MEIKIT, JOITA MONI PITÄÄ TURHANA x 4

29.03.2021

Kysyin Instagramissa, että mitä meikkejä pidätte turhana tai olette joskus pitäneet turhana. Vastauksia tuli aika laidasta laitaan, mutta eniten piditte turhana tämän postauksen neljää tuotetta. 

Meikeissä on se ihana asia, että jokainen voi valita juuri ne omaan tyyliin sopivat tuotteet ja sääntöjä ei oikeastaan ole. Paitsi on. Siis asia on näin ammattilaisen kannalta todella triviaali, sillä jos meikkaisin vaikka joitakin teistä Iltalehden kanteen, niin ammattilaisen näkökulmasta siinä on tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi tällaisesta lehtikuvasta en jättäisi ikinä pois poskipunaa ja meikki on aina huolitellumman näköinen huultenrajauskynän kera. Sanotaankin siis, että meikkaus on itseilmaisun keino ihan jokaiselle ihmiselle, mutta ammattilaisten maailmassa taas on tiettyjä sääntöjä. 

Näin ammattilaisena haluankin antaa teille uusia vaihtoehtoja ja inspiraatiota omiin luoviin kasvomaalaushetkiin ja miten voitte ilmaista itseänne uudella tavalla, jos niin haluatte. 

MITÄ TUOTTEITA PIDÄN ITSE TURHANA

  • Valokynä on mielestäni hienosti nimellä brändätty tuote. Se on heikkopigmenttinen tuote ja usein hienossa naksuttelukynässä.
  • Meikinpohjustusvoide eli primer on loistava esimerkki keksitystä tuotteesta, jota ilman ei muka meikkiä saa pysymään (älkää sekoittako tätä luomivärinpohjustusvoiteeseen, joka on usealle välttämätön pysyvään silmämeikkiin). Mitä vähemmän meikissä on kerroksia niin sitä parempi. Jos käyttää synteettisiä meikkivoiteita, niin niissä on jo itsessään silikonia, joten ylimääräinen silikonikerros on siksi turhaa. Iho toki pitää valmistella meikkiä varten, mutta sitä varten on ihonhoito. Lisäksi, jos käyttää jo valmiiksi synteettistä kosteusvoidetta, niin niissä on hyvin usein silikonia. Eli miksi laittaisi kolmea kerrosta silikonia iholleen? Suurin osa Suomen johtavista meikkitaiteilijoista ei käytä silikonia.

Jos nautit näistä tuotteista niin käytä ehdottomasti. Omassa käytössäni niin itselläni kuin asiakkaillanikin olen todennut nämä kaksi turhiksi.

1. TEIDÄN MIELESTÄ TURHA – POSKIPUNA

Moni tosin sanoi, että piti poskipunaa aikaisemmin turhana, mutta nyt ei voisi olla ilman. Postauksen kuva kertoo kaiken. Poskipunan kera jokainen on huomattavasti eloisamman näköinen. Omista poskipunalemppareista voit lukea TÄSTÄ.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita oikea poskipunasävy?

2. TEIDÄN MIELESTÄ TURHA – HIGHLIGHT

Tämä on täysin makuasia, mutta itse rakastan sitä, että iho hehkuu. Tietenkin tarkoituksella käytin tämän postauksen kuvassa mattaa meikkivoidetta, jotta eron huomaa selkeämmin. Kaunis hehkuva meikkivoidekin tuo iholle upean hehkun. Se ei usein vaan ole se paras valinta, jos iho tuppaa rasvoittumaan. Kuivallakin iholla iho voi oikein imaista itseensä hehkun ja kosteuden, joten monessakin tapauksessa highlight on loistava lisä meikkiin. Jos vaan tykkää hehkuvasta meikistä.

Omiin lemppari highlighteihin voitte tutustua TÄSSÄ.

3. TEIDÄN MIELESTÄ TURHA – PEITEVOIDE

Postauksen ensimmäinen kuva lienee kertoo kaiken. Peitevoide  tuo kasvoille raikkautta. Se tuo valoa sekä peittää tummia silmänalusia ja punaisia nenän pieliä. Tietenkin jos silmänaluset ovat todella tummat, niin peitevoiteen kaveriksi tarvitsee usein neutraloijan.

Omat peitevoidesuosikkini löydät TÄSTÄ.

LUE MYÖS: Kuinka peittää tummat silmänaluset – täydellinen opas

4. TEIDÄN MIELESTÄ TURHA – HUULTENRAJAUSKYNÄ

Rakastan tuoda huuliin kolmiulotteisuutta ja siksi useimmiten käytänkin tummempaa rajauskynää kuin itse huulipuna. Yksi rajauskynä riittääkin todella monen huulipunan kanssa. Näissä kahdessa postauksen kuvassa käytin samaa rajauskynää vaikka huulipunat ovat aivan eri väriset.

LUE MYÖS: Säästövinkki – et tarvitse jokaiselle huulipunalle eri rajauskynää 

  • Neea

    Siis mitä ihmettä apua! 🤓 Nää on lähes kaikki miun essentiaalit päivän meikkiin! Peitevoide = meikkivoide nykyään, peitän vaan sen mitä tarvii kuten Katie Jane tekee. Poskipunaa/ huulipunaa (yleensä käytän huulipunaa myös poskipunana) ilman en vois elää! Highlighterina toimii ihanat luonnonkosmetiikan öljyt, voiteet tai balmit meikin alla ja päällä, tämäkin Katie Jsnelta opittua miten suuren eron eri tuotteet alla voi tehdä meikkin tekstuuriin. Huulikynä on mulla sellanen taupe sävy, joka käy myös kulmiiin. Samaten ripsiväri = kulmakarvageeli 😛 siinä on KOKO mun meikkipussi!!

    Meitä on kyllä moneen junaan ja lähtöön meikkien kanssa 😉 Koen turhaksi: meikkivoiteet, puuterit, isot luomiväri paletit, nestemäisen eyelinerin (voi tehdä luomiväristä) sekä primerit meikinpohjustuksessa että viimeistely suihkeet. No makunsa kullakin! 😇

    • Miia Johansson

      Ihanan minimalistinen sun meikkipussi ja samanlailla rakentaisin oman minimalistisen meikkipussin. <3 Ha hei muuten hyvä kun puhuit tuosta viimeistelysuihkeesta. Mä pidän sitä turhana sen puolesta, että niissä on usein paljon alkoholia ja kuivattaa päivittäisessä käytössä ihoa. Lisäksi tosiaan ilmankin pärjää. Mutta kuten sanoit, jokaisella on ne omat jutut. Se on se kiva juttu meikissä. <3

  • Anne_Sofia

    Ai kauhee, miten peitevoide voi olla turha-listalla. :O 😀 Ihan must ja samoin poskipuna. Niillä piristyy ilme jo kummasti! 🙂

    • Miia Johansson

      Joo mäkin yllätyin erityisesti peitevoiteesta, mutta ehkä se siksi ettei kaikki sitä tarvitse. 😀

  • Markit

    Heippa; Kyllä se on Miia niin, että ennen sinun blogiasi on se naksuttelukynä hankittu 😂. Juuri se kullanvärinen kynä, jonka laiton jälkeen oli vain kummallisen vaaleat läikät silmien alla. Eihän kukaan ollut neuvonut, miten sitä käytetään. Peitevoidetta ei ehkä ollut vielä keksittykään ( eikä ollut nettiäkään, mistä tutkia 🤣). Mutta poskipuna ja huultenrajauskynä on ollut jo ennen sinua 😄. Jotenkin muistelen, että et blogin alkumetreillä käyttänyt huultenrajauskynää. Korjaa, jos olen väärässä. Ja peitevoiteita on kyllä jo hankittu, kiitos sinun!
    Mutta tuo highlight. Antaisiko se jotain potkua vanhempien tyttöjen kasvoihin vai onko se alle viiskymppisten tuote? Vai riittääkö, jos silmät jo loistaa? En sellaista nimittäin ole ostanut, vielä 😊.

    • Miia Johansson

      Helou Markit! 😀 Joo, siis mä oon itsekin kyseisen kynän ostanut vuosia sitten jopa monen monta kertaa eli ilmeisesti siitä tykkäsin. Ja voi hyvinkin olla ettei käyttänyt huultenrajauskynää blogin alkuaikoina. Muistan ettei mulla edes niitä montaa ollutkaan. Nyt pärjään niillä muutamilla. 😀 Highlight ja erityisesti voidemainen sellainen on todella kaunis kaiken ikäsillä. Puuterimaista en laittaisi vanhempien tyttöjen kasvoille. 🙂 Tämä on tosi kiva kaikille ja sävyjä on monia: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/lauren-brooke-voidemainen-highlighter/

  • Nena Sofia

    Huh, hassua että ihmiset ajattelee peitevoiteen turhana! Mitään muutakaan näistä en kyllä jättäisi laittamatta, paitsi huultenrajauskynän – sitä käytän välillä samalla tavalla kuin sinä, mutta välillä tykkään jättää rajaamatta 🙂

    • Miia Johansson

      Joo sellainen trendikäs häivytetty huuli on kyllä kiva. 🙂

  • Tiia

    Mä en pärjäisi ilman poskipunaa tai peitevoidetta! Highlightia en ole koskaan kokeillut, mutta kiinnostus on alkanut herätä, kiitos sinun hehkutuksen (ja hehkun) :).

    • Miia Johansson

      No sitä hehkua voi kyllä saada ihonhoidolla ja meikkivoiteellakin, niin sinänsä ei mitenkään sellainen must. 🙂

  • Liilatar

    Heippa. Nuo kaikki turhina pidetyt kuuluvat ihan perusrepertuaariini. En voisi olla ilman poskipunaa tai huultenrajauskynää jne. siis jos ylipäätään meikkaan. Nehän tuovat valtavan suuren vaikutuksen kokonaisuuteen.
    Näin koronan aikana olen jättänyt ekan kerran vuosikymmeniin lähes kaiken meikkauksen pois. Sen sijaan oon panostanut silmiin ripsituuhennoksilla. Näkyypähän maskin takaa ainakin salaperäiset ripsisilmät 😁

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Joo, siis mä oon taas tässä vähän hassu, että laitan rajauskynää jopa silloin kun tiedän, että laitan maskin naamalle. Siitä tulee vaan itelle niin kiva fiilis. Mutta nyt tosiaan voi tehdä ihania silmämeikkejä ja ne oikein korostuu maskin kanssa.

      • Liilatar

        Tuo on ihan totta minun mielestäni. Se on tärkeintä, mikä kohottaa omaa mielialaa ja saa tuntemaan itsensä huolitelluksi. Mitä välii vaikkei muut näkiskään.

  • Aino

    Heippa! Kiva postaus ja hyvät vertailukuvat siitä mikä merkitys milläkin tuotteella on. Jos sulla olis mahdollista joskus tehdä postaus tai ig-stoori, niin kiinnostaisi tietää mitä teet jos meikatessa sattuu vahinko esim ripsarilla töhrii ylä- tai alaluomen, tai jos rajauskynällä tekee liian paksua jälkeä? toivoo nimimerkki “oho, taas lipsahti”

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Joo, voin ehdottomasti tehdä. Pistän postausidealistalle.

  • Siiseli

    Kaikki nämä itselläkin basic essentials listalla. Mutta täytyy sanoa, että damn girl näytät hyvältä tummilla silmänalusilla. Nenän pieliin vähän peiteainetta niin kunnon grunge chic! 👌🏻

    • Miia Johansson

      Voi wau kiitos Siiseli! 😀

  • Liisa

    Tuo peitevoidekuva oli kyllä shokeeraavin! Ehkä täytyy itsekin ostaa se… poskipunakuvassa taas itse pidän selvästi enemmän ei poskipunaisesta kuvasta. Poskipuna tuo ehkä itselle vaikutelman hikisestä/hiprakkaisesta/palaneesta naamasta. Huultenrajauskynäkuva oli myös shokki, koska ajattelin sen näkyvän enemmän. Highlighteri näytti ihanalta! En siis itse käytä mitään näistä meikeistä – vain kulmakynää ja ripsaria. Täytyykin lähteä ostoksille!

    • Miia Johansson

      Heippa Liisa! 🙂 Joo, no nuo tummat silmänaluset tietty tuossa näyttää vielä vahvemmilta, kun muualla ihossa on meikkivoide.

      Hiprakkaisen tai palaneen naaman erottaa siitä, että missä kohtaa punaa on. Vaaleaa aluetta pitää selkeästi jäädä aina nenän ympärille ja nenään, jottei juuri näytä tältä. Mutta tietenkin tämä on makuasia, että mitä haluaa käyttää meikissä. 🙂 Mulle taas poskipunaton näyttää tosi kalpealta.

      Jos jonkun ostaisin kulmakynän ja ripsarin lisäksi, niin se olisi poskipuna. 😀

      Ja huultenrajauskynä voi näkyä myös enemmän. Se riippuu ihan miten sen laittaa.

  • Katri

    Wau mikä ero peitevoidekuvassa!!😵 Itse en vaan osaa käyttää peitevoidetta oikein, aina se jotenkin pakkautuu kaikkiin huokosiin ja uurteisiin eli lopputulos on järkyttävä😅 En saa peitettyä tummia silmänalusia saati silmäpusseja vaikka neutraloijakin käytössä🙈 Voisitko tehdä joku kerta vielä peitevoidetutorialin, ihan silleen rautalangasta vääntäen ja kaikki vinkit avattuna?? 😁

  • Ki-ia

    Pakko kysyä mikäs ripsiväri sulla on käytössä noissa punaisen luomivärin kuvissa? Mahtavat räpsyt! Kehut vielä tälle blogille! Oma meikkirepertuaari koostuu käytännössä vain puuterista ja ripsarista, joten sun blogi luo ihan parhaan rinnakkaistodellisuuden omaan elämään 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Ki-ia! 🙂 Voi ei nyt en ole varma mitä ripsarin oon käyttänyt, mutta eniten kivan näköiseen ripsariin tietty vaikuttaa tuuheat ripset ja tällä hetkellä itselläni näyttää selkeästi olevan jokin kasvupyrähdys ripsissä. Ja ihanaa kuulla, että saat silti täältä jotain irti, vaikka meenkin usein vähän syvemmälle meikkimaailmaan. <3

  • Katri

    Moikka Miia!
    Tämä ei suoranaisesti ole meikkiasiaa, mutta mulle suositeltiin gua sha -kampaa ihonhoitoon ja olen ollut vähän skeptinen tällaisia tuotteita ja erilaisista kivistä tehtyjä naaman rullailujuttuja kohtaan. Mitä mieltä olet niistä? Voiko niistä olla apua tasaisemman ihonvärin saavuttamisessa?

    • Miia Johansson

      Heippa Katri! 🙂 Katja Kokolla on loistavat Gua Sha -välineet. Suosittelen ehdottomasti myös Katjan Kurssia, koska jos oikein olen ymmärtänyt, niin Gua Sha voi olla hieman yhtä tyhjän kanssa, jos välinettä ei osaa käyttää oikein. En ole tässä expertti, mutta yhden pienen Katjan live-kurssin olen kerran käynyt. En tiedä auttaako se niin tasoittamaan ihon sävyä, mutta ainakin tuotteet imeytyvät tämän kanssa syvemmälle ja vaikuttavat siis paremmin. Ihon sävyn paranemiseen voi auttaa oikeilla ihonhoitotuotteilla.

      Tässä on hyvä artikkeli Gua Shasta: https://bit.ly/2R26Itr

  • Sanna

    En minäkään ymmärtänyt peitevoiteen tarpeellisuutta alle kolmekymppisenä, kun ei ollut koskaan tummat silmänaluset ja iho muutenkin melko virheetön, mitä nyt kuiva atooppisuuden vuoksi 😀 Nykyään näytän peitevoiteen ja neutraloijan kanssa ihan pandalta eli joko en osaa käyttää noita voiteita tai sitten vaan näitä syviä tummia kuoppia ei peitä mikään! Lisäksi poskipäihin on aurinko polttanut maksaläiskät, vaikka en ole ottanut aurinkoa vuosiin ja käytän kertoimia 🙁 Niiden vuoksi en jotenkin tykkää poskipunaa käyttää, kun tuntuu, että ne korostuu. Muuten meikkini on lähinnä ripsari ja kulmien laitto, koska ilman niitä näytän blondina haudasta nousseelta. Teollisuustyö ei itsensä laittamista kaipaa ja vapaalla urheilen ja kotoilen eli vähäisetkin meikkaustaidot on kyllä ruostuneet pahasti. Tykkään silti ihan hirmusti katsella sun meikkausvideoita, tyyli on ihanan fresh!

    • Miia Johansson

      Kiitos Sanna! <3 Mä mietin tuota panda-efetiä, että voisiko sulla olla himan liian vaalea peitevoide käytössä, jos tulee pandat. 🙂

  • Anu

    Hei Miia, mitä mieltä olet Ilian illuminator tuotteesta? Olen harkinnut sen ostoa värissä gold cosmic dancer. Olen keski-ikäinen vaalea kylmä ihonväri (ihon pohjasävy punainen, en rusketu kasvoista) ja silmien väri, mutta lämmin kultapohjainen oma hiustenväri. Kiitos vastauksesta!

    • Miia Johansson

      Heippa Anu! 🙂 Mulla ei ikävä kyllä ole kokemusta kyseisestä tuotteesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram