙂

  • Siru

    Moikka, mulla on dhyvanan sun spf 50 se sävytön ja oon miettiny että paljon sitä kannattaa laittaa iholle että saa täyden suojan, kun se on todella riittoisaa ja purkissa lukee 2ml mutta muualla sanotaan että aurinkovoide on tehokas vain jos teelusikallinen sitä?

    • Miia Johansson

      Heippa Siru! 🙂 EU:n suositusten mukaan kasvoille laitetaan 1,25 ml ja kun mukaan ottaa dekolteen niin 2,5 ml yhteensä. Ja tämä olisi siis se määrä, että tuotteesta saa putelin määrittelemän spf 50 suojan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram