Postaussarja erilaisten ihotyyppien hoidosta jatkuu. Tällä kertaa puhutaan kuivan ihon hoidosta.
LUE MYÖS: Sekaihon hoito – Helppo rutiini ja mitä kannattaa välttää
MINKÄLAINEN ON TYYPILLINEN KUIVA IHO?
Kuivan ihon ongelmana on se, että vesikosteus haihtuu siitä helposti. Lisäksi se ei tuota talia samalla tavoin kuin esimerkiksi rasvainen iho. Toisin sanoen kuiva iho tarvitsee kipeästi niin nesteytystä (vesikosteutusta) kuin myös kosteutusta (hyviä öljyjä). Ulkoisen nesteytyksen puute iholla ilmenee kiristelynä ja talin puute taas juonteina ja mahdollisesti karheutena. Kuivalla iholla ihohuokoset ovat pienet ja iho saattaa olla myös herkkä.
Ethän kuitenkaan sekoita kuivaa ihoa pintakuivaan ihoon. Niiden erosta voit lukea TÄSTÄ.
3 x VINKKI KUIVAN IHON HOITOON
- Öljypuhdistus tai paljon hyviä öljyjä sisältävä puhdistusmaito on paras vaihtoehto kuivalle iholle. Öljyputsareistakin paras on pois pyyhittävä, koska jopa veden kanssa emulgoituvat saattavat tuntua kuivalla iholla liian kuivattavilta.
- Kuiva iho tarvitsee tehokkaasti kosteuttavan kasvoveden/hoitonesteen, jota kannattaa laittaa muutama kerros.
- Kuivaihoisen kannattaa suosia kasviöljyjen lisäksi kasvivoita- ja vahoja, jotka vievät pois ihon karheutta.
3 x SUURIN VIRHE KUIVAN IHON HOIDOSSA
- Kaikki vaahtoavat ja geelimäiset tuotteet sekä saippuat ovat kuivalle iholle todella huono juttu. Ne huuhtelevat pois tehokkaasti ihon omia rasvoja, jonka jälkeen kuiva iho on entistä kuivempi.
- Säännöllinen kuorinta on kuivalle iholle melko tarpeeton. Ehkä kerran kuussa jokin todella mieto entsymaattinen kuorinta voi olla ok, mutta sitäkään ei välttämättä tarvitse.
- Yleisesti kuivalle iholle etsitään todella ytyä kosteusvoidetta, mutta unohdetaan vesikosteutus alta. Siksi voi tuntua ettei mikään voide riitä.
NELJÄN ASKELEEN IHONHOITORUTIINI KUIVALLE IHOLLE
PUHDISTUS
*Kestovanulapulla tai *konjak-sienellä pois pyyhittävät puhdistusöljyt ovat meikatulle kuivalle iholle todella hyviä ja jättävät ihon pehmoiseksi. Jos meikkiä on hyvin vähän tai ei ollenkaan, niin *Nourish London puhdistusmaito on hyvä vaihtoehto.
*Bybi Swipe Clean on kevyempi pois pyyhittävä ja saattaakin joillain lähteä pois ihan vedelläkin. *Novexpert Cleansing Oil with 5 Omegas on myös loistava tuote. Se suojelee ihoa vielä tehokkaammin puhdistuksen aikana. Mukana tulee liina, joka kostutetaan ja tuote pyyhitään pois. Tämä jälkimmäinen tuote on kuivaihoisen isosiskoni ikisuosikki.
VESIKOSTEUTUS
Vesikosteutusta kuiva iho saa kasvovesistä ja hoitonesteistä. Nämä ovat vaan tuotenimiä ja siksi onkin tärkeintä katsoa, että ainesosaluottelosta löytyy tehokkaita humektantteja eli kosteutta sitovia raaka-aineita.
Kuivaihoisten kulttituotteeksi on varmasti jo muodostunut *Bybi Mega Mist, mutta viime vuonna saimme testata ensimmäistä kertaa suomalaista *Fiini Naturally Ruusu-Kaura kasvovettä, joka on loistava kosteusköyhälle ja jopa hieman herkälle iholle.
KOSTEUSVOIDE
Kuivaihoiset ovat varmasti jo tottuneet valitsemaan kaupasta sen kaikista tuhdeimman kosteusvoiteen ja tällä tiellä onkin hyvä jatkaa. Mutta olisi tärkeää katsoa taas INCI-listan puolelle, että voiteesta löytyy paljon hyviä rasvahappoja sisältäviä raaka-aineita. Sen lisäksi, että ne sitovat kosteuden ihoon, niin ne myös ravitsevat ja pehmentävät kuivaa ihoa.
*GG’s Natureceuticals Rich Moisture Cream on tehokas kosteusvoide, joka sisältää runsaan annoksen erilaisia öljyjä, kuten viinirypäleensiemenöljyä sekä manteliöljyä. Mukana on myös kosteutta sitovaa hyaluronihappoa.
KASVOÖLJYT- JA BALMIT
Kuiva iho rakastaan kasvoöljyjä, mutta erityisen hyviä sille ovat öljyjen, voiden ja vahojen sekoitukset. Tällainen tuote saattaakin olla ainoa tuote, jolla kuivaihoinen erityisesti talvella pääsee eroon karheudesta ja saa ihonsa todella pehmoiseksi. Kuivaihoiselle tällaista tuotetta voi lisätä aamuin illoin.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on *Balm Balm Ruusunmarjabalsami, joka on täydellinen raaka-ainekokonaisuus kuivalle iholle. Lisäksi se on todella edullinen ja riittoisa. Tämä on ollut oman ihoni pelastus tänä talvena.
Juuri tilasin tuon ruusunmarjabalsamin eilen. Mulla on jo valmiiksi se saman merkin kasvoöljy. Voikohan niitä sitten käyttää yhtäaikaa vai erikseen? Ja missä järjestyksessä? Jopa flown balm to milk puhdistusaineen jälkeen ihoa kiristää.
Heippa Hanna! 🙂 Sä et välttämättä tarvitse molempia päällekkäin. Eli voit korvata tuon öljyn balsamilla. Näissä on kuitenkin joitain samoja raaka-aineita, mutta balmissa sitten lisänä esim. ytympää voita ja vahaa.
Hellou! Olen miettinyt, että onko ihoni pintakuiva rasvoittuva iho; T-alue rasvoittuu päivän aikana, mutta kasvojen pesun jälkeen leuassa ja nenässä on kuivuutta. Pesen tällä hetkellä kasvot Fiinin mustaherukka puhdistusbalmilla sekä sen jälkeen laponie milk cleanserillä. Pesun jälkeen käytän Olivia Kleinin kasvovettä, seerumia, kasvovoidetta ja välillä bybin bakuchiol boosteria. Silti kuivuutta esiintyy enemmän ja vähemmän. En oikein tiedä mitä tuotteita enää testailisin, näitä olen nyt useamman kk käyttänyt ja pian pitäisi ostaa lisää kasvojen puhdistusainetta.
Mitä Olivian tuotteita sulla on käytössä? 😊
Käytän Olivian hydra spray toneria, hydra serumia ja balance creamia 🙂
Tän perusteella käyttäisin säännöllisesti tuon boosterin loppuun ja sitten lisänä joko kuivalle iholle paremmin soveltuva kasvoöljy tai balmista voisit hyötyä vielä enemmän. 🙂
Minkähänlaista balmia tarkoitat? 😊
Tässä esim hyvä balmi kuivalle iholle 🙂
https://miiajohansson.com/miian-suosikit/bybi-babe-balm/
Mun ihosta ei kukaan kunnolla osaa sanoa mitään. Tai siis kaikki sanoo jotain, mutta eri asioita … eli mulla on pahasti couperosaa. Tätä en vaan saa hoidettua vaan yritän ainoastaan rauhoittaa (Olen luopunut toivosta). Mulla on tosi kuiva iho, mutta todella isot ihohuokoiset. Ja nyt sitten ekaa kertaa iski ruusufinni alkutalvesta. En enää tiedä mitä tälle tehdä… olisiko ideoita?
Mitä tuotteita sulla on nyt käytössä? 😊
Flown chamomile kasvovesi. Sitä suihkin 3 kerrosta (joskus vielä lisään Olivia kleinin kasvovettä, mutta ei ole tarpeeksi tujua minulle), nyt talvella Olivia Kleinin hydraserum. Päivoiteenä käytän nyt antipodesin päivävoidetta (jostain syystä iho ei nyt tykkää siitä ja tulee ihmeellisiä punaisia länttejä, ei varmaan tarpeeksi tujua) yövoiteena käytän weledaa, sitä bybin ihmevoidetta tai antipodesin night water creamia. Joskus vielä kuin tai antipodesin öljyä sekaan/päälle. Minulla tuntuu jotenkin iho melkein joka päivä erilaiselta niin tämän takia käytän vähän eri tuotteita mitä sillä hetkellä kaipaa.
Miten sä peset sun kasvot? 🙂 Varmaan jokin hellävarainen tuote?
Ruusufinni on tosin sellainen, että siihen vaikuttaa ihan todella paljon tuo sisäinen kauneudenhoito ja siksi en ole sitä ottanut käsittelyyn. Tässä asiassa kannattaa olla yhteydessä Twistbehen. 🙂
Bybin mega mist fani ilmoittautuu! Vei kaikki kuivuuden mennessään ja nykyään vielä isompi pullo (hinta Vähän edullisempi?!) ilahduttaa tätä suurkuluttajaa! Swipe clean toimii hyvin ja lähtee todella helposti pelkällä vedellä pois. Käyttelen myös Ihania Luonkos kakkupuhdistuspaloja, joihin olen ihastunut viime aikoina. Kiitos öljyjen suosituksesta, olen vihdoin löytänyt taivaallisen öljyn Sileän! Seuraavaksi ajattelin ostaa Djusien, se vaikutti loistavalta tuotteelta aamurutiiniini. Balm balmin voiteet on erityisen hyviä myös kynsinauhoihin ja huuliin 😍
Joo, tuo on kyllä kiva, että Mega Mistiä saa nykyään isommassa pullossa. 🥰
Näin ajattelinkin, että Swipe Clean emulgoituu varmasti kuivalla iholla paremmin. Mulla se ei lähde pelkällä vedellä. Eli sen puoleen mysteeri tuote. 😆😃
Hei Miia!
“Kaikki vaahtoavat ja geelimäiset tuotteet sekä saippuat ovat kuivalle iholle todella huono juttu. Ne huuhtelevat pois tehokkaasti ihon omia rasvoja, jonka jälkeen kuiva iho on entistä kuivempi.”
Mieleeni tuli tätä postauksen kohtaa lukiessa, että koska öljy liuottaa öljyä, niin eikö puhdistusöljy nimenomaan voi olla se kuivattava vaihtoehto joka liuottaa iholta myös niitä sen toimintaa ja suojakerrosta tukevia hyviä rasvoja?
Heippa Kisse! 😊 Öljyissä ei ole pinta-aktiivisia ainesosia, jotka ovat se ainesosa, joka vie pois ihon tärkeää hydrolipidikalvoa. Näitä pinta-aktiivisia ainesosia on geeleissä ja vaahdoissa.
Tosin, jos puhdistusöljyssä on liikaa emulgaattoria, niin sekin voi olla liian puhdistava. Eli emulgoituvissa öljyputsareissa on eroja. Näistä mulla on postaus tulossa pian erikseen.
Kaikista hellävaraisin kuivalle iholle on tosiaan öljyputsarit, jotka eivät sisällä välttämättä ollenkaan tai vaihtoehtoisesti vain vähän emulgaattoria ja näin ne pitää pyyhkiä pois liinalla.
Pari viikkoa ollut käytössä olivia kleinin puhdistusöljy joka vaikuttaa ihan hyvältä. Mutta tulon ostaneeksi tarjouksesta jokin aikaa sitten mossan vitamin cocktail öljyn ja siihen kuului myös voide. Ei kyllä riitä kosteutukseen, iho joistakin kohtaa karhea, kuiva ja näppylöitä tulee leukaan ja välillä poskiinkin. Luulin että minulla on sekaiho mut tällähetkellä vaikuttaa enemmän kuivalta😒
Onko sulla kasvovesi myös käytössä? 😊 En nyt muista Mossan incejä, mutta en oo ollu niiden raaka-aineista koskaan oikein vaikuttunut ja siksi en ole edes testannut.
Juu on olivia kleinin kasvovesi hydra
Tuo Hydra Toner on parempi tosiaan seka- ja rasvaiselle iholle. Kun se loppuu, niin ota seuraavaksi kuivemmalle iholle sopiva kasvovesi käyttöön. Hyvät kasvoöljyt ja balmit auttaa tuohon karheuteen.
Milloin tulee Djusie arvostelua? Innolla jo odotan.
Heippa Enna! 🙂 Ihan pian Djusien putsari on osana postausta, jossa kerron parhaista öljyputsareista.
En ehkä osaa arvioida kuten Miia mutta täällä otin rohkeasti käyttöön sarjan enkä oo pettynyt! Mulla on kuiva, herkästi punoittava iho, jossa jotain ihottumia silloin tällöin jos tuotteet on liian voimakkaita. Naama on rauhottunu, kirkastunu ja kaikki kuivuus on poissa. Tykkään todella paljon ja tuoksut on miellyttävät eikä liian voimakkaita. Erityisesti rakastuin acid bloomiin jota kerrosta 3-4 kerrosta iholle aamuin illoin.
Osalla porukkaa vaikuttaa olevan aivan hyytävä määrä tuotteita käytössä, jopa samalla käyttökertaa, mahtaako siihen olla syy ihon “huonoon” kuntoon, hirveet määrät päällekkäisyyksiä ja eri ainesosacoctaileja ei välttämättä tuo toimivaa kokonaisuutta.
Omalla ihollani olen huomannut, että kaikki tuotteet eivät todellakaan sovi keskenään yhteen. Esim. tietty kasvovesi, seerumi, kasvovoide ja/tai öljykombinaatio ei ole hyvä kaikkien sekoitusten kanssa, olen huomannut, että sama kombo jatkumona toimii loistavasti, mutta jos vaihtaa esim. seerumin tai kasvovoiteen, lopputulos ei olekaan enää sama.
Tietyllä tavalla yhdistetyt tuotteet tuovat aivan loistavan palapelin ja toiset ikäänkuin hylkivät toisiaan, raaka-ainekoostumukset eivät toimi, eli lättäät hirveen määrän aineita, ja kukkaro huokaa, mutta lopputulos ei ole kummoinen. Kun talvikombo on käytetty, nyt lähdetään kevättä kohden palikoimaan kevyempää toimivaa kokeilua, kivoja uutuuksiakin on jo tullut. Kombo per vuodenaika on ollut mulle toimiva!
Oletko koskaan syventynyt asiaan, jossa vain tietyt koostumukset toimivat iholla paremmin kuin toiset, eli ihan kasvovedestä päätepisteeseen eli öljyyn. Erot on aikamoiset.
Heippa Rva A! 🙂 Kyllä on tosiaan mahdollista, että ihon saa parempaan kuntoon, kun alkaa käyttämään vähemmän tuotteita (sekä raaka-aineita) ja juuri niitä omalle iholle tarkoitettuja. Ja siis oikeastaan kun katsotaan ihan siihen perus ihonhoitoon, niin siitä saa hyvän ohjenuoran miten ja millä raaka-aineilla kannattaa ihoaan hoitaa. Synteettisellä puolella ilmeisesti on joitakin raaka-aineita, jotka eivät sovi yhteen, mutta en tunne niitä niin tarkasti. En tiedä mitä tarkoitat sillä, että jotkut tuotteet hylkivät toisiaan. Tietenkin eri tuotteiden raaka-aineet eivät aina sulaudu yhteen ja iholla sen huomaa siitä, että tuote rullautuu palasina pois. Muuten ei oikeastaan ole sellaisia tuotekomboja, jotka eivät toimisi keskenään. Tärkeintä on lopulta kuitenkin se vesi- ja rasvakosteutus.
Osaisiko sanoa vinkkejä myös kuivien käsien hoitoon? Kätesikin ovat kuvissa aina niin ihanan hyvin hoidetun näköiset! Kodin käsienpesuaineessa ei ole SLS:ää, mutta kodin ulkopuolella käsiä on pakko pestä paljon, eikä silloin voi oikein valita, millä pesee. Runsas käsien pesu, käsidesi ja pakkaset – kääk mikä painajainen käsille! Olisko sulla tuotevinkkejä tai muita vinkkejä tähän? 😊
Olen juuri tutustunut blogiisi ja olen aivan hullaantunut näihin havainnollisiin vinkkeihin ja olenkin nyt harjoitellut leikkaamista sinun ohjeiden mukaan, menestyksekkäästi. Ostin juuri myös Viinin puhdistusbalmin kaura, Puren Birch sap mietin ja Bybin c-caf voiteen. Miten tuota puhdistusbalmia pitää käyttää? En saa sitä levittymään kunnolla iholle eikä se muutu maitomaiseksi kun laittaa vettä mukaan, lisäksi kasvot punoittaa paljon balmin levittämisen johdosta. Kuinka kauan sitä pitää pyöritellä iholla ennen veden lisäämistä, kuinka paljon tuotetta kerralla pitää ottaa meikin puhdistamiseen, kuinka pitkään sitä pitää pyöritellä kasvoilla veden lisäämisen jälkeen? Kiitos jo etukäteen vinkeistä! Tuotteet vaikuttavat paljon paremmilta kuin aikaisemmin käytössä olleet perusmarkettiputsarigeelit ja -vedet.
Heippa Outi! 🙂 Mietin tässä, että laitatkohan sä tarpeeksi tuota puhdistusbalmia?
Laitan sitä nyt noin puolikkaan teelusikallisen verran. Lisäsin määrää ja nyt se jo muuttuu maitomaiseksi kun lisään vettä. Iho tosin helahtaa punaiseksi pesun yhteydessä, joko aineesta tai hieromisesta.
Jos sulla menee kasvot punaiseksi yleensäkin mekaanisesta hieronnasta, niin sitten on varmaan se. Mutta jos menee punaiseksi (ja ehkä mahdollisesti myös kuumottaa) niin kyse on ärsytysreaktiosta ja siellä on siis jokin raaka-aine, joka ei sovi sulle.
Hei Miia! <3
Kiinnostuin tästä Novexpert Cleansing Oil with 5 Omegas -puhdistusöljystä. Saako tällä myös fysikaalisen aurinkosuojan pois? 🙂 Mukavaa kevättä!
Heippa 😊 joo, kaikilla mun suosittelemia öljy- tai balmiputsareilla saa fysikaalisen aurinkosuojan pois.
Kiitos paljon. Mukavaa päivää! 🙂