NUI COSMETICS LUONNONKOSMETIIKAN MEIKKIVOIDE – PLUSSAT JA MIINUKSET

03.05.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Luonnonkosmetiikan markkinoille on saapunut niin monta upeaa meikkivoideuutuutta, joista pidän, jonka vuoksi tämä vanhempi *Nui Cosmetics meikkivoide on kokonaan jäänyt testaamatta. Nyt päätin vihdoin tehdä tilauksen. Yleensä osaan valita meikkivoiteen melko nappiin googlettamalla ja katsomalla tube-vidoita, mutta tällä kertaa sävyn valinta meni metsään ja siksi tilasin heti perään toisen. Kaksi kertaa 48 euroa hieman kirpaisi. Noh, osaanpahan kertoa näistä teille sitten hieman paremmin.

PLUSSAT JA MIINUKSET

+ Levittyy iholle kauniisti ja iho näyttää iholta. Ei ole siis jauhoinen, kuten jotkut luonnonkosmetiikan meikkivoiteet.

+ Sopii parhaiten kuivalle iholle, mutta sekaihollakin pysyy yllättävän kauniisti.

+ Sopivasti peittävä. Sanoisinko, että peittävyys on noin medium eli keskipeittävä.

+ Tuote on todella hoitava ja kosteuttava. Sisältää paljon ihoa hellivää aloe veraa.

– Sävyvalikoima on huono ja niistä kerronkin postauksessa enemmän.

– Tuotetta tarvitsee lisätä yllättävän paljon. Käytän yleensä todella vähän meikkivoidetta, mutta tätä pitää kokoajan ottaa lisää.

SÄVYVALINNAT

Sävyt ovat tässä meikkivoiteessa ehkä se suurin pettymys. Muuten niin ihana tuote, mutta en oikein pidä näin vahvasti punaiseen taittavista meikkivoiteista. Huomaat tämän hyvin alla olevassa kuvassa, kun laitoin vertailun vuoksi viereen neutraalin sävyisen Estee Lauderin Ecru -sävyn, joka on melko yleinen talvisävy monelle. Tummemman sävyn viereen laitoin yhden Zuiin suosikeistani ja sävyn, jota käytän ruskettuneena. Tummemmistakin sävyistä huomaa kuinka punainen Nui on.

Jos pidät punaiseen taittavista meikkivoiteista niin veikkaan, että tulet ihastumaan tähän meikkivoiteeseen. Kolme vaaleinta sävyä ovat hyvin lähellä toisiaan ja sävy 02 Matao ei ole niin paljon punaiseen taittava kuin tuo vaalein Intense Kanapa. Eli *Matao on hyvä talvisävy kantasuomalaisen vaalealle iholle. Ja jos rusketut kesällä melko paljonkin, niin sitten *Intense Taiao on hyvä. Käytin tämän postauksen kuvissa Intense Taiaota ja Intense Kanapaa sekaisin.

YHTEENVETO

Tässä meikkivoiteessa on aivan ihana koostumus, vaikka sitä kuluukin huomattavasti enemmän kuin muita meikkivoiteita. Ehkä meikkivoiteen punaisuuden vuoksi joudunkin lisäämään tätä enemmän, sillä en saa kasvojeni punaisuutta kunnolla piiloon ohuella kerroksella punaiseen taittavaa meikkivoidetta. Keltaisempi meikkivoide taittaisi punaisuuden ihanasti pois, kuten esim ohut meikkivoidesuosikkini Zuii erityisesti tummemmissa sävyissä. Eli aivan ihana meikkivoide, mutta sävyt ovat mielestäni onnettomat.

Valitsen edelleen mielummin kolme muuta luonnonkosmetiikan suosikkiani:

  • Keskipeittävä-peittävä ja pysyvä lopputulos kaikille ihotyypeille: *Madara Skin Equal (vaikka siinäkin sävyt ovat huonot, mutta eivät näin huonot kuin Nuissa). Kirjoitin Madarasta ja sen sävyistä TÄSSÄ.
  • Ohut, mutta silti ihoa kauniisti tasoittava ja hoitava meikkivoide sekaiholle: *Zuii LUX Flawless meikkivoide (Dusk talvi-iholle ja Driftwood ruskettuneelle ja hieman tummemmalle).
  • Ohut, mutta silti ihoa kauniisti tasoittava ja hoitava meikkivoise kuivalle iholle: *Zuii LUX Luminescent meikkivoide (Dusk talvi-iholle ja Driftwood ruskettuneelle ja hieman tummemmalle).

Tykkään pääasiallisesti käyttää Madaraa talven vaalealla ihollani, koska se on peittävämpi. Ruskettuneella iholla tykkään taas käyttää Zuiita, koska keltaiseen taittava ohutkin meikkivoide taittaa hyvin ihon punaisuutta pois.

Onko kukaan teistä testannut tätä meikkivoidetta?

  • Katina

    Mä testasin ja huomasin saman et jos siveltimel levittää ni pitää lisätä monta kertaa mut jos sormin levittää ni ei täydy.Iho näyttää kyllä todella parhaimmalta mitä millään muulla testaamastani, ei jää juonteisiin, huokoset “hävii” ,kestävyydestä saa kans plussaa , mutta vielä vaatii testailuu omalta osalta koska tykkäisin vähän “kiiltävämmästä” kosteudeltaan kuulakkaammasta pinnasta.Vaatii ehkä eri rasvan alle mitä nyt käytän tai ehkä jonku suihkeen 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Katina! 🙂 Okei.. pitää testaa sormin. 😀 Joo tää ei oo niin hohtava kuin esim Zuii Luminescent. Mutta mulla kun on taa sekaihon, niin tän hehku riittää. Ja käytän muutenkin aika “ytyjä” kosteusvoiteita. 😀

  • kukkis

    Mitenköhän levitys onnistuu beauty blenderillä? Itse en tykkää levittää sormin. Pakko valita Nui tai sit Esse….hmm tai Zuii. Jos ottaa kaikki niin ei tarvii pähkäillä 🙂 ootko testannut Esse meikkivoiteen?

    • Miia Johansson

      Mä en henk koht tykkää Beauty Blenderistä, mutta moni taas tykkää. 😊 Oon kokeillu Esseä. Se on ihan jees muistaakseni, mutta sellainen hieman jauhoinen ja siksi jäänyt mulla käyttämättä. 😔

  • Ootko testannut livenä tota Mataoa? Se oli ainakin ennen kaikista punaisin sävy kaikista, kuvauksenkin mukaan, ja muuttui vielä matkan varrella entistä punaisemmaksi 😅 03 oli muistaakseni selkeästi neutraalimpi/lämpimämpi. Sääli että nuo sävyt hyppii niin kovasti. Mutta viimeistely on kiva, jos ei halua tosi kuulasta lopputulosta. Tästä tulee mun kuivalla iholla melkein matta, ellen laita öljyä alle 😄

    Tässä oli aiemmin hinta-laatusuhde ihan mieletön, maksoi jotain kolmenkympin ja neljänkympin väliltä, mutta hinnan nousun jälkeen on alkanut jäädä muiden luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden uutuusten jalkoihin. Ei ole Madaran voittanutta! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, nyt jälkikäteen tilasin vielä tuon Mataon (ei kerinnyt ajastettuun postaukseen) ja onhan se myös näiden muiden rinnalla punaiseen taittava, mutta ei mun mielestä niin paljon kuin tuo vaalein ja myös tietty asteen tummempi.. ei tosin paljon. Ehkä näissä on välillä hieman sävyerojakin tai voi olla vuosien aikana muuttunu, kun jos sun testailuistakin on jo vähän aikaa. Tiedä häntä. 😃 Luin Sannin (karkkipäivä) blogista, että hänkin on vähän eri mieltä tuosta Mataon sävyistä kuin mitä tuotteen kuvaus. Mulla itseasiassa just kävi tällainen sävyero, kun tilasin lisää yhtä toista luonnonkosmetiikan meikkivoidetta. Ilmeisesti tää on yleisempää luonnonkosmetiikan puolella. Mutta en tosiaan tiedä tuosta 03 sävystä.

      Ja joo, mä käytän kuivalle iholle aina meikin alla melko kosteuttavia voiteita, joten tietty sekin vaikuttaa.

      Ja kyllä.. Madara on kyllä aika varma nakki monelle. 😊 Harmi, että siinäkin on sävyt outoja. 😅

  • Jelena

    Mun mielestä tuoksu oli niin makea etten pystynyt kun kokeilemaan. Onnex oli testeri tarjolla 😂

    • Miia Johansson

      Aa joo totta.. unohdin sanoa tuoksusta. 😊 Mun mielestä se oli taas poikkeuksellisen ihana. Mutta nää tuoksujutut on tosiaan niin henk koht. 😊👌

  • Heidi

    Hei!
    Sävyistä kysyisin. Nyt käytän Double wearista ecru sävyä ja sen sävy on nappi 👌. Kävisikö Zuiin meikkivoiteista sävy Ivory minulle?

    • Miia Johansson

      Zuiista Dusk olisi silloin oikea. Tuo Ivory on vielä paljon vaaleampi. 😊

  • Iiris

    Ihana kun testasin tämän!
    Mulla ollut käytössä talven ajan vaalein sävy, joka tosiaan taittaa punaiseen ja on minulle myös asteen liian vaalea. Mielestäni tätä joutuu tosin laittamaan hyvin vähän, joten sävy tasoittaa kauniisti ihon eikä niinkään jätä näkyvää poikkeavaa väriä iholle.
    Tykkään ko.meikkivoiteen jauhottomasta lopputuloksesta ja siitä, että tekee epätasaisen värisestä ihostani ohuellakin kerroksella luonnollisen tasaisen näköisen.
    Sävyt tosiaan ovat huonot. Jos olisi vaalea keltapohjainen valikoimassa niin tämä olis nappivalinta aika monelle – myös minulle.

    Purkki tuli päivittäisen käytön jälkeen päätökseensä pari viikkoa sitten, eikä ole ollut kiirettä ostaa uutta kun korona pitää kotona! Pullo kesti minulla päivittäin käytettynä 5,5kk mikä on mielestäni merkki varsin riittoisasta pohjatuotteesta.

    • Miia Johansson

      Heippa Iiris! Joo, siis olispa tosiaan keltaiseen taittavana, niin en varmaan muuta käyttäisikään. Mutta hei hyvä kuulla, että sulla kestää purkki pitkään. Mulla tosiaan kuluu varmasti siksi enemmän kun yritän tuota punaisuutta peittää ja punaiseen taitavalla meikkivoiteella se on hankalampaa. 😬

  • Päivi Laine

    Moikka! Anteeksi ettei liity aiheeseen, mutta ajattelin kysäistä, mistä sun nuo kauniit korvikset on hankittu? 🙂
    Terveisin Päivi

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 😊 Nää on pari vuotta vanhan ja ostin Bijou Brigitestä Helsingin Kampista.

  • Maria

    Oi tämä on oma suosikkini! Ja kostealla BBllä levittyy mielestäni parhaiten. Itselläni taasen tuo Zuii tuntui enemmänkin jauhoiselta, eikä se sulautunut ihooni millään, vaikka mitä yritin 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Maria! 😊 Mikä Zuii sulla oli käytössä? Flawless? Se voi meinaan tuntua kuivemmalle iholle jauhoiselta ja jotkut on kokeneet sen levityksen alkuun hieman haastavaksi. Parhaiten toimii siveltimellä. Mutta näin nää menee.. yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. 😊

  • PauliinaH

    Tässä sanoit sen mitä olen usein miettinyt. Usein lehdissä neuvotaan sävyvalinnoissa että punapohjaiselle iholle punapohjainen meikkivoide ja keltspohjaiselle keltaiseen taittava. Kuitenkin toisaalta neuvotaan että keltainen taittaa punaisuutta. Hmm. Miten tavis osaa valita? Mutta nyt sinä sanoit ääneen että eihän punapohjaisella saa peitettyä punaisuutta. Näin minäkin olen aina asian päätellyt. Toiseksi toisenlaista meikkivoideasiaa; eikö aiemmin kehumasi Lavera enää toimi vai onko muut vaan menneet ohi? Itse kun olen miettinyt sitä ja nyt kun koostumus on vaihtunut niin vanhoja ( kehumaasi ) myydään monessa paikassa puoleen hintaan

    • Miia Johansson

      Helou Pauliina! 🙂 Joo siis tää ihon poshjasävyjuttu onkin aika mielenkiintoinen ja jakaa jengin oikeastaan kahteen koulukuntaan. Mullakin on ne tietyt tilaisuudet, joissa ehdottomasti käyttäisin punaiseen taittavaa meikkivoidetta, mutta näin tavallisiin meikkeihin kun ei puhut elokuvista tai TV-meikistä, niin keltapohjainen on mun mielestä aina hyvä ratkaisu (siinäkin muutama poikkeus kyllä). Kirjoitin aiheesta tässä kohdassa 7.: https://miiajohansson.com/2020/04/13/10-yleisinta-kysymysta-meikkivoiteesta/

      Lavera toimii edelleen, mutta ikävä kyllä se on poistumassa valikoimista ja siksi se onkin nyt monessa paikkaa alennuksessa. 🙁

  • Heidi

    Heissan! Ois kiva kun voisit tehdä hitti ja huti ostos postauksen ?😊😊

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Pistän mietintämyssyyn. 😀 Mä en nimittäin tähän mennessä oo paljon blogissa kirjottanu huonoista tuotteista, koska haluan, että tää on positiivinen paikka. Niistä tulee aina vähän negtiivista vibaa, kun kirjoittaa postauksia tuotteista, joista en tykännyt. 😀

  • OhiKulkija

    Hei!
    Yritin etsiskellä postausta aurinkosuojista, mutta en vielä onnistunut.

    Tarvitsen suojakertoimen 50, mutta joudun joka kevät vaikeuksiin suojakertoimellisten tuotteiden aktivoidessa aknen.

    Olen kokeillut Clarinsin, isClinicalin, Dermalogican, Akademiklinikenin ja pari perinteisempää merkkiä. Aina sama reaktio, iho menee karmeaan kuntoon, vaikka puhdistan sen heti. Suojan tarpeeni on satunnainen (olen aurinkoisimman ajan käytännössä aina sisällä arkisin, viikonloppuisin ulkoilen lyhyesti, ja pysyn varjon puolella).
    Ymmärrän, jos tähän aurinkosuoja- asiaan ei nyt ehdi tarttua, jatkan sitten tiedon etsintää.

    • Miia Johansson

      Helou! Mulla on tulossa aiheesta uutta postausta viimeistään ensi viikolla. 😊 Onko sulla jokin tietty syy miksi pitää olla juuri 50? Vai toivot vaan, että se olisi 50 kerroin. Nimittäin SPF30 torjuu 97% UV-säteistä ja SPF50 98%. 😊 Vanha postaus löytyy kosteusvoidekateriasta.

      • OhiKulkija

        Kiitos vastauksesta! Luen heti sitten sen postauksen, kun ilmestyy! 🌟 Kosmetologi on suositellut sitä 50.
        Mulla on paljon luomia kehossa (onneksi ihan haaleita kasvoilla), arvioin olevani melanooman suhteen riskiryhmässä. Ihoni on todella haastava; akne melkein 20 vuotta (täytän kohta 35), värivirheitä, pintakuivuutta jne. Mutta tuo aurinko! Sen kanssa olen ihan neuroottinen 🙈 Painajainen olis sellainen oranssi ja kurttuinen- mielummin haamun kalpea kesät talvet 👻

        • Miia Johansson

          Kannattaa varmaan käydä ihan lääkärillä tsekkaamassa luomet. Munkin taas pitäisi mennä, kun oon tällainen luominen muikkeli. Viime kerrast aonkin jo taas aikaa. 😀 Mulle lääkäri sanoi, että jotkut ihmiset on vaan enempiluomisia ja se ei tarkoita, että niistä tulisi sen herkemmin melanoomaa. Mutta en osaa ottaa tähän kantaa, mutta tämän lääkäri siis mulle sanoi. Ja siis ihan superhyvä olla todella varovainen auringon kanssa. <3 Ja hei aknejuttujen kanssa kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä twistbehen. <3

  • Tia

    Itse en pidä tästä meikkivoiteesta. Ei peitä tarpeeksi, eikä pysy siistinä iholla koko päivää. Itselläni jäänyt käyttämättä.

    • Miia Johansson

      Voi harmi. 😟 Ja kyllä.. tää on suht kevyestä päästä, kun itsekin lotraan tämän kanssa enemmän, että saan peittävyyttä. 😁

  • Essi

    Heippa! Onko sulla mitään kokemuksia Bohon fluid foundation-meikkivoiteesta? Näyttää olevan uutuus Twistben valikoimissa 🤔

    • Miia Johansson

      Joo oon testannut. En ikävä kyllä tykännyt. 😟 Aika jauhoiseksi jää ihon pinnalle.

      • Essi

        Okei! Kiitos kun jaoit kokemuksesi, taidan sitten laittaa tilaukseen merkin pelkät peitevoiteen ja neutraloijan kun en jauhomaista pintaa kans halua. Lähden sensijaan tohon zuihin ja/tai madaraan 😊

  • Pau

    Oon ihan samaa mieltä tästä meikkivoiteesta. Tulee aivan ihana pinta mutta nuo sävyt. Itse tilasin hutiostoksen sävyssä Taiao ja on ihan liian tumma ja lämmin mun iholle. Onko sulla mitään ehdotuksia, voisiko tällaisen hutiostoksen mitenkään hyödyntää muutenkin kuin tilaamalla toisen yhtä kalliin meikkivoiteen ja sekoittaa niistä sopivan? 😅 Voisiko esim. kiinnityspuuterilla saada aavistuksen vaaleammaksi lookin? Äh hitsi kun tätä pitää tilata netistä niin tulee näitä huteja.

    • Miia Johansson

      Joo siis yleensä meikkivoiteesta onnistuu tilaamaan ihan hyvän sävyn netistä, mutta tää on ehdoton poikkeus. 🙈 Oudot sävyt tosiaan. En oikein keksi muuta tapaa miten sävyä saisi muutettua kuin sekoitettua toiseen. 😭

  • Leemu

    Moikka!
    Olen nyt testaillut Madaran Skin Equal -meikkivoidetta ja tykännytkin siitä, mutta miten ihmeessä saatte puhdistettua sen? 😀 Minulla on aiemmin riittänyt puhdistusmaito + konjac-sieni, mutta Madara tuntuu niin öljyiseltä, ettei tuo kombo tepsi.. Haluaisin kuitenkin pärjätä vähemmällä määrällä puhdistustuotteita (ja edullisesti). Olisiko tähän jotakin vinkkiä? 🙂

    • Miia Johansson

      Hmm.. 😀 Miten olis puhdistusöljy? Lähtee rasvaliukoinen paremmin. 😍 Esim flown balm putsari?

      • Leemu

        okei, pitääpä tutkia.. Kiitos vinkistä! 🙂 <3

  • Anu

    Hei, mikä on tuo aivan ihana huulipuna?

    • Miia Johansson

      Tässä oli pari eri Smashboxin uutta huulipunaa, jota testailin tähän meikkiin IG stooreissa. En ikävä kyllä muista sävyjä. 😟

  • Pirita

    Tilasin tästä testerit, ja oli tosiaankin aivan IHANA koostumus. Mutta sävyt, voi sentään, ihan liian punaiset itselleni. Minulla on (todella) rasvoittuva iho, osaatko sanoa menisikö 100% pure fruit pigmented water foundation tämän kanssa koostumukseltaan samaan sarjaan? Siinä näyttäisi olevan sävyjä ainakin enemmän.

    • Miia Johansson

      Heippa Pirita! 🙂 Mulla ei ole tuosta 100% meikkivoiteesta ikävä kyllä kokemusta. Kannattaa tsekata googlesta ihmisten ottamia kuvia sävyistä eli swatcheista. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram