TODELLA KUIVA IHO – VINKIT IHONHOITOON JA MEIKKIIN

08.01.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Karhea iho, meikki ei näytä hyvältä, iho imee aivan kaiken ja mikään ei tunnu auttavan. Jos tämä on tilanteesi, niin lue tämä juttu.

Itselläni kasvot menivät Floridan reissulla todella kuiviksi ja karheiksi. Tilannetta pahensi entisestään paluu Suomen kuivaan ilmaan. Tässä postauksessa on tuotteita, jotka auttoivat ja palauttivat ihoni kosteustasapainon.

MITÄ KUIVA IHO TARVITSEE KIPEÄSTI?

Kuiva iho on vaativa, sillä vesikosteus haihtuu siitä helposti. Tämän lisäksi se tarvitsee kipeästi hyviä rasvoja kompensoimaan vähäisempää talin tuotantoa. Kuiva iho on usein myös herkkä.

LUE MYÖS: Pintakuivan ja kuivan ihon ero

MINKÄLAISIA TUOTTEITA TODELLA KUIVAIHOISEN KANNATTAA SUOSIA?

  1. PUHDISTUS: Normaalisti suosittelen kasvojen pesuun emulgoituvaa eli vedellä maitomaiseksi muuttuvaa öljyputsaria, mutta todella kuivalle iholle tämäkin saattaa olla liikaa. Siksi tässä tapauksessa valitsisin pelkät kasviöljyt, jotka poistaisin pehmeällä pyyhkeellä tai kestovanulapulla.
  2. VESIKOSTEUTUS: Hyviä kuivan ihon raaka-aineita ovat sellaiset, jotka sitovat kosteutta ihoon. Näistä tunnetuimpia ovat esimerkiksi glyseriini ja hyaluronihappo. Myös ihoa rauhoittavat sekä herkän ihon raaka-aineet ovat loistavia todella kuivalle iholle. Näistä esimerkkinä mm. kaurauute tai ruusuvesi.
  3. RASVAKOSTEUTUS: Laadukkaat kylmäpuristetut kasviöljyt ovat kuivan ihon herkkua, mutta vielä tehokkaammin todella kuivaa ihoa pehmentää ja vesikosteutta sitoo vahat ja voit. Näistä esimerkkeinä kookosvoi, auringonkukkavaha tai mehiläisvaha.

TODELLA KUIVAN IHON TUOTESUOSITUKSET

  1. PUHDISTUS: *Olivia Klein Oil Wash ja sen kaveriksi *Nourish London kestovanulaput. Meikittömälle iholle tai todella kevyelle meikille *Esse Sensitive Cleanser.
  2. VESIKOSTEUTUS: *Fiini Naturally Ruusu-Kaura kasvovesi ja toinen vaihtoehto *Laponien todella herkän ja reaktiivisen ihon Balancing Essence.
  3. RASVAKOSTEUTUS: Tämä on makuasia, mutta voit jopa unohtaa kasvovoiteen ja lisätä balsamin suoraan kasvoveden päälle. Olen testannut nyt kahta itselleni uutta balsamia ja ne ovat aivan loistavia pehmentämään todella kuivaa ja karheaa ihoa: *Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm on ihan paras kuivalle ja punoittavalle iholle. Tuote on todella riittoisa. *Ayu Organics Rasberry & Kukui balsami on koostumukseltaan moussemaista ja tuoksu on todella mieto. Tämä tuote on luksusta kuivan karhealle ikääntyvälle iholle.

MITEN SAADA MEIKKIVOIDE NÄYTTÄMÄÄN HYVÄLTÄ TODELLA KUIVALLA IHOLLA?

  • Kun ihon kosteustasapainon saa kuntoon, niin meikki on helppo saada pysymään hyvänä. Karhean kuivalla iholla paraskaan meikkivoide ei pelasta tilannetta.
  • Meikkivoiteisiin ei kirjoiteta sitä mille ihotyypille se sopii, joka vaikeuttaa meikkivoiteen valintaa. Vaikka ihonhoito olisikin kunnossa, niin väärän meikkivoiteen kanssa tulos voi silti olla huono. Yksi parhaimmista meikkivoiteista kuivalle iholle on *Laveran Hyaluron Liquid meikkivoide, joka sulautuu ihoon kauniisti ja tekee siitä upean kuulaan. Näet sen allaolevassa kuvassa. Lopputuloksesta saa keskipeittävän tai pienellä määrällä tuotetta kevyen. Sävy 01 sopii talven vaalealle ja 03 päivettyneelle vaalealle iholle.

  • Katja

    Moikka! Kiitos informatiivisesta postauksesta! Pitää laittaa tilausta menemään, harmi ettei meikkivoidetta saa samasta paikasta kuin muita tuotteita. Olisiko sinulla tuotesuositusta päivävoiteesta tai vastaavasta kuivalle iholle? Meikkivoiteen alle olisi kiva jotain laittaa, tai mitä voisi sitten käyttää päivällä jos ei meikkivoidettakaan laita. Kovin rasvainen tuote on ikävä päiväksi laittaa kasvoille.

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 🙂 Aluksi saattaa tosiaan balmin laittaminen iholle tuntua hassulta päivällä, kun se on niin rasvainen. Mutta kun sen alla on hyvä vesikosteutus, niin balmi imeytyy todella kivasti kuivaan ihoon ja tekee siitä pehmoisen. Eli ei jää rasvaiseksi ihon päälle. Jos iho on ollut pitkään myös pintakuiva, niin voi olla, ettei kosteutus imeydy kunnolla ja tuotteet jää vaan ihon pinnalle “lillumaan”. Tähän auttaa kuorinta.

      Meikkivoiteen kanssa ihon kuuluisi tuntua pehmoisen kosteutetulta ennen kuin siihen lisää meikkivoidetta. Muuten meikki voi alkaa kuivumaan iholla päivän aikana ja näyttää halkeilevalta ja kuivalta. Moni asiakkaani on yllättynyt kuinka paljon kosteutan kuivaa ihoa ennen meikkivoidetta, mutta tämä on tosiaan ainoa keino saada meikkivoide näyttämään kauniilta koko päivän todella kuivalla iholla.

      Jos iho on hieman kuiva, mutta enemmän normaali, niin silloin pelkkä kosteusvoide voi hyvinkin riittää meikin alle.

      Hyviä kosteusvoiteita ihon eri tarpeisiin löydät tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kosteusvoide/

  • Silja

    Hei, tulisiko kuivan ihon hoidossa käyttää silmämympärysvoidetta, jos myös silmänympärykset kuivuvat atopian vuoksi herkästi? Vai riittääkö tähän balsami?

  • Sirja

    Moikka! Mulla on puhjennut e-pillereiden lopetuksen jälkeen hormoniaknea ja mitälie näppyjä todennäköisimmin koko elämän riesana olleesta kuivasta ihosta johtuen. Oon käyttänyt muutaman viikon uusia tuotteita. Tällä hetkellä puhdistukseen laponie öljy ja maito, riippuen onko meikkiä vai ei. Vetenä nyt myös laponie. Balmi myös laponie ja jotain toista, mitä oot suositellut. Kannattaako kesää kohden vielä jatkaa näillä vai lisätä kuivalle iholle vielä jotain?

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 En nyt tiedä johtuuko akne kuivasta ihosta. Kuulostaisi enemmänkin, että juurisyyt piilee juurikin tuolla hormonien puolella, jos akne alkoi pillereiden lopetuksen jälkeen. Nuo on hyviä herkän ja ongelmaihon tuotteita ja eivät ainakaan varmasti ärsytä ihoa. Mutta jos haluat jotain tuotteita, jotka sisältää erityisesti juuri epäpuhtaalle iholle raaka-aineita, niin tsekkaa tämä postaus:

      https://miiajohansson.com/2021/03/eroon-aknesta-ilman-laakkeita-asiantuntijat-vastaavat/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram