HÄÄMEIKKI ITSE – 3 x TUOTEVINKKI AMATTILAISELTA

13.04.2022

Kaupallinen yhteistyö: Oletkaunis.fi

morsiusmeikki

Tästä alkaa juttusarja häämeikistä, joka sopii niin morsiamelle, kaasolle kuin häävieraallekin. Aloitan sarjan kolmella tuotekategorialla, jotka usein mietityttävät eniten eli meikkivoide, luomivärivalinnat sekä huulipuna. Tulossa on juttua morsiamen ihonhoidosta, ripsistä ja muusta värikosmetiikasta.

NYT ON OIVA TILAISUUS OSTAA MEIKKEJÄ KESÄN JUHLIIN, SILLÄ SAIN OLETKAUNIS.FI:LTÄ ALEKOODIN MIIA20, JOLLA SAAT 20% ALENNUKSEN OSTOSTEN LOPPUSUMMASTA. ALENNUS ON VOIMASSA 20.4.2022 ASTI. 

1. KUULAS, PYSYVÄ JA LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteeseen ei yleensä yhdistetä pysyvyyttä, mutta kun ihonhoito on kunnossa, niin sellainenkin löytyy. Madara Skin Equal meikkivoide on yksi suosikeistani ja käytän sitä aina, kun edessä on tärkeä tilaisuus. Se sopii kaikille ihotyypeille, joska on harvinaista meikkivoiteessa. Sillä saa kuulaan, mutta peittävän lopputuloksen. Kuvaajani on kehunut kuinka ihoni näyttää hänen ottamissaan kuvissa hyvältä jopa hyvin raa’assa kuvausvalossa, ja se on ehdottomasti tämän meikkivoiteen ansiota.

Käytin sitä alla olevassa kuvassa, mutta myös muissa tämän jutun kuvissa. Häämeikkikuvissa tulos on enemmän matta ja se johtuu siitä, että stressin ja unettomuuden vuoksi ihoni on ollut huomattavasti kuivempi ja hankalampi. Hyvä esimerkki siitä kuinka paljon kaikki muu kuin ihonhoito vaikuttaa ihoomme.

Sävyvalinnoista osaan sanoa sen verran, että sävy 20 on loistava vaalealle talvi-iholle ja sävy 40 ruskettuneelle vaalealle iholle. Itse käytän nyt sävyä 40 koska käytän itseruskettavaa. Paras sivellin tämän meikkivoiteen kanssa on Real Techniques Cashmere Dreams Complexion.

2. JUURI SINULLE SOPIVAT LUOMIVÄRIT

Kun tein häämeikkejä, niin kuulin usein asiakkailta, että ruskeat luomivärit eivät sovi heille. Uskallan väittää, että he ovat vaan käyttäneet väärän sävyistä ruskeaa. Perussääntönä voisin sanoa, että lämpimät sopivat lämpimän sävyiselle iholle ja viileät kylmän sävyiselle iholle. Voit lukea lisää aiheesta TÄSTÄ.

Jeffree Starilla on magneettinen luomiväripaletti, johon voit itse kasata juuri sinua kiehtovia sävyjä. Paletin mukana tulee kolme perus sävyä (kuvassa sävyt 2, 3, 5), joista häämeikkiin mille vaan ihonsävylle loistava on Cake Mix. Sitä käytin myös tämän jutun häämeikissä. Lisäksi käytin mustaa ja myös valkoista hyvin kevyesti. Tongue Pop ja Wyoming ovat loistavia lämpimän ihon sävyjä ja Persuasion taas viileälle iholle.

Tykkään käyttää häämeikissä tällaisia klassisia varjostussävyjä eli varjostetaan silmät ihonsävyyn sopivilla klassisilla sävyillä. Tämä oli myös sitä mitä useimmiten morsiamet pyysivät. Useimmiten referenssikuvana näytettiin melko tummia silmämeikkejä, mutta lopulta hyvin usein päädyttiin kevyisiin luomiväreihin kunnon rajauksella irtoripsien kera.

Tähän postaukseen tein mattameikin, mutta useimmiten lisäsin jotain hohdetta sormin liikkuvalle luomelle ja siihen loistava sekoitus eri sävyjä on Ofra All of the Lights paletti.

Oman palettini sävyjen nimet ovat: 1. Glamour Shot 2. Sugar Cane (paletin mukana) 3. Cake Mix (paletin mukana) 4. Tongue Pop 5. Cone (paletin mukana) 6. Bubble Gum 7. Wyoming 8. Persuasion 9. Hearse

3. HUULISSA NUDEA VAI RAIKASTA SÄVYÄ?

Nyt tullaan siihen osioon, joka mietityttää morsiamia ehkä kaikista eniten eli huulipuna. Entä pitäisikö valita rohkea sävy vai jokin nude?

Jos et ole tottunut rohkeisiin sävihin, niin en menisi niillä myöskään hääpäivänä, vaikka punaiset huulet sopivat aivan kaikille. Tässä postaus siitä miksi ja miten punaiset huulet sopivat kaikille. Mutta hääpäivänä sinun pitää tuntea itsesi kauniiksi ja omaksi itseksesi.

TÄSSÄ MUUTAMA EHDOTUS

Super raikkaat huulet Jeffree Star 818 huulipunalla. Tämä näyttää aivan mielettömän upealta, jos yhdistät punan esimerkiksi saman värisiin kukkiin. Lopputulos on ehdottomasti sellainen wow-efekti ja tämä sopii iloisen veikeälle morsiamelle. Tämän kyseisen sävyn koostumus on tosin sellainen, etten suosittele sitä, jos huulissa on paljon ryppyjä. Huulipunassa oleva valkoinen väripigmentti nimittäin korostaa niitä ja huulet voivat näyttää kuivilta.

Morsiamen huulipuna

Nude-huuliksi valitsisin Jeffree Star Legends Only huulikiillon ja rajaukseksi Celebrity Skin. Tämä on todella klassinen valinta.

Moni miettii ettei halua valita kiiltoa siksi, että se tarttuu pussatessa. Mutta aika harva sitä kuitenkaan muutamia pusuja enempää jakaa. Mutta jos tyyli on kunnon moiskaittelu ja hieroskelu, niin silti tämä on yksi parhaista valinnoista, koska tämä ei ainakaan näy sulhasen huulilla.

Kylmän sävyinen, koostumukseltaan perinteinen huulipuna nimeltään TOP 8 ja sen seurana Rajaus nimeltään Redrum on kaunis valinta viileän sävyiselle iholle. Huulet saavat hieman väriä, mutta ei olla ihan klassisen punan puolella.

Tämä Cherry Wet huulipuna on upea klassikkosävy. Se sopii hyvin monelle (paremmin viileälle ihonsävylle) ja tekee häälookista todella elegantin. Käyttäisin ehdottomasti tällaista punaa jonkin super simppelin häämekon kera ja tekisin silmien rajauksista hieman ohuemmat. Koostumus tässä nestemäisessä huulipunassa on upea ja todella pysyvä.

Minkä näistä huulipunista sä valitsisit?

  • Henna

    Hei! Anteeksi ei kuulu juuri tähän asiaan, mutta ostin juuri eilen real techniques siveltimiä sekä meikkipohjaan että silmämeikkiin, mutta se video jossa esittelet niiden käyttöä olikin juuri poistunut instagramista. Voiko sitä saada takaisin vielä hetkeksi, edes siksi aikaa että kirjoitan ylös mitä milläkin siveltimellä tehdään 😁😁

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! Hitsit mä koitin palauttaa sen videon, mutta IG vaan latasi ja latasi eikä enää suostunut sitä näyttämään. Mä yleensä pidän noita videoita kohokohdissa pari viikkoa julkaisusta. Mä tuun kyllä käyttämään siveltimiä moneen kertaan ja niitä voi käyttää just niihin asioihin, kun itsestä parhaalta tuntuu. 🙂 Mäkin käytän niitä jonkin verran erilailla mitä paketissa lukee. Mutta sä voit vaikka mennä paketin ohjeiden mukaan. 🙂

  • Anni

    Yritin etsiä Madaran meikkivoiteita, mutta niissä sävyt on merkitty nimillä eikä numeroilla. Minkä nimisiä sävyt 20 ja 40 ovat?

    • Miia Johansson

      40 sand ja ivory 20 😊

  • Satu

    Sopiiko tämä 818 huulipuna myös lämpimän sävyiselle iholle? On upea sinulla!

    • Miia Johansson

      Sopii lämpimän sävyiselle, mutta vaalealle iholle. 😊

  • Naapinkainen

    818 löytyy jo! Olen arastelut sen sävyä, koska se on niin neon. Näyttää hyvältä ja uskaltaudun käyttämään sitä! Olen muutoinkin hulluna JS Cosmetics puniin ja kiiltoihin. Mini Pink & RED bundle menossa jo toinen!

  • ingalsinlaura

    Kaksi viimeistä on mun suosikit. Voiton vie ehkä tuo TOP 8. Ihanaa, kun maskin käyttö töissä on hieman vähentynyt niin saa laittaa huulipunaa niin että näkyy!

  • Kaisa

    Valitsisin ehdottomasti tuollaisen korallisen kuin Jeffree Starin 818! Olisiko sinulla vinkata jotain samankaltaista luonnonkosmetiikan puolelta?

  • Saritäti

    Onhan tuo 818 aivan upea, eli sen kyllä. Tilaus lähti naps. Muistuttaa ehkä hiukan Strawberry Crushia, joka myös kuuluu Jeffree-suosikkeihini. Tai no, kaikki Jeffreet on suosikkeja. 😂

  • Ansku

    Hei! Olisiko vinkkejä huulipunasävyistä lämpimälle ihonsävylle? 😊

    • Miia Johansson

      Fire Starter ja poikkeuksellisen upea Watermelon Soda. 🙂

  • Laura

    Luuletko että Alima Puren pohja toimisi häämeikissä hyvin vai onko esim. valokuvia ajatellen Madara parempi?
    Mä valitsisin häämeikkiin ehkä klassisen punaisen huulimeikin, Charlotte Tilburylla on musta parhaat mattapunat 💄

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Jos itsellä pysyy Alima Pure koko päivän tai oikeastaan mikä tahansa meikkivoide koko päivän, niin ehdottomasti on hyvä. 🙂

  • Sonja

    Kivoja punia, itseä usein vierastuttaa, että moni muuten hyvä puna saa hampaat näyttämään keltaisemmilta. Vaikka oman purukaluston perussävy ei mitenkään erityisen keltainen olekaan 🙂

    • Miia Johansson

      Kannattaa valita viileän sävyinen puna, niin näin ei käy 😀

      • M

        Entä jos on lämmin iho mutta hampaita imartelisi viileä puna 😅

        • Miia Johansson

          Kannattaa silloin valita kaikille ihonsävyille neutraali puna eli sellainen klassinen punainen, jossa on yhtäpaljon lämpöä ja viileyttä. Redrum on todella lähellä sitä. 🙂

  • Ansku

    Hei!

    Oletko testannut noita Madaran Velvet wear -punia? Niissä sävy 33 magma ois niin upee!

    Olisiko sulla muita huulipunasävysuosituksia lämpimälle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Ansku! 🙂 En oo testannu. Jos Jeffreen huulipunat kiinnostelee, niin sperkaunis on Watermelon Soda, jos iho on siis vaalea. Ja sitten tummemmista oranssin taittavista esim Fire Starter.

  • Metti

    Moi! Onko vinkkejä miten madaran meikkivoiteen saa pysymään sekaiholla? Häät on pian ja ostin tämän meikkivoiteen, mutta ei valitettavasti pysy kasvoilla 🙁 Kuluu poskilta niin kuin kaikki muutkin meikkivoiteet. Ajattelin aiemmin kulumisen liittyvän poskien ihon kuivuuteen. Olen saanut kuivuuden nyt kuntoon, joten olettaisin ettei liity kuitenkaan ihon kuivuuteen

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö.. ootko kokeillut Estee Lauder Double Wearia? Se on varmaan maailman pysyvin meikkivoide. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram