Miia Johansson

TYÖPAIKAN KUVAUKSET – VINKKEJÄ KUVAUSMEIKKIIN

Mua haastateltiin pari viikkoa sitten Hesariin. Siinä kuvausmeikkiä tehdessä mietin, että tämä saattaa olla monellekin se tuskailujen hetki, koska ei ole havantoakaan mitä pitäisi tehdä. Aina ei ole ammattimeikkaajaa paikalla.

KUVAUSMEIKKI JA MILTÄ SE NÄYTTI LEHDESSÄ

Meikkejä on tosiaan niin moniin eri tilaisuuksiin. Esimerkiksi juhlameikki ei ole välttämättä ollenkaan sama kuin hieman vahvempi kuvausmeikki, vaikka näin ehkä voisi kuvitella.

Tämä riippuu niin paljon siitä miten haluat itseäsi ilmaista. Meikki on kuin asuste ja asusteita on monia – räikeämpiä ja hillitympiä sekä kaikkea siltä väliltä.

Itse halusin näyttää kuvassa melko luonnolliselta enkä liian meikatulta. Silti halusin, että silmäni tulevat esiin ja kasvoissani on väriä. Alla näet kuvan tekemästäni kuvausmeikistä ja TÄSSÄ näet Hesarin jutun, jossa alla olevan kuvan meikki on ammattikuvaajan kuvaamana. Arkimeikkiin verrattuna muutos ei ole suuri, mutta juuri sopivan suuri kuvaa varten. Kerron tässä postauksessa lisää mihin kannattaa keskittyä.

VALON MÄÄRÄ MÄÄRITTÄÄ MEIKIN MÄÄRÄÄ

Jos yhtään tietää etukäteen missä kuvia otetaan, niin se auttaa paljon meikin tekemisessä. Studio-kuviin kannattaa laittaa aina enemmän meikkiä. Salama vie meikin tummuudesta paljon pois. Esimerkiksi Iltelehden kuvauksissa (jossa olen ollut maskeeraajana) pitää tehdä todella vahvaa meikkiä.

Oletin kuitenkin, että kun olemme ulkona, niin kuvaaja ei käytä salamaa. Tosin tämäkään ei tietenkään ole varmaa. Jos kuvaukset olisivat olleen studiossa, niin olisin tehnyt paljon vahvemman meikin.

Itse kuvaan blogikuvani melko tummina ja ilman salamaa, koska haluan, että kevyempikin meikki näkyy ja näyttää juuri siltä miltä livenäkin. En ole myöskään ammattikuvaaja, joten kuvieni meikkiä ja valon määrää on vaikea verrata ammattilaisen jälkeen.

VINKIT ARKIMEIKISTÄ KUVAUSMEIKIIN

  • Luomiväriä kannattaa nostaa rohkeasti ylöspäin, koska näin silmät näkyvät kuvissa paremmin. Lisäksi musta tai ruskea rajaus kannattaa aina. TÄSSÄ ohjeet luomivärin lisäämiseen.
  • Iholle kannattaa laittaa ainakin jokin kevyt meikkivoide tasoittamaan ihon sävyä. Suosin keltaiseen taittavia meikkivoiteita kaikilla, koska sillä saa taitettua punaisuutta. Älä unohda korvia, jos ne näkyvät, sillä korvat saattavat olla usein punaiset. Hesarin juttuun laitoin TÄMÄN mun yhden lempparimeikkivoiteista.

  • Muutamat ripsitupsut voivat tuoda kivan pienen lisän, jos ne osaa laittaa. Mutta runsas määrä ripsiväriä riittää hyvin sekä alle kunnon ripsien taivutus. Jos taivutus ei pysy, niin kannattaa suosia vedenkestävää ripsiväriä.
  • Poskipunaa voi harvoin olla liikaa. Mielestäni laitoin aika paljon poskipunaa Hesarin kuvauksiin ja kappas – ei sitä paljon kuvassa näkynyt.
  • Raikkaat punaiset huulet ovat aina todella hyvä idea kuvauksissa. Tällöin en usein tee niin vahvaa silmämeikkiä, koska en itse pidä (itselläni) niin meikatusta lookista. Tämä riippuu siis ehdottomasti omista mieltymyksistä.

Onko sulla kokemuksia työpaikan kuvauksista? Miten ne menivät ja onnistuiko meikki? Onko sulla jotain hyviä vinkkejä?

P.S. Siistit hiukset on aina kruunu koko lookille.

Tilaa
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eea
Eea
3 years ago

Hei kiitos, hyviä ideoita! Entä jos otetaan mustavalkojuvia?

Sofia
Sofia
3 years ago

Tosi hyvä kirjoitus! Suositteletko CV-kuvauksiin myös tummempaa silmämeikkiä, jos kuvaukset tehdään studiossa/valokuvaamossa? 🙂 Tai onko työnhaku-lookiin sulla jotain erityisiä vinkkejä? 🙂

Inari
Inari
3 years ago

Entä passikuvassa?

Nina
Nina
1 year ago

Hyvät pointit varsinkin luomiväristä. Olisiko sinulla antaa vinkkiä ihon kiiltoon? Olen aika usein kameran edessä studiossa ja vaikka mitä teen koko naama, mutta varsinkin t-alue, kiiltää aivan todella paljonjä ja näytän lähinnä hikiseltä.