HELLÄVARAISET SUIHKUGEELIT – TESTISSÄ 5 MIELENKIINTOISINTA

07.02.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Tiesitkö, että vartalon kuivuus ja jopa epäpuhtaudet voivat johtua liian vahvasta puhdistuksesta. Jos vartalo ei likaannu tai siinä ei ole aurinkovoidetta, niin suurimmalle osalle ihoalueista riittää pelkkä vesi. Kainalot ja rehellinen lika voi olla hyvä idea pestä hellävaraisella suihkugeelillä.

AIHEUTATKO IHO-ONGELMIA ITSE?

Iho kehomme eri osissa on erilaista. Esimerkkinä talirauhasten määrä säärissä on paljon pienempi kuin vaikka kasvoilla tai kämmenissä. Myös ihon eri alueet altistuvat ympäristölle eri tavoin. Kasvot altistuvat auringolle ja saasteille lähes ympäri vuoden, mutta sääret ovat täällä pohjolassa piilossa lialta ja auringolta.

Yksi ja sama asia kuitenkin yhdistää kaikkien ihoalueiden tarpeita ja se on hellävarainen pesu. Tosin joillain ihoalueilla, kuten vaikka kasvoilla tai alapäässä on alueita, joiden kanssa pitää olla extra hellävarainen.

LUE MYÖS: Intiimialueen pesu – Ethhän tee suurinta virhettä

Liian tehokkaat putsarit tekevät niin kasvoilla kuin muuallakin kropassa sen saman ikävän asian: Ne puhdistavat ihoa liian tehokkaasti ja huuhtelevat pois ihon tärkeää rasvakerrosta ja tärkeitä bakteereja. Toisin sanoen sekoittavat koko ekosysteemin. Siitä alkaa ongelmat.

On vaikea sanoa suoralta kädeltä sitä mitkä tuotteet kuivattavat ihoa, koska meillä kaikilla on niin erilaiset ihot. Mutta sen voin sanoa, että suurin osa markettien suihkugeeleistä on liian ytyä tavaraa hyvin monelle. Tunnistat pahiksen INCI-listasta nimellä Sodium Laureth Sulfate. Kuitenkin myös hellävaraisempi pinta-aktiivinen aine voi olla jollekin liikaa.

Tässä postauksessa kerron viidestä toimivasta suihkugeelistä, jotka ovat kaikki hyvin erilaisia ja eri käyttötarpeisiin. Postauksen tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, koska mielestäni sieltä löytyy ne parhaat.

1. SYÖTÄVÄN HERKULLISTA VANILJAPULLAN TUOKSUA (13,90€)

Luonnon tuotteista löytyy harvoin tällaista tuoksua ja siksi *c/o Gerd Blueberry Vanilla Fudge suihkugeeli onkin todellinen poikkeus luonnonkosmetiikassa. Itselläni tästä tulee mieleen vaniljapulla.

Koostumukseltaan tämä on juoksevampaa kuin yleisesti suihkugeelit ja vaahto on todella mieto. Vaikka hellävarainen tuote onkin kyseessä, niin se on kuitenkin tästä viisikosta mielestäni kaikista pesevin.

Pesevyyttähän on usein hankala nähdä INCIstä, koska raaka-aineiden määriä ei tiedä. Testailu jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

2. VANHA TUTTU SUOMALAINEN (11,90€)

*RimitaOats käsi- ja vartalosaippua sitruunaruohon tuoksuisena oli viime vuonna kauneusboksissani. Se koukutti monet mennessään ja toimittaakin meillä tällä hetkellä käsisaippuan virkaa.

Tuote on valmistettu Suomessa. Ja jos et tiennyt, niin meillä Suomessa valmistetaan muutenkin aivan poikkeuksellisen laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

3. ÖLJYPUTSARI KUIN KARKKI (32€)

Fysikaaliset aurinkovoiteet mennessään puhdistava *Evolve Super Berry suihkuöljy on must have kesälle. Tämä puteli olikin meillä mukana yhteisenä tuotteena Floridan reissulla. Toki myös talvella tämä on paras vaihtoehto sille kaikista kuivaihoisimmalle. Tuoksu on omaan nenään kuin huumaavan makea hedelmäkarkki.

Parhaan putsaustehon tällä saa niin, että levittää tuotteen suoraan kuivalle iholle ja sitten vasta astuu suihkuun. Tämä tuote emulgoituu veden kanssa eli muuttuu maitomaiseksi. Se ei vaahtoa, mutta tekee puhdasta jälkeä.

4. HELLÄVARAISIN GEELI, JOTA OLEN TESTANNUT (16,90€)

Tämä *Föllinge suihkugeeli on ollut kaikista eniten käytössä testailujeni aikana (huomaa kuluneesta purkista kuvassa), sillä se on hämmentävän hyvä geeliksi. Ainakaan omaa ihoani se ei jätä yhtään nihkeäksi ja kuivaksi, jonka vuoksi se onkin mielestäni kaikista suihkugeeleistä hellävaraisin.

Tuoksumaailma menee enemmän luonnon tuotteiden puolelle. Vaahto siinä on samanlainen kuin testiryhmän muissakin tuotteissa eli todella mieto.

Uskon, että tätä taidan ostaa myös jatkossa, vaikka karkki- ja pullatuksuja jäänkin kaipaamaan.

5. TUOKSUTON JA HAJUSTEETON KOKO PERHEELLE (13,95€)

Vaikka omaa mieltä ei kovinkaan sykähdytä tuoksuton ja hajusteeton tuote, niin sille löytyy aina oma ostajakuntansa. Hajusteet eivät sovi kaikille ja myöskin lapsille tämä on paras valinta.

Tuntuma tässä *Dhyvana Family suihkugeelissä on melko samanlainen kuin c/o Gerdin vaniljapullasuihkugeelissä, mutta vaan ilman pullan tuoksuista suihkua.

LUE MYÖS: Mitä eroa on tuoksuttomalla ja hajusteettomalla kosmetiikalla?

  • Jenni

    Moikka Miia,
    anteeksi kun laitan viestin tähän postaukseen, joka ei liity aiheeseen. (Mut muistelin, et oot sanonut jossain et täältä blogista sut saa parhaiten kiinni)
    Niiiii, ni tulit heti mieleen kun katselin Twistben storyja, et voisitko testata Zao Stick Foundation meikkivoidepuikkoa? Tuo kiinnostaa niin paljon, mut kaipaan kunnon testausta ja kuvia ilman filttereitä. (Koska asun kaukana landella, en pääse hypistelemään ja testaamaan livenä)
    Kiitos vielä tuhannesti tästä blogista ja sun instasta ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni 🙂 Mä muistelen, että olisin tuon testannut, mutta en itse henk koht pitänyt. En ole oikein koskaan ollut vahamaisten meikkivoiteiden fani. Ne vajoaa mulla niin usein ihohuokosiin ja myös rasvoittuu. Usein ne onkin parempia iholle, joka ei helposti rasvoitu, mutta tietenkään en nyt osaa tämän tuotteen kohdalla sanoa varmasti. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram