PARAS TAPA PEITTÄÄ FINNIT – 2 ASKELTA

26.02.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Olen odottanut nyt melko kauan, että saan jonkin kunnolla näkyvän finnin, jotta voin näyttää miten finnit peitetään. Jollekin aknesta kärsivälle tämä saattaa näyttää naurettavalta, mutta näin koronan jyllätessä on blogissani pakko tyytyä tähän naamaan.

1. SILMÄNKÄÄNTÖTEMPPU RAIKKAAMPAAN IHOON

ÄLÄ TEE NÄIN: Paksu meikkivoidekerros joka puolelle kasvoja peittämään samalla kauniin ihosi ja finnit.

Ensimmäinen ja tärkeä askel on tehdä ohuen ohut meikkipohja. Tässä vaiheessa ei siis välitetä meikkivoidekerroksen läpi paistavista finneistä.

Lähes jokaisella on jokin kohta kasvoista ilman finnejä ja näitä kohtia korostetaan ohuella meikkivoidekerroksella. Voit käyttää koostumukseltaan paksua ja pigmenttistä meikkivoidetta tai kevyesti peittävää, mutta aplikaatio tehdään ohuesti. Tärkeintä on, että meikkivoide pysyy, sillä usein epäpuhdas iho myös rasvoittuu päivän aikana.

Rasvoittuvalle iholle sopivia meikkivoiteita löytyy TÄSTÄ POSTAUKSESTA. Jos haluat meikkivoiteen, joka ei häiritse ihon luonnollista toimintaa, niin valitse mineraalimeikkipuuteri.

2. NYT KESKITYTÄÄN FINNEIHIN – 3 ERI TAPAA NIIDEN PEITTÄMISEEN

  • Jos käytät pigmenttisempää ja paksumpaa meikkivoidetta, niin lisää sitä vielä erikseen paksumpana kerroksella finnien päälle.
  • Jos kotoota löytyy oman ihon sävyinen peitevoide, niin lisää sitä erikseen finnien päälle. *Beauty Blenderin Bounce peitevoide on tähän tarkoitukseen tarpeeksi peittävä.
  • Joskus finnit ovat sävyltään vahvempia ja kaksi edellistä tapaa ei riitä. Finnit voivat nimittäin paistaa läpi harmahtavina palleroina. Tällöin pitää mukaan ottaa keltaisia ja oransseja neutraloijan sävyjä, joilla onnistuu. Sen enempää kuitenkaan väriteoriaa ei tarvitse tuntea, sillä *Laura Mercierin Secret Camouflage peittää alleen finnit helposti. Sekoita vaan kahta eri sävyä keskenään. Kesällä voi olla, että tarvitset hieman enemmän oranssimpaa sävyä ja talvella taas keltaisempaa. Näitä kahden sävyn paletteja löytyy myös todella tummalle iholle. Vaalealle iholle SC-2 on todella hyvä.

TÄRKEÄ VÄLINE: Mikä tahansa pieni pehmoinen sivellin toimii näiden kolmen eri tavan kanssa. Itse tykkään käyttää *Sigman kynäsivellintä.

HUOM! Finnien epätoivotun sävyn saa vietyä pois, mutta tekstuuri pysyy. Jos finnin kohta on paljon koholla, niin finnin varjo tulee myös näkymään eri valoissa. Jos zoomaatte omaan finniini, niin huomaatte, että tekstuuri edelleen näkyy.

  • Amilda

    Olisi kiva myös tietää miten saa poskilla rehoittavat maksaläiskät piiloon, ne kun eivät näytä näteiltä kuultaessaan aina vaan läpi. Vai löytyykö tästä jo postausta?

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Näillä samoilla keinoilla, mutta rehellisesti maksaläiskien (etenkin jos on vahvan ruskeita) peittäminen voi olla hankalaa.

  • Maria

    Osaatko sanoa, että käykö tuo mainitsemasi Laura Mercierin sävy todella vaalealle, kylmän sävyiselle iholle, joka ei rusketu kesäisin? Onko sävy 1 kuitenkin jo liian vaalea peittämään?

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Mä oon siis itse juuri tuon kuvailun mukainen, mutta riippuu siis kuinka vaaleat olet. Jos oot ihan Lumikin vaalea, niin tämän mun ehdotus saattaa olla liian tumma. Tosin päälle voi laittaa kevyesti oman ihon sävyistä peitevoidetta, jos liian tumma. Mutta nyt en osaa tarkasti sanoa, kun en oo testannut noita vaaleampia paketteja.

  • Henna

    Heippa Miia! Yhtäkkiä älysin aamullista meikkiä illalla paikkaillessani että siinähän sulle olisi kiva tutoriaalin idea, että ensin aamulla kevyt meikki ja sitten tutoriaali siitä miten sen loihtisit iltameikiksi ja korjaisit päivän aikana kuluneen meikin. Se olisi mukava nähdä.

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 😊 Joo, voin tehdä. Tällaisia postauksia kyllä jo löytyy, mutta voin tehdä uusia. 👌😊

  • Tanja

    Olin yllättynyt tästä! Nimittäin olen itse käyttänyt (ja luullut että se on juuri se suositeltavin tapa) vihreän sävyistä neutraloijaa finnien päälle, ja siihen päälle sitten meikkivoidetta. Ja se on toiminut. Ajatuksia tästä?

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja! 🙂 Joo, ehdottomasti mikä vaan toimii itselleen. Vihreä tosiaan neutraloi punaisuutta. Mulla vihreä neutraloija jotenkin näkyy aina sieltä alta ja tää on tapa, joka toimii mulle paremmin. Tapoja on siis monia. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram