IMARTELEVAN MEIKIN TÄRKEIMMÄT ASIAT – OLETKO SAMAA MIELTÄ?

06.02.2021

*Sisältää mainoslinkin.

Olen aina ollut sitä mieltä, että imartelevassa meikissä kaikista tärkeintä on kauniisti muotoillut kulmakarvat ja kaunis meikkipohja. Nyt kun otin tämän kuvasarjan kuvat, niin en enää olekaan varma ajattelenko näin!

MEIKKIVOIDETTA VAI EI?

Tämä on nyt todella selkeä juttu. Kaikki eivät tarvitse meikkivoidetta, mutta useimmille ohut kerros kevyttä meikkivoidetta näyttää hyvältä. Se on myös arkena nopea lisätä.

Ohut kerros meikkivoidetta tekee myös helposti kasvoista pannukakun, kuten näet yllä olevassa kuvassa oikealla. Tätä näkee itseasiassa yllättävän usein. Siksi meikkivoiteen lisänä kannattaa aina käyttää joko poskipunaa ja/tai aurinkopuuteria.

VINKKI: Lisää meikkivoiteen sekaan tippa tummempaa meikkivoidetta (sitä sävyä, jota käytät kesällä). Näin kasvot saavat heti kivaa sävyä ja hehkua. Muista häivyttää meikkivoide leuan kohdalta alaspäin, ettei rajaa näy. Näin teen itse aina talvella.

MIELESTÄNI SUURIN ERO

Näistä kuvistakin sen huomaa, että suurimman eron saa aikaan lämpöä tuovalla aurinkopuuterilla tai vaihtoehtoisesti poskipunalla, joka pysyy koko päivän. Voidemaiset tai nestemäiset aurinkopuuterit ja poskipunat ovat niitä pysyviä.

Miksi puhun lämpöä tuovasta aurinkopuuterista on se, että huomaan selkeän eron ja piristyksen, kun lisään *Lumenen Watercolor Bronzeria. Olen edelleen ihan tämän tuotteen huumassa. Helpoin tapa levittää tämä nestemäinen aurinkotuote on esimerkiksi *Real Techniques Brush Crush 002 -sivellin. Työstä tuote ensin kunnolla siveltimeen kämmenellä ja lisää sen jälkeen kasvoille.

VINKKI: Tuo aurinkotuote reilusti kohti kasvojen keskiosaa. Ei kuitenkaan ihan kiinni nenään. Tosin voit lisätä sitä hieman nenän päälle ja nenän sivuille – kohtiin, johon joillekin tulee pisamia.

TARKAT KULMAKARVAT – SO LAST SEASON!

Yllä olevaan kuvaan lisäsin kulmakarvageelin lisäksi vaan pari vetoa kulmakarvatussia ja jotenkin tykkäänkin yhäkkiä myös itselläni paljon enemmän tällaisista ei niin tarkoista kulmakarvoista. Look on jotenkin paljon pehmeämpi. Vai mitä mieltä te olette? Pitääkö kulmakarvat olla tarkat viipaleet, jotta meikki on imarteleva?

Kulmakarvatusseista voitte lukea lisää TÄSTÄ.

HUOM! Silmämeikillä ei ole niin suurta painoarvoa meikissä, kuten huomaatte postauksen ensimmäisessä kuvassa. Hienoinkaan silmämeikki ei näytä miltään, jos kasvot näyttävät haamuilta.

Mitä mieltä sä olet? Mikä on sun mielestä imartelevan meikin tärkeimmät asiat? 

  • Saritäti

    Poskipuna ihan ehdottomasti, ja sen merkityshän on sinulta opittu. 🥰

    • Miia Johansson

      Jee 🥰 tässä mä vähän korvasin poskipunan aurinkopuuterilla. 😃

      Kaikki riippuu tietty ihon sävystä. 😊👌

  • Kaarina

    Onko nestemäisen aurinkotuotteen päälle tarkoitus sutia vielä poskipuna? Jos on niin miten onnistuu, nestemäinen vai puuteri-puna?

    • Miia Johansson

      Joo laitan päälle aina enemmän tai vähemmän poskipunaa. 😊 Päälle onnistuu niin puuterimainen kuin voidemainen/nestemäinen.

  • Anne_Sofia

    Kyllä aurinkopuuteri ja poskipuna ovat tulleet jäädäkseen. Kevyempi silmämeikki riittää hyvin. Tässä oon jo valmiiksi pohdiskellut että millasen pohjan saan pysymään sekaiholla kun kesällä häämöttää muutto Thaimaahan ja ilmasto on aika erilainen. 😄 Ehkäpä mineraalipohja ja puuterimaiset tuotteet siellä paremmat kuin nestemäiset?

    • Miia Johansson

      Oi ihanaa! 😍 Joo, varmaan mienraalipohjaiset. Mulla ei tosin siellä pysy oikein mikään meikki ainakaan päivällä, jos pitäs olla edustuskunnossa. Menisin varmaan pienellä määrällä peitevoidetta, poskipuna/aurinkopuuteri, 38 vedellä lähtevä ripsari ja kulmakarvageeli. 🤔

      • Anne_Sofia

        No sepä just kun ei mikään pysy 😄 Täytyy ehkä töihin vähä ehostaa paikan päällä ja ne sulaa sitten kotimatkalla pois. 😄 Täytyy kysyä paikallisten vinkit sit vielä. Mut mineraalit testiin kyllä.

  • LauraKatriina

    Imartelevaan meikkiin kuuluu mun mielestä tasoitettu ihon väri, raikas poskipuna, ryhdikkäät kulmakarvat (ei kuitenkaan mitkään ”palkkikulmakarvat”) ja pikkusen jotain väriä huulissa 😊

    • Miia Johansson

      Hyvä lisä tuo väriä huuliin. 😊👌

  • Mimikyu

    Nimenomaan ei kulmakarvoja sellaisina tarkkarajaisina tarroina, vaan luonnollisen näköisinä mutta symmetrisinä! Ja komppaan myös ekaa kommentoijaa, poskipuna on tärkeä ja tekee ihmeitä vaikka ilman meikkipohjaakin! Oma pikameikkini on värillinen kulmageeli, silmänalusille peitevoide, luonnollisen värinen poskipuna ja värillinen huulikiilto.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa hyvältä sun pikameikki. 😊 Tekisin about saman just jos tulis tosi kiirus. 😊 Ehkä lisäsin vielä tän Lumenen, koska koukussa. 😅

  • Sanna

    Just kun piti kysyä aurinkopuuterista sä kirjoititkin siitä! Ja vielä hyvä kuva ohjeineen, jotta mun kaltainen aloittelija ymmärtää. Kiitos 🙂

    Entäs se Physisian(?) aurinkopuuteri, jota kaikki kehuu. Mitä mieltä olet? Mikä sävy?

  • Niina

    Mä en käytä nykyään arjessä kun Katie Jane Hughesilta opittua less is more kikkaa. Lisää hyvän ihonhoidon, highlight kohtiin paksummalti ihonhoitotuotteita “luonnollisen highlighting saamiseksi” ja sit peitevoidetta sinne minne tarvii. Pensselin jämät koko naamalle ohuelti ja ehdottomasti joku kiva huulipuna ja huulista taputtelee sormin ylimääräiset poskille poskipunaksi. Yks tuttu vinkkasi kulmakarvat saan myös laitettua ripsarilla (musta tai ruskee, molemmat toimii kun ei oo ihan valkoiset karvat) nopeasti minttiin ja ripsiin samalla. Mun 8 tuotteen arkimeikistä on tullut n. 3 tuotteen arkimeikki eikä tavan tallaajana tunnu, että tarttisin edes enempiä. Nää sun vinkit on kyllä myös hyviä ja opittu on paljon!!

    • Miia Johansson

      Kuulostaa aivan superhyvältä!! 😍

  • K

    Mitä poskipunaa käytit tässä? Ihosi näyttää aivan uskomattoman hehkuvalta tuossa “imartelevan meikin” -kuvassa! 😍

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 Se hehku tulee enemmänkin meikkivoiteen ja tuon Lumenen tuotteen yhdistelmästä. Poskipunana on Kjaer Weis poskipuna sävyssä Happy.

  • TH

    Jos laittaa aurinkopuuteria neuvojen mukaan, niin laitetaanko myös poskipunaa?? Olen todella kalpea luonnostaan, en rusketu kesällä lainkaan ja minulla on myös jonkin verran pisamia. Minulle on muut meikkaajat neuvonut jättämään aurinkopuuterin pois ja käyttämään vain poskipunaa, kun en luonnostakaan rusketu, niin se ei sopisi minulle lainkaan. Onko näin?? Haluaisin kokeilla, mutta pitääkö tuo neuvo paikkansa??

    Rakastan poskipunaa ja oon käyttänyt sitä siitä lähtien, kun aloin opettelemaan meikkausta (noin 25 vuotta sitten.) Ilman poskipunaa en suostu olemaan meikissä, jos aurinkopuuteri ei sopisi poskipunan kanssa.

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, voivat olla oikeassa, jos oot tosiaan ihan Lumikin vaalea. Hyvin vaaleille tosin kyllä löytyy myös aurinkopuutereita, mutta pitää vaan tietää mikä tuote valita. Mutta pelkkä poskipuna on kyllä tosi monella superkaunis, joten jatka vaan sillä tiellä. 🥰

  • Pia

    Kulmakarvat, kuulas meikkipohja iholla ja poskipuna vähintäänkin, tulee kyllä aina laitettua myös peitevoide silmien alle, luomi- ja ripsiväri. Kevyesti kaikkea, ettei näytä paklatulta (;

    • Miia Johansson

      Kuulostaa hyvältä 😊👌

  • Satu

    En ole vielä harmikseni ”oppinut” oikein käyttämään itse tuota Lumenen Watercolor Bronzeria, johtuen ehkä väärästä sivellinvalinnasta. Olet kertonut blogissasi käyttäväsi tämän Bronzerin levittämiseen Real Techniques Brush Crush 002 -sivellintä tai Eco Toolsin poskipunasivellintä. Osaatko eritellä näiden kahden siveltimen eroavaisuuksia ko. bronzerin käytössä? 🤔

    • Miia Johansson

      No ei niissä oikein ole sinänsä eroa. 😊 Tärkeää on työstää tuote kunnolla siveltimeen ja sitten painella iholle. Voin näyttää stooreissa tämän. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram