TODELLA KUIVA IHO – KUN MIKÄÄN EI TUNNU AUTTAVAN

14.09.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Olin vielä keskellä kesää siinä tilanteessa, ettei ihoni tuntunut palautuvan talven kuivuudesta. Se imi aivan kaiken mitä sille annoin. Ihoni huusi vettä ja öljyjä eli nesteytystä ja kosteutusta.

Vasta kesän lopulla otin todella järeät aseet käyttöön ja ihoni kosteustasapaino vihdoin palautui.

Siihen mennessä olin lätrännyt monia tuotteita päällekkäin, mutta lopulta se tarvitsi ihan vaan sen perus ihonhoidon muutamilla avainasioilla- ja raaka-aineilla.

1. SININEN ÖLJYPUTSARI – UUTUUS, JOKA EI TAATUSTI KUIVATA

Sain pienen testipurkin tätä Suomeen juuri saapunutta *Raaw Alchemy Cleansing Silkiä jo keskikesällä. Minua varoiteltiin, että tämä öljyputsari ei sitten kaikilla emulgoidu eli lähde pois vedellä, koska se sisältää pienemmän määrän emulgaattoria. Innostuin, sillä etsinnässä oli juuri tällainen tuote.

Oikeanlainen putsari on kaiken A ja O, kun lähdetään miettimään ihon sekoilua, kuivuutta tai ihan mitä vaan iho-ongelmaa.

Kuivalla iholla moni emulgoituva ja hellävarainen putsari voi silti olla liikaa (kaikki emulgoituvat eivät muuten todellakaan ole hellävaraisia). Koska kuivalla iholla on haasteita pitää kosteus sisällä, niin hellävaraisenkin putsarin jälkeen ihoa voi kiristellä. Siksi tämä *Cleansing Silk on aivan loistava kuivalle iholle. Se jättää ihon pinnalle pienen öljykerroksen (ei huolta – se ei ole likaa ja se on vaan hyvä asia) ja näin auttaa pitämään kosteuden ihossa paremmin. Ihoa ei taatusti kiristele tämän jälkeen.

HUOM! Seka- ja rasvaisella iholla tämä ei välttämättä emulgoidu ja vaatii kaveriksi *musliinilinan. Jotkut kuivaihoisetkin voivat tykätä musliiniliinasta, jos iholle jäävä öljykerros tuntuu oudolta. 

2. UNOHDETTU KOSTEUTTAJA – MIKSI TÄSTÄ EI PUHUTA?

Kuiva iho tarvitsee niin kosteutusta niin veden kuin rasvan muodossa. Tämä *Fiinin kaura-kamomilla kasvovesi laitetaan käsien kautta painellen iholle ja hitsit jos tämä ei anna iholle janojuomaa, niin en tiedä mikä!

Koska kuiva iho on (erityisesti iän myötä) myös herkkä, niin kaura ja kamomilla ovat siihen täydellisiä rauhoittajia.

Se mikä sitten tekee tästä erityisen syväkosteuttavan on tuotteen koostumuksen perusteella huomattava glyseriinin ja/tai hyaluronihapon määrä. Sen tuntee iholla tahmeutena. Molemmat sitovat kosteutta ihoon tehokkaasti. Tuote on jopa niin kosteuttava, että itse käytän tätä vain yötä vasten. Päiväksi laitan useimmiten *Laponien kasvoveden.

3. KUIVINKIN IHO PEHMENEE JA KARHEUS HÄVIÄÄ

Siis voiko tosiaan tähän kasvoöljyrakkauteen tulla vielä jotain uutta ja mielenkiintoista? Näköjään voi!

*Raaw Alchemy Blue Drops kasvoöljy tuoksuu herkulliselle ja pehmentää karheintakin ihoa. Käytin jo pienemmän testeriputelin loppuun ja odottelin kovasti, että milloin pääsen kertomaan tästä teille.

Tämä on loistava kasvoöljy erityisesti sekoilevalle iholle, joka ärsyyntyy helposti, punoittaa ja on kuiva. Tämä rauhoittaa jopa epäpuhtauksia. Eli siis loistava öljy niin kuivan herkälle iholle ja miksi ei myös sekaiholle. Olipas hieno kuvaus. 😀

Pähkinänkuoressa tämä siis pehmentää ja rauhoittaa ihoa. Itse käytän tätä yöksi, koska korvaa täydellisesti yövoiteen ja on todella kosteuttava. Päiväksi olen nyt laittanut hieman kevyempää *kuivan ihon edullista kasvoöljyä Bybiltä.

Onko sulla ollut ongelmia todella kuivan ihon kanssa? Mikä on ollut apu sun ihoon?

  • Marika

    Moi Miia! Tämä sinun blogitesti tuli kyllä juuri oikeaan aikaan, koska nyt reilun kuukauden ajan olen kärsinyt pahasta kuivuudesta ihossani, ja samalla näppylöitäkin on alkanut tulemaan. Olisinkin kysynyt sinulta, että sopiiko nämä Raawin tuotteet todella herkälle, kuivalle, epäpuhtauksista kärsivälle ja samalla POD:sta toipuvalle iholle? 😔 (myös atopia kiusaa useasti!) Ihoni on tällä hetkellä täysi murheenkryyni, en ole juurikaan pystynyt meikkivoidettakaan käyttämään.

    Putsarina minulla on Essen Sensitive-sarjan puhdistaja, kosteuttajana Dr. Hauschkan kasvovettä, aamulla c/o Gerdin Calendula balmia ja illaksi saman sarjan Blueberry Night balmia.. Olisikohan minun tapauksessani Raawin tuotteet kokeilun arvoisia? 😊 Tuntuu, että Essen puhdistaja kuivattaa ihoani nykyään, vaikka ennen se tuntui hyvälle.. Kiitos sinulle blogista, olen löytänyt tätä kautta todella hyviä tuotteita, mutta nyt ihoni kriiseilee jostain syystä ja mikään tuote mikä ennen toimi, ei toimi enää. 😬 Mukavaa syksyä sinulle ja tsemppiä töihin! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Marika 😊 Kuulostaapa tosi inhottqvalta. 😔 Mullekin muuten tuo Essen putsari on liikaa.

      En ehkä valitsisi nöitä RAAWn tuotteita Podiin, vaikka ne sopivatkin herkälle iholle. Mutta podiin käyttäisin tuotteita, jotka ovat vielä yksinkertaisempia raaka-aineiltaan ja se olisi nyt hyvä saada rauhoittumaan ensimmäisenä. Tuo Gerdin calendula balm on esim tosi hyvä podiin, mutta ehkä tsekkailisin muita tuotteita.

      Tässä postausta podin hoitoon:
      https://miiajohansson.com/2021/01/suunymarysihottuma-eli-pod-nama-tuotteet-auttavat/

  • Laura

    Mun 35v iho on aina ollut hieman haastava ja reagoi helposti lämpötilan vaihteluihin punoittamalla ja herkkyydellä. Nyt ollut jo pidemmän aikaa (varmaan ainakin vuoden) otsa todella kiristävä, juonteet syventyneet ja pienen pientä epätasaisuutta. Muu iho kasvoilla voi hyvin herkkyyttä lukuunottamatta, ei ole epäpuhtauksia tai kiristävyyttä, mutta mikään ei tunnu tepsivän tuohon otsaan. Iho on normaali/kuivaan taipuvainen. Olen putsareina kokeillut niin Djusieta, Laponieta ja Flow balm to milkia. Kasvovesia niin ikään ollut Fiiniä, Purea ja myös Bybin megamistiä. Kasvorasvoina ollut muun muassa Evolvea ja Olivia Kleiniä. Öljyinä ollut mm Balm balmia ja Evolvea. Myös Evolven hyaluronihapposeerumi ollut käytössä. Tuotteita olen vaihtanut yleensä edellisen purkin loputtua, eikä kiristys edelleenkään ole helpottanut. Tuleeko sulle mieleen, mitä muuta voisin kokeilla, esimerkiksi jotain balsamia kasvoöljyn tilalle? Pitäisi tehdä tilaus kasvovedestä ja öljystä niin ajattelin, josko sulta saisi jotain hyvää vinkkiä tähän ennen kuin teen tilauksen. Kiitos super hyvistä vinkeistä sun blogissa! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! Mitä jos koittaisit pois pyyhittävää puhdistusöljyä (esim. Henua), josta jää kokonaan pois emulgaattorit. Nää kuivattaa ihoa kaikista vähiten. Tää Fiinin kasvovesi on ollut mulla just tällaisen ihon todellinen pelastus. Lisänä vois olla hyvä juurikin jokin balsami. Esim C/O Gerdiltä. 🙂

      • Laura

        Kiitti vinkistä, pitääpä tutustua tuohon putsariin! Onko mielessä edullisempaa versiota? Miten muuten nuo balsamit, voiko tai kannattaako niitä kerrostaa kasvoveden kanssa vai laittaa vaan yhden kerran? Katsoin aiemmin tuota c/o Gerdin balsamia, samoin kuin Laponien ja Balm Balmin enkä ymmärtänyt niiden eroja, onko niissä yleensä?
        Ihanaa, kun sulta saa apua ja vinkkejä! 🤩

        • Miia Johansson

          Novexpertin emulgoimaton taitaa olla edullisempi. 🙂

          Joo balsamin alle aina kasvovesi, jotta saat balsamin imeytymään. <3 Vai tarkoititko tätä?

          Ja on eroja balsameissa eli niissä on erilaisia kasviöljyjä, vahoja ja voita erilaisiin ihon tarpeisiin. 🙂

      • Laura

        Pitääpä kokeilla poispyyhittävää öljyä. Emulgoidaanko se myös pienellä määrällä vettä vai hierotaanko pelkästään kuivana kasvoihin ja pyyhitään kostealla vanulapulla pois? Voiko kaikkia öljyputsareita käyttää tuohon tapaan vai vaatiiko jonkin erityisen öljynputsarin? Mulla on kaapissa avaamaton Djusien öljyputsari.
        Miten balsamien kanssa, nehän korvaavat öljyn niin pystyykö niitä kerrostamaan kasvoveden kanssa? Ja mihin väliin voisi hyaluroniseerumin laittaa? 😄

        • Miia Johansson

          Heippa Laura 🙂 Pois pyyhittävä öljy ei tosiaan toimi veden kanssa, koska se sisältää pelkkiä öljyjä. Eli vesi ja öljy kun ei sekoitu. Emulgoituvissa puhdistusöljyissä on mukana emulgaattoria, jonka vuoksi ne taas huuhtoutuu veden kanssa pois (Djusien putsari on emulgoituva eli lähtee pois vedellä).

          Suosin tällaisen pois pyyhittävän kanssa esim musliiniliinaa, jonka voi heittää pesukoneeseen. Tai pestäviä vanulappuja. Niitä esim tässä:

          Musliiniliinat: * https://adtr.co/EInNwe
          Pestävät vanulaput: * https://adtr.co/ryLfXR

          Kyllä joo balsamit korvaavat öljyt ja ovat tehokkaampi lukitsemaan vesikosteuden itseensä. On sitten öljy tai balsami niin aina alle kasvovesi, jotta öljyt imeytyy ihoon. Jos iho tarvitsee extrakosteutusta, niin tosiaan silloin mukaan voi ottaa kosteuttavan seerumin, jossa voi olla vesikosteutta sitovana raaka-aineena esim. hyaluronihappo. Tässä vielä tarkemmin missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet laitetaan. Ja kaikkia näitä ei tietenkään tarvitse käyttää. <3

          - Puhdistus
          - Kasvovesi
          - Vesipohjainen seerumi
          - Kosteusvoide
          - Kasvoöljy tai balsami (kasvoöljy voi kulkea nimellä öljyseerumi ja tulee silti viimeisenä)

          Eli aina koostumuksiltaan kevyimmästä raskaimpaan.

          • Laura

            Jes kiitti selkeistä vastauksista, nyt pääsen ostamaan oikeat tuotteet ja katsotaan, josko ne toisivat apua! 😊

  • Anni

    Muistaakseni olen laittanut jo kommentin aiemmin, mutten löydä sitä enää. Pitäisikö sähköpostiin tulla tieto, kun kommenttiin on vastattu?

    Haluaisin kysyä, mitä kannattaisi koittaa, kun kasvovoide lähtee tosi herkästi rullaamaan?
    Onko se kosteudenpuutetta alla vai mikä vikana?
    Laitanko liikaa tuotetta?

    Käytän puhdistukseen joko yhdessä tai erikseen, tilanteesta riippuen, Laponien öljy- sekä maitoputsaria. Puhdistuksen jälkeen Laponien kasvovesi ja sen perään näin talvea kohti ihoni kaipaisi jotain paksumpaa, mutta se Laponien kasvonaamio/-voide lähtee oikeastaan aina rullaamaan. Ohuempi kasvovoide ei tee sitä, mutta sopii mulle oikeastaan vaan kesäaikaan.
    Välillä lisään kasvoöljyn suoraan voiteen seassa, koska perästä laitettuna kaikki vasta alkaakin rullata.
    Laponie on muuten mielestäni iholleni sopiva, olen yrittänyt minimalisoida ihonhoitoani, mutta alan olla turhautunut..

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! Ei ole jostain syystä sun kommentti tullut perille. Vai onko se ollut jokin noista kommenteista, joihin vastailin viime viikolla? Valitettavasti mulla on vastausajat välillä tosi pitkät. 🙁 Mutta nyt tässä ollaan. 🙂

      Tuotteen rullaus johtuu siitä, että eri raaka-aineet ei emulgoidu iholle keskenään. Tätä voi ajatella vaikka sen kautta, että öljy ja vesi ei sekoitu keskenään ja öljy jää vesilasin pinnalle lillumaan. Syynä voi siis olla muutaman eri tuotteen yhteensopimattomuus tai ihan vaan yksikin tuote.

      Laponien kasvonaamio on parempi yönaamioksi/yövoiteeksi ja tuo rullaantuminen johtuu varmasti ihan siitä ettei tuote sisällä ollenkaan emulgaattoria, kuten normaalit kasvovoiteet tai kuten brändin kevyempi kasvovoide.

      Jos haluat jonkun ytymmän kasvovoiteen simppeleillä raaka-aineilla, niin mä laittaisin suoraan kasvoveden päälle kasvoöljyn ja vielä ytympänä ja ihoa pehmittävämpänä vaihtoehtona olisi Laponien balsami, jolla ihon saa taatusti pehmoiseksi. <3 Eli jättäisin kokonaan kosteusvoiteen välistä.

      • Anni

        Jännä, että sitä kuitenkin silti mainostetaan myös kasvovoiteeksi sopivana. 🤔
        Harmi homma, oli huomattavasti riittoisampi tuote, kuin se varsinainen kasvovoide (mikä on vähän liruakin). Mulla on tuo balmi myös, täytyypä kaivaa se naftaliinista ja ottaa käyttöön.. 🙂

        • Miia Johansson

          Kyllä se sopii hyvin kasvovoiteeksi myös, mutta voi hyvinkin käyttäytyä eri ihotyypeillä eri tavoin. Samalla tavoin kuin jotkut puhdistusöljyt emulgoituu kuivemmalla iholla, mutta rasvaisemmalla ei. Mulla esim toimii tuo naamio hyvin voiteena kuivalla iholla myös päivällä ja ei rullaannu. Mutta siis tosi tylsää, kun sulla taas ei toimi. 🙁

  • Hanne

    Moi Miia! Joskus jo vuosia sitten olen blogiasi selaillut, ja nyt ihon kanssa taistelemiseen kyllästyneenä palasin taas takaisin. Ihonhoitotuotteeni selvästi pitäisi vaihtaa, mutta tuntuu, etten tiedä mitä uskaltaisin seuraavaksi kokeilla. Tulee ehkä pitkä ja sekava sepustus, mutta jaksaisitkohan auttaa ja vinkata jotain, mikä mahdollisesti sopisi iholleni?
    Olen vajaa 30v ja tällä hetkellä käytössä saaren taika tuotteet: teepuusaippua, ruusu-aloe kasvovesi sekä 24H kosteusvoide sekaiholle. Aluksi nämä tuotteet tuntuivat rauhoittavan tulehtunutta akneihoani, mutta nyt iho on todella kuiva, ja epäpuhtauksia/tulehduksia on alkanut taas ilmaantua. Luinkin jo täältä, että saippua kannattaa ehdottomasti vaihtaa pois, mutta entä kasvovesi? Satutko tuntemaan tuotetta? Tämä kosteusvoide myöskään ei tunnu kosteuttavan riittävästi, mutta olen vähän arka uusien voiteiden kokeilemisessa, sillä pelkään niiden tukkivan huokoset. Silloin harvoin kun meikkaan, käytän myös Acon puhdistusöljyä kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen.
    Olen kärsinyt niin atooppisesta ihosta kuin aknestakin, ja tällä hetkellä iho on rutikuiva ja paikoittain hilseilevä, tulehdusherkkä, epäpuhtauksia esiintyy, välillä enemmän ja välillä vähemmän, ehkä myös hormonitoiminnan vaihtelun mukaan (mustapäitä, pieniä finnejä, valtavia ihonalaisia finnejä…). Eli siis puhdistukseen ja kosteutukseen tuotteet etsinnässä. Mitä lähtisit näillä tiedoilla suosittelemaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Hanne, joo, saippua on luultavasti suurin syy ihon reaktioille ellei syy löydy sisäisestä kauneudenhoidosta. Puhdistus tosiaan olisi aivan ensimmäinen tuote, josta aloittaa. Sen jälkeen näkee mihin iho alkaa rauhoittumaan ja voi alkaa miettiä muita tuotteita. Varsinkin sun herkällä iholla on hyvä ottaa aina yksi tuote kerrallaan. Tarvitsetko siis puhdistustuotteen meikin poistoon vai meikittömän ihon puhdistukseen?

      • Hanne

        Hei, en jostain syystä löytänyt vastaustasi aiemmin, mutta kiitos kun olet vastannut!! <3
        Tässä välissä olen vaihtanut saippuan laponien puhdistusgeeliin, ja tilasin Olivia Kleinin kasvoveden ja voiteen. En ole käyttänyt meikkiä lainkaan nyt tässä välissä (koska ei näytä hyvältä kuivalla iholla), enkä ole myöskään käyttänyt öljyputsaria, ainoastaan tuota geeliä. Pesun jälkeen iho on todella kuiva ja kiristävä. Nuo kasvovesi ja voide tuntuvat aivan superihanalta kasvoilla, mutta tuntuu ikään kuin se kosteutus ei menisi ihon pintaa syvemmälle, ja se kiristävä tunne vähän jäisi kuitenkin sinne alle.

        Nyt en oikein tiedä, pitäisikö kosteuttaa tehokkaammin (ja jos, niin millä?) vai vaihtaa puhdistustuotetta vielä hellävaraisempaan? Iho kuitenkin edelleen rasvoittuu, finnejä ja mustapäitä tulee. Epäpuhtauksia on koko kasvojen alueella. Pienempiä finnejä eniten otsassa ja nenän alueella, mustapäitä myös nenän alueella ja vieressä. Leuka on pahin, sillä siihen tulee aina toisinaan niitä isoja ihonalaisia finnejä. Eli koen, että iho kuitenkin tarvii myös sitä tehokasta puhdistamista. Ihon pinnalla olevia, rikkinäisiä tulehtuneita ihoalueita ei ole onneksi enää näkynyt.

        Sisäisestä kauneudenhoidosta en oikein tiedä. En käytä mitään ravintolisiä tms ihonhoitoon. Joskus olen myös kokeillut esimerkiksi maidotonta ruokavaliota, mutta sillä ei ollut vaikutusta ihon kuntoon.

        • Miia Johansson

          Heippa Hanne 🙂 Joo, mulla menee aina hetki vastata kommentteihin ja kysymyksiin, kun niitä tulee tänne päivittäin eri juttuihin todella paljon. Siksi vastaus viipyy ja tulee näkyviin sun kommentin kera vasta sitten, kun pääsen vastailemaan. 🙂

          Laponien geeli on tosiaan yksi harvoista hyvistä geeliputsareista. Hyvätkään geeliputsarit ei ole kuitenkaan kuivuuteen taipuvaisen ihon putsareita vaan ne sopivat rasvoittuvammalle ja epäpuhtaalle iholle (toki tän takia ymmärrän, että tuon ostit). Jos kasvoja tosiaan pesun jälkeen kiristää, niin kaikista tärkeintä olisi hoitaa ihon puhdistus kuntoon hellävaraisella putsarilla. Siihen parhaat kuivalle iholle on puhdistusöljyt ja balmit. Ja finnit voi yhtä hyvin johtua myös ihon pintakuivuudesta, muttä tämä ei selviä ennen kuin puhdistus on kunnossa. Ihon tulehdustilojen ja finnien kanssa usein ajatellaan, että iho tarvitsisi vielä tehokkaampaa puhdistusta, mutta itseasiassa se tekee tilanteesta vielä huonomman usein. Sillä näin iholta pestään pois paljon hyviä rasvoja ja bakteereita ja ihon mikrobiomi ei pysty pitämään ihon pintakerroksesta huolta.

          Mutta siis putsarin vaihto ensin ehdottomasti. Tämän jälkeen messiin myös hyviä kasviöljyjä voiteen päälle, jotta vesikosteus pysyy iholla. Myös vesikosteuden kerrostamista suosittelen. <3

          Jos näillä vinkeillä ei parissa kuukaudessa tilanne parane, niin sitten on syytä olla yhteydessä Twistben sisäisen ihonhoidon asiantuntijaan. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram