KALLIS KOSMETIIKKA – MITÄ OIKEASTI KANNATTAA OSTAA?

20.09.2023

*Sisältää mainoslinkin. 

Kun Karkkipäivän Sanni kirjoitti blogissaan kalliista kosmetiikasta, niin nyökyttelin koko postauksen ajan. Jopa se, minkä koen kalliiksi, on sama kuin Sannilla. Päätin kirjoittaa aiheesta myös oman blogini puolelle.

MIHIN KALLIIDEN KOSMETIIKKATUOTTEIDEN HINNAT PERUSTUU?

  • PAKKAUS: Mitä hienompi pakkaus, niin sitä kovempi hinta (näin hyvin ympäripyöreästi sanottuna). Erityisesti pakkausmateriaalivalinnat vaikuttavat todella paljon hintaan. Juttelin asiasta *Twistben perustajan Kati Partasen kanssa ja hän sanoi, että erityisesti ekologisten pakkausten hinnat ovat todella kalliita ja voivat helposti jopa tuplata tuotteen hinnan.
  • RAAKA-AINEET: Kosmetiikan raaka-aineet ovat hyvin eri hintaisia ja on hyvä muistaa, että laadukkaan tuotteen raaka-aineet maksavat myös yritykselle. Tietyn raaka-aineen laatu voi myös vaihdella ja se on kiinni yrityksestä minkä laatuisia raaka-aineita he haluavat ostaa. Tuote voi myös sisältää kallista raaka-ainetta enemmän tai toinen vähemmän, mutta molempia markkinoidaan usein kyseisen raaka-aineen avulla. Esimerkiksi kasviöljyistä löytyy monia arvokkaampia raaka-aineita. Yhtenä esimerkkinä kalliista kasviöljystä on kaktusviikunaöljy, jonka litrahinta menee yli 3000 dollarin. Sitä löytyy mm. *Antipodes Eve-Bio Retinol Line Reduction kasvoöljystä. Myös tuotteiden uniikin tuoksumaailman kehittäminen on kallista hommaa.
  • BRÄNDÄYS: Tämä ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, että brändiarvo voi nostaa hintaa.
  • YRITYKSEN KULURAKENNE: Tämä on hyvin yrityskohtaista ja on vaikea sanoa mitä kaikkia kuluja se sisältää. Yrityksen peruskulujen lisäksi laittaisin tänne tuotekehityksen ja erityisesti kosmetiikkatuotteiden kehitystyön eli formuloinnin, joka on todella aikaa vievää hommaa.

MILLÄ PERUSTEELLA ITSE OSTAN KALLISTA KOSMETIIKKAA?

  • TUOTE ON RAAKA-AINEIDEN PUOLESTA TÄYDELLINEN JUURI OMALLE IHOLLENI: Tätä en voi koskaan korostaa tarpeeksi, että se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi sinulle. Kun löydän omalle iholleni täydellisen tuotteen, niin suostun maksamaan siitä myös enemmän. Esimerkkinä tällaisesta tuotteesta on kuivalle ja herkälle iholleni täydellinen *RAAW Alchemy Cleansing Silk puhdistusöljy, josta juuri kirjoitin TÄSSÄ. Sen hinta on 58,90€.
  • RAAKA-AINEET OVAT LAADUKKAAT: Inci-listasta eli tuotteen raaka-aineluettelosta pystyy päättelemään jo hyvinkin paljon tuotteiden laadusta ja erityisesti hinta-laatusuhteesta. Myös brändin nettisivuilta saatava tieto yrityksen arvomaailmasta kertoo paljon.
  • TUOKSUMAAILMA JA ELÄMYS: Olen valmis maksamaan uniikista tuoksumaailmasta ihonhoidossa ja onneksi se on alkanut lisääntyä luonnonkosmetiikankin puolella. Usein luonnonkosmetiikan tuoksut ovat vahvasti metsäisiä ja yrttisiä, mutta onneksi Suomeen on saapunut brändejä, joiden tuoksumaailma poikkeaa hyvinkin paljon tästä. Erityisesti *Leahlani on näistä brändeistä todellinen poikkeus. Leahlanin herkullinen tuoksumaailma on todellinen elämys ja *brändin kallis puhdistusöljy (69,90€) onkin tipahtanut ostoskoriini jo muutaman kerran.

PALJON SUOSTUN MAKSAMAAN KOSMETIIKASTA?

  • VÄRIKOSMETIIKKA: Työni puolesta saatan joskus ostaa kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa, mutta ilman työtäni suostuisin kuluttamaan eniten rahaa meikkivoiteeseen, joka maksaisi noin 50-60€ ja sekin mielellään luonnonkosmetiikan puolelta. Olen todennut, että edullisista synteettisistä meikkivoiteista löytyy todella hyviä vaihtoehtoja ja kalliista meikkivoiteista on turha maksaa. Poikkeuksena sanoisin *Estee Lauder Double Wear meikkivoide. Monesta synteettisestä meikistä löytyy täydellisiä vaihtoehtoja markettihinnoin. Erityisesti *luomiväreistä ja *huulipunista. Voidemaisista poskipunista, *bronzereista, *peitevoiteista ja *neutraloijista olen valmis maksamaan yli markettihintojen, koska markettihintaan hyviä tällaisia on rajallinen valikoima.
  • IHONHOITO: Ihonhoitotuotteessa kipurajani alkaa olla siellä 70€ luokassa, mutta tällaisen hinnan suostun maksamaan vain tarkoin kriteerein. Varmasti yksi kallein suosittelemani tuote on *Leahlanin retinoliseerumi (89,90€), josta Sanni on muuten kirjoittanut todella hyvän ja syväluotaavan postauksen.
  • TUOKSUT: Ostan todella vähän tuoksuja, koska koen monet niistä nykyään hyvin vahvoiksi sekä haistan ne aivan koko päivän ja sellaisella häiritsevällä tavalla. Olenkin onnekas, että lempparituoksuni on todella edullinen. Se on *Elisabeth Arden White Tea ja 100 ml maksaa 34,50€. Mutta jos löydän uuden hyvän tuoksun, niin olen kyllä valmis maksamaan siitä enemmän. Hieman kiinnosteleekin ne todella kalliit parfyymit (jossa mennään jo satoihin euroihin), mutta en ymmärrä niistä mitään ja niiden hankinta netistä olisi siksi suuri riski.

Olisi kiva kuulla millä perusteella te ostatte kallista kosmetiikkaa? Vai ostatteko ollenkaan? Missä menee teidän kipuraja? 

  • Anne

    Yritän etsiä mahdollisimman hyvää mahdollisimman halvalla. Ainoat kalliit tuotteet, jotka “sallin” luksuksena itselleni, ovat parfyymit (joista en itsekään kyllä ymmärrä muuta, kuin että haluan parfyymeja tuoksun pysyvyyden takia ja tuotteen pitää tuoksua kivalta). Niissäkin hinta pyörii yleensä 80-100€ kieppeillä.

    Ja noh, Evolven puhdistusöljyn lasken myös luksukseksi, jonka poikkeuksellisesti sallin kun tuote on niin riittoisa. Puhdistustuotteissa, kasvovesissä ja shampoissa yli 200€ litrahinta on yleensä mielestäni kallista. Meikkejä ostan yleensä hintaluokassa <20€.

    Yleensä yritän etsiä mahdollisimman hyvää mahdollisimman halvalla. En pysty perustelemaan kovin ison summan käyttämistä tuotteisiin, jotka tulevat käyttöön ainoastaan minulle. Lisäksi rahaa täytyisi riittää muuhunkin, esim. terveelliseen ruokaan, sopiviin vaatteisiin, vapaa-aikaan jne.

    Mielestäni ei siis voi täysin perustella, että kallis tuote on päivää kohti halpa, jos se kestää useamman kuukauden. Jos tuotteita on useampi, ja "melkein yhtä hyvän" saa 50 euroa halvemmalla, niin on se jo aikamoinen ero kuukausibudjetissa.

    • Miia Johansson

      Hyviä pointteja! 😍

  • Sonja

    En itse koe, että käyttämäni kosmetiikkatuotteet olisivat erityisen kalliita. Niitä vain on niin montaa eri sorttia käytössä, että koko ajan saa olla ostamassa jotakin lisää ja näin tuntuu, että kaikki rahat hupenevat kosmetiikkaan 😀

    Varmaan kallein tuote jota käytän, on Djusien puhdistusöljy. Etsin aina aleista sitä ja nyt sen saikin Lykolta 25 euron hintaan 🙂 Kokeilin viimeksi Taigan puhdistusöljyä ja iho meni aivan hirveään kuntoon, finnejä tuli lakkaamatta. Olisin ollut kiinnostunut testaamaan Evolven öljyä, josta kirjoitit vähän aikaa sitten, koska se olisi edullisempaa kuin Djusie, mutta en uskalla ottaa riskiä että naama räjähtää taas. Mieluummin maksan hieman enemmän ja pidän kasvot varmasti näpyttöminä.

    Kolmenkympin kieppeillä taitaa mennä mun kipuraja ihan minkä tahansa tuotteen kohdalla – meikit, hiustuotteet, ihonhoito. No hajuvesiä nyt ostan niin harvoin, että niistä voi pulittaa hieman enemmän. Nyt himottaisi ihan hirveästi tilata tuo White Tea. Kuulostaa niin tosi ihanalta. <3

    Lip Intimaten puhdistusöljy on mun mielestä aivan hurjan kallis pullon kokoon nähden, mutta maksan siitä mukisematta koska en enää halua olla ilman sitä. Tuote on auttanut tosi paljon ja olen kiitollinen, että kirjoitit siitä blogissasi.

    • Miia Johansson

      Oi ihana kuulla, että säkin tykkäät Lip intimatesta ja siitä on ollut apua 😍

  • Annukka

    Nykyisin ostan enää hyvin harvoin kallista kosmetiikkaa – Kiitos Miia sinun oppien! Leahlanin kasviöljy on tämän hetken kallein tuotteeni ja myös silmänympärysvoiteet vaativat kohdallani satsausta, koska edullista ja toimivaa en ole vielä löytänyt. Kipuraja hinnassa on 120 €, mutta silloin on jo tiedettävä mitä on ostamassa.

    Aikuiselle iholle sopivan meikkivoiteen löytäminen on myös vaatinut monta hutiostosta, niin halpaa kuin kallistakin, mikä kyllä on todella ärsyttävää.

    Meikki-tuotteeni ovat käytännössä kaikki edullisia ja oikein hyviä 🥰

  • Lempi

    Mulle kosmetiikka on hyvää mieltä tuovaa arjen luksusta ja priorisointia omaan hyvinvointiini ihan samalla tavalla kuin jollekulle muulle voi olla vaikka joogatunnit tai vastaava. Kosmetiikka on mulle tärkeä asia, johon olen suhteellisen pienituloisena työkyvyttömyyseläkeläisenäkin valmis satsaamaan. Sairauteni ovat opettaneet, että omaan hyvään oloon panostaminen on korvaamattoman tärkeää. Vertailun vuoksi mulle vähemmän tärkeistä jutuista en osta lainkaan ravintolalounaita, en tupakoi enkä käytä alkoholia, omistan 2 laukkua ja 4 paria kenkiä sisältäen kesä-, talvi- ja juhlakengät, vaatekaappini on pieni ja käytän samoja vaatteita 10+ vuotta… Mutta esimerkiksi parfyymejä minulta löytyy useita satoja, ja hyvästä parfyymistä olen valmis maksamaan satoja euroja. Ihonhoidossa seborrooinen ekseema rajoittaa hankintojani paljon, ja iholleni parhaiten soveltuva kosmetiikka on lähtökohtaisesti todella halpaa (kalleimmat tuotteet n. 20 € luokkaa), mutta jos löytyisi joku erityisesti hyväntuoksuinen täydellisesti iholleni sopiva tuote, olisin valmis maksamaan enemmänkin. Värikosmetiikkaa en käytä, poikkeuksena kynsilakat. Mulla tavallinenkin lakka pysyy huolellisen pohjatyön jälkeen tosi siistinä jopa useamman viikon, enkä ole kauheasti huomannut eroja kalliiden ja halvempien lakkojen välillä. Mulla esim. O.P.I:n lakat pysyy joskus jopa huonommin kuin vaikkapa tosi edulliset Dependin lakat. 😀 Mutta upeasta uniikin värisestä lakasta tai artisaanituotteesta, hyvistä nail art -tarvikkeista ym. olen kyllä valmis maksamaan enemmänkin.

    • Miia Johansson

      Todella hyvä pointti tuo, että kun joku asia tuo iloa, niin siitä voi maksaakin. 🥰 ja aina riippuu just, että mihin sitä rahaa haluaa käyttää.

      Ja hei muuten mäkin tykkään tosi paljon Dependin lakoista. Ne onnin varmaan ainoat kynsilakat, jotka on mun blogissa koskaan näkyneet. 😊

  • Eve

    Ihonhoitotuotteissa olen valmis satsaamaan rahaa laadukkaaseen kasvojenpuhdistustuotteeseen ja kasvoöljyihin.

    Meikeissä laadukas meikkivoide on itselleni ehdottomasti tärkein.

    Hiustenhoitotuotteista Olaplexin shampoosta olen valmis maksamaan, onneksi se on riittoisa.

    Tuossa tärkeimmät…

  • Leana

    On tullut ostettua sekä kallista ja edullista kosmetiikkaa. Molemmista löytyy helmiä ja huteja. Mainonta ja kaikenmaailman testit ovat kyllä vaikuttaneet ostopäätöksiin. Nykyään ostan lähinnä luonnonkosmetiikkaa.
    Kysyisin onko Miia sinulle tai kenellekään tuttu Flow Cosmetics Retin Lift 3-in-1 Cream? Tuote kiinnostaa, koska se yhdistää seerumin, kosteusvoiteen ja öljyn. Olisi ihanaa tulla toimeen kasvoveden lisäksi vain yhdellä tuotteella.

    • Miia Johansson

      Heippa Leana 🙂 Mulla ei oo tuosta Flown tuotteesta kokemusta, mutta siis näin yleisesti laadukas kosteusvoide sisältää samoja raaka-aineita mitä seerumit sekä laadukkaita öljyjä. Ja perus ihonhoidossa pärjääkin hyvin vaan putsarilla, kasvovedellä ja kosteusvoiteella. Itse käytän nyt komboa öljyputsari, kasvovesi ja kasvoöljy.

  • Tiina

    Leahlanilla on varmasti hyvät tuotteet mutta en edes halua ostaa niitä. Ei yksin hinnan vuoksi vaan siksi kun se pitää toimittaa tänne toiselta puolelta maapalloa. Kasvoni ovat hyvässä kunnossa jo nyt, käytän esim kotimaisia Laponien, Puren ja Flown tuotteita. Maksan siis kotimaisesta toimivasta tuotteesta mielelläni.

    • Miia Johansson

      Juuri näin <3 Omien arvojen mukaan pitää ostaa. Sua vois kiinnostaa Moi Forestin uutuus, jossa on suurin osa vielä suomalaisia raaka-aineita. Niitäkin kun pitää kuitenkin tuoda ulkomailta.

  • Elli

    Oon aina ollut melko pihi maksamaan kosmetikkasta/ suuren kulutuksen tuotteesta. Onnekseni mulla on aina ollut hyvä iho, finnejä tms. tullut todella harvoin. Joitakin vuosia sitten suosituksestasi tutustuin Olivia Kleinin tuotteisiin ja niissä oon pysynyt. Välillä kokeillut jotain muita, mutta palannut takaisin. Nyt olen ongelmissa, kun heidän puhdistusöljyn valmistus on ilmeisesti lopetettu. Että mitä sitä sitten käyttäisi. Oletko sinä kokeillut koskaan RimitaOats kasvojenpuhdistusöljyä? Sen otin testiin edullisuuden ja paikallisuuden takia olivian rinnalle, mutta en vielä oikein tiedä onko kuitenkin liian pesevä. Mutta kai se on puhdistusöljystä alettava maksamaan enemmän, olen sen todennut kyllä olevan paras puhdistustapa iholle!

    • Miia Johansson

      Heippa Elli 🙂 Ja siis tuo on joo tosi harmi, että tuo Olivia Kleinin puhdistusöljy lopetetaan. JOs emulgoituva öljyputsari tuntuu liian pesevältä, niin muutama vaihtoehto olisi Raaw Alchemyn puhdistusöljy. Se emulgoituu, mutta siinä vähemmän emulgaattoria ja ei siksi niin pesevä. Se on tosin todella arvokas. Novexpertiltä löytyy muistaakseni putsari, jonka mukanakin tulee liina. Se ei emulgoidu ja voisi olla hyvä korvaaja tuolla Olivian tuotteelle. 🙂

      • Elli

        Ostin tuota Novexpertin putsaria testiin ja se vaikuttaa yhtä hyvltä mitä Olivia Klein oli! Kiitos hyvistä suosituksista!😊

        • Miia Johansson

          Oi kiva kuulla 😍

  • Amanda Hjelmman

    Tämä auttoi minua todella paljon! Ihanaa, että olet ajatellut nuorten kosmetiikan käyttöä. Itse olen tehnyt nämä mainitsemasi virheet ja yritän olla toistamatta niitä virheitä!😁 Kiitos paljon!😚

  • Tarja

    Ostan kallista kosmetiikkaa silloin, jos saan tuotteesta ammattilaissuosituksen ja jos haluan hemmotella itseäni ylellisyydellä . Hajuvesiostoksilla ostan kallista kosmetiikkaa, koska minulla pitää olla aina käytössäni lempituoksuani Chanel 5 mikä maksaa Suomessa toistasataa euroa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram