Kestävä nude-puna

14.01.2018

Nämä kaksi huulipunasavyä ovat ehdottomasti omat suosikkini hempeään ja romanttiseen meikkiin ja tietenkin myös arkimeikkiin. Voit kurkata pientä osviittaa siitä, että kumpi puna voisi sopia juuri sinulle postauksesta: “Miten valita oikea huulipunasävy?” Näin vahvoissa studiovaloissa ei suurta eroa näy, mutta luonnonvalossa kädelläni huomaa selkeän eron.

Morsianten suosikki

Postauksen ensimmäisessä kuvassa oikealla on viime kesänä meikkaamieni morsianten lemppari huulipuna Anastasia Beverly Hillsin nestemäinen huulipuna sävyssä Lovely*. Se on kestävä, eikä sataprosenttisella varmuudella tuhri sulhasen huulia. Vasemman puoleisessa kuvassa on taas hieman oranssiin taittava nudepuna – sekin on Anastasian ja sävy on Dolce*. Hankin sen tulevaa kesää silmälläpitäen, koska tiedän nude-huulten suosion jatkuvan myös tulevan kesän häissä.

Vaikka näillä pigmenttisillä sävyillä saa jo itsessään kauniit rajat, niin kauniimman ja huolellisemman näköisen meikin saa aina huultenrajauskynien avulla. Sitäpaitsi ne helpottavat huulimeikin tekoa. Lovely sävyn kanssa käy loistavasti yhteen Make Up Storen huulikynä sävyssä Fairytale Dream ja Dolcen kanssa sopii Make Up Storen huulikynä sävyssä Old Rose. Näitä saa Make Up Storen pisteiltä Sokoksista.

Vinkki levitykseen

Nestemäiset huulipunat ovat koostumukseltaan mattaa. Ne kuivuvat huulille ja jämähtävät siihen. Onkin tärkeää, että huulet on ensin kuorittu ja kosteutettu hyvin. Lisäksi huulivoide tulee ottaa ensin pois ennen kuin huulipunaa lisää, koska muuten puna ei pysy niin hyvin.

Kaikista parhaimman tuloksen saa niin, että ottaa nestemäistä huulipunaa todella vähän huulisiveltimeen ja näin tuotetta levittää mahdollisimman ohuen kerroksen. Jos huulipunaa lisää päivän aikana, niin aplikaattori kannattaa pyyhkiä kunnolla tuubin reunaan, jotta tuotetta on siinä vain vähän. Sitä kannattaa lisätä vain niihin kohtiin, mistä puna on mahdollisesti hävinnyt, koska muuten tuloksena on repeilevä huulipunakakku.

Mielestäni nude-puna on sellainen puna, joka korostaa oman huulen sävyä eikä sellainen “concealer lips” meikkivoiteen värinen huulet kadottava tapaus. Toki ei niissäkään mitään väärää ole, mutta ihon värinen huulipuna tekee ilmeestä usein vähän väsyneen. Lisäksi valokuvissa näyttää paljon paremmalta, jos huulissa on edes vähän sävyä. Vai mitä mieltä olette?

*Sisältää mainoslinkin.

  • Essi

    Kiitos taas ihanasta havainnollistavasta postauksesta ja vinkeistä 🙂 Huulipunaintoilijalle tuli taas testailtavaa 🙂

  • Anonymous

    Olen juuri etsiskellyt sopivan sävyistä nude-huulipunaa, joka sopisi vaalealle hipiälleni olematta liian räikyvä tai liian oranssi. Tämä postaus tuli täydelliseen saumaan, aion pikimmiten suunnata Sephoraan katsastamaan näitä punia 🙂 Kiitos siis vinkistä! Blogisi on muutenkin mahtava – hyviä meikkivinkkejä NORMAALIIN arkeen ja juhlaan, jos nyt näin voi sanoa. Niin monien meikkibloggaajien meikkivinkit eivät todellakaan sovi arki, tai edes juhlakäyttöön, koska ovat kovin raskaita ja liian näyttäviä.

    • Miia Ezen

      Heippa ja kiitos! <3 Tähän pyrin blogissani, koska tottahan se on, että harva meikkaa niin vahvasti kuin jotkut kauneusbloggaajat/vloggaajat. 🙂 Asut ilmeisesti ulkomailla? 🙂 Suomessa näitä saa Kicksistä.

  • Jenni

    Ihanan näköinen kampaus sinulla! <3 Olisi kiva kuulla, miten se on tehty!

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! Mä aattelinkin, että joku siihen ihastuu. 😉 Ikävä kyllä se on vain hyvin onnistunut sotkunuttura. Eli pariin kertaan pompulan ympäri heitetty ponnari. 😀

  • Markit

    Hei; Kiitos neuvosta käyttää sivellintä. Minä sen ensimmäisen tällaisen punan sitten ostin, joskin Kicksin, koska ei ollut oikeaa sävyä tästä sinun merkistäsi. Tyytyväinen olen, ei kuivata ja pysyy. Itse ymmärsin rajauksen tehdä, kokeilujen jälkeen 😂. Mutta en sitä saanut oikein tasaisesti. Nyt huulisivellin käyttöön. Ja vielä tuon Lovelyn hankin, väri on valtavan kaunis. Kiitos taas.😄

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Kiva, jos oot tykänny. En tiennytkään, että Kicksilläkin on omia nestemäisiä punia. 🙂

      • Markit

        Piti ihan tarkistaa, että höpötänkö omiani. Mutta en, 03 Pink friday ja 10 Wild raspberry ostettu. Netissä värit ihan pielessä, ovat vadelmanpunaisia, tummempi ja vaaleampi. 🍇

        • Miia Ezen

          Kiitos vinkistä! Hyvä tietää näistä! 🙂

  • Esmee

    Oisko sulla vinkata jotain hyvää huulien kuorintaa? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Esmee! Hitsit.. ei oikein ole. Mulle toimii parhaiten se, että hieron ne sormin suihkussa ja kaikki kuollut iho irtoaa. 😉

  • Anna-Riikka

    Onkohan näissä punissa millainen tuoksu? Kiinnostaisi ostaa, mutta oon tuoksuyliherkkä, niin pyrin käyttämään vain tuoksuttomia/hyvin neutraalintuoksuisia meikkejä.

    • Miia Ezen

      Heippa! 🙂 Näissä ei ole oikeastaan tuoksua ollenkaan.

  • Jonna

    Mitä poskipunaa sinulla on näissä huulipunapostaus kuvissa? Todella kauniin väristä!

    • Miia Ezen

      Kiitos! 😍 Mä en ole nyt ihan satavarma, mutta Nyxin poskipunapaletti mulla on usein käytössä, kun siinä on niin kivoja sävyjä. 😊

  • Katri

    Kävin katsomassa Kicksissä näitä punia Lovely ja Dolce. Olivat purkissa kovin rusehtavia/oranssihtavia. Noissa kuvissasi puna näyttäisi juuri kivalta arkikäyttöön, mutta en uskaltanut ostaa koska omalla kädellä ne näyttivät oranssimmalta/rushetavammalta kuin sinun kuvissasi. Onko sinun mielestäsi näissä kuvissa väri punertavampi kuin purkissa? Uskallanko ostaa tämän 😀 haluaisin neutraalin värin, jota ei hirveästi huomasisi mutta olisi kuitenkin vähän vaaleanpunainen/punertava.

    • Miia Ezen

      Heippa! 😊 Käden värihän on aivan eri kuin huulen. 😉 Myös kaupan valot ovat usein kaukana luonnonvalosta. Voistkohan pyytää, että myyjä kokeilisi sitä suoraan huulille ja nimeomaan lovelysävyä, joka on kylmempi. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram