Miia Johansson

3 TAVOITETTA VAIKUTTAJANA – mahdottomia tehtäviä?

Kolme tavoitetta vaikuttajana - mahdottomia tehtäviä?

Yksi bloggaajan tärkeimpiä ominaisuuksia on olla uniikki eli sen oman jutun tekeminen olemalla täysin oma itsensä. Tällä tavoin pystyy vaikuttamaan. Googlen mukaan vaikuttaminen tarkoittaa “viestintää, jonka tavoitteena on muuttaa viestin kohteena olevan henkilön tai ihmisryhmän käsityksiä jostakin asiasta tai ilmiöstä.” Aloin tänään miettimään, että mitkä ovatkaan tavoitteeni vaikuttajana ja mitä käsityksiä haluan muuttaa? Lopulta se oli todella selkeää ja kolme pääpointtia löytyi heti.

Alun perin tämän postauksen kuvat oli tarkoitettu postaukseen nimeltä ‘Kolme helppoa tapaa tehdä rajaus’, kunnes tajusin, että olen tehnyt täysin samanlaisen postauksen ja täysin samalla otsikolla viime vuonna. Voitte lukea sen TÄSTÄ

KÄSITYS IHOSTA

Instagramissa on sellainen mielenkiintoinen ilmiö, että mahdollisimman blurratut kuvat saavat järisyttävän paljon enemmän tykkäyksiä kuin ne kuvat, joissa iho näyttää iholta. Laitoin yllä olevan kuvan hetki sitten Instagramiini ja se sai tykkäyksiä melkein 3000, mutta alla oleva kuva vain noin 700. Olen testannut tätä aiemminkin, jolloin muokkasin kasvoistani luonnottoman tasaiset ja tämä kuva sai paljon enemmän tykkäyksiä. Kukaan ei edes kyseenalaistanut kuvan aitoutta.

Olen tavannut elämäni aikana muistaakseni kaksi ihmistä, joilla on luonnossa oikeasti aivan käsittämättömän yliluonnollinen iho. Vaikka ihoa hoitaisi kuinka ja siihen laittaisi vaikka mitä ihohuokosia täyttävää primeria ja ihoa blurraavaa meikkivoidetta, niin silti kännyköiden filttereiden tyylistä kuvaa on lähes mahdoton saavuttaa livenä. Siksi toivoisinkin niin sydämeni pohjasta, että mainoskuvissa ei enää ihoa muokattaisi. Mutta fakta on se, että käsitellyt kuvat myy paremmin ainakin nyky-yhteiskunnassa. Samalla tavoin, kun luonnottomat kuvani saavat enemmän tykkäyksiä.

Itse en edes henkilökohtaisesti pidä näistä yliluonnollisen ihon kuvista vaan rakastan niitä kuvia, joissa iho näyttää iholta. Toivoisinkin, että muutkin alkaisivat näkemään asian näin. Haluan, että opimme myös hyväksymään ja nauttimaan siitä, kun ihomme muuttuu iän myötä.

Tiesittekö, että ihohuokosten kokoa ei voi pienentää ja rypyt eivät lähde ryppyrasvoilla. Ihoa voi tosin hoitaa niin, että se näyttää kauniilta ryppyjen ja laajentuneiden ihohuokosten kanssa.

LUE MYÖS: Kuinka saada täydellinen iho? – ihan oikeasti

YOUTUBE-MEIKKI VS OIKEAN ELÄMÄN MEIKKI

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta kiistelenpä nyt silti. Ammattilaisten meikkimaailmassa ei käytetä Youtube-meikkejä kuin Drag-taiteilijoilla (tässä esimerkki Youtube-meikistä). Itseasiassa tekniikat Youtube-meikkiin tulevatkin drag-maailmasta. Jaksan aina vaan ihmetellä, että mitä ihmettä on mennyt jossain vaiheessa pieleen, kun tubessa suurinosa käyttää drag-tekniikoita. Joo, monella niistä tekniikoista meikki kyllä pysyy, mutta ei näytä lähietäisyydeltä kovinkaan viehättävältä.

Oletko koskaan nähnyt Youtube-meikkiä vaikka julkkisten kasvoilla punaisella matolla? Ehkä muutamilla, mutta useimmiten julkkisten meikit ovat jopa yllättävänkin kevyitä. @justbecauseitsbeauty on hyvä IG-kavana näiden hyvien meikkien bongailuun.

Iltameikki voi olla vahva, mutta siinäkään meikkiä ei tarvitse olla paksua kerrosta. Alla näette esimerkin tummemmasta silmämeikistä, mutta iho on silti raikas. Usein pelätään ettei meikki voi pysyä koko iltaa, jos sitä ei laita paljon, mutta itseasiassa tämä on myytti, jonka olen purkanut omalla rasvoittuvalla sekaiholla. Tärkeää on se, että käyttää omalle ihotyypilleen tarkoitettuja ihonhoitotuotteita sekä meikkivoidetta.

LUE MYÖS: Miten meikkivoiteen saa pysymään? – yleisimpiä ongelmia ja vastauksia

INCI-LISTAN TÄRKEYS

Rehellisesti sanottuna suurinosa kauppojen ihonhoitotuotteista on täyttä höttöä. Ne sisältävät raaka-aineita, jotka eivät tee ihollesi mitään. Vaikuttavia aineita on siis minimaalisesti ja hyvin usein puhdistustuotteet ovat liian rankkoja ihollesi, joka onkin yleisin syy ihon huonoon kuntoon. Mistä sitten tietää, että mitä ostaa?

Miten tiedät ruokakaupassa, että mitä ostat. Kurkkaat paketin toiselle puolelle ja luet mitä tuote sisältää. Samaa meidän pitäisi tehdä kosmetiikan kanssa. Monelle inci-lista on täyttä hepreaa, mutta loppujen lopuksi se ei ole kovin monimutkaista ja aion sitä teille opettaa enemmänkin. Ihan ensimmäinen oppitunti on se, että jos lista on täynnä ainoastaan oudolta kuulostavia kemiallisia nimiä niin ollaan menty aika metsään. Jos taas mukana on öljyjä ja uutteita niin ollaan jo paljon paremmalla maaperällä. Esimerkiksi moni teistä ymmärtää vasrmasti listalta sanan jojoba oil, mutta listan alkuosassa usein esiintyvä dimethicone saattaa tuntua vieraalta.

Ja nyt en puhu ainoastaan luonnonkosmetiikasta. En muutenkaan ymmärrä luonnonkosmetiikan ja synteettiesen kosmetiikan jyrkkää erottelua. Molemmissa on myös huonolaatuisia tuotteita ja synteettisessäkin kosmetiikassa on kautta aikojen käytetty luonnon raaka-aineita. Luonto on pullollaan tehokkaita raaka-aineita.

Toivon siis, että voisin vaikuttaa siihen, että opitte ymmärtämään mitä kasvoillenne laitatte ja sen, että iho saa näyttää iholta. Monelle vanhalle lukijalle tämä voi olla peruskauraa, mutta uusia tulee kokoajan lisää. Siispä tervetuloa! ❤️

Tilaa
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kaisa
Kaisa
4 years ago

Muistan tykänneeni tuosta kuvasta, koska silmämeikki oli sen verran hillitty ja kaunis sävymaailmaltaan, että näkisin sen myös itselläni 🙂 Tykkään kyllä enemmän kun iho on luonnollisemman näköinen.

Katri
Katri
4 years ago

Heips! Itse ainakin tykkäsin tuosta 3000:n tykkäyksen kuvasta siksi, että kerroit sen olevan hääaamun selfie. 🙂 Uskon että moni lukee myös kuvatekstit ja saattaa sen vuoksi tykätä, ei pelkästään kuvan/meikin/filtterin vuoksi. 🙂

Eeva
Eeva
4 years ago

Hei Miia!
Ihanan rehellinen kirjoitus,arvostan.
Varmaan joskus kirjoitinkin erään meikkifirman edesmenneen entisen johtajan dokumentti tuli katsottua yli 10vuotta sitten.Siinä hän kertoi kuinka useimmat
tuotteet on täyttä höttöä jossa mainostamalla saadaan ihmiset uskomaan mitä vaan.Mulla ainakin on ryppyjä tullu vaikka oon käyttäny kaikenmaailman ryppyvoiteita.Rakastan ryppyjäni ja elettyä elämää.

Anja Purhonen
Anja Purhonen
4 years ago

Hei, Miia
Iso,iso kiitos todella hyvistä postauksista. Olen hankkinut vinkkiesi perusteella ihohoitotuotteita ja joitain meikkejä. Ihoni näyttää näin 55 – vuotiaana upealta,paremmalta kuin koskaan! Lisäksi olen iloinen ,kun ei ole tullut tehtyä enää hutiostoksia. On todella hienoa saada rehellistä tietoa tässä valtavassa kosmetiikaviidakossa. Kiitos sinulle ja kaikkea hyvää työhösi ja elämääsi❣
Anja

Mia
Mia
4 years ago

Minusta tuo 700 tykkäyksen kuvan iho(ja meikki) on TÄYDELLINEN! Minullakin on rasvoittuva sekaiho ja vasta sinun oppien myötä olen oppinut tykkäämään ihostani, koska se näyttää kosteutetulta, eikä vain rasvaiselta. Iso kiitos sinulle <3 Olisikohan kamalan iso työ, jos laittaisit noiden meikkikuvien alle(?) linkin postaukseen josta kuva on "kaapattu" toiseen juttuun? Ihastelen usein kuvien jotain meikkiä ja olisi kiva päästä linkistä oikeaan postaukseen tarkistamaan mitä meikkiä kuvassa on käytetty 🙂

Joshua
Joshua
4 years ago

Nämä on mielestäni niitä kauneudenhoidon kulmakiviä, kiitos että vaikutat meihin♥
Olen löytänyt YouTubesta brittimeikkitaiteilija Robert Welshin, joka videoissaan kuuluttaa instameikin ja oikean elämän meikkaamisen eroa.
Tosta rajausasiasta tuli mieleen: kaipailisin vinkkejä, kuinka saa nätin rajauksen ilman että venyttää luomea ulkonurkasta. Rajaan silmät sillä tyylillä lähet joka päivä ja kauhistuttaa kuinka paljon löysytän ihoa sillä tekniikalla

Liisa
Liisa
4 years ago

Lupasit joskus kertoa, mitä kaikea huonoa ja turhia/vääriä lupauksia on kalliissakin meikkisarjojen tuotteissa. En ole sitä täältä löytänyt? Kiinnostaisi tietää, sillä niitä käytän. Kiitos.

Liisa
Liisa
4 years ago
Reply to  Liisa

Siis kiinnostaa mitä meikkisarjoja tarkoitit, mitä kannattaa olla ostamatta?

keittiöallas
4 years ago

Hyvä viesti

Markit
Markit
4 years ago

Hei; Olet valinnut hyvät pointit vaikuttamisessasi. Kun luen blogiasi, on tosiaan tunne, että olet oma itsesi. On kyllä sellaisiakin blogisteja ( instagram), jotka suoraan sanovat, että tämä on julkisuuskuva, minkä annan ja sillä ansaitaan rahaa. Kotominä on toisenlainen.
Sitä mietin, että kun selvästi koitat olla tarkka, mitä kirjoitat ja haluat antaa hyvät neuvot ja suositukset, niin miten paljon murehdit, kun joku valittaa, että ei tuote toiminutkaan? Liian paljon kun tekee, niin silloin pitää miettiä jaksamistaan. Joskus ( harvoin) lukijat tuntuvat ottavan esim suosittelemasi tuotteen niin, että unohtavat, että jokaisen iho jne on erilainen. Ja sitten tulee vähän harmitusta, kun joku meikkiostos meni pieleen. Kuinka paljon sitä murehdit? Pidän sinua tunnollisena ja silloin suree “vääriä” asioita. Minä poimin blogistasi itselleni sopivat ohjeet, neuvot ja ostan harkiten tuotesuosituksia. Ja lukijoiden kommentit ovat myös hyödyllisiä. Tuntuuko siis tuollainen vastuu välillä raskaalta? Saitkohan selvää, mitä ajan takaa?🤔