SÄÄSTÖVINKKI: ET TARVITSE JOKAISELLE PUNALLE ERI RAJAUSKYNÄÄ!

18.09.2020

miten pulleammat huulet

Jälleen kerran on löytynyt yksi tuote kosmetiikassa, jonka mukana koitetaan myydä jotain extraa. Sinänsä siinä ei ole mitään väärää, sillä myyjän tehtävä on myydä. Joka kerta, kun olen itse ollut ostamassa huulipunaa, niin saan saman kysymyksen: “Onko sinulla tähän sopivaa rajauskynää?” Noh, harvallapa on. Kun kalliin huulipunan hintaan lisää vielä rajauskynän, niin hinta ylittää usein 50 euroa. Itselleni ainakin se tuntuu todella kovalta hinnalta.

nude-huulet

PÄRJÄISIN KOLMELLA RAJAUSKYNÄLLÄ

Itse käytän paljon erilaisia huulipunan sävyjä. Jotkut ovat koostumukseltaan niin pigmenttisiä, etteivät ne edes tarvitse seurakseen rajauskynää. Muiden kanssa pärjään pääsääntoisesti kolmella eri rajauskynällä.

Olen huomannut, että käytän itse lähes kaikkien huulipunasävyjen kanssa jotain näistä seuraavista: Ruskean nude rajaus, joka on tämän postauksen kaikissa kuvissa käytetty *Jane Iredalen kynä sävyssä nude. Kaksi muuta ovat Max Factorin kylmänsävyinen mauve nude *sävyssä Mauve Moment ja kirkkaiden huulipunien kanssa menevä neutraalin punainen rajauskynä *Kjaer Weisilta sävyssä Classic.

HUULTENRAJAUSKYNÄN ON PAREMPI OLLA AINA TUMMEMPI

Kuten näette postauksen ensimmäisessä kuvassa, niin miksi käyttäisin saman väristä pinkkiä rajauskynää, kun sillä ei saa yhtään kolmiulotteisuutta aikaiseksi. Tummemmalla rajauskynällä ja tässä tapauksessa nuden ruskealla saan huuliin täyteläisyyttä ja tasapainoa varjoilla. Samaa ruskeaa käytin huulikiillon kanssa postauksen toisessa kuvassa, eli tässä huomaa kuinka nuden ruskeasta rajauskynästä on kyse.

Lisään rajauskynää alla olevan kuvan pisteiden kohtiin värikirjamaisesti värittäen ja häivytän reunat ja huulten sisäosan *Luxien kynäsiveltimellä.

Huulterajauskynällähän on kaksi tehtävää:

  1. Sen avulla voi piirtää tarkat rajat. Pigmenttisten punien kanssa sitä ei kuitenkaan välttämättä tarvitse, mutta tällöin hyvä sivellin on ehdoton.
  2. Pitää huulipuna rajauksien sisällä, jos huulipuna vaeltelee huulten juonteita pitkin minne sattuu. Tosin tässäkin voi käyttää pigmenttisempiä ja mattaisempia huulipunia, jos haluaa säästää rajauskynän hinnan.

  • Maiju

    Hei Miia! Voinko kysyä aiheeseen liittymätöntä neuvoa?

    Ostin uuden meikkivoiteen kesällä (giorgio armanin luminous silk foundation) ja nyt sävy alkaa olla aivan liian tumma. haluisinkin ostaa samaa meikkivoidetta vaaleamman sävyisenä ja käyttää kahta sävyä sekoitettuna. Näin saan talvi-iholle sekä itserusketusiholle sopivat sävyt.

    Kysymys siis kuuluu, haittaako jos voiteiden undertone on eri? Ensimmäisen voide on lämpimään taittava ja toinen olisi neutraali 🙂

    • Miia Johansson

      Helou Maiju! 🙂 Itse käytän ainakin ihollani eri pohjasävyisiä meikkivoiteita, mutta jos olet selkeästi vaikka oliivinen tai tummempi ihoinen, niin eron saattaa kyllä huomata.

  • Ninni

    Mitä mieltä olet ns. värittömistä rajauksista, jotka tekevät huulten ympärille värittömän rajauksen ja samalla estävät huulipunan karkailun?

  • Ninuska

    Mitä mieltä olet ns. värittömistä rajauksista, jotka tekevät huulten ympärille värittömän rajauksen ja samalla estävät huulipunan karkailun?

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Mä en ole itseasiassa näitä testaillut.

  • Hannele

    Tämä ei liity aiheeseen mutta mitä mieltä olet Natasha Demoja glam paletista.

    Onko liian kylmäsävyinen vaalealle keltaiseen taittavalle iholle?

    Jotenkin jotkut lämpimän sävyiset paletit ovat aika pronssisia ihollani tai keltaisia. Siitä varmaan juontaa se etten osaa kovin tummia meikkejä käyttää. Aikoinaan tykkäsin Urban Decayn naked2 paletista. Vai onko vinkata joku paletti keltaiseen taittavalle vaalealle iholle?

  • JS

    Tekisitkö postauksen kestävästä huulimeikistä? Etenkin kirkas huulipuna lähtee aina vaeltamaan, vaikka rajaisin kuinka. Jos rajaan ennen huulipunan levittämistä, rajauksesta on apua. Mutta jos rajaan vasta huulipunan levityksen jälkeen, huulipuna vaeltaa ennen pitkää. Vai onko mulla jotenkin huonolaatuinen rajauskynä? En haluaisi käyttää kovin mattaisia punia, ne eivät tunnu omalta jutulta, mutta en tiedä miten tämän ongelman ratkaisisin!

    • Miia Johansson

      Heippa JS! 🙂 Ehdottomasti voi tehdä, mutta pikavinkkinä korealaiset huulitahrat on ihan superpysyviä ja pysyy taatusti. 🙂 Mutta ehdottomasti voit laittaa ensin rajauskynän. Matta huulipuna on usein ainoa ratkaisu jos kiiltävämmät ei meinaa pysyä. 🙁

  • Pauliina

    Olisko sulla vinkata jotain hyvää jalkarasvaa? 🙂

    • Miia Johansson

      Flow cosmetics piparminttu jalkavoi on tosi kiva. <3

  • kukkis

    Onko tämä rajauskynä Jane Iredalen luonnonkosmetiikkaa? Ainakin osa tämä
    brändin tuotteista on

    • Miia Johansson

      Muistaakseni kaikki oli joo luonnon raaka-aineita. Kannattaa vielä itse tarkistaa. Carmiinia siinä on, joten ei ole vegaani.

  • Piitu

    Hei, tämä ei liity tähän postaukseen, mutta haluaisin tietää miten sinä laittaisit hiukset, mikäli sinulla olisi leikattu rikottu lyhyt hiusmalli. Leikkuutin maanantaina sellaisen enkä nyt tiedä miten saan tätä laitettua. Hius on ohutta laatua.

    • Miia Johansson

      Heippa Piitu! 🙂 Hitsit.. vaikea sanoa näin, kun en yhtään tiedä kuinka lyhyt ja muutenkin minkälaiset kasvotpiirteet on ja mikä imartelee parhaiten. Tyylin leikannut kampaaja osaa varmasti parhaiten auttaa. <3

  • Pirre

    Huulipunasta ja rajauksista en ymmärrä mitään koska en käytä 😂 Mutta tälleen asian vierestä: aivan upea toi sun skarppi polkka tukka tossa toisessa kuvassa! 🥺😍

    • Miia Johansson

      Kiitos Pirre 😃

  • Saritäti

    Nude rajauskynä onkin sitten seuraavana ostoslistalla, tai on ollut jo jonkun aikaa.

  • Markit

    Heippa; Olet jo niin monta kertaa maininnut tuon Max Factorin rajauskynän, joten ostettava se oli. On monen huulipunan kanssa hyvä vähän yllättäen ja oli helppo rajata. Hyvä ostos. Joskus rajauskynä on liian kova. Pitäisi tuollainen kirkas punainen myös hankkia.
    Laitanpa tähän tuosta ihonhoidosta, mistä kerrot usein. Ja onhan se oppi mennyt päähän. Olen ostiskellut suosituksestasi öljyjä, kasvovettä ja puhdistusjutut. Iho on tosiaan pehmeämpi. Välillä kyllä laiskottaa ja jää kasvovedet taputtelematta. Luulen, että tärkein on minulle ollut juuri puhdistus ja öljy.
    Joskus muistaakseni testasit Bioeffectin. Voisiko olla niin, että se riittäisi yksistään korvaamaan muut kasvoöljyt, kosteusvoiteen ja mitä niitä h-happoja nyt on? Sitä kuluu ihan älyttömän vähän kerralla. Olen nimittän puhdistuksen jälkeen usein laittanut vain sitä ja tuntuu toimivan.
    Entäpä ne etanajutut. Onko ne jääneet kokonaan pois?
    Ja onhan tämä kyllä hyödyllinen blogi 🌹. Ja on ollut kiva huomata, että ihonhoito kannattaa aloittaa vielä vähän varttuneempanakin. Tuloksia saa eikä kaikkea ole vielä menetetty. Vähän niinkuin lukeminen kannattaa aina ☀️.

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! Joo, mulla on se Bioeffect jäänyt pois, koska se on vaan niin kallis ja edullisemminkin onnistuu hyvä ihonhoito. Mulla se ei tosin riittänyt pelkästään. Etanajutut mulla on jääneet kyllä kokonaan pois myöskin. Ja ihan mielettömän ihanaa kuulla, että oot saanu löytänyt kivoja tuotteita. Olispa ihanaa muuten löytää luonnonkosmetiikasta sama sävy kuin tuo Max Factor Mauve Moment. Vielä en ole onnistunut. <3

  • Sonja

    Mistä tuo ylimmän kuvan huulipuna on? ❤️

    • Miia Johansson

      Muistaakseni wet n wild pinky ring sävy, mutta en ole ihan sata varma. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram