KOSMETIIKKALÖYTÖ IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE x 3

21.04.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Aika moni yli nelikymppinen tai sitä ikää hiljalleen lähestyvä on varmasti huomannut, että iholle ei enää voikaan käyttää mitä tahansa tuotteita. Paksu meikkivoide alkaa näyttämään pakkelilta ja monella alkaa iho tuntua kuivemmalta.

Tässä postauksessa on yksi loistava vanha tuttu ja pari uudempaa tuttavuutta ikääntyvälle iholle.

1. TEHOKAS KASVOÖLJY IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE

Olenkin jo aikaisemmin sanonut, että *Bybi Bakuchiol Boosterin poissaolon huomaa aina iholla. Se selkeästi napakoittaa ihoa, mutta samalla myös pehmentää. Tuote sisältää vain kahta tehokasta raaka-ainetta: skvalaania ja bakuchiolia. Skvalaani on loistava kaikille ihotyypeille ja ihoidenttisenä raaka-aineena se holahtaa ihoon mukavan kevyesti. Se auttaa muita aineita imeytymään paremmin ja varmasti siksi sitä näkeekin joidenkin laadukkaiden kasvoöljyjen pohjana. Se on myös yksi lemppari raaka-aineistani.

Toisena raaka-aineena tämä booster sisältää bakuchiolia, joka tunnetaan retinolin kaltaisista ihoa siloittavista vaikutuksista. Kyseessä on tehokas raaka-aine, jota voi käyttää joko ihonhoitorutiinin lopussa tai sekoittamalla kasvovoiteeseen. Tehokkuutensa vuoksi tämä tuote voi olla jonkun iholle liikaa, mutta oma herkkä iho on ottanut tämän vastaan hyvin.

2. KEVYT JA KUULAS MEIKKIVOIDE

Olen testannut *Juice Beauty Phyto-Pigments Flawless Serum meikkivoidetta joskus aikaisemminkin ja hylännyt sen kokonaan omalla ihollani, mutta nyt muutaman vuoden päästä testasin uudelleen ja BOOM! Wau mikä meikkivoide!

Koostumus on suoraan sanottuna vetistä, jonka vuoksi olenkin ihan ihmeissäni kuinka hyvin se silti peittää. Kasvoista tulee niin upean kuulaat ja kuulaus pysyy koko päivän. MUTTA. Tämä meikkivoide ei ole seka- ja rasvaiselle iholle. Se ei myöskään sovi, jos ihossa on pintakuivuutta, sillä se tarraa pintakuivuuden aiheuttamiin hilseileviin kohtiin. Mutta kuivalle iholle tämä on kuin unelma, sillä kuivalla iholla on vaikea löytää meikkivoidetta, joka pysyy kuulaana koko päivän.

Aikuisen naisen iholla ohut koostumus ja kevyt-keskipeittävä lopputulos ovat ne tärkeimmät asiat ja tässä kohtaa hyvin molemmat. Itse käytän kevyesti ruskettuneella ihollani sävyä 14 Sand ja vaalealle talvi-iholle 08 Cream on loistava, joka myös löytyy kokoelmistani.

LUE MYÖS: Pintakuivan ja kuivan ihon ero

3. VOIDEMAINEN POSKIPUNA ON MEIKEISTÄ TÄRKEIN

Jos saisin valita vain yhden meikkituotteen, niin se olisi voidemainen poskipuna. Erityisesti aikuisella naisella poskipuna tuo niin kaunista hehkua ja voidemaisuutensa puolesta se istuu iholle niin kauniin luonnollisesti.

Kirjoitin viidestä parhaasta voidemaisesta poskipunasta vähän aikaa sitten, mutta sen jälkeen olen löytänyt nämä Milanin upeat pigmenttiset ihanuudet, jotka pääsevät ehdottomasti suosikkieni joukkoon. *Blush Berry (tämän postauksen meikkikuvissa) on alempi viilemmän sävyinen puna ja *Coral Crush taas lämpimämpi oranssiin taittava sävy.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita oikea poskipunasävy?

  • Mara

    Olet joskus maininnut (muistaakseni) että ylimääräiset seerumit/buusterit ym. ovat turhia ihonhoidossa mutta onko tämä BYBI Bakuchiol Booster sinun käytössäsi? 🙂 Koetko siis että olisi hyvä lisä tämmöiselle 31 vuotiaalle?

    Herkkä iho joo mutta ehkä jos varovasti? Bybin Mega mist on ainut kasvovesi mikä on oikeasti sopinut ja auttanut minua – joten usko koko brändiin on vahva. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mara! 😊 Joo, useimmille riittää ihan perus ihonhoito, mutta se riippuu niin ihon tarpeista, että onko seerumi hyvä lisä. Ja siis tuotteiden nimet voi olla hämääviä. Vaikka tässä puhutaan boosterista, niin kyse on siis kasvoöljystä. 😊 Kaikki riippuu siis siitä mitä sun iho tarvitsee. Ja kyllä on käytössäni.. siitä kirjoittelinkin jutussa. 😊

      Bybin Mega Mist ei ole välttämättä sopiva todella herkälle iholle, joten jos se toimii sulle, niin tämä booster voisi mahdollisesti olla myös hyvä. Mutta eri raaka-aineet tietenkin, niin vaikea sanoa. 😊

  • Minna

    Kiitos tästä, nämä ikääntyvän ihon postaukset kiinnostavat erityisesti, kun ikää on jo 50 ja risat. Tuo Bakuchiol booster on käytössä ja on kyllä ihana tuote! Minun ihoni on aina ollut tyyppiesimerkki rasvoittuvasta ihosta (paksu, isot huokoset, tukkeutuu helposti) ja se on sitä edelleenkin, vaikka toki ikääntymisen merkkejä on myös. Useimmissa ikääntyvää ihoa käsittelevissä jutuissa keskitytään siihen ihon kuivuuteen ja siksi en valitettavasti aina koe niissä annettuja vinkkejä itselleni täysin sopiviksi. Meikkipohjan valinnassa tuottaa ongelmia juuri se, että pitäisi olla kevyttä ja kuulasta, mutta samalla sopia päivän mittaan rasvoittuvalle iholle. Nyt on ollut käytössä jo pari vuotta Alima pure, ja se on ollut hyvä ja helppo valinta. Tällä hetkellä koen kuitenkin, että tarvitsisin vinkkejä, miten saisin sen toiminaan ihollani vielä paremmin. Olen laittanut alle kasvoveden ja Olivia Kleinin Hydra lotionin. Jotenkin lopputulos tuntuu vähän liian puuteriselta (yritän laittaa ohuelti) ja silti päivän mittaan varsinkin otsalta liukuu pois. Onko kuulas lopputulos kohdallani vain mahdoton unelma? Olisiko sinulla vinkkejä tähän? Entä vinkkiä ikääntyvälle rasvoittuvalle iholle sopivasta nestemäisestä meikkipohjasta?

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 Puuterimainen lopputulos kuulostaisi siltä, ettei iho ole siinä vaiheessa tarpeeksi kosteutettu mineraalipohjaa varten tai sitä ei pyörittele tarpeeksi huolellisesti ihoon. En oikein keksi muuta. Mutta jos tuote valuu otsalta pois päivän aikana, niin en tiedä sitten onko tuote sulle kuitenkaan sopiva. En keksi ainakaan mitään vinkkiä. Madaran meikkivoide on sellainen, joka mun mielestä sopii kaikista parhaiten myös rasvoittuvalle iholle. Jos synteettinen puoli kiinnostaa niin ohuista meikkivoiteista silloin tämä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/loreal-true-match-nude-meikkivoide/

  • Maisa

    Moikka Miia! Ei nyt liity aiheeseen, mutta onko sulla vinkkejä miten hoitaa kasvoilla seborrooista ekseemaa? Yhtäkkiä ihoni alkoi punoittamaan, hiukan kirvelemään ja hilseilemään 😧 Päädyin lukemani perusteella tuohon ihottumaan, sillä ihoni kuitenkin on rasvainen ja oon syönyt pari aknelääkitystäkin. Iho on nykyisin tuntunut kuitenkin enemmän sekaiholta ja etenkin talvisin myös kuivalta. Rasvaisuuskin on tasaantunut aiempaan verrattuna ja iho on ollut ihan hyvässäkin kunnossa.

    • Miia Johansson

      Heippa Maisa! 🙂 Kannattaa kysäistä vielä lääkäriltä diagnoosi, että varmasti hoidat sitten oikeaa iho-ongelmaa. Tällainen ihon oireilu kun voi olla niin montaa eri asiaa ja väärin hoitamalla oireet voi vaan pahentua.

  • Päivikki

    Tämä Bybin boosteri on usein käytössä meikin alla ja toimi viisikymppisellä. Itselleni uusi tuttavuus on Puren Glow booster oil, joka on hyvä ‘yö-öljy’.

    Miia, sun meikki on kesäinen ja super-raikas. Mikä on tuo poskipunaan sointuva huulipuna?

    • Miia Johansson

      Voi kiitos! 🙂 Nyt on pakko sanoa, etten muista varmaksi mikä huulipuna on kyseessä. 🙁

  • Hanne

    Siis mitenkä tuo sana poskipuna saakin aina kylmät väreet karmimaan selkäpiitä 🙈
    Kiitos ruusifinnin, oma naama (ja etenkin nenä) on aina punainen ja kun sen viimein saa edes osittain peitettyä, niin viimeisenä ajatuksena tulee mieleen lisätä jotain punaista kasvoille. 😅😂

    • Miia Johansson

      Joo, ymmärrän kyllä sua täysin. 🙂

  • Jonna

    Mikä huulipuna ja sävy näissä kuvissa on?

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 En nyt ole ihan varma, mutta veikkaa Kjaer Weis Love ja rajauksena Kjaer Weis Classic. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram