KOSMETIIKAN MYYTIT OSA 1 – MEIKKIMYYTIT

31.05.2021

Puhuin vähän aikaa sitten IG-stooreissa kosmetiikan myyteistä, joita on muuten paljon! Moni pyysikin, että voisinko tehdä tästä postausarjan ja tässä se tulee.

Jokaisessa osassa otan käsittelyyn kolme myyttiä kosmetiikkaan liittyen. Haastattelen myös alan asiantuntijoita, jotta saamme mahdollisimman laajan vastauksen.

1. MEIKKIVOIDE VAATII ALLEEN PRIMERIN

TOTTA JA TARUA – RIIPPUU IHAN MEIKKAAJASTA

Primerit sisältävät usein erilaisia silikoneja. Myös synteettiset meikkivoiteet sisältävät silikoneja. Silikoni auttaa siinä, että tuote levittyy iholle tasaisen kauniisti, jos miettii asiaa näin meikkauksen kannalta. Miksi siis laittaa meikkivoiteen alle toinen kerros silikonia?

Itse en käyttänyt asiakkailleni primereita, vaan luotan meikin pysyvyydessä meikkivoiteeseen. Kaikista paras tapa on valita omalle ihotyypille tarkoitetut ihonhoitotuotteet sekä meikkivoide, mutta tämä on vain oma kokemukseni ja mieltymykseni.

Kysyin tästä myös muutamilta alan johtavilta meikkitaiteilijoilta ja vastauksia tuli aivan laidasta laitaan. Ja moni kollegani on kanssani asiasta eri mieltä.

  • @ninah_hairandmakeup: En käytä itselläni enkä asiakkailla. Joskus laitan setting sprayn, jos asiakkaalla pitkä päivä.
  • @eevisliedesmakeup: Joo, käytän välillä erityisesti jos asiakkaan iho on rasvoittuva ja hän työskentelee kuumien TV-valojen alla. Käytän myös kiinnityssuihketta, jos tiedän ettei tarvitse heti puuteroida.
  • @hannavahapassimakeup: En käytä itselläni, mutta joskus saatan laittaa t-alueelle esim. hääasiakkaalle. Luotan eniten meikkivoiteeseen ja Urban Decay All Nighter Setting Sprayhin.
  • @tintti_muah: Kuvauksissa käytän aina, mutta itselläni vain spessupäivinä.
  • @artistybyaarni: Pidän primereista, mutta koen, että oikeilla ihonhoitotuotteilla voi suurimmassa osassa tapauksia korvata primerin. Käytän kuitenkin matta-, kuulto- ja tahmeutta tuovia primereita, mutta jos iho ei primeria erikseen tarvitse, niin sillon en sitä käytä.

2. PUNAISTA HUULIPUNAA NEUTRALOIMAAN TUMMAT SILMÄNALUSET

JOILLEKIN TOTTA JA JOILLEKIN TARUA

Tik Tokissa oli vähän aikaa sitten trendi, että punaista huulipunaa laitettiin silmien alle neutraloimaan tummia silmänalusia.

Tämä toimii loistavasti kaikista tummimmilla ihonsävyillä tosin valitsisin mielummin tähän asianmukaisen tuotteen, koska esimerkiksi kovin kiiltävä punainen huulipuna voi olla hieman hankala. Se, minkä puolesta asia on myytti, niin vaaleat ja keskitummat ihon sävyt eivät tarvitse punaista neutraloijaa. Heillä menee muuten kaikki aika punaisen sävyn peittämiseen. Oranssi, persikka ja keltainen ovat taas vaaleampien ihojen neutraloijasävyjä.

Kim Kardashian Beautylla on ainakin värien puolesta todella simppelit neutraloijat, joista näette idean miksi jotkut tätä tekevät. Sävyt löytyvät TÄSTÄ. Tätä brändiä ei saa Suomesta, mutta toivoisin, että vastaavanlaisia neutraloijia saisi Suomesta ehkä tulevaisuudessa. Meitä suomalaisia on niin monen värisiä.

Jos haluat peitellä tummia silmänalusia, niin löydät siitä postauksen TÄSTÄ.

3. PEITEVOIDE ON ERI KUIN MEIKKIVOIDE

TARUA

Molemmat voivat olla täysin sama tuote. Molemmissa on enemmän tai vähemmän väripigmenttiä. On paksuja ja ohuita meikkivoiteita, mutta myös paksuja ja ohuita peitevoiteita.

Usein meikkitaiteilijat voivatkin käyttää meikkivoidetta peitevoiteena tai peitevoidetta meikkivoiteena. Kaikki riippuu täysin siitä miten tuotteita käyttää, millä tekniikalla ne levittää ja mitä niiden alle laittaa.

Kuluttajan on usein helpompi vaan ostaa iholleen yksi tietty meikkivoidesävy ja yksi peitevoidesävy. Toki kesällä vaaleampaa meikkivoidetta voi käyttää vaikka kasvojen keskiosassa tuomassa valoa. Eli täysin sama funktio kuin peitevoiteella.

Peitevoiteella siis tuodaan kasvojen keskiosiiin valoa ja peitetään hieman enemmän esimerkiksi nenän pieliä tai silmänalusia, mutta saman voi tehdä pigmenttisellä meikkivoiteella.

Tulossa on myyttejä myös ihonhoidon puolelta ja muutenkin laidasta laitaan kosmetiikan maailmasta. Tuleeko sulla joku asia mieleen, jota luulet myytiksi ja josta voisin kaivaa totuuden esiin? 

  • Tiiba

    Ihoöljyt. Sairaanhoitaja (joka tekee kasvohoitoja) sanoi yhdessä podcastissa ettei missään nimessä suosittele mitään öljyä iholle, koska se laajentaa ihohuokosia. Olisi kiva kuulla kantasi asiaan?

    • Miia Johansson

      Heipa Tiiba! 🙂 Joo, tämä tulee mukaan ja haastattelen tähän myös asiantuntijoita. Lyhesti sanottuna vastaus on, että kasvoöljyjä on monenlaisia ja monelle eri ihotyypille. Mutta jos kasvoöljyt laitettasiin pannaan niin silloin emme voisi myöskään käyttää kosteusvoiteita, koska ne ovat sekoitus öljyja, vettä, uutteita, aktiiviaineita, säilöntäaineita, emulgaattoreita yms.

      • Lempi

        Mielenkiintoista! Joissain voiteissa lukee “öljytön koostumus”. Mitä se tarkoittaa?

        • Miia Johansson

          Sitten on tietenkin eri juttu. 😊 Mutta kannattaa katsoa silti inci-listaa, jos öljyttömän haluaa, sillä tuollaisissa voiteissa saattaa silti olla esim esteriöljyjä.

  • Nina

    Heips!

    Jostain syystä en pystynyt lisäämään kommenttia finnipostauksen alle, johonka kysymykseni siis liittyy. Ongelmani on siis ollut jo muutaman vuoden otsan epäpuhtaudet, otsaani siis ilmestyy paljon näppyjä/finnejä/ihonalaisia finnejä. Valitettavasti olen myöskin sitä porukkaa, joka sormet syyhyten on näitä puristelemassa – tästä syystä siis otsassa paljon kaikenlaisia jälkiä ja arpia. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että otsani on siis varmaankin kuiva, epäpuhdas ja tästä syystä myös päivän mittaan rasvoittuva. Kuivuus/pintakuivuus ongelmaa hoidan ohjeidesi avulla.

    Kuitenkin siis näiden jälkien, näppyjen ja rupien peittäminen on edelleen ongelma. Olen tähän asti käyttänyt vain Fit Me peitevoidetta, mutta tuntuu ettei se ole oikea väline tähän. Ymmärsinkö siis oikein, että finneille tulisi käyttää keltaiseen taittavaa peitevoidetta ja silmänalusille taas punaiseen taittavaa? Kannattaisiko minun siis hankkia molempiin tarkoituksiin eri tuotteet? Olisko siis esimerkiksi Bohon peitevoide parempi finneille ja Maybelline silmänalusille? Entäs bohon neutraloijat otsalle? Ihoni myöskin ruskettuu kesällä paljonkin vaikka palan myös suht herkästi. Itse päättelisin että ihoni on punaiseen taittava. Otsaan siis vaikeaa löytää oikeansävyistä tuotetta, koska erityisesti kesäisin se saattaa olla todella ruskettunut ja tästä syystä peitevoide erottua vaaleina läiskinä.

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Pigmenttisellä meikkivoiteella usein peittyy hyvin myös finnit. Sen lisäämiseen kannattaa käyttää jotain pientä sivellintä, kuten vaikka kynäsivellintä. Jos finnit ovat todella voimakkaan värisiä, niin usein oranssilla neutraloijalla ne saa hyvin piiloon, mutta itse suosin suoraan pigmenttistä ihon väristä meikkivoidetta tai peitevoidetta. Kuitenkaan tekstuuria ja finnin muodostamia varjoja ei oikein saa piiloon. En tiedä mihin postaukseen olit eksynyt, mutta tässä tuoreimmat ohjeet finnien peittämiseen. 🙂

      https://miiajohansson.com/2021/02/26/paras-tapa-peittaa-finnit-2-askelta/

  • Inari

    Luin jostain, että AHA-hedelmähapot ja sitrus herkistäisivät ihoa palamiselle ja UV-säteilylle. Meneeköhän se noin?

    • Miia Johansson

      Heippa Inari! 🙂 Joo, niin kuulee sanottavan. En ole ihan varma kuitenkaan onko asia näin. En silti kuitenkaan käyttäisi AHA-happoja sisältäviä tuotteita, jos tarkoitus on oleilla auringossa.

  • tiuku

    Tuo primeri-aihe kolahti. Itsehän epäpuhtauksista kärsivänä aiemmin tungin primerit ja sun muut ennen meikkivoidetta, enkä keksinyt, miksei meikki silti mulla pysynyt. Sitten luin sun blogista, että kun kasvoilla on monta kerrosta tuotteita, tietenkin meikkivoide rullaantuu helpommin! Nykyisin en enää stressaa huokosten näkymisestä, vaan keskityn tasaiseen, mutta en virheettömään ihoon. Aika suuri ero on meikin pysyvyydessä ilman pohjustuksia <3.

    • Miia Johansson

      Oi kun kiva kuulla, että vinkistä on ollut apua. 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram