PIKAMEIKKI KYMMENESSÄ MINUUTISSA

15.02.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Olette pyytäneet todella paljon erilaisia 5-10 minuutin pikameikkejä. Pakko ihan heti alkuun sanoa totuus, että ammattilainenkaan ei ihmeisiin pysty näin pienessä ajassa.

Riippuu myös todella paljon mikä on lähtötilanne. Jos esimerkiksi joillain on jo valmiiksi kauniit kulmakarvat, tuuheat ripset ja tasainen iho, niin 5-10 minuutin pikameikissä kerkiää helposti hienojenkin luomivärien puolelle.

Tässä kuitenkin se, mitä itse teen, jos haluan meikin valmiiksi kymmenessä minuutissa. Normaalisti varaan meikkiin ja hiuksiin 30-45 minuuttia, koska se on oma rentoutumisen hetki aamulla. Ja kyllä tein tämän myös lentoemännän hommassa, vaikka herätys oli usein aamu neljältä.

1. KAUNIS MEIKKIPOHJA

  • Mineraalimeikkipuuteri on nopea levittää. Sen kanssa ei koskaan tarvitse jäädä säätämään, että meneekö kauniisti joka kohtaan. Toisin sanoen varma nakki kiireessä. Omasta lempparistani ja sen levittämisestä kirjoitin TÄSSÄ postauksessa.
  • Peitevoiteella saan katseeseen kirkkautta ja peitettyä paremmin punaiset nenän pielet ja tummat silmänaluset. Viimeaikoina olen taas käyttänyt *Jeffree Star -peitevoidetta. Käytän sävyä C11.

2. VÄRIÄ KASVOILLE

  • Tasainen meikkivoidekerros ei itseasiassa ole kovin imarteleva, jos kasvoilta puuttuu väriä. Tämän vuoksi lisään aina aurinkopuuteria. Viimeaikoina se on lähes poikkeuksetta ollut *Lumenen Watercolor Bronzer. Kirjoitinkin aiheesta mielenkiintoisen postauksen TÄSSÄ.
  • Poskipunaa en myöskään jätä koskaan. Ja se on nyt niin helppo ja nopea lisätä. Haluan myös, että poskipuna pysyy koko päivän. Siksi käytän voidemaista poskipunaa. Uusin suosikkini on *Kjaer Weis luksus luonnonkosmetiikan poskipuna sävyssä Happy. Loistava sävy vaalealle punaiseen taittavalle iholle.

3. KULMAT JA RIPSET OJOON

  • Ripsiväri ei näytä tietenkään itselläni miltään, jos en taivuta ripsiä. Siitä näette kuvan TÄSSÄ. *Shiseidon ripsien taivuttimet on parasta ikinä ja kyllä ripsien taivuttimissa on ihan hirmuisesti eroja. Ripsivärinä olen viimeaikoina käyttänyt *Lancome Volume-à-Porter ripsiväriä.
  • Kulmakarvat ovat sinänsä kinkkiset, sillä jokaisella on niin eri lähtötilanne. Itse käytän kulmakarvoihin todella montaa eri tuotetta, mutta jos tulisi todella kiire, niin käyttäisin niihin vaan *NYXin värillistä kulmakarvageeliä. Tässä meikissä käytin sen lisäksi *Anastasian Brow Freezeä, jolla kulmat pysyy kauniin muotoisina koko päivän. Mikään kulmakarvageeli ei meinaan saa karvoja pysymään niin hyvin paikoillaan kuin tämä Brow Freeze.

Minkälaisen pikameikin te teette itsellenne? 

  • Mimikyu

    Mä olen ehkä maailman huonoin herääjä, eli yhtään ylimääräistä minuuttia ei ole mun aamun aikataulussa :’D Mun jokapäiväinen meikki onkin siis pikameikki. Ihoni on ihan hyvässä kunnossa joten meikkivoidetta en yleensä laita. Meikkini prioriteettijärjestyksessä: kulmat kuntoon Benefit Gimme Browlla, peitevoidetta silmien alle ja nenänpieliin, värillinen huulikiilto, poskipuna ja ripsien taivutus + ripsari. Ripsiväriä en yleensä jaksa laittaa arkisin töihin eli aika kevyellä meikillä mennään!

    • Miia Johansson

      Sun meikki kuulostaa loistavalta pikameikiltä 🥰

  • Elina

    Ihmettelin, kun sun blogi oli päivittynyt bloglovinilla, siinä luki Miia Ezen ja sun kuvakin oli oikein. No, ei se ollutkaan tietoja lukuunottamatta sun blogi, vaan teillä on yhteistä vain nettiosoite, mikäli sulla oli ennen toi miikkulainen.com tms?

    https://www.bloglovin.com/blogs/miia-ezen-3767509

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Joo, mulla on ollut tuo miikkulainen. Se on mun lempinimi. 😀 Tuo oli niitä matkabloggaaja aikoja ja en varmaan ole sen jälkeen päivittänyt tuonne Blogloviniin tietoja. Pitää fiksata.. tuosta matkablogista on jo ainakin 6 vuotta aikaa.

      • Elina

        Okei😄 mä yllätyin, että joku ihan eri tyyppi saa klikkejä sitä kautta, vaikka ei varmaan tarkotuksella? Ne tekstit on siis jonkun Davidin.

        • Miia Johansson

          Aa no David kyllä on sitten väärä henkilö ja jos se blogi siellä vielä päivittyy hänen kirjoittamana.. pitääpäs tsekata. 😀

  • Anne_Sofia

    Meikkivoide, peitevoide, aurinkopuuteri, poskipuna ja ripsari. Kulmissa on microblading niin nopeuttaa tosi paljon. Mutta yleensä käytän kyllä sen 20-30min meikkiin, että saan kevyen luomivärinkin mukaan. 😊

    • Miia Johansson

      Joo, mulla on kyllä sama, että käytän meikkiin normaalisti sen 30 minuuttia ainakin. 🙂

  • Emppu

    Mulla Alima Puren pohja, silmänaluset freesimmäksi Absolutionin peittarilla ja näpyt myös. Ripsien taivutus ja ripsari (tällä hetkellä Maybellinen Sky High). Kulmiin We Care Iconin kulmakynää ja Laveran kulmageeliä (käytän saippuaa jos ei ole kiire). Poskille Eco Mineralsin mineraaliposkipunaa, mikä levittyy aina kauniisti ja luonnollisesti. Mun pikameikki on itseasiassa hyvin pitkälti ihan sama kuin tavallinenkin, mutta ei vaan voi tehdä yhtä huolellisesti 😅
    Kulmat on kyllä kriittinen, hyvin alaston olo ilman niiden meikkaamista vaikka omatkin kulmat on ihan hyvät.

    • Miia Johansson

      Ihanaa, kun niin moni tuntuu käyttävän poskipunaa 😀

  • Mira

    Tää oli tosi kiva postaus! Kiitos sulle erityisesti poskipunan merkityksen nostamisesta, kun aloin vuosi sitten sua seuraamaan ostin ekana poskipunan enkä enää voi tehdä meikkiä ilman sitä! 😊

    Itellä menee lähes joka aamu 10-15 min pikameikillä, meikkivoide, peitevoide, ministi puuteria, poskipunaa, kulmageeliä ja vähän kulmakynällä täyttöä jos tarvii, ripsien taivutus ja ripsari (joskus oikeen kiireessä taivutan pelkästään) ja sit huulikiiltoa ja tadaa – valmis!

    • Miia Johansson

      Joo, poskipuna on kyllä supertärkeä mun mielestä. 🙂 Sillä saa niin suuren eron kasvoille.

  • Eve

    Panostan meikkipohjaan aurikopuuterineen / poskipunineen. Kulmat täytyy vain harjata, värjäytän ja muotoilutan säännöllisesti. Huulille tykkään sipasta punaa tai kiiltoa mutta ripset jätän usein naturel, värjäytän ne samalla kertaa kulmien kanssa ja on luonnostaan pitkät. Siinä jos missä säästää halutessa aikaa.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa iiihanan nopealta! <3

  • Maria

    Mitä sulla on huulissa tässä kuvassa?

    • Miia Johansson

      Tuota Kjaer Weisin Happy poskipunaa 😊

  • Laura

    Kuulostaa ihan mun viikonloppumeikiltä!😊 Alima puren mineraalipohja (paras tuotesuositus ikinä, KIITOS!), silmänaluset ja luomet UD:n peittarilla. Poskiin Physicians formulan aurinkopuuteri ja Hourglassin poskipuna. Silmiin riittää meikiksi aurinkopuuteri ja reilusti UD:n ripsaria, ja jos on jotain menoa niin kevyt rajaus mattaruskealla luomivärillä. Kulmiin Anastasian läpinäkyvä geeli ja jos en oo hetkeen värjännyt kulmia, niin myös pieni fiksaus kulmakynällä.
    Koko hommaan n. 10 min, nopeuttaa kun värjää kulmat 3-4 viikon välein ja kerran pari viikossa laittaa itseruskettavaa.

  • Ellaba

    Kiitos paljon kaikista vinkeistä kosmetiikan saralta! Olen seurannut somessa sinua useamman vuoden.
    Laura Mercier Caviar Stick eye luomivärit lähtevät minun meikkiboxiini. Mitä mieltä olet väristä magenta? Kylmä punainen pohjasävy? Mielestäni upea väri, mutta taitaa olla liian hohtava kohta 50v. aikuiselle naiselle.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Mulla ei ole kokoelmissa sävyä Magenta, mutta näyttää kyllä upealta. 🙂 Netin haun perusteella näyttäisi joo kylmältä sävyltä.

      Riippuu ihan siitä tykkäätkö iästä huolimatta käyttää hohdemaisia luomilla. Nämähän on vaan tällaisia hassuja sääntöjä. Rehellisesti kuitenkin.. itse aikuisia naisia meikanneena, niin on ollut vaan yksi poikkeus, kun laitoin hohdemaista luomiväriä. Ne kun voi usein näyttää aika rajuilta ainakin omaa silmään.

  • Tarja

    Pikameikin teen peitevoiteella, ripsivärillä, poskipunalla ja huulikiillolla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram