MIIA AUTTAA – 5 LUKIJAKYSYMYSTÄ KAUNEUDESTA (vol. 3)

09.10.2021

*Sisältää mainoslinkin.

“Miia auttaa” on viikottain ilmestyvä postaussarja, jossa vastaan lukijoiden kysymyksiin kauneudesta. 

Aiheet vaihtelevat meikistä ihonhoitoon ja kaikkeen mikä kauneudessa teitä ihmetyttää.

Kaikki Miia auttaa -postaukset ilmestyvät kategoriaan totuus kosmetiikasta.

1. “MITEN MEIKKIÄ KORJAILLAAN PÄIVÄN MITTAAN?”

Tähän itselläni onkin hieman erilaiset ohjeet, sillä puueria ei välttämättä tarvitse.

  • Loistava apuväline kiiltelyn poistamiseen on *Beauty Blenderin Power Pocket! Vipan sileällä puolella voi painella pois ylimääräiset kiillot ja pörröisellä puolella painella iholle lisää puuteria. Tosin jatkuva puuterin lisääminen kasvoille tekee meikkipohjasta helposti loppupäivästä kakun. Jos iho kiiltelee liikaa, niin kannattaa miettiä johtuuko se pintakuivuudesta vai tarvitseeko iho rasvoittuvan ihon tuotteita hillitsemään talin muodostumista.
  • Kun lisää ohuen kerroksen meikkivoidetta ja peitevoidetta aamulla, niin meikkiä ei tarvitse niin paljon paikkailla. Tarvittaessa sen voi kuitenkin tehdä peitevoiteella ja siveltimellä, vaikka iholle olisikin aamulla laittanut puuteria, koska puuteriakin lisätään aina minimaalisesti. Esim. TÄSTÄ aloittelijan setistä löytyy täydellinen peitevoidesivellin, jolla kerroksista saa ohuita ja meikki ei selkeästi erotu iholta.
  • Lisäksi pidän mukanani usein huulipunan/kiillon ja voidemaisen poskipunan.

LUE MYÖS: Pintakuivan ja kuivan ihon ero (ihon runsas rasvoittuminen johtuu yllättävän usein pintakuivuudesta)

LUE MYÖS: Erittäin rasvaisen ihon hoito

2. “KOEN VAIKEAKSI LÖYTÄÄ LUONNONKOSMETIIKAN TUOTTEITA, JOIHIN IHONI EI REAGOISI. HALUAISIN SILTI KÄYTTÄÄ LUONNONKOSMETIIKKAA.”

Todella hyvä kysymys. Tähän voi olla monta eri syytä. Yksi syy voi olla se, että luonnonkosmetiikassa käytetään paljon erilaisia aktivoivia raaka-aineita ja niissäkin, kuten myös synteettisessä kosmetiikassa pitää käyttää omalle iholleen soveltuvia tuotteita. Jos iho reagoi, niin kyseessä saattaa olla ihan jokin tietty raaka-aine tai sitten monen raaka-aineen summa. Esimerkiksi oma ihoni ei kestä monen raaka-aineen fermentoituja tuotteita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tuote olisi huono. Se voi olla loistava jollekin toiselle.

Siksi herkän ja reaktiivisen ihon kannattaa ehdottomasti käyttää sellaista luonnonkosmetiikkaa, joka tällaiselle iholle sopii. Minimalistiset tuotteet ovat siihen usein hyvä valinta. Toki sitä ei taas voi tietää, että onko herkistäjä jokin tietty raaka-aine.

LUE MYÖS: Minimalistinen ihonhoito – miten ja miksi? 

3. “MITEN TEHDÄ PYSYVÄ MEIKKIPOHJA?”

Kaikki lähtee ihonhoidosta. Kun ihon luonnollista toimintaa tukee sille ihotyypille suunnatuilla raaka-aineilla, niin meikki pysyy paremmin. Ihonhoidosta juuri sun ihotyypille voit lukea TÄSTÄ.

On myös monta meikkivinkkiä, joilla pystyy auttamaan meikin pysyvyyttä. Kesällä kirjoitin pysyvästä hellemeikistä, mutta jos meikin saa pysymään helteellä, niin talvella se pysyy vielä varmemmin. Pääset postaukseen TÄSTÄ. Toki ihonhoito eri vuodenaikoina voi vaihdella todella paljonkin.

4. “MITEN HÄIVYTTÄÄ IHOTTUMAKOHTIEN PUNAISUUTTA NIIN, ETTÄ MEIKKI EI PAAKKUNNU NIIHIN.”

Tarina ei kerro mikä ihottuma on kyseessä. Kokemukseni perusteella aika monen ihottuman oireet pystyy pitämään kurissa oikeanlaisella ihonhoidolla. Esimerkiksi atopiasta voit lukea TÄSTÄ.

Itse atoopikkona on sanottava, että silloin kun vielä kärsin oireista, niin meikkiä ei yksinkertaisesti saanut iholle nätisti. Punaisuutta toki saa peitettyä, mutta ihon tekstuuria ei oikein millään meikillä pysty piilottamaan. Meikki on tosiaan rajallinen ja tähän itselläni ei ole muuta vastausta kuin ihonhoito.

5. “RAJAUKSET SILMIIN, JOS EI OLE KOSKAAN TEHNYT. MISTÄ ALOITTAA?”

Kaikista helpoin tapa tehdä rajaus on käyttää luomiväriä ja viistosivellintä. Käytän sitä itsekin meikeissäni hyvin usein. TÄSTÄ löydät postauksen, jossa neuvon tarkasti miten se tapahtuu. Itse käytin postauksessa punaista luomiväriä, mutta voit käyttää vaikka mustaa tai ihan mistä vaan itse pidät.

  • Saria

    Ooh, mikä toi tokan kuvan vaaleanpunainen luomiväri on?

    Osaatko sanoa, että miksi mulle pukkaa mustapäitä kun käytän luonnonkosmetiikan kasvovoiteita (esim. Madaran SOS?) Se tuntuu iholla ihanalta, mutta mulla ei koskaan aiemmin ole ollut mustapääongelmaa, niin mietin että sopiikohan se mulle sittenkään.

    • Miia Johansson

      Luomiväri on Tom Fordin nestemäinen luomiväri, mutta valitettavasti enää saatavilla.😔

      Ja siis niin luonnonkosmetiikassa kuin synteettisessä kosmetiikassa on tosi paljon erilaisia tuotteita ja raaka-aineita. Jotkut raaka-aineet voi olla ihoa tukkivia. Myös synteettsessä kosmetiikassa käytetään luonnon raaka-aineita, joten sielläkin puolella voi olla joko sama raaka-aine. 😊

      Mun pitäisi oikeastaan tietää sun koko ihonhoitorutiini ja mitä raaka-ainetta kyseisissä tuotteessa on. Sitten voi katsoa sopiiko kaikki tuotteet just sun iholle.

      • Mia

        Minuakin kiinnostaa tuo ihana Tom Fordin luomiväri; osaatko sanoa kuitenkin sävyn nimen jos sitä jostain vielä saisinkin ongittua 😀

      • Mia

        Löysinkin sävyn aiemmasta postauksestasi 🙂 ( venus rising?)

        • Miia Johansson

          Joo se on se. 😊 Toivottavasti vielä löytyy jostain.

  • Iho-ongelmainen

    Moi Miia ja kiitos blogista! Osaisitkohan auttaa? Minulla aikuisiällä puhjennut akne, erityisesti menkkojen ja ovulaation aikaan iho räjähtää finneistä. Minulla käytössä olivia kleinin putsari, kasvovesi ja rasva. Lisäksi london nourishin seerumi. Ihotautilääkäri määrännyt epiduo-rasvan, jota alan käyttämään aina kun tilanne menee tosi pahaksi. Meikkivoiteeksi ostin madaran skin equalin. Puuterina korennon viimeistelypuuteri. Meikkivoiteen ja puuterin ostin hiljattain ja tuntuu, että iho menee vaan pahemmaksi koko ajan. Ihan epätoivoinen olen, en saa finnejä piiloon ja uusia tulee kun kun on päivän meikkivoiteessa 😕😕😕

  • Lara

    Minulla on meikkipohjan kanssa sellainen ongelma, että tarvitsisin suht peittävän meikkivoiteen aknearpien vuoksi, mutta ihoni rasvoittuva ja siinä on melko isot ihohuokoset. Päivän aikaan meikkivoide menee ihohuokosiin ja tulos on punakka iho meikkivoidepisteillä. Siis pahempi kuin alkuperäinen. Olisi vinkkejä tähän ongelmaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Lara! 🙂 Mä vastaan aina niin tylsästi tähän kysymykseen, mutta miten sä hoidot sun ihoa ja tarkalleen millä tuotteilla? <3

      • Lara

        Olen saanut sun ohjeilla pintakuivuuden taittumaan! Myös atooppiseen ihottumaan tai ruusufinniin (kahden eri lääkärin diagnoosit) taipuvainen ihoni on ollut nyt melko rauhallinen eikä kutisevaa ihottumaa enää ole. Puhdistan Evolven gentle cleanising meltillä, sitten Olivia Kleinin Hydra spray toneria ja hyaloroonihapposeerumia. Päälle Olivia Kleinin balance creamia ja öljynä Rose hip seed oil.

        • Miia Johansson

          Oi kuulostaa hyvältä sun ihonhoito! <3 Jos saan vielä kysyä, että mikä meikkivoide sulla on nyt käytössä, joka tekee näin. 🙂

          • Lara

            Kiitos! 💕 Olen kokeillut useita eri meikkivoiteita Joe Blascoa, Lumenen eri ja Lorealin eri. Loppuen lopuksi mikään ei kestä hyvänä koko työpäivää. Nyt käytän töissä L’Oreal CC c’est magic anti-redness skin enhanceria, joka taittaa pois pahimman punaisuuden ja on kevyt ja helppo.

          • Miia Johansson

            Joo siis mäkin oon testannut mooonia meikkivoiteita, jotka ei pysy hyvänä koko päivää. Ootko testannut koskaan Estee Lauder Double Wearia? Onko sulle liian kuiva?

  • Sanna

    Moi, aiheeseen liittymätön kysymys. Millä kameralla kuvaat blogikuvasi?

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Mulla on ihan vaan perus Canon EOS 700D harrastelijatason kamera ja kittilinssi eli ei mikään hieno eikä valovoimainen. Kaikista eniten mun kuviin vaikuttaa hyvät valot ja mulla on siihen kaksi soft boxia.

  • Tiia

    Ootko koskaan Miia kokeillut risla-paperia (sätkän käärimiseen käytettävä paperi) puuteripaperina? Itse olen tätä käyttänyt kiillon poistamiseen kasvoilta ja olen pitänyt vähän muita vastaavia tuotteita hömpän pömppänä. Vertailun vuoksi kiinnostaa, että oletko itse käyttänyt ja onko parempi/huonompi kuin vasittu tuote? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 😀 En oo, mutta joo voin kuvitella, että toimii. Mä käytin noita ennen poikkihuilun tyynyjen puhdistamiseen. 😀 En tiedä papereista ja mitä eroa niissä on, mutta itse käytän usein ihan vaan vessapaperia ja niin, että kuorin siitä vaan yhden arkin palasen. Kun siinä on usein monta ohutta paperia päällekkäin.

  • Miina

    Moi! Tein ihostani diagnoosin sekaiho ja tällähetkellä tai oikeastaan jo pidemmän aikaa myös pinta-kuiva (luufinnejäkin). Nyt on jonkun aikaa ollut käytössä laponien milk cleanser, oliviaklein hydra spray ja fiini mustaherukka kasvoöljy. Sinänsä näissä ei mielestäni mitään vikaa ole ollut.. tai en oikein osaa sanoa 😅 jostain vain oli aloitettava koska noloa kyllä juuri mitään naamanpesu rutiineja ei aikaisemmin ollut käytös 🆘 mutta nyt kun putelit alkavat jo olla loppua ja paikallinen kosmetologi myy bybin tuotteita mietin osaisitko neuvoa niistä sopivia ? Ja mahtaiskohan se Bybin kuorinta sopia tähän nassuun ? 😊

    • Miia Johansson

      Kannattaa ehdottomasti kysyä kyseiseltä kosmetologilta. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram