KÄYTETYIMMÄT HUULIPUNANI x 5

23.08.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Kuten kaikessa värikosmetiikkaan liittyvässä, olen todella tarkka meikkien sävyistä, koska ne vaikuttavat meikin kokonaisuuteen niin paljon. Oikeat sävyt meikissä joko imartelevat tai tekevät kantajastaan väsyneen näköisen. Eli muistathan aina, että se huulipuna mikä näyttää toisella hyvältä, ei välttämättä olekaan sinulle imarteleva. 

Jos haluat oppia miten valita itsellesi oikean sävyisen huulipunan, niin klikkaa tähän postaukseen.

Tämän postauksen huulipuniin tartun kaikista eniten koko meikkikokoelmastani. 

1. RAVITSEVA NUDE-PUNA

Kjaer Weisilla on loistava kokoelma erilaisia huulipunia, joista osa on täysin luonnonkosmetiikkaa ja osa muilta osin luonnon tuotetta paitsi pigmentti on synteettinen. Tätä en koe ongelmaksi, koska raaka-aineet ovat muuten hyviä.

*Nude-punakokoelma on aivan ihana ja sieltä löytyy niin oranssiin kuin pinkkiin taittavaa nudea. Eniten niistä käytän ehdottomasti sävyä Gracious.

2. POIKKEUKSELLINEN SÄVY

Tämä *Jeffree Star Nudist Colony huulipuna on tällä hetkellä käytetyin huulipunani. Upea lanventelin nude sopii erityisen hyvin vaaleaihoiselle, jonka iho taittaa punaiseen. Tässä punassa on aina todella nätti olo.

Jeffreellä on muutenkin *poikkeuksellisen upea sävykokoelma huulipunia, joita ei muilla merkeillä ole.

3. VÄRIKKÄISIIN HUULIPUNIIN TOTUTTELEVILLE

Boho Cosmeticsistä kuulee harvemmin, mutta se on aivan loistava luonnonkosmetiikan meikkibrändi. Heidän huulipunistaan käytetyin on itselläni sävy 106. Se on hiukan viileään taittava puna, joka tuo ihanasti väriä kasvoille.

Itseasiassa se on kuin oma huulen sävy, mutta hieman parempi ja vahvempi eli tällöin tätä voi ehdottomasti sanoa nude-sävyksi. Tämän brändin tuotteita on saatavilla esimerkiksi Ruohonjuuresta.

4. KLASSINEN SÄVY RUNSAALLA PIGMENTILLÄ

*Absolution huulipunat ovat todella pigmenttisiä luonnonkosmetiikan huulipunia. Ne ovat jopa niin pigmenttisiä, että ainakin itse tykkään levittää tämän jämäkän pienen siveltimen kanssa. Sävyjä on monta kaunista, mutta klassista punaista sävyssä 08 on tullut käytettyä ehdottomasti eniten.

Sävyt ovat niin pigmenttisiä etteivät ne vaadi välttämättä rajauskynää, mutta siistimmän lopputuloksen saamiseksi suosittelen sivellintä. Tämä sävy sopii kaikille.

5. NESTEMÄINEN HUULIPUNA, JOKA TAATUSTI PYSYY

Koko ajan vähemmän, mutta edelleen silloin tällöin käännyn nestemäisen huulipunan puoleen. Ne nimittäin pysyvät pusuttelut ja juomiset. Rasva on ainoa, mikä niitä poistaa ja siksi ruokailun jälkeen tätä pitää hieman paikkalla – aivan kuten tavallista huulipunaakin.

Kaikista käytetyin nestemäinen huulipunani on *Anastasia Beverly Hills sävyssä Carina. Viileän punaisen raikas sävy, joka jälleen kerran sopii vaalealle punaiseen taittavalle iholle.

Ennen nestemäisen huulipunan lisäämistä huulet tulisi olla kuoritut ja hyvin kosteutetut. Ennen punan lisäämistä huulivoiteet tulisi pyyhkiä pois, jotta nestemäinen puna pysyy parhaiten.

P.S. Huulisiveltimenä tykkään käyttää *Luxien 217 jämäkkää kynäsivellintä.

Onko sulla jokin lempparipuna, jota päädyt käyttämään kerta toisensa jälkeen. 

  • Hanska

    Olen myös pitänyt Absolutionista, siitä löytyi aikonaan minulle hyvä sävy. Mieluiten tartun Zuiin neliskanttiseen huulipunaan, tuoksu on mieluisa, saan helposti levitettyä ja sävy Fern sopiva. Molemmat edellä mainitut ovat muistoja tyttöjen päivistä I love me -messuilla, ehkä niillä on siis myös tunnearvoa.

    • Miia Johansson

      Ooh! <3 Onkin jo ikävä I love me -messuja. Ehkä ens vuonna sitten taas!

  • Katri

    Mulla on aivan liian monta huulipunaa, mutta toistuvasti käytän lähinnä vain 3-5 sävyä niistä. Ehdottomia lemppareita on Laveran Beloved Pink ja Pink Orchid sekä Zuiin Coral Red!

    Laveran punissa on mun makuun ehdottomasti paras hinta-laatusuhde, ja suurin osa on sellaisia, jotka itselle passaa tosi hyvin, eli tummia, syviä ja/tai marjaisia sävyjä.
    Zuiilta löytyy parhaat kirkkaat sävyt, ja vaaleammissa ja luonnollisissa nudepunissa puolestaan suosin Lily Loloa. 😚

    • Miia Johansson

      Hei muuten totta! Mä oon kokonaan unohtanu Laveran ja mulla ei ookkaan tällä hetkellä mitään Laveran punia. Hyvä, kun muistuttelit. 🙂

  • Tiia

    Mulla on tällä hetkellä vain kaksi huulipunaa, joita käytän, mutta sävyt ovat täydelliset! Zuii Lux sävyssä Audrey on itselleni sellainen joka hetken luottonude (my lips but better) ja Kjaer Weisin Empower taas ihanan sähäkkä pinkki. 😍💋

  • kukkis

    rms huulipunat on parhaita, pysyvät todella hyvin, ei tarvitse edes syömisen jälkeen lisäillä silti huulet pysyy kunnossa.

  • Tanja M

    Itse tykkään erilaisista murretuista sävyistä kuten vähän harmahtava ruskea, pehmeä murrettu malva ja vahvimmista sävyistä kylmät punaruskeat. Maybellinen Galactic Mauve, L’Orealin punista Greige Perfecto ja punaruskea Dior Diorific 015 Broadway ikisuosikkeja.

    Kirkkaat värit näyttää minulla sävystä riippumatta pahalta, samoin kovin vaaleat nudet. Joten arkimeikissä pehmeä malva tai keskitumma kylmä beige ja juhlaan sitten punaisten sijaan todella tummat huulet.

  • Charlotta

    Nyt kun huulimeikit tulivat puheeksi, mitä suosittelisit häämeikkiin? Kestävää siis hakusessa, tarkemmat tuotesuositukset kiinnostaisivat! 🙂 Tuntuu, että muu meikki on ns. helposti päätetty, mutta tämän kanssa tuskailen yhä…

    • Miia Johansson

      Heippa Charlotta! 🙂 Nestemäiset huulipunat on tietenkin sellaisia, jotka pysyy parhaiten. Mutta se on sitten kantajastaan kiinni, että tykkääkö niiden antamasta fiiliksestä. Kun meikkasin morsiamia, niin usein päädyttiin nestemäiseen huulipunaan. Isadoralla oli muistaakseni jokin suosittu sävy morsiamien keskuudessa ja myös Anastasialla. Tässä on postaus Anastasian punista (vanha postaus tosin): https://miiajohansson.com/2018/01/paras-nude-puna/

      Itse ehkä nyt valitsisin tavallisen mattahuulipunan. Riippuu tietenkin myös aina, että tykkääkö nude-sävyistä vai haluaisiko jotain raikasta. Itse valitsisin jonkun raikkaan punaisen, jos nyt menisin uudelleen naimisiin. MACilla on kivoja punia esimerkiksi.

      • Charlotta

        Hei kiitos tuhannesti vinkeistä!! Pitää pohdiskella vielä uudestaan ja käydä tutustumassa sävyihin! 😊

  • Emma

    Ei liity huulipuniin, mutta saako esittää toivepostauksen! Syksy ja kylmät kelit lähestyvät kovaa vauhtia ja meillä rutikuiva-ihoisilla hipiä oireilee jo syyskuussa kylmenevistä ilmoista. Saisiko sinulta tämän hetken lempparit talvi-ihonhoitotuotteille? Erityisesti kiinnostaa ravitseva päivävoide, joka kosteuttaa ihoa koko päivän. Viime talvena käytin suosittelemaasi Antipodes Vanilla Pod-päivävoidetta (vihreä-musta purkki), mutta tuntui, että sitäkin olisi pitänyt lisätä työpäivän jälkeen uudestaan, jotta iho tuntuisi hyvältä iltaan asti. Käytössäni on myös kosteuttava kasvovesi ja kasvoöljy, sinun suosittelemiasi tuotteita! 🙂 Kiitos jo nyt etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa Emma! 🙂 Luit ajatukseni nimittäin tällä viikolla on tulossa postausta kosteusvoiteista.

  • Soile

    Mulla ongelma on, että huulteni sävy on jotenkin sinertävä..ja varsinkaan nyt kun ei voi mitään testailla, niin sairaan vaikeeta löytää sävyä, joka ei aina siftaa lilaan sitten huulillani 😔

    • Miia Johansson

      Äh.. no onpa kökköä tosiaan. 🙁

  • Sonja

    Aiemmin käytin Rimmelin nestemäistä huulipunaa. Se pysyi kuin tauti. Ikävä kyllä en saanut sitä enää poistettua luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni – Fiinin puhdistusbalmi ei liikuttanut sitä mihinkään… Jouduin kuorimaan punan pois kostutetulla sokeripalalla 😀 Ostin tilalle suosittelemasi Cliniquen Ruby Pop -punan ja se on ihana. Nyt houkuttaisi näistä nuo Absolution sekä Boho. Ehkä jompaan kumpaan retkahdan. Pääsisipä vain jo kasvomaskeista!

    • Miia Johansson

      Oho! Hurjaa ettet saanu enää pois. 😬 Öljyllä kuitenkin kaikki pitäs lähteä on sitten luonnon- tai synteettistä kosmetiikkaa. Mutta kiva kuulla, että oot löytäny tuon Ruby popin. Se on kyl ihana. 😍

  • Nalana

    Absolution ja sävy Poppy red näyttää tosi hyvältä erittäin vaalealla lämpimän sävyisellä iholla. Väri on sopivan kirkas, muttei tumma.

    • Miia Johansson

      Joo se on ihana sävy 😍

  • Suvi

    Kolmas ihana 🥰
    Osaisitko sanoa, miten toimin väärin tilanteessa jossa ihoni ei kiillä ilman meikkiä ollenkaan mutta meikin kanssa päivän mittaan otsa kiiltelee suht paljonkin? Meikin alla on kasvovesi ja päivävoide sekaiholle.

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 🙂 Laitatko mitä meikkivoidetta?

      • Suvi

        Vaihdellen käytössä ollut loreal infallible, nyx born to glow ja madaran skin equal. Olisko muita suosituksia? Ei kauheasti epäpuhtauksia peitettäväksi mutta poskilla paljon punaisuutta ja muutenkin vähän epätasaisen värinen iho

      • Suvi

        Vaihdellen käytössä Loreal infallible, madaran skin equal ja nyxin born to glow. Ei kauheasti peitettävää muuten paitsi epätasaisuutta ihonvärissä. Iho on helposti tukkeutuva myös. Päivövoiteena bybin c-caf ja ruusukasvovesi

        • Miia Johansson

          Tuo Bybin C-caf voi olla jopa liian kosteuttava. Kun se loppuu, niin kokeile vaikka Bybin Face Basea. Ja noista meikkivoiteista L’oreal alkaa mullakin kiiltelemään ja myös ajoittain tuo NYX. Madara pysyy tosin hyvänä, mutta sekin saattaa vaatia hyvän puuterin kiinnitykseen. Ihan täysin mullistava on tää Korennon puuteri: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/korento-botanical-viimeistelypuuteri/

  • Jenni

    Hei jos aamulla tekee aamurutiinin ja vasta iltapäivällä/illalla meikkaa, niin suositteletko laittamaan sen aamuisen kosteusvoiteen sinne meikin alle? (en käytä balmeja tms.)
    pluuus, jos aamulla anivarhain käy treenamassa salilla (ja hikoilemassa) ja aamurutiini tapahtuu vasta tän jälkeen, niin riittääkö tällöinkin kasvoille vesipesu vai kannattaako pestä puhdistusmaidon kanssa?
    ps. ihan parasta kun iho voi nyt hyvin – kiitos sun vinkkien!

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Joo, kannattaa laittaa vähän kosteusvoidetta meikin alle, jos aamurutiinista on jo hetki.

      Ja riittää treenin jälkeen vesipesu, koska hiki on vesiliukoista. Toki jos tuntuu ettei riitä, niin sitten vaikak jollain hellävaraisella puhdistusmaidolla pesu. 🙂

  • Liilatar

    Hei. Kertokaahan, kuinka yleensäkään kykenette mitään punia käyttämään? Olen aina rakastanut huulipunia, mutta koronan aikana en ole ollenkaan niitä käytellyt. Syynä on se, että pelkään maskin sottaavan punan pitkin naamaa.

    • Miia Johansson

      Mä oon käyttäny kotona ja lenkillä. 😅 Plus ravintoloissa, kun teidän, että maski on vaan hetken kasvoilla. Nestemäinen huulipuna ei leviä pitkin kasvoja. 😃

  • Tarja Huuki

    Hankin jonkin aikaa sitten tämän postauksen perusteella Anastasia Bewerly Hills sävyssä Carina. Siitä tuli heti yksi lemppareistani koska se on niin passeli sävy kylmälle ihon sävylleni.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla 😍 se on kyl ihana, mutta sitä ei vissiin saa enää. 😔

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram