MITÄ RIPSISEERUMIT TEKIVÄT RIPSILLENI?

13.01.2022

Olen testannut erilaisia ripsiseerumeja ainakin viisi vuotta. Kyllä ne toimivat, mutta niissä on myös se huonompi puoli ainakin omalla kohdallani.

Valitsenko siis kauniin pitkät ripset muutamaksi kuukaudeksi ja sen jälkeen useampi kuukausi todella lyhyillä ripsillä? Vai otanko omat hieman lyhyemmät tuuhean luonnolliset ripset? Valinta on helppo.

MITÄ RIPSISEERUMI TEKEE?

Tämä riippuu tietenkin hurjasti siitä mitä ainesosia ripsiseerumi sisältää, mutta sen upeimman efektin saa aikaan lähes ainoastaan erilaiset prostaglandiinianalogit. Niitä käytetään lääkkeissä, jotka hoitavat silmänpainetautia. Itselläni tällaiset seerumit kirvelivät ajoittain sillä alueella mihin seerumia lisäsin. Pidemmällä käytöllä ne aiheuttivat silmäluomen atooppisen reaktion, mutta tietenkään en voi tietää, että mikä ainesosa (vai kenties kaikki ainesosat yhdessä) tuon aiheutti.

Viestien perusteella nämä sopivat monelle teistä, mutta jää jokaisen oman harkinnan varaan, että haluaako tällaistä todella ristiriitaista raaka-ainetta käyttää. Kollegallani Virve Fredmanilla on aiheesta hyvä postaus, jonka pääset lukemaan TÄSTÄ.

Tarkoitus kaikilla ripsiseerumeilla on siis pidentää ripsen kasvuikää. Kasvuvaiheen jälkeen ripsi menee lepotilaan ja tippuu. Riippuu siis täysin siitä missä kasvuvaiheessa jokainen yksittäinen ripsesi on, että kuinka nopeasti seerumit alkavat toimimaan.

MITÄ RIPSILLE SAATTAA TAPAHTUA?

Aivan joka ikinen kerta, kun olen käyttänyt prostaglandinanalogia sisältävää ripsiseerumia, ovat ne alkaneet kasvamaan todella pitkiksi noin 1-3 kuukauden aikana. Tämän jälkeen nautin pitkistä ripsistä muutaman kuukauden ajan. Tämä käy hyvinkin järkeen, sillä ripsen lepovaihe on se muutama kuukausi. Tämän jälkeen ripset alkoivat hiljalleen harventua ja huomasin myös kolosia, joissa ei ollut ripsiä ollenkaan.

Tämän jälkeen en meinannut millään saada ripsiäni enää kasvamaan. Niistä tuli harvat ja lyhyet useiksi kuukausiksi, vaikka käytin ripsiseerumia.

MITEN YLLÄPIDÄT OMIA KAUNIITA RIPSIÄ?

Kuten ihonhoidossakin, niin myös ripsien kanssa on tärkeää tukea niiden luonnollista toimintaa. En usko, että tässäkään asiassa on mitään oikotietä onneen. On oikeastaan aika vaikea muuttaa sitä mitä meille on annettu. Poikkeuksena tietenkin erilaiset iho-ongelmat, joihin ratkaisuja voi löytää. Mutta uskon, että ymmärrätte pointtini tässä.

Tämä pätee siis myös hiuksiin ja ihoon. Yksittäisiä hiuksia ei saa paksunnettua yhtään sen enempää mitä ne luonnollisesti ovat tai esimerkiksi ihon laajentuneita ihohuokosia ei saa pienennettyä. Näitä asioita määrittää hyvin pitkälti geeniperimä.

Oman kehomme ja näin myös ripsien toimintaa voi tukea, jotta voimme mahdollisimman hyvin. Olen tykästynyt Kakkobrows Cosmeticsilta saamaani risiiniöljypohjaiseen kulmakarvaöljyyn, jota olen laittanut myös ripsiin. Ripseni ja kulmani voivat nyt todella hyvin ja ovat samalla tavoin tuuheat kuin ennen ripsiseerumikokeilujani. Luulin ennen, että risiiniöljy olisi tehnyt itselleni pahan ripsikadon, mutta veikkaan syyksi vaan taustalla olevaa ripsiseerumikierrettä, jonka jälkeen ripseni aina harvenivat.

LUE MYÖS: Ihohuokoset piiloon – 3 parasta vinkkiä

  • Amanda

    Moikka! Muistatko mitä huulituotetta sulla on tossa neljännessä kuvassa missä on pinkit linerit?
    Hyvä postaus myös ripsiseerumeista! Näitä vaan tupataan mainostamaan ihan joka paikassa ja harva tietää mitä ainetta nämä sisältää. Ja vaikka näistä myös puhutaan jonkin verran, niin vaikuttajat ja muut sivuuttavat eivätkä ota kantaa siihen.

    • Miia Johansson

      Heippa Amanda! 🙂 Vanha kuva tosiaan, mutta ainakin Novexpertin Lip Up -huulivoidetta, joka tuo vähän väriä ja kiiltoa. Alla Veikkaan olevan Boho Cosmetics nro 106. Rajauskynästä en valitettavasti osaa sanoa.

  • Taru

    Hei!

    Asiani ei nyt liity juuri tähän postaukseen mutta pakko kysyä, että oletko koskaan kokeillut suomalaista luonnonkosmetiikkaa Marja Entrichiltä? Jos et, pliis kokeile ja arvostele tänne 🙂 Ois niin ihana saada tuotteille vielä jatkumoa tulevaisuudessakin. Nämä tuotteethan tunnetaan jo 1943 luvulta lähtien.

    • Miia Johansson

      Heippa Taru! 🙂 En ole testaillut. Pitää tsekkailla incejä. 🙂

  • KaisaL

    Mulle tuli oikeaan silmään 2koloa ihan ilman seerumeita. Syynäsin taivuttimet ja en keksinyt mitään syytä ripsikadolle.
    Seerumeita en herkkäsilmäisenä uskaltanut edes ajatella,joten pikaisen googlailun jälkeen päädyin hakemaan risiiniöljyä. Nyt on takana yhteensä varmaan 6viikkoa öljyilyä-alkuun käytin joka ilta (myös kulmiin),sittemmin olen hieman harventanut,kun en aina muista 🤭 mutta ripset on hiljalleen kasvaneet ja kolot häivyttyneet. En osaa sanoa,onko pituutta/tuuheutta tullut merkittävästi ripsiin,mutta kulmakarvoja huomaan nyt kasvavan laajemmalti,kuin aiemmin (pinsetit on olleet suurimmaksi osaksi piilossa joulusta lähtien)… joten ehkä saankin tuuheammat kulmat ajansaatossa.

    • Miia Johansson

      Joo sama! Mä oon huomannut, että ripset on tuuheammat.. ja ehkä kulmat. En oo kyllä ihan varma. 😆 Kasvuaikaahan ei käsittääkseni pysty oikein millään luonnon tuotteella pidentämään. Tai sellaiseen tietoon en ole ainakaan luonnon tuotteista törmännyt. Vaan niitä omien karvojen hyvinvoinnin maksimointia. 😆

    • anonyymi

      Hei, mielenkiinnosta kysyn, että millaista risiiniöljyä ostit? Saisiko vaikka tuotteen linkkiä? Kuulosti siltä, että sinulla se on ripsiin auttanut ja tarvitsisin itsekkin apua ripsikoloihin!

  • Victoria

    Hei! Osaatko sanoa tekeekö WildMint ripsiseerumi myös saman asian käytön lopettamisen jälkeen? Mainostavat ainakin, ettei sisällä prostaglandiineja ym mutta löydätkö inci-listalta epäilyttäviä ainesosia? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Ei näytä olevan kyseistä ainesosaa. Se on helppo tsekata kun katsoo incin ja googlettaa jokaisen ainesosan.

      Ja siis tämä oli tosiaan vaan mun tarina mitä pitkäaikainen seerumin käyttö on tehnyt. Muilla voi olla ihan eri juttu. Ja en ole törmännyt mihinkään tutkimukseen, jossa oltaisiin katsottu mitä seerumit tekee ripsien kasvulle pitkällä aikavälillä.

      Kannattaa kuitenkin katsoa, että mikä ainesosa voisi missä tahansa seerumissa olla se, joka ripsiä kasvattaa. Ja tämänkin löytää ihan vaan Googlettamalla ainesosia. Teen sitä itsekin, kun on mahdotonta tuntea kaikkia kosmetiikan raaka-aineita. 😊 Mutta tämä kannattaa katsoa siksi ettei maksa turhasta. Kaikenmaailman tuotteita on markkinat pullollaan. En tarkoita, että niissä olisi jotain “epäilyttävää” vaan ihan se, että ne ei välttämättä vaan toimi.

      • Victoria

        Kiitos vastauksesta 😊 Oon kyseisen tuotteen ostanut kun mainostivat vegaanisuutta ja luonnollisuutta, aloin postauksesi myötä kuitenkin epäillä uskallanko jatkaa käyttöä.

        • Miia Johansson

          Kyllä uskaltaa 😊

  • Viivi

    Mä olen käyttänyt riisini öljyä (tais olla ihan life kaupasta) pari vuotta ja huomaan eron, ripset ja kulmat tuuheat ja hyvässä kunnossa. Lähtee myös loputkin ripsareista, jos jäänyt jotain vedenkestävää vielä. Ihan rakastunut tuotteeseen 🤍👌

    • Miia Johansson

      Ihan huippua! 😍

  • Ullis

    Moi Miia! Hieman sivuun postauksen aiheesta, mutta lähelle. Arvelen saavani ärsytystä silmäluomiin ja kulmiin Nyx:in silmämeikin pohjustusaineesta (sävy Eve). Osaatko arvella, mikä siinä voisi ärsyttää ja oletko kuullut keneltäkään muulta, että se ärsyttäisi? Loistotuote, mutta ei tunnu hyvältä. Osaisitko suositella jotain hellävaraisempaa primeria?

    • Miia Johansson

      Heippa Ullis! Mun uusin postaus kosmetiikan allergisista reaktioista on sulle kuin tilauksesta tehty. Kurkkaa vaikka se ensin. 😊

  • Ullis

    Kiitos Miia! Ja tuote oli siis UD:n primer Eden, muistin nimen sinnepäin. Kävin katsomassa myös inci:n ja syykin selvisi, toisena listalla oli silikoni ja vähän alempana toinen. Molemmille olen herkistynyt jo parikymppisenä, eikä tullut mieleen, että olisivat listalla ja noin korkealla. Ostin tuotteen alunperin juhlia varten, ja satunnaisessa käytössä silloin tällöin se on sopinut, mutta säännöllisempi käyttö laukaisi ärsytysoireet.

    • Miia Johansson

      Onpa tosi tylssää, jos oot herkistynyt silikonille. 🙁 Se onkin vähän harvinaisempaa. Silikonia on kuitenkin synteettisellä puolella melkein kaikessa. Kasvovoiteista ripsiväreihin ja aina huulipuniin saakka.

  • Ullis

    No on! Pienet määrät menevät satunnaisissa tuotteissa tai meikeissä, mutta esim. päänahka ei kestä silikoneja yhtään, vaan aiheuttaa välittömän kutinan.

    Yritän ostaa myös kaikki voiteet ja hoitotuotteet ilman silikoneja, mutta meikkejä en ole tutkinut tämän osalta. Meikeissä olen huomannut, että luonnonkosmetiikan huulipunat on ainoita, jotka eivät jatkuvassa käytössä kuivata huulia. Nähtävästi silmäkulmat ovat myös tosi herkät.

    Se hopeareunus tässä on, että on helpompi ostaa kosmetiikkaa, kun valikoimat on rajatummat. Ja suurin osa luonnonkosmetiikasta sopii mulle, ei tosin kaikki. Esim bakuchiol on liian voimakasta. Siksi ostan mielelläni uudet tuotteet kaupasta, kun monesta tuotteesta voi pyytää testerin ensin.

    • Miia Johansson

      Sinänsä joo helppoa, että silikoni on tosiaan ns. kiellettyjen listalla luonnonkosmetiikassa. Kannattaa kyllä silti tarkistaa tuotteet, koska oon itekkin mennyt välillä halpaan ja luullut tuotetta luonnonkosmetiikaksi, vaikka ei olekaan ollut. Mutta tosi hyvä, että tiedät mikä on syyllinen. 🙂

  • Ride

    Aivan taivaallisen kaunis silmämeikki tossa ekassa kuvassa, onhan siinä kaikki muukin kohdallaan. Ammattilaisen kädenjälki näkyy.

    Mun on pitänyt tota risiiniöljyä testata seka ripsiin että kulmakarvoihin, kun mulla on sitä kotona. Ehkä jonain kauniina päivänä mä vielä muistan.

    Ja niin, kiitos hyvästä blogista, olen tätä seurannut jo hyvän aikaa, jo siitä alkaen kun vielä käytit K-kosmetiikkaa. Enpä vaan ole aikaisemmin saanut aikaiseksi kommentoida. On suuri nautinto lukea blogia missä kuvat ovat ihan oikeasti hyviä. Näkee että olet tehnyt töitä tämän blogin eteen.

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Ride! 😍 Sä oot ollu kyllä tosi pitkään jo mukana. Onpa kiva kuulla, että oot viihtynyt matkassa. ❤️

  • K2

    Moi! Olisi hienoa saada päivitys näiden kokeilujesi jälkeen, että mitä seerumia tai muuta öljyä ym ripsissä suosittelisit erityisesti, jos on herkkäsilmäinen ja -ihoinen. Omat ripseni kuivuvat ja katkeilevat helposti (mm.lashlift kuivattaa) ja minulle on useasti suositeltu seerumia, mutten ole vielä uskaltanut sellaista ostaa, koska jännittää herkkien silmieni puolesta.
    Kiitos vielä huikeista postauksista ja ihan erityisesti niiden rehellisyydestä sekä instan puolella että täällä sivuilla! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 No tämän postauksen mukaan menen itse vielä ja herkkäsilmäiselle varmasti tuo risiiniöljy voisi olla hyvä ellei sitten juuri öljyt ärsytä silmiä. Sitä voi vaikka ostaa ihan erikseen ja laittaa ripsiharjalla. Eli ei välttämättä tarvitse olla juuri ripsille tarkoitettu.

  • Piia

    Moikka!
    Minulle tuli mainos hohde merkin ripsiseerumista, joka siis pitäisi olla luonnollinen. Mitäs mieltä kyseisestä tuotteesta? Minulle tullut nyt vuoden aikana vasemman kulmakarvan kaaren tyhjä kohta joka hieman kyllä häiritsee,muuten tummat ja suht tuuheat kulmakarvat.

    • Miia Johansson

      Heippa Piia! Mulla ei ole kokemusta kyseisestä tuotteesta, mutta ripsiseerumeita paljon testanneena olen huomannut, että ripset voi paljon paremmin kun en käytä niihin mitään. Kulmakarvoihin olen vähemmän tuotteita testannut. Enemmän miettisin sitä, että mikä karvojen lähdön on voinut aiheuttaa ja koittaa fiksata sitä. Jokin uusi tapa meikata tai jopa stressi. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta myös ikä voi harventaa karvoja. Sori, tämä oli nyt tylsä vastaus.

  • Hanna

    Mä olen käyttänyt Maxeylashia, joka on toiminut todella hyvin. Inci-listojen käytössä olen ihan noviisi enkä ole sitä kurkkinut, osaatko sanoa onko tuo ihan susi? Olen voinut tuota käyttää pitkiäkin aikoja eikä ole samanlaista kokemusta kuin sulla. Alkuun käytetään joka päivä, sitten kun on haluttu pituus niin harvennetaan joka toinen päivä / kun muistaa. Näin mulla tulos on pysynyt hyvänä ja kosmetologikin ihasteli kulmien laitossa pitkiä ripsiä! Ja ne ei mulla luonnostaan kovin pitkät ole koskaan olleet…

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna 🙂 Joo, monella toimii kyllä pitkään seerumit. Riippuu siis varmasti paljon henkilöstä. Näyttäisi olevan tuossa sunkin käyttämässä tuote lääkeaineen johdannaista. Ja siis se on juuri se, joka saa ripset kasvamaan. Aika harva muu raaka-aine saa antaa todella näyttäviä ripsiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram