PYSYVÄ KULMAKARVAMEIKKI – EI ENÄÄ RASVOITTUMISTA

22.07.2022

Rasvoittuva kulmakarvojen iho voi aiheuttaa sitä, ettei oikein mikään kulmakarvatuote meinaa pysyä paikoillaan. Tämä on ollut tuttu juttu itsellenikin, mutta keinot on onneksi löytyneet.

Luet tällä hetkellä useasti toivottua juttua, joten toivon, että monet kyselijät saisivat tästä hyvät sekä toimivat vinkit.

ENSIN PITÄÄ LÖYTÄÄ ONGELMAN AIHEUTTAJA

Jos kulmakarvatuote ei pysy ja iho rasvoittuu sen alla, niin mitään tapaa laastaroida tätä ongelmaa on hankala löytää. Eli kulmakarvatuotteen vaihtaminen ei vie ongelmaa pois. Se voi vähän helpottaa, mutta rasvoittuminen on siellä edelleen.

Kaksi yleisintä syytä ihon liialle rasvoittumiselle ovat: Iho on ihotyypiltään rasvainen tai ihoa hoidetaan väärin ja se aiheuttaa rasvoittumisen. Valitettavan usein syy on näistä viimeisin.

Kun ihon talintuottannon saa rauhoittumaan, niin pysyvyysongelma myös häviää.

MITEN KULMAKARVOJEN RASVOITTUMISTA VOI HILLITÄ?

JOS IHOTYYPPI ON RASVOITTUVA: 

Ihon talintuotantoa pystyy jonkin verran hillitsemään oikeilla ihohoitotuotteilla, mutta on hyvä muistaa, että vilkkaampi talin tuotanto on myös perinnöllistä. Usein rasvoittuva iho on nesteköyhä eli se tarvitsee vesikosteutusta. Oikeasta ihonhoitorutiinista todella rasvoittuvalle iholle voit lukea TÄSTÄ.

JOS IHOAAN HOITAA VÄÄRIN: 

Pintakuivuuden yksi merkki voi olla liika rasvoittuminen ja itselläni (erityisesti talvikuukausina) huomaan pintakuivuuden juuri tällä tavoin. Otsa alkaa kiiltelemään tuhottoman paljon. Tällöin usein auttaa vesikosteutuksen lisääminen. Mutta jos ihoaan hoitaa lähtökohtaisesti väärin ja liian vahvoilla puhdistustuotteilla, niin mikään seerumi ei pelasta tilannetta.

Kun ihoa alkaa hoitamaan oikein, niin rasvoittumisongelma usein myös häviää, jos kyse ei ole todella rasvaisesta ihotyypistä. Ihonhoidon alkeista voit lukea TÄSTÄ.

TUOTEVINKIT – MITÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ JA MIHIN PANOSTAA?

  • Valitettavasti meikkivoiteissa lukee todella harvoin, että mille ihotyypille tuote on tarkoitettu. Jos kuitenki meikkivoide saa ihon kiiltelemään entistä enemmän, niin kyseinen tuote on luultavasti parempi kuivalle iholle. Tämä voi siis olla syyllinen siihen, että kulmakarvatkin alkavat kiiltelemään ja meikit siinä “valumaan” pois. Hyvistä meikkivoiteista eri ihotyypeille voit lukea TÄSTÄ.
  • Kulmakarvakynä on kaikista kulmatuotteista pysyvin ja kun sen vielä kiinnittää puuterimaisella kulmatuotteella, niin tulos on niin vahva kuin mahdollista. Puuterimaisena tuotteena voi yksinkertaisesti käyttää luomiväriä, joka on saman värinen, kuin kulmakarvat.
  • Kulmakarva-alueelle kannattaa laittaa kosteuttavat kasvovedet ja seerumit, mutta vain kevyesti kosteusvoidetta sitomaan vesikosteus ihoon. Sekään ei ole hyvä, ettei ihoaan hoida kulmakarvojen alueelta, koska juurikin kosteuden haihtuminen iholta voi aiheuttaa pintakuivuutta ja sitä myötä ihon liikarasvoittumista. Mutta liian ytyjä kuivan ihon kosteusvoiteita kannattaa välttää. Eli ihonhoito oman ihotyypin mukaan – aina.
  • H

    Mutta mites kun laittaa aurinkorasvan, se tekee ihon aina rasvaiseksi vaikka muuten ei olisi rasvoittuva iho?

    • Miia Johansson

      Onko sulla mikä aurinkovoide? 😊

      • H

        Yleensä madara tai alga maris, joskus käytän myös acon 50+ koska sen kanssa meikki näyttää paljon kauniimmalle ja väri ei häiritse 🙂

        • Miia Johansson

          Joo, mullakin rasvoittuu kyllä helpommin Madaran ja etenkin Alga Mariksen kanssa. Hynt ja Dhyvana on sellaisia, joiden kanssa ei rasvoitu. 😊

          • H

            Onko niissä olemassa väritöntä 50+?

            Ihana kun jaksat vastailla, kiitos 🙂

          • Miia Johansson

            Joo, on olemassa. 😊 Fysikaalisissa ne on aina vähän ytymmän oloisia kuin kemiallisissa voiteissa.

  • Helmi

    Laitan pienen määrän silmämeikin pohjustusainetta kulmakarvoihin ennen meikkaamista jos haluan että varmasti pysyy, kestää vaikka ydinsodan!

    • Miia Johansson

      Hyvä idea 😊👌

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram