PARAS VOIDEMAINEN POSKIPUNA x 3

12.02.2022

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Poskipuna (ja paljon sitä) on ehdottomasti tämän vuoden trendikkäin juttu, vaikka itse rakastankin poskipunaa on se trendikäs tai ei.

Tässä on viisi tämän hetken lemppariani, joista uskon sinunkin löytävän oman suosikin.

Käytän voidemaisia poskipunia siksi, että ne pysyvät koko päivän ja sulautuvat niin kauniisti ihoon. Puuterimaisia en käytä enää oikeastaan koskaan, koska ne häippäsevät kasvoilta hyvin nopeasti.

HUOM! Poskipunan sävyvalinnassa kannattaa ottaa huomioon oma ihon sävy. Se mikä näyttää toisella hyvältä ei välttämättä sovi itselleen. TÄSTÄ löydät ohjeet poskipunan sävyn valintaan. 

1. LUONNONKOSMETIIKAN UPEUS

Alima Pure lanseerasi viime vuonna upeita, todella pigmenttisiä poskipunia. Itselläni on niistä kaksi:

  • *Sävy Blossom on vadelmainen sävy ja sopii hyvin monelle ihon sävylle. Näet sen poskillani ylläolevassa kuvassa hieman överisti laitettuna.
  • *Sävy Wink on persikan korallinen sävy, joka on upea ruskettuneella tai keltaiseen taittavalla iholla. Näet sen poskillani alla olevassa kuvassa.

Vaikka Alima Pure onkin luonnonkosmetiikkabrändi, niin on hyvä tietää, että monia raikkaita poskipunasävyjä on mahdotonta tehdä luonnon tuotteista (ellei käytä karmiinia) ja siksi näissäkin on mukana synteettistä väriainetta, jota en itse näe ongelmana. 

Alima Pure voidemainen poskipuna

2. KAUNIS ROOSAN SÄVY KAIKILLE

Yksittäinen todella laadukas poskipuna löytyy *RMS Beautylta. Toki muitakin sävyjä heiltä löytyy, mutta itselläni on vaan tämä roosa *sävy nimeltään Demure. Muutama kuukausi sitten en käyttänytkään muuta kuin tätä poskipunasävyä. Näet sen poskillani alla olevassa kuvassa.

RMS Beauty voidemainen poskipuna

3. MARKETTILÖYTÖ

Vihdoin myös edullisempien meikkien puolelle tuli voidemainen poskipuna ja se on *Isadora Nature Enhanced Cream Blush. Todella onnistunut tuote ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin täydellinen.

  • *Sävy 33 Coral Rose on sekoitus oranssia ja punaista. Sopii ruskettuneelle kesällä tai tummalle ja/tai keltaiseen taittavalle iholle. Poskillani alla olevassa kuvassa.
  • *Sävy 32 Soft Pink on nimensä mukaisesti pehmeä roosan ja mauven sekoitus. Tämän valitsisin vaalealle punaiseen taittavalle tai miksi ei keltaiseenkin taittavalle iholle.
  • *Sävy 30 Apricot Nude on kunnon oranssi sävy tummemmalle ja/tai keltaiseen taittavalle iholle.

Isadora voidemainen poskipuna

P.S. Tykkään levittää voidemaisen poskipunan tällä *Real Techniques siveltimellä.

  • kukkis

    Kesäsuosikkini (toki tämä on puuterimainem) on Dior Rosy Glow 001, tää on niin ihana. En ole mistään löytänyt vastaavaa sävyä luinnonkismetiikan puolelta puuteri tai voidemaisena.

  • Saritäti

    Poskipuna on ihan ykkössuosikki meikkituote, tietty huulipunan ohella. Yhä enemmän olen alkanut luopua kokonaan silmämeikistä. Nätti tasainen iho (sun ohjeilla), poskipuna ja huulet. Siinä se.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa ihanan raikkaalta 😍

  • Tiitu

    Itsekin käytän nykyään ainoastaan voidemaisia poskipunia. Käytössä Zuiin Cari ja Ariel sekä RMS:n Smile. Tykkään RMS:n koostumuksesta eniten ja olen pitkään haaveillut tuosta Demuresta. 😊

    • Miia Johansson

      Joo Zuiit on aika kovia ja hankala saada purkista, mutta kyllähän ne silti saa aivan hyvin toimimaan. 😍 RMS on tosiaan pehmoisen voidemainen. 😃

  • Tuire

    Tulipa hyvään saumaan tämä postaus; juuri mietin tänään, että pitääpä ottaa kevääksi testiin joku uusi voidemainen poskipuna 😊 Ootko muuten testannut Raili Hulkkosen by Raili brändin Pro Glow Perfecting Cream Blush poskipunia? Itse olen tykännyt niistä kovasti 👌🏻

    • Miia Johansson

      Jos se on se poskipunaa, joka on pumppupullossa, niin en raaskinut ostaa. Oli jotain 60 euroa, jos oikein muistan. 😊😬

      • Tuire

        Juu pumppupullossa, mutta ~ 30€ ainakin Sokoksella 🙂 Ei sekään mielestäni mikään edullinen hinta ole, ei sen puoleen 😬

        • Miia Johansson

          Aaa se olikin tuon hintainen. Olinkohan katsonut Sokoksella jotain toisen tuotteen hintaa. Mutta joo.. onhan näissä munkin suosikeissa tuon hintaisia. 🙁 Isadora taitaa olla edullisin. 🙂

          • Tuire

            Niin ja toisaalta voihan sitä hyvästä tuotteesta maksaakin, ei kaiken tarvitse olla halpaa ☺️ Siksi juuri tämä sun blogi on niin kullanarvoinen: uskallan itse ostaa kokeiluun suosittelemiasi tuotteita ja panostaa niihin rahallisestikin. Aina ei tietenkään voi osua kohdilleen, mutta sen nyt toivottavasti jokainen ymmärtää, ettei kaikki tuotteet voi sopia jokaiselle. Omakohtaisesti ainakin voin todeta, että blogiasi lukemalla olen löytänyt itselleni sopivia tuotteita (esim. Briogeon 😍) vs. että hakuammunnalla kokeilisin monia eri tuotteita.

            Kivaa sunnuntaita!

          • Miia Johansson

            Ihan superkiva kuulla, että oot löytänyt hyviä tuotteita. Juuri tänään puhuin kaverin kanssa ja sanoin, että on muuten harvoin brändejä, joiden tuotteet on kaikki hyviä. Briogeo on siitä harvinaisuus. 🙂

    • Ritva

      Railin poskipuna ei toimi ikävä kyllä eikä myöskään meikkivoide.
      Vaikeita työstettäviä.

  • Kaisa

    Jälleen yksi Miian kautta löytynyt pysyvästi käyttöön jäänyt tuote, Isadoran voidemainen poskipuna sävyssä Soft Pink! Vuosikausien suosikki on jäänyt pois käytöstä tämän myötä ☺️ Kiitos Miia!

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla, että oli sullekin hyvä tuote! 😀

  • TH

    Oletko testannut “anastasia beverly hillsin” voidemaista poskipunaa?? Olen kuullut siitä paljon kehuja, mutta hinta hieman päälle 30 e, niin en ole vielä raaskinut ostaa testiin.

    • Miia Johansson

      Joo, oon testannut. 🙂 Ihan toimiva sekin. Mulla oli ehkä siitä vaan väärä sävy niin en siksi niin innostunut siitä.

      • TH

        Kiitos vastauksesta! 🤩 Pitääpä sitten uskaltaa se ostaa testiin. Ihanaa nää sun tuotesuosittelut, niin ei tule niin paljon hutiostoksia. 💚

  • Ullis

    Kiitos Miia, aivan ihania punia ja erilaisia lookkeja! Sulle sopii kaikki poskipunasävyt :).

    Asian sivusta jälleen. BB-voiteeni on lopussa ja lakkautettu (aargh), ja olen etsinyt uutta meikkipohjaa pääosin luonnonkosmetiikan vaihtoehdoista. Miten vaikeaa, varsinkin verkkokaupassa!

    Ihotyyppini on kuiva, ohut ja talvella erittäin vaalea. Isoin haaste on oikean sävyn löytäminen. Ihoni on sävyltään kai lähes neutraali, jonkin verran lämpimään taipuvainen, mutta poskissa ja nenäpielissä helposti punoittaa. Olen käyttänyt tositosi pitkään samaa BB-voidetta (Lancome Hydra Zen BB clair/vaalein) ja ajatellut sen olevan joko lämmin tai neutraali. Mutta sehän onkin hiukan kylmäsävyinen/punertava!, ja koska voide ei ole täysin peittävä, sen väri menee täysin omaan sävyyni ja tasoittaa siellä, missä tarvis. Silmien alla ja nenäpielissä käytän lisäksi neutraloivaa peitevoidetta, muuten riittää ohuempi peittävyys. Haussa olisi puolipeittävä ja kuulas, ihon sävyä tasoittava meikkipohja.

    Olen tosi hämmentynyt tästä nykyisen meikkivoiteen sävystä. Ehkä se sopiikin taittamaan ihoni lievää keltaisuutta talvella, kun iho on tosi vaalea? Jos meikkivoide on lämpimämpi talvella, tulen jotenkin liian kellertäväksi. Ja esim Essen sävy F2 tekee jotenkin keltaisen harmahtavaksi.

    Olisiko tässä samasta, mutta päinvastoin, kyse, kun olet kertonut, että itse valitset mieluummin lämpimän sävyn taittamaan kylmää ihon sävyä?

    Muutenkin olen huomannut, että talvella viileämpi poskipuna menee kivasti. Kesällä, kun päivätyn hitaasti ja vähän, lämpimät korallin sävyt ovat parempia. Olen yrittänyt tiirailla myös ranteen verisuonien väriä, kuten neuvotaan. Siitäkään ei ole apua, suurempi osa suonista on vihertäviä, mutta osa violetteja.

    Tässä sitten pähkäilen, voisiko Kjær Weisin sävy 118 ollakin talvella hyvä sävy (sitä on jopa verkkokaupassa jäljellä)? Tai pystyisitkö suosittelemaan, mikä on luonnonkosmetiikan meikkipohjista voisi olla sopiva? Puuterimainen mineraalipohja on talvella liian kuiva.

    • Miia Johansson

      Kjaer Weis voi olla joo hyvä sulle. Todella vaikea joo sanoa sävyistä, että mikä vois olla sulle hyvä. 🙁 Katsoin sulle Findation.com avulla sun vanhan meikkivoiteen mukaan (siellä oli tosin kaksi vaihtoehtoa vaaleasta sävystä niin en tiedä valitsinko oikein). Se ontoi sulle Kjaer Weis meikkivoiteesta sävyn 136. Se on keltaiseen taittava.

  • Ullis

    Kiitos ihana Miia avusta!

    Yritän keksiä, saisinko Kjaer Weisista jostain testerin. Tässä välissä sain testerin Madaran City CC lightista, ja se on sekä tuntunut että näyttänyt sävyltään aika ok:lta. Suojakerrointakin on vähän. Taidan hankkia sen akuuttiin tarpeeseen ja etsiä ajan kanssa sitä uutta oikeaa.

    • Miia Johansson

      Joo se voi olla ihan hyvä idea 😍

  • Satu

    Olisi kiva kuulla, jos sinulla on kokemusta niistä korennon stick muotoisista Lip and Cheek punista.

    • Miia Johansson

      Joo on 😍 Ne on ihan jees varsinkin nyt uudessa pakkauksessa, mutta sävyt ei oikein ole mun mieleen. Se johtuu tosiaan siitä, että jos brändi ei halua käyttää synteettisiä väriaineita, niin niitä kaikista kirkkaimpia ei pysty tekemään luonnon raaka-aineista. 😔

  • Riikka

    IsaDoran punasta. Ei meinaa levittyä nätisti/tasaisesti ja on liian ns. tiivistä/kovaa, oisko tähän vinkkiä? Levitän sormin ja koitin siveltimellä mut ei vaan onnistu. :/

    • Miia Johansson

      Mikä sivellin sulla on käytössä? Voit myös ensin siirtää sormin tuotetta kämmenselälle ja lämmittää tuote siinä ennen poskille lisäämistä. Ja myöskin kannattaa pyöritellä tuotetta paletissa ensin, jos tuntuu liian tiiviiltä. 🙂

  • Lumi

    Heippa, mulla on Kjaer Weisin kylmä pinkki poskipuna tällä hetkellä käytössä. Väri on hyvä, mut mun makuun se on vähän liian kuiva, eikä siitä saa laitettua tarpeeksi överisti punaa 😀 olisko joku näistä viidestä kosteempi ja voidemaisempi? Tai jokin muu, jota suosittelisit?

    • Miia Johansson

      Sillä saa kyllä ihan super intensiivisen lopputuloksen kanssa. 😃 Kokeile pyöritellä sormella pinta rikki. Voi olla, että se pinta on hieman kuivahtanut. Tai pintaan tullut siveltimen kautta muuta meikkiä pieni kerros. 😊

  • Saana

    Moikka! Mitä mieltä olet Elf Putty Blusheista? Muistelisin kuulleeni niistä hyvää..

    • Miia Johansson

      Joo on hyviä hintaisekseen. Muistelen ettei niin pigmenttisiä, mutta tykkään kyllä ja tietty voi kerrostaa. 😊 taitaa löytyä jotain juttua blogista.

  • Maria

    Olisiko antaa vinkkejä viileän vaalealle iholle sopivista nuden sävyisistä voidemaisista poskipunista, joissa ei kuitenkaan olisi hirveästi (tai ollenkaan) kimalletta? Tulipas tiukat kriteerit🙈

    • Miia Johansson

      Mitä tarkoitat nuden värisellä poskipunalla? 😃 Jos et halua mitään punaa, niin aurinkopuuteri riittää. Ja punaiseen taittavalle sopii aina viileä sävy eli mikä vaan viileä sävy tästä postauksesta. Käytä vaan vähemmän, jos et halua niin selkeää eroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram