*Sisältää mainoslinkin.
Blogissa starttaa nyt postaussarja nimeltään väriopas, jossa autan jokaista valitsemaan itselleen täydelliset meikkisävyt. Aloitetaan tänään luomiväreistä ja siirrytään seuraavassa postauksessa poskipunien ja myöhemmin huulipunien maailmaan.
MIKSI VÄRILLÄ ON VÄLIÄ?
Värisävyt tekevät aivan järisyttävän suuren eron meikissä ja siksi puhunkin näistä melko usein. Väärät sävyt kasvoilla tekevät kantajansa yksinkertaisesti väsyneen näköiseksi – olet sitten ihonsävyltäsi todella heleän vaalea tai suklaisen upean tumma.
Uskon, että huomaat sen itsekin, kun kasvoilla on oikeita sävyjä, niin suorastaan sädehdit ja fiilis on loistava ja kaunis! Väitän, että teistä jokainen tietää mikä sävy itselleen tai ystävälleen sopii. Arvaa mistä sen tiedän? Aina kun käytän IG-kuvissani itselleni sopivia sävyjä niin nämä kuvat saavat enemmän tykkäyksiä ja kun taas käytän itselle sopimattomia sävyjä, niin kuvat saa vähemmän tykkäyksiä. Ainahan sitä katsoo ja tykkää mielummin kuvasta, jossa on kuvattava on virkeämmän näköinen ja sävyt kohdillaan.
OLETKO KYLMÄN VAI LÄMPIMÄN SÄVYINEN?
LÄMPIMÄN SÄVYINEN: Rusketut helposti, kultaiset korut pukevat sinua, verisuonet ranteessa ovat vihreät.
KYLMÄN SÄVYINEN: Et rusketu helposti tai jos rusketut, niin muutut ensin punaiseksi ennen ruskettumista. Hopeiset korut tai punakulta pukevat sinua ja suonet ranteessasi ovat siniset tai violetit. Suurempi osa kantasuomalaisista on kylmän sävyisiä.
NEUTRAALI: Olet jotain näiden kahden väliltä.
Itse olen kylmän sävyinen ja tämän postauksen kuvissakin käytin itselleni sopivia sävyjä luomiväreinä. Myös huulipuna, poskipuna, vaatteet sekä korvikset on valittu sävyistä, jotka imartelevat minua. Vaikka käytän itseruskettavaa, niin se muuttaa kuitenkin vain vähän sitä mitkä värit ovat itselleni imartelevia. Korallimpi huulipuna menee ruskettuneena, mutta muuten vaikka oliivi tai tiilen sävyinen luomiväri ei sovi koskaan.
MITÄ LUOMIVÄREJÄ VALITA?
Yllä olevien kuvien mukaan on melko helppo valita oikea sävy itselleen, mutta itse luomivärin löytäminen ei ole minunkaan kokemuksen mukaan helppoa. On paljon hyviä paletteja, joissa sitten kuitenkin on mukana lähes aina itselleen sopimattomia sävyjä. Koitan kerätä tähän parhaani mukaan hyvät paletit ja luomivärisävyt. Oikeastaan kaikki luomivärit tulevat Suomen ulkopuolelta, joten harmillisen harvoin otetaan huomioon kylmän sävyistä ihoa ja suurin osa paleteista onkin tehty enemmän lämpimän sävyiselle iholle.
LÄMPIMÄN SÄVYINEN:
- *PALETIT: ABH Modern Renaissance, ABH Soft Glam, UD Born To Run
- *LUONNONKOSMETIIKKAA: Bohon luomivärejä sävyissä: Noisette, Carotte, Pivoine, Bouton d’Or, Olive
KYLMÄN SÄVYINEN:
- *PALETIT: ABH Norvina, Rincon Sugar Rush (postaus), UD Naked 2 Basics
- *LUONNONKOSMETIIKKAA: Bohon luomivärejä sävyissä: Prune, Cacao, Peche de Vigne (käytetty näitä kolmea tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa)
YKSINKERTAISTETTUNA
Kylmälle ihon sävylle sopii heleämmät kylmät sävyt, jotka siis taittavat suurimmaksi osaksi hieman siniseen. Lämpimälle iholle taas sopii lämpimät oranssiset sävyt.
MINKÄ VÄRISILLE SILMILLE SOPII MIKÄKIN SÄVY?
Itse katson aina enemmän asiakkaan ihon sävyä. Kuitenkin esimerkiksi siniset silmät voi tuoda kauniisti esiin käyttämällä oranssiin taittavia luomivärisävyjä, mutta tässä on aina vaara, että väärän sävyinen oranssi tai vaikka oranssin ruskea tekee kylmäihoisen väsyneen näköiseksi (huom! sinisilmäisellä voi olla myös lämpimän sävyinen iho).
Jos kuitenkin haluat tuoda esiin oman silmän sävyä, niin tämä on yksinkertaista. Käytä omien silmiesi vastaväriä. Vihreillä se on kaikki punaiseen taittavat, kuten luumu ja roosa. Ruskeita silmiä on monen värisiä, mutta esimerkiksi kullan ruskeita silmiä tuo parhaiten esiin siniset ja violetit sävyt. Samaan hengenvetoon on tosin sanottava, että ruskeille silmille sopii oikeastaan kaikki sävyt, koska ruskeat silmät ovat melko neutraalit. Ja kun kerran otin asian puheeksi niin kaikkiin silmien sävyihin sopii kyllä kaikki luomivärisävyt, mutta kaikkiin ihon sävyihin ei taas sovi kaikki luomivärisävyt.
P.S. On yksi tapa käyttää itselleen ns. sopimatonta luomivärisävyä ja sen näette yläpuolella. Luomillani on ruosteen sävyistä tai oranssin keltaista sävyä, mutta yhdistin siihen raikkaan sinistä – näin saan sävyt toimimaan myös omalla ihon sävylläni ja tuomaan silmien sinisyyttä enemmän esiin.
Niin ihana Miia! Kiva, että otit värit näin puheeksi yksinkertaistettuna, harmillista tosin on, että ajattelin että ehkä olet käynyt laajemman värikoulutuksen aiheesta ja olisit oikeasti syventynyt värien käyttöön. Tiedän, että värianalyytikoita on monen moiseen lähtöön ja koulukuntiakin monia mutta olisipa ollut kivaa, jos tässä olisi ollut syvemmin juurikin värianalyysin kautta haettuja väripaletteja. Itse kävin värianalyysissä jokunen vuosi sitten ja sitä kautta avautui aivan uusi maailma. Olen pehmeä kesä parhaimmillani ja peruslähtöisesti kaikki värit käyvät kunhan ne on oikean sävyisiä. Ainoa, mitä en ole ikinä mieltänyt omakseni on keltainen ja hyvä niin, se saa minut sairaan näköiseksi eikä kuulu siis omiin väreihin muutenkaan paletin mukaan.
Voi harmi, jos tää ei täyttänyt odotuksia. 😔 Näin meikkaajan näkökulmasta tämä kaksin jako riittää hyvin jopa ammattimeikkaajalle. Näitä ei meille itseasiassa edes koulussa opetettu. Ja mun blogin lukijajengille myös tää riittää (omasta mielestäni), koska moni ei uskalla edes käyttää luomiväriä ja haluaa pitää asiat yksinkertaisena. Luomivärit kun käyttäytyvät iholla kuitenkin hyvin erilailla kuin vaatteet ja sävyeroja tästä eteenpäin on vaikeampi tehdä, koska itse luomivärisävy luonnollisesti sekoittuu ihon omaan sävyyn ja siihen vaikuttaa myös alla käytettävät tuotteet, jos mennään ihan todella yksityiskohtaiseksi. 😊
Hei; Tällaiset värianalyysit ovat hauskoja. Olen aina ( vanhempana) tiennyt mikä väri sopii itselleni ihan peiliin katsomalla, mutta näillä jutuilla voi aina vahvistaa niitä niin ” varmoja” mielipiteitään. Saisipa tuollaisen paletin, mistä nuo kylmät sävyt löytyvät! Ja ehkä tuon sinivihreän lämpimältä puolelta nappaisin mukaan.
Niitä kuviasi ( kuten nyt tuo ensimmäinen) katson aina tarkasti, kun olet kokonaisuuden saanut niin hyvin kohdalleen eli hiukset, meikki, korut, pusero. Näyttää niin täydellisen kauniilta.😊
Tarkistatko tuon kylmän sävyn UD linkin. Minullahan on tuo Naked2 ja hyväksi havaittu.
Heippa Markit ja kiitos taas! 🙂 Linkki korjattu.. se ei jostain syystä edes auennut mun koneella. Ja totta muuten tuo, että tässä on itsekin pikkuhiljaa oppinut näkemään ihan peilin kautta, että mitkä sävyt vaatteissa näyttää hyvältä. En enää edes osta vaikka tuon ruosteen sävyisiä paitoja, koska näytän niissä aina tosi väsyneeltä ja ne jää kummasti käyttämättä. 😀
Hei, sopiiko mielestäsi Hudan new nude-paletti viileäsävyiselle?
Siinä on itseasiassa sellaiset sävyt, että olin ihan varma, että se on hyvä viileäsävyiselle. Olin väärässä. Ostin siis sen ja on jäänyt itselläni käyttämättä. Tästä vähän aikaa juuri juttelin toisen meikkitaiteilija Aarni Mikkolan kanssa, jolla oli käynyt sama homma. 🙁 Eli parempi lämpimäsävyiselle iholle, kuten Huda itse. 🙂
Moikka! Onko tuo Bohon Peche de Vigne sävy matta vai helmiäinen?
Heippa Elina! 🙂 Se on matta.
Mielenkiintoinen postaus! Entä onko Jeffree Starin Jawbreaker enemmän lämpimän vai kylmän sävyinen?
Siinä on oikeastaan molempia sävyjä ja on sinänsä aika monipuolinen. 🙂
Mun mielestä tämä kyllä oli mielenkiintoinen ja tarpeeksi valaiseva postaus 🙂 olen viileä sävyiltäni enkä ole tajunnut että harmaa ja ruskea ( khaki/kaakao ) ovat just mun värejä, tykkään siis niistä ja käytän tosi usein kun sopivat mulle hyvin <3 silmämeikissä tykkään käyttää lämpimiä punaisia ja ruskeita, muistaakseni keltakulta ( lämmin? ) sopii kanssa ihan hyvin. Mutta kaikkialla muualla kasvoilla ehdoton ei 🙂 huulimeikissä vain keskikesällä kun on ruskettunut.
Ihanaa kuulla, että tästä oli hyötyä. <3 Tosiaan sitten jos menee pidemmälle näissä värivalinnoissa, niin nämä molemmat jakautuu useampaan lohkoon ja sitten on sävyeroja enemmänkin ja sen vuoksi voi löytyä juuri sopiva sävy tuolta ns. väärältäkin puolelta, mutta nämä antaa aika raamit tälle asialle. 🙂 En tiedä osasinko nyt selittää tämän. 😀
Hei Miia,
Kiitos ihanasta oppaasta!
Ostin vähän aikaa sitten Sun inspiroimana Norvina paletin! ☺️
Olen myös kiinnostunut Huda Beautyn Nude Obsessions Light ja Pastel Obsessions Rose paleteista.
Mietin myös mikä olisi hyvä maanläheinen/ruskea paletti? Olen ihastellut Juvia’s Place nubien palettia, onko sulla näistä kokemuksia tai luuletko että sopivat viileäsävyiselle? 👀🙊☺️
Oi vitsit mä kanssa niin haluaisin tuon Pastel Obsessions Rose paletin, mutta en halua olla niin pettynyt mitä olin tuohon new nudes palettiin. 🙁
Mun mielestä Norvina pelatissa on kivoja ruskeita sävyjä, vai mitä mieltä oot?
Voi että tuo Norvina houkuttelisi, kun on kalpea ja punertava iho. Mietin vain, että onko siinä ihan liikaa sävyjä omaan käyttöön, kun omaan raskaat luomet. Olet täällä ainakin kirjoittanut, että silloin ei oikein ole kuin se yksi tapa käyttää luomiväriä (samaa mattasävyä koko luomelle tarpeeksi ylös nostaen). Meneekö tuollaisen ison paletin potentiaali sitten hukkaan tällaisella käytöllä? 🤔
Aina voi laittaa myös liikkuvalle luomelle helmiäistä. Se näkyy sitten kun räpsyttelemällä silmiä. 😊 Kyllä mä laitan kaikille asiakkaillekin shimmeriä vaikka olis raskaat luomet (paitsi aikuiset naiset). Tekniikka on vaan vähän eri miten teen luomivärit.
Kiitos, taas hyvä kirjoitus!
Itse olen lämminsävyinen ja omistan ruskeat silmät.
Onko sinulla täällä sivuilla juttua, jossa olet meikannut ruskeita silmiä?
Tunnen omikseni väreistä lohen ja korallin sekä lila, turkoosi, sininen.
Mutta en osaa yhdistää värejä luomiin esim. turkoosin kanssa.
Ps. Kiitos suosituksista edullisesta ihonhoitosetistä! Aivan ihanalta tuntuu iho jo parin päivän jälkeen!
Heippa Anu! 🙂 Sivupalkissa löytyy sellainen kuin muodonmuutos. Aloitin tekemään muodonmuutoksia tänä vuonna erilaisilla kaunottarille, mutta Korona pysäytti sen. Tarkoitus on jatkossa jatkaa näitä. Muistaakseni joukossa on ruskeita silmiä.
Ja ihan huippua kuulla, että ihonhoitotuotteet toimii <3
Itse en kaikkien näiden vuosien jälkeenkään tiedä olenko lämmin, viileä vai neutraali. Olen aina mieltänyt itseni enemmän lämpimäksi vaikka olenkin todella kalpea, mutta silti esimerkiksi sopivan sävyisen meikkivoiteen löytyminen tuntuu mahdottomalta, kun keltapohjaiset ovat liian keltaisia ja neutraalitkin liian punaisia. Ja lisäksi todella vaalea ihonsävyni lisää ongelmaa. Olen kai jokin välimuoto neutraalin ja lämpimän välillä.
Heippa Anni! 🙂 Ootkä sä kokeillut mitä meikkivoiteita? Mä käytän asiakkaille lähestulkoon aina keltapohjaisia tai neutraaleja sävyjä ja ainakaan vielä ei ole jäänyt löytämättä oikeaa sävyä. 🙂
Hei, onpa hassua, että just ajattelin itsellä olevan ihan sama tilanne! Oon tosi vaalea, kasvoilta melkein valkoinen 😀 mutta käsivarsissa iho melkein kellertää, varsinkin jos vertaan tiettävästi punasävyisiin kavereihin yms. Esimerkiksi tuo neutraalin sävyinen ordinaryn seerumimeikkivoide on käytännössä kuitenkin yksinään liian tumma/keltainen. Misshalta vaalein moist up cushion sävy 21 on varmaan lähimpänä omaa sävyä ja on muuten ihanan kuulas! Esimerkiksi makeup revolutionilta olen jotain sävyjen c1 ja c2 välillä meikkivoiteessa ja peitevoiteessa, eikä kasvoilla ole koskaan mitään punaisuutta arpia lukuun ottamatta. Vaikea silloin hoksata, pitäiskö luomivärit olla lämmintä vai kylmää.
Oon kokeillu tosi monia meikkivoita ja kaikkein lähinnä oikeaa on ollu Lumenen CC-voiteen vaalein sävy kesäsävynä ku oon vähä ruskettunu. Koko talven oon ettiny sopivaa talvisävyä mutta kaikki on liian keltasia tai muuten vaan liian tummia ja tunkkasen näkösiä. Oottelen just TwistBen tilausta jossa on testereitä parista eri mineraalimeikkipuuterista, niissä oli tosi laaja sävyvalikoima niin jospa sieltä löytyis sopiva sävy! En oo ennen noita puuterimeikkipohjia käyttäny niin saa nähä mitä niistä mun iholle tulee 🙂
Heippa Anni! 🙂 Hienoa, että tilasit. Ainakin Alima Purella on todella loistava värivalikoima. Ehkä niitä tilasitkin. Ne on iholle melkein paras ratkaisu näin ihon biologian kannalta. <3
Ihana postaus tää. Olis kiva saada instan puolelle lisää silmämeikkikikkailua raskaille luomille. Mun toisen silmän luomi on niin raskas, että melkein pitää värin olla kulmakarvoissa asti, että näkyy mihinkään. Olisko sulla vinkata luonnonkosmetiikan puolelta joku silmämeikinpohjustusvoide, jolla sais silmämeikin pysymään, ettei oo parin tunnin päästä viiruina vaossa? Alima puren pohjustus on ollut käytössä mutta siihen en ole tyytyväinen.
Heippa J-R! 🙂 Hyvä, kun sanoit. PItää tehdä stooreihin jo vihdoin uusi raskaiden luomien tutoriaali. Harmi, etten voi ottaa nyt malleja, joilla oikeasti olis raskaat luomet. Siihen asti joudutte tyytymään nyt mun simmuihin. 😀
Olin just sanomassa, että Alima Puren taitaa olla yksi parhaista, mutta ikävä kyllä luonnonkosmetiikan puolella ei ainakaan vielä ole sellaista, jolla luomarit täysin pysysyisi. Mä ehkä tekisin vaikak Madara voidemaisella luomivärillä ja sitten päivän aikana aina sormella hieman korjailis. 🙂 Jos siis ei halua käyttää synteettistä.
Aivan loistava postaus! Ihanan yksinkertaisesti olet osannut asiat selittää ja teksti on rakennettu niin, että sen jaksaa lukea loppuun ja kiinnostua. Ai että noi lämpimälle iholle tarkoitetut luomiväripaletit näytti upeilta🤤 kun itselläni lämmin iho. Ja on kyllä totta että harmillisen harvoin (jos vielä koskaan olen) törmää suomessa palettiin missä lähes kaikki värit sopisivat. Joskus mietin kuka kumma niitä oikeen suunnittelee ja kenelle 😄 Kiitos tästä, heti tekis mieli lähtee luomiväri ostoksille🙈🥰
Oi kiitos Anniina! <3 Ja siis niin ihana kuulla, että tekstiä jaksaa lukea. Se on tässä bloggaamisessa nykyainakan haaste, kun jengi ei jaksa usein lukea. Just tänään mietin, että miten tätä postausta sais lyhyemmäks.
Ja mietin ihan samaa noista paleteista. Mutta lohdutuksen sanasena sulle.. ne usein sopii kuitenkin paremmin lämpöiselle iholle. 🙂
Älä tyttö hyvä lyhennä! Minä luen nämä aina ainakin 2-3 kertaa, kun ilmestyy, kun se ensimmäinen luku on sellainen hosumis-ahnehtimis- lukeminen 😄. Ja myöhemmin palailen kategorian kautta, esim viimeksi Zuii 4.3.2020 teksti. Kategoriat muuten toimii hyvin. 💐
Hahaaa.. no en mä varmaan edes pysty lyhentämään. 😀 Jäis lauseet kesken..
Nää on aina ihan hauskoja postauksia, itsellä vaan se ongelma etten voi sietää kylmälle tarkoitettuja värejä. Kaikki pinkit, mintut, ruskeat, laventelit, yyygh. Esimerkiksi tuo Norvina paletti on ihan hirveä mun mielestä. Born to run taas oikein huutaa mun nimeä (ja sen omistankin). Mä haluan mielummin tehdä meikin minkä väreissä itse viihdyn, vaikka sitten muiden mielestä näyttäisin petolinnulta 🙂
Olisi hauska joskus mennä ammattilaiselle meikattavaksi ja katsoa millaisen lopputuloksen saisi aikaan versus oma värimieltymys
Ehdottomasti pitää meikata omien mieltymysten mukaan. <3
Mistä nuo ensimmäisen kuvan ihanat korvakorut ovat? 🙂
Ne on Instagramissa sellaisen korutaiteilijan tekemät kuin @nevertoolake <3
Ihana postaus ja tosi hyvin itelle pätee pääsääntösesti noi lämpimän värit.
Mut hei tämmöstä vähän hassua kysyn. Onko sulle tullut vastaan oliivi-pohjasävyisiä geneettisiä Suomalaisia?
Olen pitkään paininut oman ihosävyn kanssa ja joskus luullut olevani neutraalikin.
Muutaman kerran mulle on kosmetiikkaosaston myyjät sanoneet (ruskettuneena) että taitan oliiviin.
Hankaluus on tässä: talvella olen semmonen harmaan vaaleanpunanen (omasta mielestä jopa enemmän kylmä ku lämmin). Rusketun, kun näytän naamaan aurinkoon ja rusketus tarttuessaan ensin punertava ja muuttuu nopeasti kullansävyiseksi.
Mulle sopii talvella ja kesällä todella eri värit (esim. mustaa voin pitää talvella, ruskettuneena se vie kaikki värit ja tummansininen parempi. Valkosta en voi pitää talvella, kesällä tosi raikas).
Yritän kysyä, että jos mun iho tosiaan taittaa oliiviin, niin onko olemassa joku kikka väreistä, jotka sopis ympäri vuoden? Vai hyväksynkö vaan, että vsatteista ja meikeistä pitää löytyä talvi ja kesäversiot?
Heippa Pipsa! 🙂 Joo, on tullut vastaan. Mulla on yksi ystäväkin sellainen, mutta oliivisia ei tosiaan kantasuomalaisissa ole niin paljon. Mutta on sun kuvauksen perusteella kyllä ihan supervaikea sanoa, että mitkä sävyt sun iholle sopii. Uskaisin, että ainakin neutraalin ruskeat varmasti sopii. Eli sellainen aurinkopuuterin sävy ja siitä tummempaa kohti. 🙂
Ostin ruosteisen sävyisen paletin koska näin paljon kivoja meikkejä sen sävyillä tehtyinä. Käytön jälkeen totesin että eihän tämä passaa mulle ollenkaan. Tiesin olevani kylmäsävyinen mutta jotenkin ajattelin että ruosteinen oranssi sopisi tosi hyvin sinisten silmien kanssa mutta muuten se ei sitten ollutkaan hyvä. Seuraavaksi testaan kyllä vadelmaa. 🤔Khaki ja kaakao onkin ollut monta vuotta käytössä, toimii aina!
Heippa Teea! Joo, siis mulla on käyny näin monta kertaa ja teen silti tämän “virheen” välillä itelleni, kun nään jollain upealla kaunottarella ihanan meikin ja pakko saada itelleen, mutta eihän se vaan sitten niin millään sovi mulle. 😀
Kiitos näistä väriopastuksista! Tää oli ihanan selkeästi kirjoitettu. Ostin aikoinaan UDn Naked 2 paletin innoissani, kun tykkään neutraaleista väreistä. Jotenkin vaan ikinä ei lopputulos miellyttänyt, vaikka kuinka tein tutoriaalien mukaan. Nyt tajuan, että sävyt on vaan iholleni ihan vääriä! Nykyään käytössä ihana The Balmin Nude beach.
Jee kiva kuulla, että tykkäsit. 🙂 Joo ja mä en oo koskaan oikein tajunnu noita isompia UD:n palettien hypetyksiä. Niissä on aina niin paljon samoja sävyjä ja helmiäiset jotenkin tosi kovia ja ei tuo hehkua. Mutta tuo pienempi UD, jonka laitoin tohon postaukseen on tosiaan jees kylmälle iholle. Ja tuo sun mainitsema paletti on sulle varmasti ihana. <3 Jopa mäkin tykkään siitä, vaikka mulla on kylmään taittava iho. Kesällä toimii. Ja se on muutenkin monipuolinen paletti. 🙂
Niin hyvä postaus, kiitos tästä❤️ jos voi toiveita esittää sulle tässä samalla, niin olisi super ihanaa jos voisit joskus tehdä huulipunista, poskipunista, meikkivoiteista ja aurinkopuutereista tälläsen samanlaisen postauksen, niin osais ostaa oikeanlaisia tuotteita kun on linkit tuotteisiin jotka sopii. 🤩
Heippa Marianne! 🙂 Joo, tuossa tämän postauksen alussa kirjoittelinkin, että kyseessä on postaussarja. 😉
Moi ja kiitos! Jäin miettimään noiden lisäksi, kuinka paljon hiusten väri vaikuttaa..? Jos kovin kylmiä/lämpimiä värejä siis hiuksissa, miten vaikuttaa meikkiin?
Heippa Karoliina! 🙂 Joo, hiusten väri tietenkin vaikuttaa myös ja ne kannattaa valita myös sopivaksi omalle ihon sävylle. Hyvä kampaaja osaa nämä yleensä katsoa. 🙂
Hei Miia!
Ei liity postaukseen, mutta voisitko tehdä jutun kotimaisen kosmetiikan suosikeistasi? Olen itse siirtynyt suosimaan ensisijaisesti suomalaista kosmetiikkaa ja joitain suosikkeja, esim Flown ruusuveden olenkin löytänyt kauttasi. Nyt jos koskaan kotimaisten yrittäjien kannattaminen tuntuu kuitenkin vielä tärkeämmältä, joten olisi kiva kuulla sinun lempparituotteitasi nimenomaan suomalaisista tuotteista ja tuotemerkeistä. 🙂
Heippa Maiju! 🙂 Joo, tein tällaisen heti ens alkuun, kun tämä Korona hässäkkä alkoi. 🙂
https://miiajohansson.com/2020/03/20/4-x-suomalainen-kosmetiikkabrandi-yksi-mieleton-jalleenmyyja/
Blogin sivupalkin etsintänappulan kautta löytää kätevästi postauksia, joita oon tehny. Etsin sieltä itsekin mun vanhat postaukset. 🙂 Eli vinkkinä jos etsii jotain tiettyä. <3