TYÖPAIKAN KUVAUKSET – VINKKEJÄ KUVAUSMEIKKIIN

07.10.2021

Mua haastateltiin pari viikkoa sitten Hesariin. Siinä kuvausmeikkiä tehdessä mietin, että tämä saattaa olla monellekin se tuskailujen hetki, koska ei ole havantoakaan mitä pitäisi tehdä. Aina ei ole ammattimeikkaajaa paikalla.

KUVAUSMEIKKI JA MILTÄ SE NÄYTTI LEHDESSÄ

Meikkejä on tosiaan niin moniin eri tilaisuuksiin. Esimerkiksi juhlameikki ei ole välttämättä ollenkaan sama kuin hieman vahvempi kuvausmeikki, vaikka näin ehkä voisi kuvitella.

Tämä riippuu niin paljon siitä miten haluat itseäsi ilmaista. Meikki on kuin asuste ja asusteita on monia – räikeämpiä ja hillitympiä sekä kaikkea siltä väliltä.

Itse halusin näyttää kuvassa melko luonnolliselta enkä liian meikatulta. Silti halusin, että silmäni tulevat esiin ja kasvoissani on väriä. Alla näet kuvan tekemästäni kuvausmeikistä ja TÄSSÄ näet Hesarin jutun, jossa alla olevan kuvan meikki on ammattikuvaajan kuvaamana. Arkimeikkiin verrattuna muutos ei ole suuri, mutta juuri sopivan suuri kuvaa varten. Kerron tässä postauksessa lisää mihin kannattaa keskittyä.

VALON MÄÄRÄ MÄÄRITTÄÄ MEIKIN MÄÄRÄÄ

Jos yhtään tietää etukäteen missä kuvia otetaan, niin se auttaa paljon meikin tekemisessä. Studio-kuviin kannattaa laittaa aina enemmän meikkiä. Salama vie meikin tummuudesta paljon pois. Esimerkiksi Iltelehden kuvauksissa (jossa olen ollut maskeeraajana) pitää tehdä todella vahvaa meikkiä.

Oletin kuitenkin, että kun olemme ulkona, niin kuvaaja ei käytä salamaa. Tosin tämäkään ei tietenkään ole varmaa. Jos kuvaukset olisivat olleen studiossa, niin olisin tehnyt paljon vahvemman meikin.

Itse kuvaan blogikuvani melko tummina ja ilman salamaa, koska haluan, että kevyempikin meikki näkyy ja näyttää juuri siltä miltä livenäkin. En ole myöskään ammattikuvaaja, joten kuvieni meikkiä ja valon määrää on vaikea verrata ammattilaisen jälkeen.

VINKIT ARKIMEIKISTÄ KUVAUSMEIKIIN

  • Luomiväriä kannattaa nostaa rohkeasti ylöspäin, koska näin silmät näkyvät kuvissa paremmin. Lisäksi musta tai ruskea rajaus kannattaa aina. TÄSSÄ ohjeet luomivärin lisäämiseen.
  • Iholle kannattaa laittaa ainakin jokin kevyt meikkivoide tasoittamaan ihon sävyä. Suosin keltaiseen taittavia meikkivoiteita kaikilla, koska sillä saa taitettua punaisuutta. Älä unohda korvia, jos ne näkyvät, sillä korvat saattavat olla usein punaiset. Hesarin juttuun laitoin TÄMÄN mun yhden lempparimeikkivoiteista.

  • Muutamat ripsitupsut voivat tuoda kivan pienen lisän, jos ne osaa laittaa. Mutta runsas määrä ripsiväriä riittää hyvin sekä alle kunnon ripsien taivutus. Jos taivutus ei pysy, niin kannattaa suosia vedenkestävää ripsiväriä.
  • Poskipunaa voi harvoin olla liikaa. Mielestäni laitoin aika paljon poskipunaa Hesarin kuvauksiin ja kappas – ei sitä paljon kuvassa näkynyt.
  • Raikkaat punaiset huulet ovat aina todella hyvä idea kuvauksissa. Tällöin en usein tee niin vahvaa silmämeikkiä, koska en itse pidä (itselläni) niin meikatusta lookista. Tämä riippuu siis ehdottomasti omista mieltymyksistä.

Onko sulla kokemuksia työpaikan kuvauksista? Miten ne menivät ja onnistuiko meikki? Onko sulla jotain hyviä vinkkejä?

P.S. Siistit hiukset on aina kruunu koko lookille.

  • Eea

    Hei kiitos, hyviä ideoita! Entä jos otetaan mustavalkojuvia?

    • Miia Johansson

      Hei tosi hyvä kysymys! 🙂 Mustavalkokuvissa kannattaa taas hillitä poskipunaa, sillä poskipuna näyttää mustavalkoisissa kuvissa varjoilta ja silloin varjo näyttää, että on posken päällä. Muuten aikalailla samat säännöt. 🙂

  • Sofia

    Tosi hyvä kirjoitus! Suositteletko CV-kuvauksiin myös tummempaa silmämeikkiä, jos kuvaukset tehdään studiossa/valokuvaamossa? 🙂 Tai onko työnhaku-lookiin sulla jotain erityisiä vinkkejä? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Sofia! 🙂 Tietty riippuu niin paljon kuvaajan tyylistä, mutta menisin itse varmaan näillä ohjeilla, kun ei kuitenkaan ole kyse mistään printtilehden kuvauksista. 🙂 Eli vähän vahvempi meikki kuin normisti.

  • Inari

    Entä passikuvassa?

    • Miia Johansson

      Että minkälainen meikki passikuvassa? 🙂 Aika samoin ohjein kuin mustavalkoinen meikki, mutta kannattaa välttää huulissa vahvoja sävyjä, koska ne ovat mustavalkoisessa kuvassa melkein mustat. Tässä postauksessa näet passikuvan ottamisen ohjeet (siis kun otat kuvan itse) ja myös miltä meikki näyttää lopullisessa passikuvassa.

      https://miiajohansson.com/2020/02/miten-otat-passikuvan-itse-ohjeet-askel-askeleelta/

  • Nina

    Hyvät pointit varsinkin luomiväristä. Olisiko sinulla antaa vinkkiä ihon kiiltoon? Olen aika usein kameran edessä studiossa ja vaikka mitä teen koko naama, mutta varsinkin t-alue, kiiltää aivan todella paljonjä ja näytän lähinnä hikiseltä.

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Tuleeko kiiltely kuumista valoista eli siitä, että hiki tulee pintaan vai siitä, että iho rasvoittuu kuvausten aikana? Jos jälkimmäinen, niin lähtisin katsomaan sun ihonhoitoa. Jos ensimmäinen, niin valitsisin mahdollisimman matan meikkivoiteen (esim. Estee Lauder Double Wear. Sopii jos iho ei ole tosi kuiva). Laittaisin sen todella ohuena kerroksena ja lisäisin puuteriakin todella vähän. Muuten sitten vaan paperilla painellen hiet pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram