HAAVEISSA PITKÄT HIUKSET? – 4 VINKKIÄ HIUSTEN KASVATTAMISEEN

26.01.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Sovittiin tässä eräs päivä mieheni kanssa, että kasvatetaan molemmat pitkät hiukset. Tai minä pitkät ja hän yhtä pitkät mitä itselläni on tällä hetkellä. Itselleni tuottaa paljon vaikeuksia onnistua tällaisessa projektissa, sillä se vaihe, kun hiukset eivät ole lyhyet eivätkä pitkät on hieman hankala. Siinä vaiheessa usein tulee napsastua hiukset lyhyemmiksi.

Ajattelin siis koota omat parhaat vinkkini hiusten kasvattamiseen. Katsotaan onnistunko lopulta projektissa.

1. KAMPAUKSELLA LÄPI HANKALAN VAIHEEN

Tämä on mielestäni paras vinkki, koska se auttaa siihen päivittäiseen kamppailuun puolipitkien hiusten kanssa. Usein hiukset ovat päältä enemmän katkeilleen ainakin itselläni ja olkapäämittaiset hiukset saattavat auki näyttää hieman lättäniltä. Tässä muutama vinkki:

  • Laita hiukset puoliksi kiinni. Voit kiinnittää ne suoraan pään päälle tai rennomin pään taakse kruunualueelle.
  • Pidä hiuksia enemmän ponnarilla. Tämä ainakin auttaa pääsemään puolipitkän vaiheen yli. Ja tietenkin sidon hiukset *Invisibobble ponnareilla, koska ne eivät katko hiuksia.
  • Jos pidät hiuksia auki, niin tupeeraa niitä hieman tai käytä *tyvirautaa kohottamassa tyveä. Näin hiukset eivät myöskään rasvoitu niin nopeasti.

2. RAVINTOLISÄLLÄ BOOSTIA

Moni on varmasti kuullut biotiinista ja kuinka se voi auttaa hiusten kasvussa pidemmällä aikavälillä. Biotiinin vaikutusta hiuksissa tuskin ihan heti huomaa, mutta kynsissä eron huomaa aika nopeasti. Näin ainakin itse huomasin, kun käytin *biotiinilisää.

Biotiini ei suinkaan ole ainoa ravintolisä, joka voi auttaa hiusten kasvuun. Pii, C-vitamiini, sinkki, seleeni ja D-vitamiini ovat myös sellaisia, jotka voivat auttaa.

Te vinkkasitte myös orgaanisesta rikistä, joka tekee hyvää hiuksille, iholle ja kynsille. Tästä *Puhdistamon OptiMSM+C:stä olen kuullut paljon hyvää ja sain sen käyttööni Twistben joulukalenterista (olen vaan unohtanut käyttää tuotetta). Myös perheeni iäkkäämpi väki on tykästynyt tähän tuotteeseen mitä tulee taas nivelten hyvinvointiin.

3. PIDENNYKSIEN AVULLA OMAT HIUKSET PITKIKSI

Pidennykset ovat nopea, mutta arvokas ratkaisu pitkiin hiuksiin. Hyvin tehdyt pidennykset eivät katko omia hiuksia ja näin pidennysten kera voi kasvatella omaa hiustaan rauhassa.

Olen kerran kokeillut pidennyksiä ja voit lukea kokemuksistani TÄSTÄ.

4. HELLÄVARAINEN KÄSITTELY

Kaikista paras olisi tietenkin se, ettei hiuksia niitä kasvattaessa blondaisi tai käsittelisi kovinkaan paljon. Myöskin märkänä hiusten harjaaminen saattaa venyttää hiusta ja aiheuttaa hiusten katkeilua. Ylipäätään hiuksia kannattaisi hoitaa hyvin ja antaa niille paljon kosteutusta. Tästä Wavy Girl -metodi jutusta voitte lukea hiuksia hoitavista tuotteista.

Tiesithän, että hiusten säännöllinen leikkaaminen ei vaikuta sen kasvamiseen mitenkään. Eli hiuksen latva ei pysty lähettämään mitään signaalia karvatuppeen, että hei nyt minut on leikattu ja voit alkaa kasvamaan nopeammin. Mutta toki hiusten säännöllinen tasoittaminen saa ne näyttämään elinvoimaisimmilta ja paksummilta. 

  • Charming Nails

    Se oli varmaan 2020 tammikuu kun leikkautin tukkaa viimeisen kerran. Mulla oli sivut 4mm ja päältä vähän pidempi toispuoleinen. Edessä oleva projekti pelotti että miten kestän sen ärsyttävän ja järkyttävän näköisen, ylikasvaneen tukan vaiheen. Muistaakseni pidin vaan pinneillä päällisosaa kasassa ja annoin sivujen olla. Siihen asti kunnes pituutta oli miniminimaaliseen ponnariin, on hullunkurista kuvitella nyt jälkeenpäin se sentin ponnari, josta hihkuin miehelle että kato mun tukka menee ponnarille :DD

    Pidin vaan ponnarilla ja sivuja kiinni pinneillä. Se vaihe kyllä katkoi tukkaa aika paljon ja mitä enemmän tukka kasvoi, sitä enemmän näkyi huonokuntoinen päällisosa jota siis muotoilin toispuoleiseksi rokkitukaksi. Kun tukka oli sen pituinen että meni ponnarille täysin, jätin pinnit pois. Nyt mun tukka on johonkin lapaluihin, kerran sitä on leikattu latvojen siistimisen takia. Varmaan kesällä annan tasata latvat jotta tukasta saa hyväkuntoisen ja tasaisen näköisen.

    Oli pitkä urakka mutta kyllä kannatti! Ajattelin vaan että olisinpa alkanut kasvattaa aiemmin. Yllättävän helposti meni ja nopeasti kasvoi. Käytin olikohan Hair Lustin nallevitamiineja ja koko ajan mulla on monivitamiini ja vaikka sinkki kaverina. Kannattaa vaan antaa tukan olla ja kasvaa, nopeesti se menee 🙂

    • Miia Johansson

      Kiinni pitäminen on kyllä mullakin varmaan se paras ja käytännöllisin vinkki, joka toimii. Ettei siis tule sitä fiilistä, että pitää leikata. Mä kun sitten vaan leikkaan hiukset itse, niin siksi se napsasu voi tapahtua niin helposti. 😀

  • Jenni

    Kasvatusvaiheessa hiuksia, etenkin käsiteltyjä, kannattaa käydä kampaajalla välillä pikkusen napsasemassa latvasta. Puolisenttiäkin riittää. Näin hius ei lähde haaroittumaan ja kasvaa siistimmin ja paksumpana 🙂

    • Miia Johansson

      Hyvä pointti. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram