NUOREN IHONHOITO-OPAS – HYVÄSTI MISELLIVESI JA FINNIT

13.10.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Miten hoitaa ihoa, kun nuori alkaa meikkaamaan – ilmestyy ensimmäisiä finnejä, ihosta tulee yhtäkkiä pintakuiva ja kaikkea tätä peitellään usein vain meikillä. Olen huomannut, että hyvin monella asia korjaantuu melko helpostikin, mutta valitettavasti oikein missään ei opeteta oikeanlaista ihonhoitoa.

HUOM! Hormonaalisiin muutoksiin ja niistä aiheutuviin epäpuhtauksiin on vaikea saada ratkaisua ihonhoidosta, mutta oikeanlainen ihonhoito voi helpottaa asiaa.

Tästä jutusta opit yksinkertaiset ohjeet nuoren ihonhoitoon ja ostat hinta-laatusuhteeltaan hyvät tuotteet. 

MITEN NUORI HOITAA IHOAAN VÄÄRIN?

Laitan tähän listaa yleisimmäistä VÄÄRISTÄ tavoista, joista kuulen jatkuvasti Instagram-viesteissä.

  • Vaahto- ja geelipuhdistustuotteet. Ne ovat (suurin osa niistä) aivan liian puhdistavia ja monen ihonhoidon suurin kompastuskivi – iästä huolimatta. Ne ovat helppoja, mutta helppoudessa piilee vaara, joka on tässä kontekstissa liika puhdistavuus. Kasvot ovat pesun jälkeen kiristävät ja se on merkki liian puhdistavasta tuotteesta.
  • Misellivedet. Misellivesi vaatiin paljon mekaanista hankausta (ei hyvä pitkällä aikavälillä) ja monen monta pumpulilevyä. Näitä puhdistavia vesiä mainostetaan helppoina, mutta aikaahan siihen menee ja jätettä syntyy. En myöskään pidä ideasta, että iholle jää misellivedestä pinta-aktiivisia aineita – en usko sen olevan hyväksi iholle pitkällä tähtäimellä. Iho pitäisi pestä ainakin kerran päivässä tehokkaasti, mutta hellävaraisesti veden kera, jotta ihohuokosetkin saadaan kunnolla puhtaiksi. Näin ehkäistään myös epäpuhtauksia ja finnejä.
  • Puhdistusliinat. Suomeksi vedessä kasteltuja liinoja. Nämä eivät puhdista ihoa tarpeeksi hyvin ja miselliveden lailla sopivat vain satunnaisiin tilanteisiin, jolloin vettä ei ole tarjolla.
  • Ei käytetä kasvovettä ja kiristelevään ihoon laitetaan pesun jälkeen yty perusvoide. Tämä on hyvin yleistä – enkä ihmettele. Tietoa oikeanlaisesta ihonhoidosta on hyvin vaikeaa löytää.

MITEN SITÄ IHOA SITTEN HOIDETAAN? Voit lukea tarkemmin aiheesta TÄSTÄ. Alla myös visuaalisessa muodossa ihonhoidon perusteet.

 

MILLÄ IHO PUHDISTETAAN?

Kaikista suurimman muutoksen ihoon saa hellävaraisella puhdistustuotteella. USKO POIS, ETTÄ TÄMÄ ON TÄRKEIN ASIA, JOSTA LÄHTEÄ LIIKKEELLE.

Tärkeintä kaikissa elämänvaiheissa on suojella meidän ihoamme. Sen sijaan me raastetaan sitä pumpuleilla ja puhdistetaan kirkuvan puhtaaksi. Ihon ei kuulu tuntua kiristävältä pesun jälkeen. Mitä herkemmäksi ja kuivemmaksi ihon kanssa mennään, niin sitä enemmän siihen saa jopa jäädä “kalvomaista” tuntua tai öljyistä fiilistä pesun jälkeen. Kunhan iho on puhdas.

Arvatkaa vaan kuinka paljon olen tästä asiasta vuosien aikana paasannut. Valitettavasti mainonta saa meidät uskomaan, että se kallis seerumi tai voide olisi parempi ratkaisu.

TÄSSÄ HYVÄT VAIHTOEHDOT NUOREN IHON PUHDISTUKSEEN:

  • Kun nuori meikkaa: Puhdistusöljy suoraan kuivin käsin kuivalle iholle. Kun meikki on sulanut kokonaan, niin koko setti huuhdellaan pois yksinkertaisesti vedellä. *Evolve Kalahari Dream puhdistusöljyllä lähtee pois vahvakin meikki ja vedenkestävät tuotteet. Tuote on emulgoituvista (vedellä lähtevistä) puhdistusöljyistä yksi edullisin ja siitä löytyy myös pienempi versio, jos haluaa ensin testata. Toinen loistava ja simppelit raaka-aineet sisältävä suomalainen puhdistusöljy löytyy Laponielta. *Laponie puhdistusöljy sopii kaikille, mutta erityisen hyvä herkälle ja reaktiiviselle iholle.
  • Kun nuori ei meikkaa: Myös meikitön iho pitää pestä, sillä ihoon tarttuu päivän aikana likaa ja saasteita, jotka saattavat jäädä lymyilemään ihohuokosiin. Hellävarainen *puhdistusmaito löytyy Laponielta.
  • Puhdistuksen tehostaminen: Suosittelen *Konjac-sientä erityisesti helposti tukkeutuvalle iholle. Se toimii kumman tahansa näiden putsareiden kanssa. Märällä sienellä puhdistustuote pyöritellään pois ja sen avulla ihohuokoset varmasti jäävät puhtaiksi.

HUOM! Se, että tuotteessa lukee hellävarainen tai se on esimerkiksi puhdistusöljy, niin ei kerro onko tuote oikeasti hellävarainen. Tähän lankaan mennään helposti erityisesti apteekin tuotteiden kanssa. 

LUE MYÖS: Onko apteekissa myytävä kosmetiikka parempaa kuin muualla myyty?

MILLÄ IHO NESTEYTETÄÄN?

Kasvovesien kanssa kannattaa unohtaa pumpulit ja pesun viimeistely. Hyvän puhdistustuotteen jälkeen viimeistelyjä ei tarvitse.

Kosteuttava ja oman ihon tarpeita huomioiva kasvovesi aloittaa ihonhoidon, se auttaa kosteusvoidetta ja kasvoöljyä imeytymään sekä antaa iholle sen paljon kaipaamaa vesikosteutta. Voi tuntua oudolta, mutta kasvovesi suihkutellaan kasvoille tai laitetaan kämmenien kautta. Se on hoitotuote – ei pyyhittävä ja puhdistava tuote.

Ilman laadukasta kasvovettä iho kärsii helposti pintakuivuudesta, koska pintakuivuus on vesikosteuden puuttumista iholta. Kaikilla ihotyypeillä voi esiintyä pintakuivuutta – myös rasvaisella.

TÄSSÄ HYVÄT VAIHTOEHDOT NUOREN IHON NESTEYTYKSEEN:

  • Kuiva ja/tai herkkä iho: Nuorella iholla raaka-aineminimalismi on ideaalisinta ja siksi kukkaisvedet ovat loistava vaihtoehto. *Flow Cosmetics Ruusuvesi hoitaa ja kosteuttaa herkkää ihoa kaiken ikäisillä.
  • Epäpuhdas ja sekaiho: Tällainen iho tarvitsee kasvoveden, joka pitää ihohuokoset puhtaina sekä myös kosteuttaa. Sellainen on huippusuosittu ja yllättävän edullinen *Olivia Klein Hydra Toner.

MILLÄ IHO KOSTEUTETAAN?

On aika sitoa vesikosteus ihoon ja ravita ihoa omalle ihotyypille tarkoitetuilla voiteilla ja kasviöljyillä.

Erilaiset voiteet ovat sekoitus vettä, öljyjä sekä aktiiviaineita. Jotta nämä sekoittuvat keskenään, säilyvät ja muodostavat pehmoisen voiteen, tarvitaan myös raaka-aineita, jotka eivät sinänsä hoida ihoasi (kuten emulgaattorit sekä säilöntäaineet). Siksi usein herkälle nuoren iholle voi olla hyvä asia käyttää kasvoveden jälkeen suoraan kasvoöljy, joka laitetaan iholle, kun iho on vielä kasvovedestä hieman kostea. Laadukas kasvoöljy sisältää ainoastaan kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja on monessa tapauksessa jopa edullisempi vaihtoehto. Ota huomioon, että näissäkin on suuria eroja, vaikka kasviöljyn nimi olisi INCI:ssä sama.

On kuitenkin makuasia mitä tuotteita tykkää käyttää ja monihan on tottunut enemmän voiteisiin. Itse olen siirtynyt herkän ihoni kanssa yksinkertaistettuun kasvovesi- ja kasvoöljyrutiiniin. Se on aika suuri askel ennen kasvoöljyjä kauhistelevalle henkilölle.

TÄSSÄ HYVÄT VAIHTOEHDOT NUOREN IHON KOSTEUTUKSEEN:

  • Kuiva ja/tai herkkä ja helposti reagoiva iho: *Föllinge Pro Sensitive kosteusvoide vahvistaa ja hoitaa ihon omaa suojamuuria, jolloin stressaantunut iho alkaa rauhoittumaan.
  • Epäpuhdas ja sekaiho: *by Mukk Light Day kosteusvoide on ihanteellinen palauttamaan ihon tasapainoon. Se tukee ihon luonnollista toimintaa eikä tuki ihohuokosia.
  • Kuivalle iholle yöksi ja/tai kosteusvoiteen tilalle: *Bybi Strawberry booster on edullinen yhden raaka-aineen tuote ja siksi loistava nuorelle. Mansikansiemenöljy ravitsee ja pehmentää ihoa sekä sopii myös herkemmälle iholle (oma luottotuote meikin alle).
  • Kaikille ihotyypeille varma ja edullinen öljyvalinta: *Balm Balm ruusunmarjaöljyseerumi on loistava kuivemmalle iholle, mutta myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle ja aknearpiin. Tästä iho saa hyviä rasvahappoja ja vitamiineja.
  • Epäpuhtaalle iholle täydellinen kasvoöljy: *Apeiron Jojobateepuuöljy ehkäisee epäpuhtauksia, pehmentää ihoa ja on lisäksi todella edullinen.

Tarvitsetko lisäapua tai jäikö jokin mietityttämään? Heitä kysymys kommentteihin. 🙂

  • Petra

    Moikka, tiedän että teet yhteistyötä toisten kanssa, mutta olisiko mahdollista saada tuotevinkkejä myös edullisempiin tuotteisiin? Niitä kyllä varmasti on. Tässä maailmantilanteessa kaikilla ei ole varaa ostaa kalleimpia tuotteita nuorilleen tao itselleen.

    • Miia Johansson

      Heippa Petra 🙂 Tämä ei itseasiassa ole yhteistyöpostaus vaan olen itse valinnut tähän tuotteet, joita suosittelen. Valitsin nimeomaan tähän postaukseen tuotteita, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan mahdollisimman edullisia. Valitettavasti kun aletaan menemään lähemmäs 10€ tuotteita, niin laatua sieltä on vaikea löytää, jota voisin mitenkään suositella ostettavaksi ihonhoidollisesta näkökulmasta.

      Edit: Joistakin ulkomaalaisista verkkokaupoista voisi saada edullisemmin kukkaisvesiä ja yhden kasviöljyn tuotteita, mutta niistäkin pitäisi tutkia raaka-aineen alkuperä, koska laatuerot on suuret. Jos aihe kiinnostaa syvemmin, niin koulullani on tästä mielestäni loistava postaus: https://formulabotanica.com/how-spot-fake-hydrosol/

    • Miia Johansson

      Lisätäkseni vielä 🙂

      Sisältää mainoslinkin tarkoittaa, että jos sitä kauttaa ostaa tuotteen niin saan siitä komission. Mutta voin valita kohteeksi lähes minkä vaan verkkokaupan, joka on vaan rekisteröitynyt tällaiseen affiliate-palveluun. Toiveena on lukijoilta myös tullut, että mahdollisimman paljon yhdessä postauksessa aina linkittäisin samaan kauppaan.

    • kukkis

      Feel free on mielestäni hyvä ja edullinen luonnonkosmetiikan sarja. Kannattaa googlata mustä saa halvimmalla.

  • Teini ei hoida ihoaan

    Hyviä ohjeita. Vielä kun saisi teinin kiinnostumaan ihon hoidosta. Ei kiinnosta pätkääkään eikä halua pestä tai rasvata kasvojaan. Inhoaa kaikkea sellaista. Finnejä on ja poskista todella kuivat mutta hoitaminen ei kiinnosta.

    • Miia Johansson

      Voi eii 🙁 Mutta hän tietää sitten, että sun puoleen voi kääntyä, kun on sen aika. <3

  • Emma

    Moi! Onko toi Evolven puhdistusöljy riittänyt sulle yksistään vai onko vaatinut vielä puhdistusmaidon kaveriksi? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Emma 🙂 On riittänyt yksinään, mutta vaatii huolellisen levittämisen ja pyörittelyn ennen veden lisäämistä. Tämä putsari on paras kuivalle iholle.

  • Anna Niemi

    Onko suositella tämän Apeiron jojobateepuuöljyn tilalle jotain saman tyylistä edullista? Sitä ei ole nimittäin juuri nyt mistään saatavilla. On ollut jo monet vuodet mun ja tyttären lemppari!!

    • Miia Johansson

      Heippa Anna 😊 Ei ole samat raaka-aineer tässä, mutta samalle ihotyypille sopiva öljy. Hieman arvokkaampi, mutta ei kalliista päästä. Tuote tästä: * https://adtr.co/bmtO2E

  • Jaana Taipale

    Hei Miia! Kiitos tosi hyvästä jutusta jälleen! Miten kojac sieni puhdistetaan? Sen jälkeen kun sillä on viimeistellyt kasvojen puhdistuksen? Jotta se on puhdas seuraavaa kertaa varten?

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana 😊 Hyvä kysymys! Ihan vaan veden alla puristelemalla. Sillä pyyhitään pois puhdistustuote, niin se putsautuu siinä sanalla. 😊

  • Mari

    Halusin vaan sanoa kiitos ❤️ omalle iholle löytyi hyvät tuotteet sinun neuvojen kautta. Joten luottavaisin mielin lähden hankkimaan näitä meikkaavalle lapselleni.

    • Miia Johansson

      Ihan superihana kuulla 😍 Kiitos, kun tulit kertomaan!

  • Markit

    Heippa; Olet todellakin monta kertaa kirjoittanut ihonhoidon tärkeydestä ja etenkin oikeitten tuotteiden valinnasta. Ja tiedätkö, kaikki on luettu ja enemmän kuin yhden kerran 😂👏! Ja tämäkin juttu luettu nyt pari kertaa. Mietin, että tässä jutussa moni kohta sopii ihan itsellekin, enkä ole ihan teini enää..keski-ikäkin taisi mennä jo 😄.
    Sehän on kuitenkin niin, että isoimmat mainokset lehdissä on ns merkkituotteista. Niiden ulkomuoto ja tuoksu on houkuttelevampi kuin esim Evolvella. Evolven kultanaamio on kylläkin huippu 👍! Tietysti pitäisi ostaa aina INCI- listan mukaan laadukkaita tuotteita, mutta myönnän olevani heikkona hyväntuoksuisiin tuotteisiin. Mutta sinun ansiostasi ne ovat pienenä lisänä ihon hoidossa eivätkä pääosassa. Joten saat kiittää itseäsi valistustyöstä. Eikä kertaus tee kyllä minulle pahaa! Kiitos taas 🌹.

    • Miia Johansson

      Joo ymmärrän täysin, että ihanat tuoksut houkuttaa ja tutkimusten mukaan ihana tuoksu vaikuttaa ostopäätökseen kaikista eniten. 🙂

  • Am

    Tähän pitää todellakin palata, kun sisaren vanhin lapsi alkaa ehkä melko piankin tarvita tällaisia. 🙂 Tosin perhe ei asu Suomessa, joten pitänee soveltaa tai kuskata täältä sinne.

    Itseäni varten kysyisin: Osaisitko suositella luonnonkosmetiikan puolelta jotakin BB- tai CC-voidetta (tai mitä niitä onkaan), joilla saisi ihon sävyä hieman tasaisemmaksi ja kauniimmaksi arjessa? Kesällä sävytetty aurinkosuojavoide taitaa ajaa saman asian, mutta nyt talvea kohti mennessä kaipaisin ajoittain arkipäiviin jotakin. Juhlissa tms. käytän Màdaran meikkivoidetta.

    Entäpä voisitko suositella jotakin luonnonkosmetiikan huulten omaa sävyä kivasti vahvistavaa “punaa” lämpimälle kevättyypille?

    • Miia Johansson

      Heippa Am! 🙂 Mä en rehellisesti sanottuna ole tykännyt monestakaan luonnonkosmetiikan BB- ja CC- voiteista. On niitä muutama, mutta sävyt niissä aika tummia. Miten olis kevyt kerros mineraalimeikkipuuteria? Esim Alimaa: * https://adtr.co/4OH6Hk

      Kjaer Weisin uudet sävytetyt huulivoiteet on ihania! Sieltä esim Lover’s Choise on lämmin sävy. Tuote tästä: * https://adtr.co/jxlzgl

  • Tiina

    Hei!
    Olen jo 41-vuotias, mutta ihon kanssa edelleen ongelmia kuten aikoinaan teininä.

    Joten kiitos tästä postauksesta, täytynee heti ottaa kaikki niksit käyttöön.

    Olisiko sinulla ehdottaa postauksessa mainittujen tuotteiden tilalle hajusteettomia tuotteita, sillä ihoni ei kestä hajusteita (saan niistä jotain kosketusihottumaa, tms) ?

  • Hanna

    +40 pintakuiva iho ja en meikkaa. Taipumus milleniumeihin. Onko tämä puhdistusmaito, jota suosittelet nuorelle iholle, myös minulle sopiva? Vai suosittelisitko sen sijaan jotain muuta?

    Kasvovesi ja kasviöljy löytyy jo. Ja noista kovista putsareista luovuin jo aikaa sitten. Mulla oli nuoruudessa aknea, josta muistona laajentuneita ihosoluja poskien alueella.

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna 😊 Sopii myös aikuisenmaöle iholle. Miliumeihin muuten kannattaa testata balsameita. 😍

  • Oona

    Olisko mitään edullisempaa puhdistusöljyä vinkata? 100ml 25€ on vähän liikaa.

    • Miia Johansson

      Valitettavasti tää on edullisin, jonka keksin. Laadukkaat kasviöljyt on arvokkaita myös valmistajille. 😔

  • Nanna

    Eli mikä on nyt lopullinen järjestys ihonhoito tuotteilla, kun jäi vielä hieman epäselväksi?

    • Miia Johansson

      Heippa Nanna! 🙂 Eli puhdistus, nesteytys (kasvovesi) ja kosteutus (kosteusvoide ja/tai kasvoöljy). Eli aina kevyemmästä kohti raskaimpaa tässä järjestyksessä, miten tässä postauksessa.

      Tässä vielä tarkemmin, jos rutiinissa on enemmän tuotteita: Puhdistusöljy, toisen vaiheen puhdistus eli esim. puhdistusmaito, kasvovesi (voi olla myös nimellä essence, hoistoneste tai hoitovesi), vesipohjainen seerumi, kosteusvoide, kasvoöljy tai balsami.

      • Nanna

        Kiitos paljon tämä auttoi.

  • Ninnu1

    Moi! Mitä suosittelisit, kun nuorella on ripsenpidennykset, eikä kuulemma öljymäisiä putsareita voi käyttää. Yritin neuvoa, että luopuisi misellivedestä, mutta ei kuulemma ripsien takia voi käyttää muuta. 🤷🏼‍♀️

  • Marika

    Mitä mieltä olet laveran kosmetiikasta, oisko esim. miesten kasvojenhoito setti hyvä nuorelle miehelle jolla ei iho-ongelmia? Meillä naisilla laponien putelit niin erottuisi joukosta.

    • Miia Johansson

      Heippa Marika 🙂 Mä en oo niin tarkasti tutustunut Laveran inceihin niin en osaa sanoa.

      • Marika

        Kiitos vastauksesta. Mutta jos tämä nuori mies pesisi kasvonsa esim. laponien puhdistus maidolla niin mitä muuta hän tarvitsee, kasvovedet ja öljyt? kasvovoiteen esim. laponien? Mietin montakohan vaihetta hän malttaa käydä läpi. Nykyään kun menee koko kroppa axella🤦🏼‍♀️
        Meidän tytön akne ihon hoito on hyvällä mallilla näillä ohjeillasi ja oma ihoni myös😊

        • Miia Johansson

          Heippa Marika 🙂 Joo, tämä onkin se seuraava ja hankalin kohta, että miten nuoren miehen saa vielä käyttämään tuotteita. Mutta perus ihonhoitoon joo kuuluu puhdistus, kasvovesi (suoraan kasvoille ilman pumpuleita) ja kosteusvoide/kasvoöljy. Mutta jos kerran päivässä puhdistus onnistuu ja vaikka hieman kosteille kasvoille nopsaan kosteusvoide. Jos tämä olisi tarpeeksi helppo ja nopea? 😀

  • Anu

    Hei.
    13v tytöllä on tosi kuiva silmänympärysiho, millä se olisi paras rasvata? Käytössä laadukas kasvovesi ja rasva. Putsarina öljy.

    • Miia Johansson

      kasvovettä ja voidetta voi usein hyvinkin laittaa myös silmien ympärille, mutta tehokosteutta voi hakea esimerkiksi tästä Fiinin sy-voiteesta: * https://adtr.co/BEPidF

  • Elina

    Aiheen ohi, mutta mikä huulipuna on vikassa kuvassa? Aivan ihanan värinen! 🙂

  • Sonja

    Hei! Mitä suosittelisit 12 vuotiaalle pojalle ihonhoitoon? Finnejä on alkanut tulla ja iho on aika kuiva.

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja 🙂 Hyvä, kun kysyit. Nämä siis sopii kaikille nuorille sukupuoleen katsomatta.

  • Nelli

    Heippa! Kiitos kirjoituksesta! 😊 Onko sinulla antaa vinkkiä, kun kaikki öljypohjaiset putsausaineet ärsyttävät silmiä/jäävät vaivaamaan putsauksen jälkeen silmiin käytti sientä tai ei? Nyt toimivana ratkaisuna on ollut öljypohjaisella putsarilla kasvojen putsaus ja erikseen silmämeikki Lumenen herkkä silmämeikin putsausaineella🤔 Teenkö jotain väärin vai onko silmäni vain herkät?

    • Miia Johansson

      Sun silmät voi hyvinkin olla herkät, mutta mitä kaikkia öljyputsareita oot kokeillut? 🙂

  • Emma

    Hei, 10-vuotiaalle pojalle on alkanut tulemaan finnejä. Hänen iho ei ole yhtään kuiva vaan rasvoittuu helposti. Jos en saa häntä innostumaan ihon nesteytyksestä/kosteuttamisesta voiko pelkkä pesu puhdistusmaidolla auttaa finnejä vastaan?

    • Miia Johansson

      Hyvin vaikea sanoa, mutta parempi yksi tuote kuin ei mitään. Ja in myös hyvä muistaa, että kyse on luultavasti hormonaalisista muutoksista, jossa ihonhoito on muutenkin vaan yhtenä osana.

  • Alisa

    Moi:) Oon 12,5v ja mulla on otsassa aika paljon epäpyhtauksia tai semmoisia vanhoja pienentyneitä jälkiä vanhoista näppylöistä ei vois ehkä sanoo ihan että arpia olis…mutta mitä mä teen kun sitä on ollu jo aika kauan ja mulla on tosi paljon ihonhoito tuotteita ja oon tehny sen virheen että oon käyttäny liikaa mutta nyt käytän 2 tuotetta oisko sulla jotain vinkkejä oon ihan avuton ku koitan lukee kaikki maailman sivut mutta tuntuu että tää on se oikee🙃💕

    • Miia Johansson

      Heippa Alisa! 🙂 Äh, onpa tylsää, että sulla on näin. Mitkä kaksi tuotetta sulla on nyt käytössä?

  • Pauliina

    Hei, mietin että kehtaanko kysyä, mutta kysynpä nyt kuitenkin, eli millä 9-v pojan kasvot olisi hyvä pestä? Ihossa on vähän kuivaa röpylää poskissa ja huulten yläpuolella iho on monesti kuiva ja punoittaa. Tuntuu hurjalta pestä normisaippualla vaan ettei iho kuivu liikaa. Nyt varsinkin kun pitää alkaa käyttää taas aurinkovoiteita, niin olisi hyvä saada nekin pestyä kunnolla pois kasvoilta.

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina 🙂 Kehtaa kyllä. Eli tuo putsari, jonka laitoin tähän juttuun sellaiselle nuorelle, joka ei meikkaa (jos ei siis meikkaa, mutta ei varmaan 9-vuotias vielä kuitenkaan). Tämä tuote aina kuivalle iholle kuivin käsin ja lopuksi huuhtelu vedellä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram