NOPEA ARKIMEIKKI – 4 HELPPOA VINKKIÄ

05.01.2022

Arkimeikki on jokaiselle erilainen ja yhtä tiettyä kaikille toimivaa tapaa on mahdotonta tehdä. Toiveet ja tarpeet ovat jokaisella kasvolla erilaiset.

Esimerkiksi tuuheat kulmakarvat eivät välttämättä tarvitse ollenkaan meikkiä, mutta omalla kohdallani kulmakarvojen kohdalla toiveita on paljon.

1. MIKÄ TUOTE IHOLLE?

  • OMA IHONSÄVY PUNAINEN TAI TARVE IHONSÄVYN TASOITTAMISELLE: Tipun itse tähän kategoriaan. Ennen luulin, että minun pitäisi käyttää paksua meikkivoidetta peittääkseni kaikki ihon “virheet”. Nykyään annan oman ihon paistaa läpi. Käytin tässä *Ilia Super Serum Skin Tintiä, joka on lemppari meikkivoiteeni aurinkosuojan kera. Meikkivoide tasoittaa ihonsävyä niin hyvin, mutta yllättävää kyllä sama sävy (Ora) menee itselleni nyt talven vaaleana sekä myös todella ruskettuneena.

Lisää meikkivoiteesta voit lukea TÄSTÄ

  • OMA IHONSÄVY TASAINEN: Tällaiselle iholle ainoastaan tarvittaessa peitevoide kasvojen keskiosiin eli silmien alle ja nenän pieliin. Ehkä myös suun ympärille, jos siinä on punaisuutta. Valitsisin peitevoidesävyn, joka on aika lähellä omaa ihonsävyä, sillä tavallisesti suosittelemani 1-2 sävyä vaaleampi peitevoide voi olla liian vaalea yksinään, kuten huomaat alla olevasta kuvasta.

LUE MYÖS: Peitevoide x 2 – Tämän hetken parhaat

2. POSKIPUNA ON TÄMÄN VUODEN NOUSEVA TRENDI

Vaikka omasta mielestäni poskipuna on aina trendikästä, niin tänä vuonna se on selkeästi vielä kovemmassa nosteessa. Voidemainen poskipuna pysyy koko päivän ja sen voi lisätä vaikka sormin. Käytin tässä *Isadoran voidemaista poskipunaa sävyssä Coral Rose 33.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita oikea poskipunasävy?

3. ET EHKÄ USKO KUINKA SUUREN ERON HYVÄ TAIVUTIN TEKEE

On todellakin väliä mitä taivuttimia käytät. Joka kerta, kun olen kehottanut jotakin ystävää kokeilemaan *Shiseidon ripsentaivuttimia, niin he eivät ole voineet uskoa eroa ripsissä!

Tässä on käytetty samaa ripsiväriä, mutta toisessa ripset on taivutettu Shiseidon taivuttimella! Myös ripsivärin lisääminen on taivutuksien kera huomattavasti helpompaa.

4. MIKÄ KULMAKARVATUOTE SINUN KANNATTAA VALITA?

Itse tykkään käyttää kolmea eri tuotetta, mutta jokaisen tarpeet ovat erilaiset.

  • TUUHEAT KULMAKARVAT: Väritön geeli/vaha. Esimerkiksi *Anastasia Beverly Hills Brow Freeze, josta voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • TUUHEAT JA TUMMAT KULMAKARVAT: Edellisen kohdan tuote tai blondeille tarkoitettu värillinen kulmakarvageeli. Tämä sellaisille, jotka kokevat omat kulmat liian tummiksi ja raskaiksi.
  • EI KULMAKARVOJA OLLENKAAN: Kulmakarvakynällä kulmakarvojen piirtäminen (kannattaa treenata ensin paperille) ja halutessaan erillisiä karvan vetoja voi tehdä kulmakarvatussilla.
  • HARVAT KULMAKARVAT: Itse käytän värillistä geeliä, muotoilen mallin kulmakarvakynällä ja lopuksi vielä teen muutamat karvan vedot kulmakarvatussilla. Näistä voi jokainen valita tarvitsemansa.

TÄSTÄ voit lukea erilaisista kulmakarvatuotteista, joita suosittelen. Listalla ei ole vielä uusinta suosikkia, joka on *Bobbi Brown Natural Brow Shaper sävyssä Mahogany 03. Sävy on aika tumma, mutta jostain syystä pidän siitä. Käytin tuotetta alla olevassa kuvassa.

LUE MYÖS: Lukijoiden suosikkimeikit x 10

  • Katrin

    Kiitos kivasta kirjoituksesta! Tästä on helppo soveltaa omaan arkeen. Millaista arkimeikkiä suosisit iholle, jonka sävy on muuten tasainen, mutta poskipielissä jälkiä finneistä? Tuoreimpia jälkiä tekisi mieli peittää, vaikkei koko kasvoja.

    • Miia Johansson

      Heippa, punertavat aknearvet voi mennä piiloon ihan kevyellä meikkivoiteellakin jos levittää meikkivoidetta vaan sille alueelle ja ehkä ihan minimaalisesti kasvojen keskiosiin, jotta pysyy tasapainosena. Tai sitten vaan oman ihon sövyisellä peitevoiteella tai pigmenttisemmällä meikkivoiteella yksittäin jokaisen Finnin päälle taputtelu. Riippuu tosi paljon siitä kuinka punaiset jäljet on kyseessä. 😊

      Tässä postaus siitä kuinka peitän finnit. Asiakkailla koin parhaaksi juurikin matalla meikkivoiteella yksittäin peittämisen.

      https://miiajohansson.com/2021/02/paras-tapa-peittaa-finnit-2-askelta/

      • Katrin

        Kiitos vastauksesta ja vinkistä 🙂

  • Mira

    Olin tosi skeptinen ennen noista Shiseidonin taivuttimista. Ajattelin, että kaikki ne on samanlaisia ja ihan sama tulos tulee marketin parin euron taivuttimilla. Sitten uteliaisuus voitti ja ostin nämä itselleni ja maailmani mullistui! En voinut uskoa, että samat ripset kyseessä! ❤️ Kaarevat, erotellut ja taivutus pysyi paremmin (ja vielä paremmin, kun käyttää sinulta opittua kikkaa lisätä Lumenen Nordic Berry waterproof ripsaria tyveen 😘).

    • Miia Johansson

      Jee! Ihana kuulla! 😀 Näissä tosiaan on ihan huikeat erot!

  • Laura

    Kiva aihe postaukselle! Entä jos ripset suoristuvat saman tien ripsivärin laiton jälkeen, olipa vedenkestävää tai tavallista ripsaria, onko silloin taivuttimien laadulla mitään merkitystä?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 No joo, kyllähän se sen verran vaikuttaa, että ripset pitäisi ensin saada taivutettua niin hyvin, että ne pysyy hetken sillä tavoin ilman mitään ripsariakin. Tämän jälkeen kun laittaa vedenkestävän ripsirin, niin taivutuskin pysyy paremmin. Eli periaatteessa taivuttimella kunnon työstö ensin. Ja paras taivutinhan on ehdottomasti tämä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/shiseido-ripsentaivuttimet/

      Mutta tietenkin ripsiäkin on paljon erilaisia, joten ei välttämättä päde kaikille. 🙂

  • Reetta

    Moikka! Mitä mieltä olet siitä, että tarviiko iho suojan meikistä? Toisinsanoen onko meikkaamisesta hyöytyä?
    Olen siis meikannut ennen koronaa, mutta nyt kun meillä on töissä maskisuositus eli käytän 8h päivässä maskia, ei ole tehnyt mieli meikata ollenkaan.
    Mietin että onko tämä iholle ihan ok. Jonkin verran tulee näppyjä leuan alueelle, joiden uskon johtuvan maskista.
    Olisiko suositella jotain ihan kevyttä kenties sävyttävää päivävoidetta tms joka sulautuisi ihon suojaksi ja ehkä vähän tasoittaisi ihon väriä?

  • Reetta

    Moi! Kiitos, tsekkaan linkin. Tarkoitin lähinnä ylipäätään että onko meikin käyttämisestä ns hyötyä 🙂 Muistan joskus jostain lukeneeni että suojaisi ihoa ympäristöltä tms..

    • Miia Johansson

      Se riippuu oikeastaan, että mitä raaka-aineita meikkivoiteessa on. Esim antioksidantit on hyvä asia, mutta niitä toki löytyy myös ihonhoidosta. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram