MEIKKIVOITEEN LEVITYS – PAKKELISTA KUULAASEEN IHOON

14.08.2021

Aloitan blogissani postaussarjan meikin eri osa-alueista. Sarjan avulla opit meikkaamaan paremmin ja jopa ammattimaisesti.

On kuitenkin hyvä muistaa, että aivan kaikenlaiset meikkaustyylit ovat sallittuja ja sen puoleen ei ole olemassa mitään sääntöjä. Nyt katsotaankin asiaa ammattilaisen näkökulmasta. 

Itse opin aina virheiden kautta ja siksi tulenkin näissä postauksissa näyttämään ne virheet, jotka olen itse tehnyt. Tavoite on siis tehdä juuri sinua imarteleva ja sinun näköinen ammattimainen, mutta helppo meikki.

MIKÄ EI OLE MEIKKIVOITEEN TARKOITUS?

  • Peittää kaunista ihoasi, sillä iho näyttää aina luonnollisemmalta, jos sieltä näkyy hieman läpi ihon oma tekstuuri ja ne kuuluisat “kauneusvirheet”. Ne eivät ole virheitä – ne ovat osa kaunista sinua ja tekevät sinusta ihmisen. Eri asia tietenkin, jos haluat ne kaikki peittää.
  • Muuttaa ihon sävyä, kuten alla olevassa kuvassa. Keltaiseen taittava meikkivoide vie kauniisti pois punaisuutta ja siksi itse käytän niitä enemmän. Tässä postauksessa onkin sama meikkivoide kaikissa kuvissa, joten huomaatte, että ohuempana kerroksena keltainen toimii. Ihoni on muissa kuvissa edelleen punaiseen taittava, mutta ei punakka. Jos haluaa tehdä todella paksun meikkipohjan, niin silloin sävyn pitää olla juuri oikea.

MIKÄ ON MEIKKIVOITEEN TARKOITUS?

  • Tasoittaa ihon sävyä ja viedä pois punaisuutta. Itse olen viettänyt nuorempana aivan liikaa aikaa auringossa ja se alkaa hiljalleen näkymään ihollani enemmän ja enemmän. Ei ole kuitenkaan tarkoitus peittää kaikkea sitä, koska ihosta ei ole tarkoitus tehdä posliininukkea.
  • Itse tykkään käyttää meikkivoidetta niin, että se olisi mahdollisimman huomaamaton. Sen ei kuuluu peittää jokaista “virhettä” vaan näyttää aidolta iholta, mutta hieman paremmalta.

IHON VALMISTELU MEIKKIVOIDETTA VARTEN

  • Ammattilainenkaan ei saa oikeastaan mitään meikkivoidetta näyttämään hyvältä, jos ihoa ei valmistele omalle iholle sopivilla ihonhoitotuotteilla tai ihoa on hoidettu kotona väärin. Ohjeet eri ihotyyppien ihonhoitoon löytyy TÄSTÄ ja en voi enempää painottaa kuinka tärkeää ihoa on hoitaa oikein. (Suurin osa blogiini ensimmäistä kertaa eksyvistä hoitaa ihoaan väärin.)
  • Ihon kuuluu olla pehmoinen ja hitusen kostea ihonhoitotuotteista, kun meikkivoidetta alkaa levittämään. Näin meikkivoide sulautuu siihen parhaiten.
  • Jos iho tuntuu karhealta ja kuivalta, niin meikkivoide ei tule näyttämään hyvältä. Tällöin suosin ihon valmisteluun balmeja, kuten esim TÄTÄ.

MITEN MEIKKIVOIDE LEVITETÄÄN?

  • Kaikista tärkeintä on löytää sinun kädenjälkeesi sopiva väline. Suosin itse siveltimiä, koska niillä saa helpoiten ohutta jälkeä. Meikkivoiteella kun ei ole tarkoitus peittää kaunista ihoa vaan tasoittaa sitä. Mitä paksumpi meikkivoide niin sitä tiheämpi sivellin ja mitä juoksevampi meikkivoide niin, sitä lerpumpi sivellin.
  • Meikkivoiteen levittämisen tekniikkaan menee usein aloittelevalla ammattilaisellakin hetki. Meikkivoide kannattaa työstää kunnolla siveltimeen ja aina ajatella, että tekee mahdollisimman ohutta pohjaa välittämättä siitä etteivät kaikki ihon virheet peity. Toisella kerroksella tai peitevoiteella voi sitten peitellä niitä kohtia, jotka tarvitsevat enemmän peittävyyttä.
  • Omista meikkivoidesuosikeistani eri ihotyypeille voit lukea TÄSTÄ. Jokaisen meikkivoiteen kohdalta löytyy myös sivellinsuositus.

MITEN MEIKKIVOIDETTA EI KANNATA LEVITTÄÄ?

  • Meikkisieni eli Beauty Blender on todella suosittu väline levitykseen, mutta sillä tulee helposti todella paksu meikkipohja. Toki tämä riippuu aivan kädenjäljestäsi. Usein kuulenkin sanottavan, että levitän mielummin sienellä, koska sillä saa tasaisemman pohjan. Se on totta, koska koska sienellä tuputellaan iholle tasaisen paksu kerros, joka toki näyttää kauniilta, mutta se harvoin pysyy ja usein näyttää melko paksulta.

Alla olevassa kuvassa näet (erityisesti karusellin toisessa kuvassa), että iän lisääntyessä iholla näkyy helpommin pigmenttimuutokset ja juonteet. Meikkivoiteella ei ole siis tarkoitus peittää kaikkea tätä, kuten itse jostain syystä tein nuoremmalla iällä. Iho näyttää upealta, kun sen sävyä vain tasoittaa ja antaa oman ihon paistaa läpi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Gill Hughes (@mumstagramfunstagram) jakama julkaisu

P.S. Käytin ennen huomattavasti enemmän synteettisiä meikkivoiteita, mutta olen huomannut tässä ajan kanssa, että ihoni on aina parempi, kun käytän luonnonkosmetiikan meikkivoiteita. Ihoni on silloin rauhallisempi eikä rasvoitu. Lisäksi ihon tekstuurin parantuessa entuudestaan huomaan, että luonnonkosmetiikan meikkivoiteet näyttävät kauniimmilta. En olisi ikinä uskonut, että sanon näin, koska ennen valitin sitä, että luonnonkosmetiikasta ei löydy meikkivoiteita, jotka pysyvät rasvoittuvalla ihollani. Ihoni oli yksinkertaisesti epätasapainossa ja hoidin sitä väärin. 

  • Inari

    Tää vinkki siveltimen käyttämisestä oli oikeasti tosi hyödyllinen! Vaikka kaikki riippuukin omasta kädenjäljestä, niin itsellä tuli parempi meikkipohja siveltimellä heti ekalla kerralla, kuin sienellä, joita olin käyttänyt parikyt vuotta.

    • Miia Johansson

      Oi hyvä kuulla! 😍 Ja muuten oikea sivellin on tietty tärkeää.. tuli tässä samalla mieleen. Moni puhuu, että jää viiruja, niin se johtuu siitä ettei sivellin sovi sille meikkivoiteelle.

  • Kisu

    Itselle sopii parhaiten sormilla levittäminen, saan kauneimman ja luonnollisimman tuloksen. Onneksi vanhemmiten on oppinut että vähemmän riittää ja tasoitellaan/peitellään vaan mitä on pakko. Joskus kuvittelin että meikkivoidetta on ihan pakko levittää koko kasvoille…tai ehkä olikin kun teki sellaisen pakkelipohjan.

    • Miia Johansson

      Joo sormilla on hyvä! 😀 Vaan lopputuloksella on väliä! <3

  • R

    Tosi vaikea löytää aurinkovoidetta joka ei lähtisi klöntsääntymään meikkivoiteen alla! Käyttäisin zuiin luxea mutta se rullaantuu pois, nyxin bare with me taas toimii aurinkovoiteenkin kanssa. Olen kokeillut mossan aurinkovoidetta ja nyt myös paria nivean.. Tulee houkutus jättää aurinkovoide pois alta kun sen kanssa meikki ei tunnu kestävän niin hyvin 🙈

    • Miia Johansson

      Onpa kökköä! Siellä ei tosiaan nyt jotkin raaka-aineet kahdesta eri tuotteesta sekoitu keskenään. Nää on tosi mysteerejä!

  • Lara

    Omalle rasvoittuvalle, akneiholle paras meikkivoide on ollut Alima Puren mineraalimeikkivoide. Iho on nykyään paremmassa kunnossa ja jos erehdyn välillä laittamaan synteettistä meikkivoidetta, niin kipeitä finnejä pukkaa.

    Mulla iho-ongelmat alkoi hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen ja maskin päivittäinen käyttö on pahentanut tilannetta.. Niin ja ihonhoidossa on toki jo käytössä hellävaraiset (sun suosittelemat) puhdistustuotteet.

  • Nadja

    Suositteletko luonnonkosmetiikan meikkivoiteita myös häämeikkiin vai kallistutko siinä edelleen Double weariin? Teen itse häämeikkini ja hyvä ja kestävä meikkivoide olisi haussa. 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Nadja! 🙂 Riippuu ihan ihon kunnosta. Kyllä mä edelleen laittaisin Estee Lauderia asiakkaille, koska ikävä kyllä (kokemukseni mukaan) aika moni hoitaa ihoaan väärin ja silloin pitää olla joku mikä varmasti pysyy. Itelleni käyttäisin nyt silti luonnonkosmetiikan meikkivoidetta, koska ne pysyy kauniina koko päivän. Käyttäisin tätä itelleni: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/madara-skin-equal-meikkivoide/

      • Nadja

        Kiitos vastauksesta! 😊 Sinun opeilla on tullut jo pitkään ihoa hoidettua, joten nykyisen meikkivoiteen loppuessa taidan testata madaraa (näytepussi joskus ainakin oli muistaakseni hyvä, sävy vain vähän väärä). Juhlat vasta maaliskuussa niin ehtii testailla. 😊👌🏻

        • Miia Johansson

          No niin hyvä.. eli aikaa on vielä. 😊👌

  • Lea

    Lily lololla on ihanat bb voide, meikkivoide ja mineraalimeinki puuteri. Oon kyllä ihan tän meikkisarjan fani kun 98% meikeistä tätä sarjaa 🙈 ja tällä sun kikalla kokeilin levittää meikkivoiteen siveltimellä ja siitä tuli loistava 🤩 sormin siitä saa peittävämmän

    • Miia Johansson

      Jee 😍 ihana kuulla!

  • M

    Hei, kiitos postauksesta! Kommentoin Beauty Blenderistä, että käytän sitä itse aina meikkivoiteen (Estee Lauder Nude) levitykseen kostutteuna. Kastelen sienen kokonaan ja sitten puristelen kuivemmaksi, jotta vesi ei valu. Minusta tuosta meikkivoiteesta ainakin saa ohuen ja luonnollisen näköisen näin.

    • Miia Johansson

      Huippua! 😍 Ehdottomasti se väline mikä toimii itsellään. 👌

  • Erika

    Hei!😊 Olen käyttänyt pari vuotta arkimeikissä nyt Lumenen cc-voidetta, nyt kun olen sinun myötäsi oppinut hoitamaan ihoani oikein niin kyseinen meikkivoide ei oikein enää sovikaan vaan iho kiiltelee nopeasti ja tuntuu jotenkin tahmaiselta😬Kiinnostuin tuosta Madaran skin equal meikkivoiteesta, mutta arveluttaa tuo sävyn valinta, ihoni on enemmän keltapohjainen ja en ole ihan lumikin vaalea mutten mikään tummakaan 😅 Lumenen vuoteesta talvella ollut käytössä medium ja kesällä Tan.

    • Miia Johansson

      Heippa Erika! 🙂 Mikä ihotyyppi sulla on ja mitä laitat meikkivoiteen alle? Madarassa tosiaan on huono puoli sen sävyvalikoima. Itselläni juurikin 20 on liian vaalea ja 40 liian tumma (paitsi ruskettuneena). 30 on taas vahvasti punaiseen taittava.

      • Erika

        Sekaiho millä on taipumusta pintakuivuuteen, laitan ennen meikkiä Fiinin kaura-ruusu kasvoveden, Evolven hyaluronihapposeerumin ja Evolven päivävoiteen. Myös muita meikkivoide ehdotuksia otetaan vastaan😊

        • Miia Johansson

          Heippa! 🙂 Kunhan nuo tuotteet loppuu, niin sä voisit kokeilla enemmän sekaiholle tarkoitettuja tuotteita toki ei näistäkään mitään haittaa ole, mutta voisi tuo tahmaisuus helpottaa. Nää on enemmän kuivan ihon tuotteita, jos siis sulla on Evolven multipeptide. Tämä voi olla syy siihen, että iho kiiltelee nopeasti. 🙂

  • Charming Nails

    Minulta löytyy monia erilaisia meikkivoidesiveltimiä sekä sieniä ( beauty blendereitä ). Käytän monia eri meikkivoiteita, pääosin synteettisiä peittävämpiä, mutta jotenkin vaan se sieni istuu käteen parhaiten etenkin kiireisenä työaamuna kun silmät ristissä meikkaa 😀 sillä tulee nopein, tasaisin ja puolipimeässä varmin pohja. Sormin en tykkää kynsien takia levittää paitsi peiteaineen. Sieni pitää vaan kastella kokonaan, puristella kuivaksi ja antaa olla hetken kuivahtamassa. Mä en oikeastaan sienellä edes saa pakkelia vaan puolipeittävän, luonnollisen pohjan. Se on mikä istuu käteen, en edes muista enää aikoja ilman meikkimunaa <3

    • Miia Johansson

      Juuri näin ❤️ omaan kädenjälkeen sopiva väline on The Best! 😊

  • Mertsi

    Haluan kokeilla luonnonkosmetiikan meikkipohjaa. Tarve vähäinen, iho sekaiho, ehkä kuivahko etenkin talvella. Sinun vinkkien avulla hyvä, kiitos. Ostoslistalla oli madara, mutta nyt kiinnostaisi kokeilla mineraalimeikkipuuteria ja alima pure taitaisi olla kokeilun arvoinen…kamppailen hinnan kanssa, että olisiko järkevämpi kokeilla esim lily lola merkillä. Toisaalta 10e enemmän, ei ole paljoa😊

    • Miia Johansson

      Lily Lolo on kanssa ihan kiva, mutta enemmän silti pidin Alima Puresta. Varmasti teet hyvän valinnan käännyt kumpaan tahansa. 🙂

  • Mari

    Minulla on ollut uusi meikkivoide ostoslistalla syksyä varten ja päädyin kokeeksi ostamaan Alima Puren mineraalimeikkipuuterin kun luin siitä blogistasi. Tarkoitus oli aiemmin ostaa Cliniquen even better meikkivoide maskin käytön aiheuttamien iho ongelmien vuoksi, mutta onneksi päädyinkin tuohon Alima Pureen! Ihan huippu tuote, kiitos Miia!

    • Miia Johansson

      Niin ihana kuulla, että tykkäät. <3 Ja siis Alima Pure on ihan loistava valinta, jos tosiaan on vielä maskin aiheuttamaa aknea.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram