IKÄÄNTYVÄN 40-VUOTIAAN IHONHOITO – OMIA KOKEMUKSIA

17.05.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

On hyvin yksilöllistä milloin ikääntyminen alkaa näkyä ja näin ollen milloin ikääntyvän ihon tuotteita kannattaa aloittaa käyttämään. Jos miettii miten ikääntymisen merkkeihin pystyisi vaikuttamaan kaikista parhaiten, niin valitettavasti ihonhoidon tehtävä on vain tukea suurempaa kokonaisuutta. Kaikista eniten ikääntymiseen vaikuttaa geenit, elintavat, stressi ja altistuminen auringon UV-säteille.

En tykkää puhua anti-agingista, koska me kaikki ikäännytään ja se on täysin luonnollista. Olemme ihania kaiken ikäisinä. 

Tästä jutusta löydät yksiä hinta-laatusuhteeltaan parhaimpia tuotteita ikääntyvälle iholle. Ikääntyvän ihon tuotteet ovat usein arvokkaampia, koska niihin upotetut raaka-aineet myös maksavat enemmän. Mutta on hyvä muistaa, ettei laatua näe hinnasta. Sen näkee ainoastaan käytetyistä raaka-aineista ja aina ei sieltäkään. Asiaa voi joskus tarkemmin avata ainoastaan tuotteen kehitellyt kemisti. Siksi tykkään niin paljon esimerkiksi suomalaisesta Laponiesta, koska he ovat kaikessa tässä niin avoimia. Se on kosmetiikkayritykselle harvinaista.

JOS JOHONKIN LAITAN RAHAA, NIIN SE ON LAADUKAS PUHDISTUSTUOTE

Puhdistusöljyjä on moneen lähtöön ja niistäkin moni on aivan liian pesevä. Jos ihoa kiristelee pesun jälkeen, niin tiedän, että käyttämäni tuote ei sovellu itselleni. Tämä on loistava mittari, kun mietit onko tuote ihollesi sopiva.

Ihon hyviä rasvoja ja bakteereja ei korvaa upeinkaan voide ja siksi on aivan älytöntä poistaa niitä huonolla puhdistustuotteella ja käyttää rahansa kalliisiin voiteisiin, Siinä vaiheessa ne tuskin pelastavat ihoa, kun perusteet ovat pielessä.

OMA TÄMÄN HETKEN LEMPPARI: *Suomalainen Laponie puhdistusöljy

ILMAN KOSTEUTTAVAA KASVOVETTÄ NAAMANI OLISI KUIVA KUIN KORPPU

Ikääntyessä ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee eikä iho tuota enää niin paljon talia. Eli iho tarvitsee jeesiä niin vesi- kuin rasvakosteutuksen kanssa. Sinänsä tämä ei eroa perus ihonhoidosta, jossa iholle annetaan näitä molempia, mutta tässä vaiheessa ihon raaka-ainetarpeet voivat muuttua.

Oma ihoni on sanonut, että nyt riittää jo se tolkuton raaka-aineiden kanssa läträäminen. Ihoni on siis herkkä, mutta vaativa. Siksi kasvoveden kerrostaminen tai jopa vuorotellen kasvoveden ja balsamin kerrostaminen antaa iholle enemmän, mutta ei tuo iholle tolkuttomia kerroksia erilaisia tehoaineita. Myöskään liian tehokkaat raaka-aineet eivät ole ihoni mieleen, koska niistä ihoni saattaa lehahtaa punaiseksi (tai kirvellä ja kutista) ja sanoa, että tällaisia en voi enää käyttää.

OMA TÄMÄN HETKEN LEMPPARI: *Suomalainen Laponie kasvovesi (HUOM! Laponien tuotteet ovat aivan loistavia herkälle ja ikääntyvälle iholle).

SEERUMIT, JOISTA IKÄÄNTYVÄ IHO HYÖTYY TAATUSTI

Retinoli on kosmetiikassa yksi harvoista raaka-aineista, jolla on oikeasti kyky häivyttää ryppyjä ja juonteita, mutta se ei välttämättä sovi kaikille. Omasta ihostani on tosiaan tullut parissa vuodessa todella herkkä. Siksi retinoli kaikissa sen muodoissa ei vaan itselleni toimi.

Onneksi luonnon puolella on bakuchiol, jolla on retinolin kaltaisia vaikutuksia ja se sopii myös herkemmälle iholle. Muita tehoaineita ikääntyvälle iholle ovat mm. peptidit ja C-vitamiini.

Lisäksi niinkin yksinkertaiset raaka-aineet kuin glyseriini ja hyaluronihappo ovat loistavia sitomaan vesikosteutta ihoon. Ihon kuivuus muodostaa iholle hyvinkin herkästi juonteita ja nämä ovat ne rypyt, joista usein mainoksissa puhutaan, että “käyttämällä tätä tuotetta rypyt lähtee heti pois”. Tällaista nopeaa nuorentumista voi siis tehdä ainoastaan ihon oikeaoppisella kosteutuksella ja muutamalla hyvin yleisellä raaka-aineella. Tämä hoituu helposti *Fiinin ruusu-kaura kasvovedellä.

OMA TÄMÄN HETKEN LEMPPARI: *Laponie uudistava seerumi, joka on erityisen hyvä herkälle ikääntyvälle iholle. Mukana mm. bakuchiolia, glyseriiniä ja ikääntyvän ihon rakastamaan argan öljyä.

*Leahlani Aqua A Retinoid Renewing Serum on raaka-aineiltaan aivan poikkeuksellisen upea. Se sisältää muuten luonnon raaka-aineita, mutta lisänä synteettinen retinoli helpommin siedettävässä muodossa. Oma ihoni ei tosin kestänyt tätä pitkällä aikavälillä, mutta voin suositella sitä lämpimästi sellaiselle, jonka iho ei ole niin herkkä. Karkkipäivän Sannilla on tästä loistava juttu (TÄSSÄ), jossa hän vertaili Leahlanin tuotetta toiseen retinolituotteeseen. Tämä seerumi on saanut aivan mielettömän upean vastaanoton.

UUSI LEMPPARI KOSTEUSVOIDE ON LÖYTYNYT

Olen aivan täysin valmis maksamaan kosteusvoiteesta 59,90€. Enpä olisi ikinä uskonut kirjoittavani tällaista lausetta. Nuori on tanskalainen yritys ja brändin tuotteet valmistetaan pienissä erissä 10-12 viikon välein eli saat käyttöösi todella tuoretta tavaraa. Tämä *Nuori the one 8-in-one -kosteusvoide on poikkeuksellinen, sillä se sisältää lähes kaikki ikääntyvän ihon trendiraaka-aineet, mutta se sopii silti herkälle iholle. Olen käyttänyt tätä voidetta nyt noin kuukauden verran eikä mieli tee testata enää mitään muuta.

Tämä silkkinen kosteusvoide sisältää nimensä mukaisesti kahdeksaa ikääntyvän ihon raaka-ainetta: Trendaava niasiiniamidi, C- ja E-vitamiini, hyaluronihappo, bakuchiol, peptidit, keramidit ja pantoteenihappo. Monia näistä raaka-aineista käytetään kosmetiikassa tietenkin muuhunkin kuin ikääntyvän ihon hoitoon.

Aurinkosuoja on kaikista tehokkain tuote estämään ennenaikaista vanhenemista. Valitettavasti en ajatellut tätä itse nuorempana ja kyllähän se auringossa loikoilu nyt näkyy. Auringon tuhoja ei pysty enää pyyhkimään pois. Nyt vanhempana otan rusketuksen purkista ja käytän aurinkosuojaa sekä isompaa hattua. Kai tiesit, että rusketuskin (ei ainoastaan palaminen) on sen merkki, että ihossa on tapahtunut vaurio. Ei ole olemassa terveellistä rusketusta. 

OMAT TÄMÄN HETKEN LEMPPARIT: Tästä ei ole epäselvyyttäkään, että *Nuorin The One on tämän hetken lemppari kosteusvoide. Ja tällä hetkellä ainoa aurinkosuoja, jota kasvojeni iho sallii käytettävän on *Hynt Sun Prep aurinkovoide, jonka saa näköjään -25% alennuksella koodilla SPF25. Tämä on aivan mieletön fysikaalinen aurinkosuoja, joka ei edes koostumukseltaan tunnu epämääräisen lähmäiseltä ja kiteiseltä, kuten moni fysikaalinen.

AINOA TAPA MITEN SAAN IHOON KUULAUTTA

Olen tässä jutussa sivunnut jo ihonhoidon perusteita ja vahat sekä öljyt kuuluvat tähän. Ikääntyessa iho ei pysty enää tuottamaan niin paljon talia, joka omalta osaltaan sitoo kosteutta ihoon ja tekee ihosta luonnollisesti kuulaan. Kuulauden saavuttamiseksi ikääntyvä iho tarvitsee siis extra apua ja mikä muukaan siihen sopisi paremmin kuin laadukkaat kasviöljyt ja -vahat. Näissäkin on hirmuisen suuria laatueroja ja tuotteen raaka-aineen laadusta ei voi oikeastaan tietää muuten kuin tutustumalla brändin nettisivuihin tai laittamalla heille suoraa sähköpostia.

Vahat ja öljyt pehmentävät ihoa ja niitä on huiman paljon erilaisia eri ihotyypeille. Ne vaativat aina seuraksi laadukkaan kasvoveden, jotta tuote myös imeytyy. Sheavoi ja mehiläisvaha ovat omalla suosikkilistalla ja öljyjen puolella rakastan esimerkiksi rauhoittavaa kauraöljyä, antioksidanttipommi ruusunmarjaöljyä ja ikääntyvälle iholle loistavaa olibaanihartsia. Näiden lisäksi voisin luetella vaikka ja mitä upeita luonnon öljyjä.

OMA TÄMÄN HETKEN LEMPPARI: *Neal’s yard Wild Rose Beauty Balm tehokosteuttaa ja rauhoittaa punoittavaa couperosa ihoani. Tämän kanssa poskilleni ei ole myöskään tullut epämääräisiä valkopäitä päivän aikana.

P.S. Usein kysytään, että mitä kauneusoperaatioita kasvoilleni on tehty, niin tässäpä ne kertauksena. Olen kokeillut kerran kyynelurien täyttöä ja kerran nasolabiaalijuonteiden sekä hieman poskien täyttöä. Näistä on nyt noin neljä vuotta aikaa eli kaikki testailut ovat hävinneet iholtani ja en ainakaan toistaiseksi suunnittele uusia. Näin kauneusjuttuja kirjoittavana niitä oli mielenkiintoista testata, mutta näillä näkymin homma jäi kahteen testaukseen. Ja siis hei nykyaikanahan me kaikki hyväksytään se, että kaikki tekee itselleen mitä haluaa eikä dissata yhtään onko toivottu lopputulos sitten katsojan silmissä överit tai vajarit. Eiks niin? Se, että onko (tai ei) joku yleisien kauneusstandardien mukainen, ei kuulu muille. 

  • Mimi

    Hyvä juttu, kiitos!
    Osaatko suositella erilaisia hoitoja 40 v täyttäneen iholle? Gua shat, tilaukset, kansa wandit, akupunktiot – mitä ”luonnollista” tälle iholle ja rypyille ja juonteille voisi tehdä?

    • Miia Johansson

      Heippa Mimi! 🙂 Mä en valitettavasti tiedä paljon tuosta hoitolapuolesta.

  • Sanna Kalapudas

    Kiitos tästä postauksessa. Itselläni juurikin herkkä ikääntyvä iho joka lehahtaa punaiseksi ja kumottavaksi joistakin tuotteista. Nyt uskallan kokeilla näitä sinulle sopineita tuotteita😊

    • Miia Johansson

      Joo siis tää on yllättävän yleistä, että ikääntyvä iho on myös herkkä. Toki herkistymistä on nähtävillä myös nuoremmilla.. valitettavasti. 😔

  • Tarja

    Tämä postaus oli kuin tehty omalle 50-vuotiaalle ikääntyvälle ja herkälle ihotyypilleni. Kosmetologi sanoi aikanaan minulle että minun ei kannata koskaan käyttää voimakkaita aineita herkälle iholleni. Suomalainen Laponie-kasvovesi ja Nuori The One-kosteusvoide pääsivät ostoslistalleni.

    • Miia Johansson

      Oi toivottavasti sun herkkä iho tykkää näistä 🥰

  • Maarit

    Hei! Mitä täyteaineita sinulle käytettiin ja kuinka kauan pysyivät? Kysyn, koska olen just miettinyt niitä kyynelurille ja nasojuonteille.

    • Miia Johansson

      Mä en muista mikä kyseinen aine oli nimeltään, mutta nasot taisi kestää ihan muutaman kuukauden. Lääkäri sanoi, että niistä lähtee vissiin kaikilta aika nopeasti pois. Kyyneluratkin lähti parissa kuukaudessa. Poskissa (ihan tuohon nenän viereen poskiin laitettiin) taisi pysyä reilusti yli vuoden. Mutta nää on kaikki niin yksilöllisiä juttuja tietenkin. Lääkäri varmasti osaa parhaiten kertoa, koska hänellä paljon kokemusta. 😊

  • Nina

    Nyt on pakko kiittää sua, koska oon sun postauksista saanut mun iholle helpotusta <3 olen kohta 30 ja kasvojen iho räjähti talven aikana uskomattomaksi, niin etten edes teini-iässä nähnyt moista näppyrykelmää ja kipeitä ihonalaisia paukamia. Tähän päälle vielä omituinen silmien alle tullut ihottuma, joka kutisi koko ajan ja johon ei mitkään voiteet riittäneet.

    Aloin pari kolme viikkoa sitten miettimään, että voisiko mulla olla sittenkin pintakuiva iho. Tiedän, että mulla on helposti rasvoittuva sekaiho, joka puskee epäpuhtauksia pintaan, jos unohdan rasvata mutta voihan ihotyyppikin muuttua elämän myötä. Vaikka en ollut skipannut ainuttakaan rasvauskertaa yli, aloin miettimään, että riittääköhän niiden rasvojen kosteustehot enää nykyään tai ainakaan tällä hetkellä. Olen vuoden ajan ollut aika stressaavassa tilanteessa, vaihdoin 2 kertaa työpaikkaa ja en siis ole pitänyt lainkaan lomaa, samaan aikaan opiskelen uutta ammattia. En siis yhtään ihmettele, että kasvot vähän ovat ottaneet osumaa, koska hiuksetkin on kirjaimellisesti harventuneet.

    No siiiiiiiiis, pälättelyt sikseen, päätin tulla tutkailemaan sinun blogiasi, koska täältä on saatu aina todella hyviä neuvoja ja keskityin kuivan ja pintakuivan ihon hoitoon, samalla selasin myös sekaihon hoito-ohjeet. Kaivoin kosmetiikkakätkön uumenista jonkun randomin kasvoveden ja vanhan Weledan Skin foodin ja kerrostamalla kasvovettä ja raskaalla kerroksella Skin foodia ensimmäisen viikon aikana ihon olotila alkoi helpottamaan. Koska House of Organicilla oli Luonnonkosmetiikkapäivät, päätin tilata myös pitkään himoitsemani Neal's Yard Remedies balmin (sama mikä tässä postauksessa) ja sainkin sen nyt tuossa alkuviikosta. Vaihdoin Skin foodin Neal'siin ja iho parani taas kertaheitolla. Posket ovat edelleen täynnä näppyjä, mutta ne ovat pienentyneet silmissä ja eivät ole enää kipeitä. Ihonalaiset finnit ovat suurimmaksi osaksi lähteneet. Silmien alla olleet ihottumalaikut ovat lähteneet kokonaan ja rapisevan kuolleen ihosolukon alta paljastuu ihanan pehmeä kaunis iho.

    Tutkailin hieman kasvovettä ja se koostuu suurimmaksi osaksi vedestä. Kyllä, se on tuonut helpotusta ainakin osaltaan, mutta käyn tänään vielä hakemassa Ruohonjuuresta Flow'n kasvoveden sekä balm to milk-putsarin. Öljypuhdistuskin on siis tullut tutuksi näiden kolmen viikon aikana, mutta ikävä kyllä oma öljyputsari-varasto alkaa hupenemaan ja haluan jotain siihen tilalle (varasto = yksi näytekokoinen öljypuhdistustuote).

    Kiitos Miia näistä ihanista blogiteksteistä, jotka ovat tuoneet suunnattomasti helpotusta mun tämän hetkiseen elämään <3 vaikka stressi jatkuu vielä pari kuukautta, niin ainakin kasvojen iho on nyt kunnossa, mikä on ainakin itselle itsetuntoa nostattava juttu!

    • Miia Johansson

      Oooh miten ihana kuulla, että sun iho on kokenut näin nopeasti muutoksia stressistä huolimatta. <3 Se jo itsessään vaikuttaa mieleen niin paljon ja omalta ihan pieneltä osaltaan auttaa hellittämään stressiä.

      Ja siis mitä oon oppinut tässä ajan kanssa, niin vesi voi olla ihan hyvä pohja kasvovesiin. Riippuu hyvin pitkälti koko tuotteen kokonasiuudesta. Esim Laponien kasvovesi on sellainen. Pitääkin haastatella tästä aiheesta lisää Laponien kemistiä Jaanaa. 🙂

  • Jenni

    Moi! Olisiko sinulla suositella jokin ihana tuotesarja polttariporukalle morsiussaunaan? Suht edullinen kuitenkin, koska tarkoituksena hommata kuorinta, naamio, voide, jne eli koko setti. Plussaa ihanasta tuoksusta 😍 Verkosta hankala etsiä, kun ei pysty tuoksuttelemaan.
    (Laitoin sinulle saman kysymyksen instan puolella, mutta juuri huomasin sinun tarinoista, että täällä huomaat viestit paremmin 😊)
    Kiitos jos ehdit vastata!

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni 🙂 Hauska kysymys. No siis itse käytän ihonhoidossa ainastaan luonnonkosmetiikkaa, niin tuoksupuoli aina hieman jakaa käyttäjiä. Ja tietenkin myös se, että mikä sopii millekin iholle. Ensimmäisenä tuli mieleen luksusmerkki Leahlani, jossa on aivan uskomattomat tuoksut ja tehoaineet. Mutta on tosiaan arvokkaammasta päästä. Mietin, että Baiobay voisi olla yksi. Mutta tosiaan laadukasta sarjaa edullisesti, jossa on kivat tuoksut on tosia vaikeaa löytää. Mutta jos mennään laatu edellä ja toivotaan hyviä tuloksia, niin ehkä helpointa on vaan tsekkailla Twistben sivuilta hyvät tuotteet. Esim tämä naamio on aivan ihana ja sopii hyvin monelle: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/eco-by-sonya-face-compost-kasvonaamio/ (täältä löydät muita mun suosikkeja, joista voi vaikka valita sopivan setin)

      Eli siis all in all.. on vaikea löytää tällaistä settiä suoraan yhdeltä merkiltä.

  • Katri

    Mulle noi maitomaiseksi emulgoituvat puhdistusöljyt jättävät kasvojen ihon kireäksi pesun jälkeen 🙁 mitä suosittelisit? Todella kuiva, herkkä iho ja atopia taustalla.

    • Miia Johansson

      Mitä niistä oot kokeillu? 😊 Niissä on tosiaan suuria eroja. Toki jos iho on tosi kuiva, niin voi olla ettei mikään sovi.

      • Katri

        Laponien puhdistusöljyä, atopik puhdistusöljyä, rimitan puhdistusöljyä (tämä kiristi vähiten) taigan puhdistusöljyä ja evolven kalahari dream. Myös puhdistusbalmit: flowcosmeticsilta, evolvelta ja pure naturalilta tekivät saman. 🤔

        • Miia Johansson

          Onpa superharmi! Sulla on tosiaan sitten todella kuiva iho. Harmi, että Olivia Klein Oil wash on lopetettu. Se on nimittäin ilman emulgaattoria. Mutta moni tosi kuivaihoinen on tykännyt Novexpertin puhdistusöljystä. Siinä on muistaakseni pikkasen emulgaattoria, mutta ei kuitenkaan emulgoidu vedellä ja taisi paketin mukanakin tulla jonkinlainen puhdistuslappunen mukana. 🙂

  • Sonja

    Moi! Voiko Nuorin The One voidetta käyttää aamu sekä yövoiteena? 😊 Kiinnostuin!

    • Miia Johansson

      Joo voi ehdottomasti. 🙂 Näin teen itsekin.

  • Katri

    Koska olet laittanut huulitäytteesi?
    Oletko ollut tyytyväinen?
    Kauniit ovat ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Katri 🙂 En ole koskaan täyttänyt huuliani.

  • Tanja

    Ikää 50v ja
    Alla käyttämäni tuotteet tällä hetkellä. Mikhän näistä mahdollisesti aiheuttaa päivän mittaan kiristävän tunteen kasvojen iholle:
    Laponie puhdistusmaito
    PURE=BEAUTY BIRCH SAP KASVOVESI
    Laponie of Scandinavia Face Cream kasvovoide
    Skin & Tonic Inner Glow Face oil

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja 🙂 Veikkaisin, että syy voisi olla todella kevyissä tuotteissa, jotka eivät siis sulje ihoon kosteutta tarpeeksi tehokkasti. Suosittelisin testaamaan balsamia. Esim tämä Laponie balsami sopii todella monelle ja tekee ihosta todella pehmoisen. Tuote tästä: * https://adtr.co/lekfn4

      Kannattaa myös kokeilla tämän alle kasvoveden kerrostamista. Lisäksi jos pesen kasvot aamuisin, niin se kannattaa jättää pois kokonaan ettei huuhdo aamulla heti pois ihon yön aikana tuottamia hyviä rasvoja.

  • TIIA

    Tekeekö tuo nuori the one mattaisen pinnan? Iho kiiltää helposti pv mittaan. Käytössä on jo tuo sun lemppari aurinkosuoja ja se on kyllä ihan huippu 😍 että minkälaisen ihon nämä kaksi yhdessä jättävät meikin alle? Meikkivoiteena tietysti madara!

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Hmm.. nyt en osaa ihan varmaksi sanoa jättääkö mattaisen pinnan. Koska itse käytän aina lisänä kasvoöljyä ja haluan sellaisen tosi kuulaan pinnan.

  • Anna

    Moikka ja kiitos vinkeistä. Missä järjestyksessä näitä tuotteita pitäisi käyttää? Onko sulla postausta mikä meikkivoide ja puuteri sopii tällaiselle melkein 40v ikäisen herkälle, pintakuivalle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Anna 😊 Pintakuivuus on ihon väliaikainen tila ja vältettävissä oikealla ihonhoidolla. Siksi suosittelen hoitamaan sen ensim kuntoon ennen meikkivoiteen valintaa. Tämän jälkeen todella moni meikkivoide menee. Meikkivoiteista voit lukea lisää meikkivoidekategoriasta sivupalkista. Riippuu siis tosi paljon minkälainen meikkivoide on hakusessa.

      Tuotteet laitetaan iholle aina kevyemmästä raskaimpaan. Eli kasvovesi suihkuttellen, vesipohjainen seerumi, kasvovoide, kasvoöljy/balsami tai öljyseerumi. Jotkut valmistajien suositukset saattaa vähän erota tästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram