PEITEVOITEEN LEVITYS – LIIAN VAALEASTA LUONNOLLISEEN

21.08.2021

Postaussarja meikin eri osa-alueista jatkuu ja tällä kertaa, kuten jatkossakin käydään läpi meikkausta omien virheideni kautta ja mitä olen matkan varrella oppinut.

Ensimmäinen osa löytyy tästä: Meikkivoiteen levitys – pakkelista kuulaaseen ihoon. 

On kuitenkin hyvä muistaa, että aivan kaikenlaiset meikkaustyylit ovat sallittuja ja sen puoleen ei ole olemassa mitään sääntöjä. Nyt katsotaankin asiaa ammattilaisen näkökulmasta. 

MIKÄ ON PEITEVOITEEN TARKOITUS?

Peitevoidetta voi käyttää monella eri tapaa ja se riippuu aivan käyttäjästä. Tässä postauksessa käsittelen klassista tapaa, jota käytin aina, kun meikkasin muita.

Tässä ne kaksi asiaa, joihin käytän peitevoidetta:

  • Peitän tummia silmänalusia ja mahdollisesti suun ja nenän ympäryksen punaisuutta, jos se paistaa meikkivoiteen läpi.
  • Tuon valoa kasvojen keskiosiin.

MINKÄ VIRHEEN TEIN ENNEN?

  • Youtuben kauneusgurut ohjeistavat käyttämään todella vaaleita peitevoiteita ja näin tein ennen itsekin. Vaalea peitevoide kuitenkin tekee silmänalusista jopa hieman harmahtavat ja mahdollisesti tummat kohdat paistavat läpi.
  • Ennen käytin todella paljon peitevoidetta.

HUOM! Jos peitevoide ei peitä tummia silmänalusia, niin ratkaisu ei ole vaaleampi tai paksumpi kerros peitevoidetta. Ratkaisu on neutraloija, josta voit lukea lisää TÄSTÄ

MITEN LISÄÄN PEITEVOITEEN NYKYÄÄN?

Peitevoiteen, kuten minkään muunkaan kasvomeikkituotteen ei tule erottua selkeästi omasta ihon sävystä. Vaikka se tuo valoa kasvoille, niin sen ei siis kuulu erottua vaaleina silmänalusina. 

Tärkeimmät pointit peitevoiteen lisäämisessä:

  • Peitevoide vain 1-2 astetta vaaleampi kuin oma ihonsävy.
  • Tuotetta tulee käyttää minimaalisen vähän, koska näin se ei korosta mahdollisia juonteita eikä näytä silmän alla selkeältä meikkikerrokselta. Tällä tarkoitan sitä, että pyrin aina saamaan meikin näyttämään mahdollisimman paljon omalta iholta kuin meikkikerrokselta ihon päällä.
  • Lisään peitevoidetta alla olevan kuvan mukaiselle alueelle ja tarpeen tullen ihan hitusen nenän pieliin sekä suun ympärille (jos se punottaa). En siis enää lisäile peitevoidetta valoksi otsalle, nenän päälle tai leukaan. Tai jos lisään, niin vaan vahvempaan juhlameikkiin.
  • Vältän silmän ulkonurkkia, koska siellä peitevoide menee helposti juonteisiin ja iho näyttää meikatummalta. Siellä on myös harvemmin mitään peitettävää.

Punaiseen taittava peitevoide kirkastaa usein loistavasti ilmettä ellei ihosi ole selkeästi oliivinen – tällöin tarvitset keltaiseen taittavan peitevoiteen.

Omat suosikkipeitevoiteeni löydät TÄSTÄ

Kim Kardashianilla näkee edelleen silloin tällöin todella vaaleaa peitevoidetta. Tosin sillä voi olla paikkansa ja aikansa erilaisissa valo-olosuhteissa. Meidän tavisten kannattaa valita vain asteen pari vaaleampi peitevoide.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kim Kardashian West (@kimkardashian) jakama julkaisu

  • Laura

    Hei Miia!

    Mulla ongelmana peitevoiteen kanssa on se, että silmänalusten tekstuuri tulee ikävästi esiin ja peitevoide ikäänkuin jumahtaa kuivaksi ja ikävän näköiseksi. Toki mulla on muutenkin kuiva ja atooppinen iho, jonka oon sun hyvillä ihonhoitovinkeillä saanut tasapainoon❤ Ikää on 30 ja erityisesti peitevoiteen kanssa on ongelmia, en saa levitettyä nättiä ohutta kerrosta, ilman että silmänalusten iho näyttää kuivalta ja tekstuuriselta. Olen kokeillut eri peitevoiteita laidasta laitaan ja levitystapoja. Osaisitko antaa jotain vinkkiä millä saisin silmänalusten näyttämään yhtä heleältä kuin muunkin meikkipohjan? Sulla ja monilla muilla meikkitaiteilijoilla silmänalusiho näyttää aina nii upealta!👌

    • Miia Johansson

      Mitä sä laitat peitevoiteen alle ja onko sun iho missä kunnossa silmien alla? 😊❤️

      • Laura

        Oi ihana Miia kun vastailet ❤ Teen aina normi rutiinin meikin alle, eli kasvovesi + kosteusvoide. Nyt mulla käytössä whamisan deep rich toner ja weledan skin food light. Joskus suihkin vielä ennen Whamisaa Mario Badescun aloe vera toneria, joka kosteuttaa ihanasti. Kun mennään kohti syksyä niin iho alkaa kyllä heti muistuttaa kuivuudestaan. Pyrin laittamaan meikin aina voiteista hieman kostealle ja pehmoiselle iholle. Välillä oon laittanut silmänympärysvoidetta, mutta tuntuu ettei sillä oo juuri eroa tai sitten peittari kerääntyy juonteisiin. Iho on mielestäni hyvässä kunnossa, ei erityisen kuiva tms vielä. Jotenkin en vaan saa peitevoidetta asettumaan hyvin. 😔 Olen vaikea tapaus 🤣Olisiko kuitenkin syytä pyrkiä kosteuttamaan enemmän silmänalusia ennen meikin laittoa, ja jos niin mitä suosittelisit? Vai olisiko sulla suositella jotain hyvää kosteuttava peittaria? Vai suositteletko levittämään esim. sormilla/siveltimellä?

  • Panda

    Ostin joskus Joe Blascon törkykalliin neutraloijan ja eri merkkien peittareita jemmassa on ainakin 5 (vähiten surkea niistä on Jeffrey Star). Olen töpötellyt niitä naamaani lukemattomilla tekniikoilla. Silti mikään kikka ei peitä huomiota herättävän kirkkaan sinisiä verisuonia silmänurkkien reunoilla ja alapuolella. Ehkä joku ärhäkkä kirurginen temppu voisi osittain muuttaa tilanteen, mutta toimenpiteiden riskit ohittavat oletettavasti hyödyt. Myös kyynelurien täyttöä olen harkinnut pitkään (mutta entä jos lopputulos on pari kirjavaa suonta lisää…).

    Aina voi onneksi lohduttautua sillä, että finnejä, muita epätasaisuuksia ja niitä silmänalusia ei ajattele kovin syvällisesti kukaan muu, kuin minä itse 🙈

  • Helmi

    Moikka! Täällä epätoivoisena yllättävän aikuisiän aknen syövereistä kyselen, oisko sulla vinkkejä, millä sais finnit piiloon? Tuntuu että peitevoide korostaa ihon röpelöistä tekstuuria entisestään, mut normi meikkivoide ei peitä punaisuutta. Ennustan että sun vastaus on että ihonhoito kuntoon ensin, mutta voin vakuuttaa että oon lukenut blogisi huolella ja testannut öbaut kaikkea ja ei auta mikään😅 nyt aattelin kokeilla vetää ihon mikrobiomin vessasta alas ja hain lääkäriltä isotretioniini-antibiootti-voidetta, jospa pahalla lähtis kun ei kerta hyvällä! Mutta tuloksia odotellessa olis kiva näyttää muulta ku pizzalta 🙃

    • Miia Johansson

      Voi ei Helmi! Onpa tosi kökköä! 🙁 Ja joo, ehdottomasti. Mä oon asiakkailta peitellyt finnejä ehkä kaikista parhaiten niin, että käytän pigmenttistä meikkivoidetta. Ensin sitä ohut kerros joka puolelle ja sitten erikseen pehmoisella pienellä siveltimellä (kynäsivellin hyvä) erikseen finnien peittäminen. Mutta pitää olla pigmenttinen meikkivoide. Esim. Estee Lauder Double Wear. Ja tässä on myös melko uusi postaus aiheesta ja yhdestä tavasta: https://miiajohansson.com/2021/02/paras-tapa-peittaa-finnit-2-askelta/

      Ja siis sehän on totta, että sitä finnin röpelöä, kuten mitään muutakaan ihon röpelöä ei saa meikillä piiloon, joka on ihan supertylsää. 🙁

      Tsemppiä ihan hirmuisesti! <3

      • Helmi

        Kiitos 🥰 Pitääpä noita vinkkejä testata!

  • Saara S

    Moi Miia!

    Upea tää sun blogisi ja niiiin paljon tietoa. Oon seurannut vuosia erilaisia meikkareita ja nyt viimeisin ammattimeikkari suosikkini on ollut Katie Jane Hughes (varmasti tiiät ko tilin). Hän puhuu usein ihonhoitotuotteiden koostumuksen vaikutuksesta meikin pysyvyyteen, peittävyyteen, tekstuuriin ja tekee meikkipohjansa usein käyttäen vain peitevoiteita. Kun puhut ohuesta meikkipohjasta, niin käytätkö itse meikin alla ihonhoitoa, joka laimentaa tai ohentaa pigmenttisten meikkivoiteiden laittoa? Anteeksi, en tiedä onko tämä selkeästi kysytty. Tämä olisi mielenkiintoinen aihe yli päätänsä koska en ole vielä yhdenkään toisen meikkarin nostavan asiaa esille, että on väliä ihonhoidon tuotteiden tyypillä sen lisäksi että se on omalle ihotyypille ok. Tiedän että käytät luonnonkosmetiikkaa paljon, jossa öljyjä, jolloin meikkipohjasta tulee aina kuulas ja olet puhunut ihonhoidon tärkeydestä eri näkökulmasta kun KJH. Mitä mieltä?

    • Miia Johansson

      Heippa Saara S! Olipa hyvä kysymys! 😀 Ja Katiella on tosiaan hyviä juttuja ja seuraan häntä melko aktiivisesti. Hän tosiaan puhuu miten yhdestä tuotteesta saa monenlailla irti eri tekstuureja, kuten vaikka paksusta meikkivoiteesta ohuen ja heleän, jos alle laittaa ytympää kosteutusta.

      Mä katson kuitenkin enemmän tätä asiaa ihonhoidon raaka-aineiden kannalta. Jos iho on rasvoittuva, niin valitsisin sellaiset raaka-aineet ihonhoidossa, jotka pitää rasvoittumisen paremmin kurissa ja meikkivoiteen halutun lopputuloksen mukaan. Eli halutaanko paksumpaa vai ohuempaa. Voi meinaan tulla ongelmia päivän aikana, jos rasvaiselle iholle valitsee ytyn ja rasvaisen kuivan ihon kosteusvoiteen ja päälle laittaa kuitenkin pigmenttisen paksun meikkivoiteen. Meikkivoide voi näyttää hetken upealta, mutta se ei välttämättä pysy, kun alla on toiselle ihotyypille tarkoitettu voide.

      Jos taas saman tekee kuivalle iholle, että valitsee kevyen kosteustuksen ja päälle hehkuvan meikkivoiteen, niin voi olla, että kosteutus ei päivän aikana riitä ja meikkivoide alkaa näyttämään kuivalta. Jos näin tekee rasvoittuvalle iholle, niin meikkipohja voi olla kiiltelevä jo tunnissa, kun meikkivoide on rasvaiselle iholle liian heleä ja kosteuttava.

      Eli itse valitsen mieluiten ihonhoidon sen raaka-aineiden perusteella ja myös meikkivoiteen sen perusteella miten se toimii eri ihotyypeillä. Jos halutaan eri tekstuureja, niin sen teen meikkivoidevalinnalla ja hehkutuotteilla.

      Osasinkohan selittää tämän? 😀

  • Pinja rivasto

    Onko twistbean kampin liike normi tallaakalle suunahtu? Johon voi mennä ostamaan pari tuotetta ilman sen kummempaa?

    • Miia Johansson

      Tottakai! 😍 Juuri meille tavallisille tallaajille. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram