PUNAISEN MATON MEIKKI VS. INSTAGRAM-MEIKKI

05.08.2022

Onko olemassa oikeanlaista meikkiä? Vastaus on ei. On olemassa vain sellainen meikki, jossa sinä viihdyt.

Viimeisen vuosikymmenen aikana kosmetiikkateollisuus on suorastaan räjähtänyt ja sen myötä somesta löytyy tekijöitä aina taiteellisista maskeerauksista eri tyylejä ja tekniikoita käyttäviin meikkitaiteilijoihin. Itseilmaisun vapaus näkyy vahvasti kauneusmaailmassa, josta jokainen voi löytää oman suuntansa.

Trendit ovat vahvasti muuttuneet kevyemmän meikin suuntaan, mutta on ollut ilo huomata, että kaikenlaiset tyylit ovat silti tulleet jäädäkseen. Meikkejä on moniin eri tilaisuuksiin ja mieltymyksiin. Ei ole yhtä ja ainoaa tapaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anita Shemon (@justbecauseitsbeauty) jakama julkaisu

PUNAISTEN MATTOJEN MEIKIT OVATKIN KEVYITÄ?

Vaikka voisi ajatella, että punaisten mattojen meikit ovat vahvempia, sillä otetaanhan siellä kuvia vahvoissa salamavaloissa, niin totuus voi olla kuitenkin toinen.

Nimittäin pääsääntöisesti punaisten mattojen meikit ovat jopa yllättävänkin kevyitä ja ovat kautta aikojen niin olleetkin. Kevyellä tarkoitan meikin tummuuden astetta.

ASIAT, JOIHIN PUNAISEN MATON MEIKISSÄ KIINNITETÄÄN HUOMIOTA:

  • Meikkipohja on tehty kuulaalla, mutta pigmenttisellä meikkivoiteella, joka tasoittaa ihoa kauniisti. Se ei saa kuitenkaan kiiltää liikaa eli olla liian kuulas. Livenä se näyttää itseasiassa enemmän matalta, mitä kuvissa.
  • Meikin on aina tarkoitus olla osa kokonaisuutta ja harvemmin kiinnittää liikaa huomiota.
  • Punaisen maton elegantilla meikillä tuodaan esiin henkilön omia kauniita piirteitä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anita Shemon (@justbecauseitsbeauty) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön NikkieTutorials (@nikkietutorials) jakama julkaisu

INSTAGRAM-MEIKKI

Niin kutsuttu Instagram-meikki on alunperin saanut inspiraationsa Drag-maailmasta. Tässä meikissä käytetään paljon samoja tekniikoita ja meikki on tummuudeltaan vahva ja muutenkin paksumpi.

INSTAGRAM-MEIKIN TYYPILLISIÄ PIIRTEITÄ:

  • Vahva taitteellinen ilmaisu. Meikin on tarkoitus erottua kokonaisuudesta tai olla osana näyttävää kokonaisuutta.
  • Meikissä käytetään peittävämpiä meikkivoiteita tai ainakin niiden levitystekniikoilla lopputulos on paksumpi. Muutenkin kaikki on vahvempaa ja tummempaa.
  • Kasvojen piirteitä joko vahvistetaan tai pyritään muuttamaan vahvasti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 🌙Manny Gutierrez (@mannymua733) jakama julkaisu

ENTÄ ME TAVALLISET ARJEN SANKARIT?

Lähtisin siihen suuntaan, mikä tuntuu itselleen ominaiselta. Itse rakastan kevyitä meikkejä, vaikka ennen ajattelinkin, että kirjava naamani vaan tarvitsee paksua meikkipohjaa ja “laimeat piirteeni” vahvaa meikkiä. Olin niin väärässä. Myös mulle sopii kevyt meikki. Jos rakastat vahvempia meikkejä, niin Youtube on pullollaan upeita tutoriaaleja.

On hyvin vaikea luvata, että saat toivotun lopputuloksen vain muutamalla meikkituotteella, koska jokaisella on eri lähtötilanne ja toiveet. Itselläni kirjavat kasvot sekä lähes olemattomat kulmakarvat vaativat hieman enemmän askelia, mutta meikin paksuus ja tummuus pysyy silti hyvin kevyenä.

Jos kaipaat apua meikkauksen alkeisiin, niin tässä on muutama postaus aiheesta:

OSAAT JO VÄHÄN MEIKATA: Meikkauksen alkeet – Mikä on seuraava askeleesi?

KÄYTÄT PÄÄSÄÄNTÖISESTI VAIN RIPSIVÄRIÄ JA HALUAT PYSYÄ SIINÄ: Ripsiväristä kaikki irti

PUNAISET KASVOT – KUINKA RAUHOITTAA JA MEIKATA PUNAISUUS POIS

OHJEET LUONNOLLISEEN MEIKKIIN – 6 ASKELTA

  • Janspu

    Moikka! Pakko tulla kommentoimaan, että olipa kiva ja raikkaan erilainen postaus 😍 myös sun showroom -projektia on ollut tosi mielenkiintosta seurata IG:n puolella, uudenlainen sisältö on myös itelle inspiroivaa.

    Ahdistun valtavasti kirppareilla, joissa vaatteet ja tavarat on epäsiististi esillä kasoissa, on pölyä ja jotenkin hirveästi roinaa, osa vaatteista tai tavaroista rikkinäisiä, likaisia, huonokuntoisia ja pitkään aattelin, että second hand ei vaan oo mua varten. Yhden ystävän kanssa kuitenkin lopulta lähdin “kirpparikierroksille” muutamaan otteeseen ja oon alkanut löytämään itselle ja omaan tyyliin sopivia “second hand” kauppoja ja niistä uusia ihan lemppari vaatteita, jotka saaneet uuden elämän 🤩☺️

    Myös sun projekti on innostanut, second hand ja vintage puolelta voi löytää myös oikeasti siistiä, laadukasta, kestävää ja kauniisti esille laitettua vaatetta ja asusteita. Kiitos siis inspiroivasta sisällöstä sekä kosmetiikan että showroomin osalta 💕

    • Miia Johansson

      Ooh miten ihanaa kuulla erityisesti tuo, että oot löytänyt juuri sulle sopivia kauppoja <3

  • Maiju

    Hei Miia!
    On ollut kiva seurata blogiasi ja instaasi, koska 44v meikanneena huomaan miten helposti tulee jämähdettyä vanhoihin meikkaus- ja ihonhoitotapoihin.
    Pulmakin minulla on ja kysyisin siihen apuasi:
    Ripseni ovat aina olleet hyvin jäykät ja valitettavasti iän myötä harventuneet ja lyhentyneet selvästi. Joudun siis aina taivuttamaan ripseni ja taivutus ei pysy ilman vedenkestävää ripsaria. Herkät silmäni sietävät kyllä joitain vedenkestäviä ripsivärejä, mutta se poisto, huoh 🙁 Tuntuu, etten millään saa ripsiväriä hellästi irti, vaikka sulattelen sitä ensin vanulapun ja puhdistusaineen kera. Prosessi on aina niin pitkä ja hankala, että ripsiä irtoilee. Öljyä sisältävät puhdistusnesteet saavat silmäni kirvelemään ja sumeiksi lopuksi iltaa. Ei houkuttele.
    Osaatko suositella sopivaa putsaria? Mieluusti ei kovin kallista.
    P.s. odotan jo innolla uusia myyntiin tulevia ripsiä. Arkeen sopivat lähtevät heti kyllä kokeiluun.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, jotkut öljyputsarit tosiaan kirvelevät. Linkkaan sulle postauksen, jossa on viisi erilaista öljyputsaria. Niistä ensimmäinen ja kolmas ei pitäisi kirvellä. Oon näitä aika paljon testannut ja esim Djusien kehittäjän Katjan kanssa tästä jutellut. <3

  • Charming Nails

    Muistan kun sulle joku vuosi sitten kommentoitiin että “kamalan kiiltävä naama” ja “rasvaisen näköinen”. Niin se on vaan kuitenkin tätä päivää ja normaalia nykyään. Itse tykkään enempi Instagram -tyylistä mutta toki käytän arkena kevyempää meikkiä, sellaista joka on nopea tehdä. Tykkään niin paljon meikeistä ja meikkaamisesta että haluan laittaa kaikkea 🙂

  • BMW

    Ohi aiheen eli meikkauksen, mutta tähän tuotteiden runsauteen. Mä olen aivan pihalla aamuisen ihonhoidon kanssa. Vanheneva iho, kuiva. Esim Lumenen Lähde hoitovedessä on ohje: käytä puhdistuksen jälkeen ennen muita tuotteita. Millä mä puhdistan aamulla ihoni? Vettä en voi käyttää. Käytänkö kasvovettä ja sen päälle tuo hoitovesi? Entäs nämä misellivedet, esim Vichyn? Muuten laitan kosteusvoidetta ja sen päälle Lumenen CC-voiteen

  • Liilatar

    Kiitos tästä! Jännä, että vaikka näyttäisit upeita kuvia malleista ja ties keistä, mielestäni sinä vaan olet aina kaikkein kaunein ja söpöin 😁.
    Kysymys: olisko sulla ehdottaa hoitotuotteita rosacceaan, ruusufinniin? Valitettavasti diagnosoin itselläni olevan sellaisen poskissa. Kokeilen antibioottivoidetta ihottumakohtiin, mutta yleinen ihonhoito ja tuotteet?? Suurkiitos, jos jaksat ja ehdit vastailla.

    • Miia Johansson

      Heippa ihana! 🙂 Rosaceaan vaikuttaa niin paljon myös sisäinen kauneudenhoito, niin en ole aiheesta tohtinut kirjoitella, kun en siitä puolesta tiedä niin paljon. Mutta ulkoisessa ihonhoidossa voin kyllä ehkä auttaa. Ensin pitäisi tietää miten puhdistat ihosi ja miten hoidat sitä.

  • Milla

    Hei, mikä ihana vaaleanpunainen huulipuna sinulla on ensimmäisessä kuvassa?

    • Miia Johansson

      Tämä tais olla jokin Physicians Formulan vanha huulipuna. En tiedä saako enää esim Cittarista. 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram