NORMAALIN IHON HOITO – HELPPO RUTIINI JA MITÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ

29.03.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Normaalin ihon hoidossa on tärkeintä ylläpitää jo valmiiksi hyvä ihon tasapaino. Sinun tarvitsee noudattaa ainoastaan ihonhoidon perusteita ja jopa ihonhoidon minimalismi voi olla loistava idea.

MINKÄLAINEN ON NORMAALI IHO?

Normaali iho on tasapainossa ja hyvässä kunnossa, jonka vuoksi myös meikki pysyy siinä ongelmitta koko päivän. Iho näyttää heleältä, koska normaali iho tuottaa pinnalleen juuri sopivasti ihon omia rasvoja. Normaali iho ei kiristele tai kärsi kuivuudesta. Näppyjäkin tulee harvemmin ja ne muutamatkin hormonaalisen kierron mukana tuomia.

3 x VINKKI NORMAALIN IHON HOITOON

  1. Tasapainon säilyttäminen on tärkeintä, eli antaa iholle niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Tämän pohjana toimii hellävarainen puhdistus. Iho on jo valmiiksi hyvä, joten tehtäväsi on ainoastaan tukea sen toimintaa.
  2. Ota huomioon vuodenajan vaihtelut. Myös normaali iho saattaa vaatia enemmän kosteutusta talvella.
  3. Ihominimalismi on yksinkertaista ihonhoitoa yksinkertaisin raaka-ainein, ja tällaisissa tuotteissa on ainoastaan ihon hyvinvointiin vaikuttavia raaka-aineita. Ei siis tuotteen koostumukseen vaikuttavia ainesosia, hajusteita tai säilöntäaineitakaan. Tämä on loistava vaihtoehto normaalille iholle – toki myös hyvin monelle muulle, kuten herkälle iholle.

3 x YLEISIN VIRHE NORMAALIN IHON HOIDOSSA

  1. Ihon ollessa hyvässä kunnossa normaali-ihoinen saattaa helposti sortua tapoihin, jotka ovat huonoja ihon suojamuurille, koska normaali iho saattaa kestää ne hyvinkin pitkään. Tästä hyvä esimerkki on saippuapesu, joka on aivan liian emäksistä lieveästi happamalle iholle. Lue juttu TÄSTÄ.
  2. Runsas tuote- ja raaka-ainemäärä voi olla ihonhoitoon rakastuneelle jopa ongelmallista. Iho voi kestää hyvinkin pitkään ja hyvinkin paljon erilaisia tehoaineita, mutta seinä voi tulla vastaan.
  3. Mahdottomuuksiin pyrkiminen liittyy edelliseen kohtaan. Olen törmännyt lukemattomiin ihmisiin, jotka valittelevat huonoa ihoaan, vaikka iho on täysin normaali ja kauniin näköinen. Mainosten editoidut kuvat antavat sellaisen fiiliksen, että olisi jotenkin mahdollista saada photoshopattu iho, jossa ei ole ihohuokosia ja mitään virheitä. Usein omaa ihoa tutkaillaan suurennuslasilla.

KOLMEN ASKELEEN IHONHOITORUTIINI

Normaali-ihoisen on helpointa ja edullisinta seurata yksinkertaista ihonhoitorutiinia ja näin säilyttää ihon luonnollinen tasapaino.

  1. Jos meikkaat, niin *Flow puhdistusbalsami on kaikenlaisen meikin poistoon loistava. Puhdistusta tehostamaan ja nopeuttamaan voit ottaa *konjac-sienen. Jos meikkaat todella vähän tai et olleenkaan, niin valitsisin edullisen *Apeiron puhdistusmaidon.
  2. Vesikosteutta normaalilla iholle saa ihanasta suomalaisesta *Pure=Beauty Birch Sap Mist kasvovedestä. Sisältää mm. kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Se antaa iholle myös antioksidanttista suojaa pakuriuutteen kera.
  3. Vesikosteuden ihoon sulkee kasvoöljy ja niistä löytyisi niin monta ihanaa tuotetta normaalille iholle. Pistän tähän kuitenkin viime vuonna tutuksi tulleeseen *Skin & Tonic Inner Glow kasvoöljyn, sillä niin moni on tähän tykästynyt. Se sisältää iholle arvokkaita vitamiineja ja rasvahappoja, jotka tulevat laadukkaista kylmäpuristetuista kasviöljyistä.

Jos kuitenkin tykkäät mielummin käyttää kosteusvoidetta, niin kevyempi kosteusvoidevaihtoehto normaalille iholle on *Laponien kosteusvoide. Täyteläisemmistä voiteista pitäville ja paremmin yökäyttöön sopiva on taas *Olivia Klein Renew Cream (entinen vitamin cream).

  • Markit

    Hei; Et varmaan muista, mutta millä tuon sinisen rajauksen teit ensimmäisessä kuvassa? On kovasti kauniit silmät. Tuolla tavalla ehkä osaisin itsekin laittaa.
    Mukavaa, kun kirjoitat normaalista ihosta. Itse kuvittelen ihoni olevan aika normaali, pintakuivuutta välillä. Ja tähän on päädytty loistavien ohjeittesi ja tuotesuositustesi kautta 👏. Olen löytänyt ne itselle sopivat tuotteet ja todennut, että vähemmän on tarpeeksi. On sinusta ollut valtavasti apua vuosien varrella ( ja päivän piristystä 😊). Esimerkiksi Bybin kasvovesi on loistava, ja öljypuhdistus ja kasvoöljyt on käytössä. Enhän olisi ikinä tuollaisia päätynyt ostamaan, koska en niistä mitään tiennyt. Mennyt vaan sillä yhdellä merkkituotepurkilla ja saippualla.
    Olet kyllä ollut tosi tärkeä tällä matkalla parempaan ihon hoitoon.
    Kiitos monista neuvoista, näitä on mukava lukea 🌹.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla Markit 🥰 Ja sä oot ollu täällä jo niin pitkään aina tsemppaamassa. ❤️

      Tuo eka kuva on itseasiassa uusi kuva ja rajaukset oon siinä tehnyt luomivärillä ja viistosiveltimellä. Tarkemmin Jeffree Star Jawbreaker -paletilla.

  • Emmi

    Onko jotain tiettyjä tilanteita milloin kannattaisi valita kosteusvoide ja milloin kosteuttava seerumi (öljyn alle)? Vai täytyykö vain kokeilla kummasta tykkää enemmän? 😃

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Eli seerumi on ihonhoidossa yleensä extraa. Kolme tuotetta kuuluu ns. perus ihonhoitoon eli puhdistus, kosteuttava kasvovesi ja lopuksi joko kosteusvoide ja/tai kasvoöljy. Sitten jos tuntuu, ettei nämä riitä, niin tässä vaiheessa otetaan seerumeita mukaan erilaisiin tarpeisiin ja usein kuuriluontoisesti. Yksi yleisimmistä on kosteuttava seerumi talven ajaksi. 😊

  • Miimu

    Suosittelit joskus aikoinaan huxleyn puhdistusgeeliä kaksoispuhdistukseen, bongasin sen silloin käyttööni. Mitä mieltä olet ko tuotteesta nykyään?

    • Miia Johansson

      Heipoa Miimu 😊 Joo, nyt kun oon tässä opiskellut ihonhoitoa monta vuotta ja koen ettei siinä koskaan valmistu. Koko ajan oppii lisää. Mutta siis en voisi enää suositella tuota tuotetta. 😬 Silloin olin vielä niin markkinoijan talutushihnassa eli uskoin kaiken mitä tuotteista sanottiin.

  • Julia

    Moikka!

    Oon löytänyt hyviä tuotteita sinun ansioista, kiitos! Tällä hetkellä käytössä:

    -laponien puhdistus maito
    – olivia klein hydra spray toner
    -fiini mustaherukka kasvoöljy
    -välillä bybin bakuchiol booster

    Ihoni ei rasvotu, eikä tunnu erityisen kuivaltakaan. Ongelmana on kuitenkin epäpuhtaudet. Olisiko sinulla antaa vinkkejä kuinka muuttaa ihonhoitoa, jotta epäpuhtauksista pääsisi eroon? Tiedän ettei kaikkeen voi ihonhoidolla vaikuttaa, mutta käytin vähän aikaa lumenen tyyni sarjan kasvovoidetta ja tuntui että sillä epäpuhtaudet väheni. Haluaisin kuitenkin löytää luonnonkosmetiikan puolelta tuotteen😊

  • Tarja Huuki

    Tuo Pure Birch kasvovesisuihke on kyllä aivan ihana tuote. Siitä iho saa kunnolla kosteutta ja lisäksi siinä on ihana suomalaisen koivun tuoksu. Tykkään!

    • Miia Johansson

      Se on kyl joo monen suosikki <3

  • Minna

    Kun käytät öljyä ihon kosteutukseen, laitatko aurinkovoiteen ennen vai jälkeen öljyn?

    • Miia Johansson

      Mä itse tykkään odottaa, että kaikki imeytyy (öljy mukaan lukien) ja sitten vasta laitan aurinkovoidetta. 😊

  • Tiina

    Hei. Ehtisitkö neuvoa minua löytämään oikeita tuotteita aikuisiän aknen hoitoon ja avuksi isotretinoin-lääkityksen aikana? Olen viikko sitten viimein uskaltanut aloittaa lääkkeen käytön ja jo kuivuus tulee uutena.
    Ihoni vaikuttanut jo pitkään kosteutta tarvitsevalta, tosin tietysti akneoireilua on ollut pitkään välillä runsaasti ja välillä iho hieman parempi ollut. Olen tykännyt käyttää luonnonkosmetiikkaa varsinkin ihon hoidossa. Viimeisimpänä ennen Taigan puhdistusöljy tai Pure beatyn balm puhdistukseen ja kasvovesi ja voiteena Taigan voide. Olisiko sinulla vinkkiä juuri akne iholle lääkekuurin ajalle ihon hoitoon. Olisi mukava jos ehtisit jotain miettiä koska kaipaan apua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram