AURINKOPUUTERIN JA POSKIPUNAN PAIKKA ON SAMA?

28.07.2022

Mihin poskipuna ja aurinkopuuteri laitetaan? Entä mikä sitten on varjostus? Onko se sama kuin aurinkopuuteri?

Erityisesti aurinkopuuterin ja poskipunan paikkaa on Instagramin puolella moni viime aikoina miettinyt. Meikissä näiden molempien on tarkoitus sulautua yhteen eikä selkeästi nähdä mistä yksi alkaa ja toinen loppuu. Eli kyllä – nämä kaksi ovat oikeastaan lähestulkoon samassa kohtaa.

POSKIPUNAN PAIKKA

Mielestäni meikin tärkeimmällä tuotteella eli poskipunalla on vain yksi paikka: kunhan sitä on jossain kohtaa poskea. Poskipuna on paras ilmeen kirkastaja.

Jos haluaa miettiä tarkemmin mihin sitä laittaa, niin kannattaa ainakin unohtaa poskiluun alapuoli, koska se laskee ilmettä/kasvoja. Poskiluun päällä on se imartelevampi paikka. Itse nostan sen nykyään vielä korkeammalle kuin alla olevan kuvan pimpuloiden kohdalle.

LUE MYÖS: Paras voidemainen poskipuna x 5 (käytän itse vain voidemaisia, koska ne pysyy paremmin kuin puuterimaiset)

AURINKOPUUTERIN ELI BRONZERIN PAIKKA

Siinä missä poskipunan kanssa voi liioitella, niin aurinkopuuterin kanssa kannattaa vähän himmailla, koska liikaa lisäämällä se ei eroitu edukseen.

Aurinkopuuteri kuuluu myös poskiluun päälle ja se nostetaan ohimoa kohti. Sillä muotoillaan kasvot kevyesti ja tuodaan lämpöä. Sitä voi lisätä myös hiusrajaan ja leukalinjasta alas kaulalle.

Käytän myös bronzereissa eli aurinkopuutereissa melkein ainoastaan voidemaisia, koska ne tekee luonnollisemman lopputuloksen helposti. Lempparistani voit lukea TÄSTÄ.

VARJOSTUKSIEN PAIKKA

Varjostuksilla on tarkoitus muotoilla kasvoja vahvemmin kuin aurinkopuuterilla.

Tämä on hämäävä tuote, sillä tummemman ihon varjostustuote voi näyttää täysin samalta kuin aurinkopuuteri. Vaaleammalla iholla varjot ovat harmaammat ja siksi varjostustuotekin on harmahtava.

Alla näet mihin varjostus laitetaan eli tämä on nyt se, joka laitetaan juuri siihen poskiluun alle. Liian vahvat varjostukset näyttävät likatahroilta vaalealla iholla, sillä sävy on harmahtava. Aurinkopuuterissa ja varjostuksissa less is more -lähestymistapa on ehdottomasti kannattavaa. Hyvä valaistus tai luonnonvalo meikatessa on paras apuri.

Itse en käytä varjostuksia enää ollenkaan, koska pidän aurinkopuuterin tuomasta kevyemmästä muotoilusta.

P.S. Postauksen ensimmäisessä kuvassa poskipuna ja aurinkopuuteri on täysin samassa paikassa.

  • Mia

    Moi,
    suosittelemaasi REAL TECHNIQUES BRUSH CRUSH VOL 3 002 BLUSH- sivellintä ei enää näköjään saa mistään ostettua. Onko sinulla vinkata mikä sivellin tämän korvaisi?

    • Miia Johansson

      Heippa Mia! Mä tuun päivittämään nämä kaikki, kunhan pääsen takaisin töihin. 🙂

  • Katja

    Hei, Mikä huulipuna on ensimmäisessä kuvassa? Korvakorutkin siinä tosi kauniit ❤️

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 Korvikset on Snö of Swedenin ja huulipuna ehkä jokin kaikista tunnin Urban Decaylta. Kuva on sen verran vanha etten ihan tarkasti muista. 😊

  • Markit

    Hei; Onhan se niin, että “repetitio est mater studiorum” kuten fysiikanopettajani sanoi (kerta toisensa jälkeen). Eli kertaus on opintojen äiti. Kirjoitit, ettei aina uusia ideoita blogiin keksi. Jotenkin tuntuu, että mitä useimmin kirjoitat samasta aiheesta, niin jotenkin se minunkin päähäni uppoaa. Eli se mikä sinusta tuntuu vanhan jankkaamisesta, voi yhtäkkiä avautua minulle. Tylsää sinulle Miiaa tietysti 😣. Esim tuo poskipunan paikka. Hakemalla se minullakin löytyi ja jonkunkin kerran olen zoomannut, miten nätisti se poskillasi on. Se oma paikka kyllä löytyy hakemalla! Aluksi vierastin poskipunaasi, liikaa ja mollamaijaposket. Vaan kun enemmän katsoi, niin on nätit, pirteät ja ” minulle myös”😄. Eli kiitollisena luen kaiken mitä vaan kirjoitat.
    Ja niin, onnea niihin uusiin juttuihin. Vierivä kivi ei sammaloidu (sitä on fysiikanopettajaa kuunneltu!😂).

    • Miia Johansson

      Hih joo.. mäkin pidin itseasiassa mun tyylistä runsasta poskipunan lisäämistä ennen vaan liina. Jotenkin hassusti sitä on mieli muuttunut ja nyt sen näkee ihan erilaisena 😆

  • Hanna

    Itse käytän myös molempia, eli aurinkopuuteria ja poskipunaa! Tulee kivan fresh ilme. Suomessa tuntuu edelleen olevan vallalla tapa, että tehdään kokonainen meikki, mutta jätetään poskituotteet laittamatta. Superhyvä postaus siis!

    • Miia Johansson

      Joo muuten samaa oon huomannu, että etenkin poskipunasta ei tykätä. 🤔

  • Sanna

    Jäin miettimään, mikä ero on aurinkopuuterilla ja itseruskettavalla, jonka käyttöä olet kehottanut pohtimaan? Kummallakin saadaan päivetystä iholle.

    Työskentelen itse rasismiin liittyvässä yhdistyksessä ja olen harmissani siitä, että rasismia ja kulttuurista omimista halutaan nähdä sellaisissa paikoissa, jossa sitä ei todellisuudessa ole. Tällainen ison aihealueen pilkkominen pienenpieniin yksityiskohtiin, ja rasismin näkeminen näissä saa aikaan ihmisissä vastareaktioita. Se ei edistä rasismin vastaista työtä millään tapaa. Voitetaan paha hyvällä!

    • Miia Johansson

      Minusta tärkeintä on kuunnella mustia ja ruskeita eikä miettiä sitä mikä meissä valkoisissa aiheuttaa vastareaktiota.

      Aurinkopuuterilla tuodaan kasvoille lämpöä ja muotoillaan kasvoja. Itseruskettavalla tehdään ihoa omaa ihonsävyä tummemmaksi. Tällä imitoidaan usein auringosta saatavaa rusketusta luonnollisesti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram