KUINKA SILMÄPUSSIT PEITETÄÄN?

17.11.2019

*Sisältää mainoslinkin.

Silmäpussit ja tummat silmänaluset peitetään eri tavoin. Silmänaluset voivat myös olla lommolla tai niissä voi olla vaikka silmäpussit ja tummuutta samaan aikaan. Kaikkiin näihin löytyy jonkinlainen ratkaisu, mutta on hyvä muistaa, että tämä kaikki on vaan meikkiä ja senkin voima on kuitenkin rajallinen. Silmäpussi tulee kuitenkin aina tekemään enemmän ja vähemmän varjoa eri valo-olosuhteissa.

Tästä voit lukea selkeän oppaan siihen miten tummat silmänaluset peitetään.

SILMÄPUSSIEN PEITTÄMINEN?

Silmäpussit tuovat varjoa pussin alapuolelle ja tämän vuoksi varjokohtaan käytetään omaa ihonsävyä vaaleampaa peitevoidetta. Meikissä vaaleampi sävy tuo esiin ja haluammekin tuoda esiin eli vaalentaa tuota varjokohtaa, jotta silmäpussi eivät näkyisi niin selkeästi. Jos vaaleampaa peitevoidetta toisi silmäpussin päälle, niin silmäpussi korostuisi entisestään.

Peitevoidetta tuodaan siis ylläolevan kuvan mukaisesti silmäpussin alle ja häivytetään alas päin. Käytin peitevoiteen levittämiseen *Luxien 207 sivellintä.

LOMMOT SILMIEN ALLA?

Kun lommoja halutaan tuoda ns. ulos päin, niin vaaleampaa peitevoidetta tuodaankin suoraan lommon kohdalle eli siihen kohtaan mihin tulee varjo. Ensin siitä tulee tosin neutraloida tummuus pois. Itse lommon varjo häivytetään vaaleammalla peitevoiteella.

HUOM! Joskus silmäpussin sekä lommon varjo on sen verran vahva, että peitevoide ei riitä. Silloin valitsisin vahvasti keltaiseen taittavan neutraloijan ainoastaan varjon kohdalle – se neutraloi kivasti varjon tuomaa harmautta. *Bohon keltainen neutraloija sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. 

PEITEVOITEET, JOITA SUOSITTELEN

Olen tällä hetkellä testailemassa lisää peitevoiteita ja tulen kertomaan tuloksista, kun olen saanut testaukset loppuun. Juuri nyt tykkään edelleen todella paljon *Maybellinen Instant Eraser peitevoiteesta sävyssä 03. Tässä postauksessa käytin *Urban Decayn uutuuspeitevoidetta sävyssä 20CP, joka on huomattavasti pigmenttisempi kuin tuo Maybelline.

HUOM! Käytän silmien alla nykyään mielummin punaiseen taittavaa peitevoidetta, koska se kirkastaa katsetta paljon paremmin kuin keltaiseen taittava peitevoide. Meikkivoiteissa tykkään käyttää keltaiseen taittavia, koska ne taittavat hyvin punaisuutta pois. Silmien alla taas tätä samaa efektiä ei tarvita. Keltaiseen taittava peitevoide sopii paremmin selkeästi keltaiseen taittavalle iholle, mutta punaiseen taittavalla iholla se saattaa näyttää tunkkaiselta. 

  • Nana

    Hei! Kokeilin boxissasi ollutta Bohon neutraloijaa. Omaan siis todella tummat silmänaluset. Tämäkään ei peittänyt yhdessä tuon Maybellinen peitevoiteen kanssa. Osaisitko suositella mitä kokeilisin seuraavaksi? Alkaa usko loppua, että saisin joskus nämä piiloon, kun muuten meikki näyttäisi kivalta. Olen miettinyt Blascon tummille alusille tarkoitettua voidetta jo epätoivoisena.

    • Miia Johansson

      Kurkkaappa tuo postaus, että kuinka tummat silmänaluset peitetään. Linkki löytyy tästä postauksesta. Veikkaan, että tarvitset lisäksi myös keltaista neutraloijaa. 😊

      • Nana

        Kurkkasin ja kiitos! Kokeilen vielä tupta keltaista ennen kuin luovutan 🙂 ja tosiaan pitää vain jaksaa teatailla noita molempiä värejä nyt sitten. Kiitos!

  • Amilda

    Mä ostin bohon oranssin ja keltaisen neutraloijan, ja omaksi yllätykseksi keltainen toimii mun haasteellisen tummilla silmänalusilla ihan ällistyttävän hyvin, vaikka pelkäsin hutiostokseksi. Kiitos siis hyvästä vinkistä!

    Ps. Olisi kiva jos tulisi sellainen postassarja jossa meikkaat eri ikäisiä ja näköisiä lukijoita 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Amilda! 🙂 Ihan huippua kuulla, joo haasteellisissa silmäalusissa on usein violetteja tai jopa ruskeita vivahteita ja siksi pelkkä oranssi ei auta. Jotkut tarvitsevat niin oranssin ja keltaisen, johon voi hankkiä nämä molemmat eri tarpeisiin tai sitten suoraan persikan, joka on näiden välimaastosta. Mutta tosiaan suosittelen lukemaan tuon tummien silmänalusten postauksen näissä neutralointijutuissa, joista veikkaan Amildankin löytäneen tuon keltaisen. 🙂

      Ja tuo toisten meikkaaminen on mietitntämyssyssä ja mietn tekisin sen kaiksita parhaiten. Olen sitä muutama vuosi sitten tehnyt videon muodossa ja ne videot olivat kaikista vähiten katsottuja. 😀

    • Hanna

      Tämä on hyvä idea! Olisi kiva nähdä miten meikkaisit juurikin erilaisilla ihoilla ja”ongelmilla” varustettuja ihmisiä. Voin ilmoittautua maailman suurimpien silmäpussien kanssa 😩 vapaaehtoiseksi. Miialle vähän haastetta 😂

  • Tupu

    Mulla on tummat, oikeastaan ruskeat silmänaluset ja keltainen neutraloija toimii paremmin peitevoiteen kanssa kuin oranssi tai persikka. Ilman Miian postausta, en olisi älynnyt kokeilla tuota keltaista neutraloijaa. Kiitos näistä asiantuntevista postauksista! 💕

  • Nanna

    Tuo instant erase-puikko on jännä käyttää, millain sitä oikeen laitat? Meni hetki ennen kuin edes tajusin, että yläosaa pitää pyöritellä, jotta tuotteen saa ulos “töpöttelypäähän” 😅 Voiko sen levittää suoraan tuolla töpöllä? Meinaan, että haittaako jos päähän jää meikkivoiteen jämiä kun eihän sitä oikein voi pestäkään. 🤔 Valontuojana kyllä loistava joka tapauksessa, tää oli yhtä hyvä oivallus kuin poskipuna, niistä kahdesta en enää luovu! 👍😊

  • MHR

    En muista oletko jossain postauksessa maininnut, että passaako tuo Boho ei niin siloisille silmänalusille. Mulla tuppaa tuollaiset oletettavasti paksumman tyyppiset kertymään enemmän juonteisiin.

    • Miia Johansson

      Heippa MHR! 🙂 Joo, siis tätä Bohoa tai yleensäkin erityisesti tällaisia voidemaisia pitää laittaa silmien alle superohuena kerroksena. Ja kiinnitys puuterilla. Mutta jos tuo ei riitä ja silti tuppaa leviemään niin sitten nestemäiset kehiin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram