VÄRIOPAS: KUINKA VALITA OIKEA HUULIPUNASÄVY?

23.04.2020

Miten valita oikea huulipunasävy?

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Väriopassarja jatkuu oikealla huulipunan valinnalla. Olethan jo tsekannut väriopassarjan edelliset postaukset:

MIKÄ SÄVY SOPII KENELLEKIN?

Tämä on itseasiassa hyvin yksinkertaista. Lämpimän sävyisille sopivat parhaiten oranssiin taittavat sävyt ja kylmän sävyisille siniseen taittavat sävyt. Sen, oletko iholtasi lämmin vai kylmä (sanotaan myös viileä), voit tsekata TÄSTÄ postauksesta.

Lämpimille ihon sävyille sopii mm. ruskean nudet, koralliset ja oranssin punaiset. Kylmille ihonsävyille taas mm. pinkit, pinkin nudet ja siniseen taittavat punaiset. Klassisen punainen sopii kaikille. Lisäksi alla näette yhden poikkeuksen nimittäin fuksian. Se sopii todella tummille ihon sävyille tummempana versiona kuin myös vaaleille kylmän sävyisille vaaleampana versiona.

Miten valita oikea huulipunasävy?

MITEN SITTEN LÖYTÄÄ SE OIKEA SÄVY?

  • Jos valitset sävyjä kaupassa, niin usein jokaisen brändin sävyissä on niin kylmiä kuin lämpimiä sävyjä (enemmän lämpimiä). Testaa niitä kämmenselälle ja huomaat paremmin mikä sävy on oranssiin taittava ja mikä siniseen taittava. Huomaatko esimerkiksi yllä olevissa sävyissä eron? Kyseessä ei tosin tarvitse olla punainen sävy vaan sama koskee kaikkia nuden ja kirkkaan punaisen välillä.
  • Netissä shoppaillessa (jota itse teen eniten) katson kyseisen merkin huulipunista tube-videoita tai etsin Google haulla merkin punien sävyt esim. nimellä Clinique lipstick swatches/colors.

paras punainen huulipuna

MUUTAMA ESIMERKKI HUULIPUNISTA

Olen itse punertavan vaalea, kuten huomattavasti suurempi osa kantasuomalaisista on. Käytän vaan ahkerasti itseruskettavaa ja siksi itselleni käy melko hyvin sinisen lisäksi myös oranssihtavat sävyt.

Yllä olevassa kuvassa erottaa onnettoman huonosti eri sävyt, mutta ehkä huomaat eron paremmin postauksen ensimmäisessä kuvassa. Nämä kaikki kolme ovat lemppari huulipuniani. Cliniquen Ruby Pop on kulkenut mukana jo blogin alkutaipaleelta ja olen muutaman kaverinkin jo koukuttanut siihen.

  • *Zuii Organic Coral Red on täydellinen punainen sävy keltaiseen taittavalle iholle. Koostumus näissä Zuii LUX punissa on muutenkin todella kosteuttava ja sen huomaa aineosaluottelon ihanista öljyistä ja vahoista.
  • *Absolutionin huulipunat ovat luonnonkosmetiikan eliittiä ja ehdottomasti pigmenttisimmästä ja ytyimmästä päästä. Omia suosikkeja on tämän postauksen nro 16, joka jää siihen kylmän ja lämpimän sävyn väliin nuokkumaan. Sanoisinko, että loistava sävy neutraalille tai lämpimälle ihon sävylle. Klassinen huulipuna nro 08 sopii taas melkein kaikille ja olen sitä käyttänyt blogissakin useaan kertaan. Näet sen TÄSSÄ postauksessa.
  • *Cliniquen Ruby Pop on kylmän sävyisen ihon ‘must have’. Se on todella pigmenttinen ja sävy on täysi kymppi. Olen käyttänyt sitä niin monissa kuvauksissa ja jokainen, jolle olen sitä laittanut, on ihastunut. Se on huulillani alla olevassa kuvassa. Tämä huulipuna on tosin melko matta ja ei kovin hoitava, joka on ikävä kyllä melko yleistä synteettisissä huulipunissa.

Itse tykkään nykyään kaikista eniten kermaisen hoitavista ja pigmenttisistä huulipunista. Perinteisiä nestemäisiä huulipunia eli liquid lipstickejä valitsen enää harvoin. Jos en valitse huulipunaa, niin valinta on huulikiilto rajauskynän kera.

upea punainen huulipuna

P.S. Jos olet yksi niistä, jotka sanovat ettei punainen huulipuna vaan sovi, niin uskallan silti sanoa, että olet väärässä. Kurkkaa TÄMÄ postaus ja ehkä huomaat millä kikoilla punainen huulipuna sopii myös sinulle. 

  • Anne

    Hei Miia!
    Ostettiin ystävättären kanssa molemmat Ruby Pop. Nyt olisi hakusessa siihen sopiva huultenrajauskynä, olisiko sinulla antaa vinkkiä? Hintaluokkaa ei ole väliä, kunhan on hyvä ja pysyy paikallaa +50 vuotiattein huulilla 🙂 Max Factorin Mauve Moment on luottotuote, mutta punainen kynä ei pysy paikoillaan yhtään samalla tavalla kuin sävy MM.

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Mä käytän itseasiassa punaisten huulten kanssa aina jotain neutraalin punaista, niin se sopii sitten kaikkiin eri sävyihin. Sitten vaan siveltimellä häivytän reunan niin, että huulipuna sekoittuu rajaussävyyn. Mutta edullisesta päästä ainakin Essencellä on hyviä ja kalliimmasta päästä MACilla. Kaupassa kun kokeilee rajauskynää kädelle niin juurikin erityisesti aikuisen naisen kannattaa tsekata, ettei rajauskynä ole todella helposti suttaantuvaa vaan hieman jämäkämpää tavaraa ettei liian kosteuttava rajauskynä lähde karkailemaan huulten reunoilta. 🙂

  • Lissu

    Ooh upeita punia! Tuon Zuiin Coral red on kiinnostellut erityisesti, ehkäpä ostan sen seuraavaksi!

    Eräs asia jonka oon huomannut, että vaikuttaa todella paljon huulipunan valintaan myös on huulten oma pohjasävy. Mulla usein viileät punat esim nude vaaleanpunaiset taittaa Mauveen (ystävöttäret usein aina haluu saman värin ja kun kokeilee samaa punaa, niin lopputulos onkin ihan eri) ja oranssin nudeilla saan sitten kunnon nude sävyn, kun se taittaa sinisyyden pois. Mulle ainakin huulipunan valinnassa riippuu se mikä on haluttu lopputulos huulilla. Ootko huomannut ite samaa kun meikkaat?

    • Miia Johansson

      Heippa Lissu! Joo totta! 😀 Tämäkin vaikuttaa. Hyvä huomio!

  • Jj

    Heippa! Oletko testannut huulipunakyniä kuten nudestix lip& cheek pencil tai rodial suede lips? Nämä vaikuttavat mielenkiintoisilta

    • Miia Johansson

      Helou Jj! 🙂 Mä en ikävä kyllä osta testiin tuotteita ulkomailta vaan koitan pysyä valikoimassa, jota Suomessa ja suomalaisissa verkkokaupoissa on myynnissä. <3

      • Jj

        Ai, luulin että esim lyko ja cocopanda ovat myös ulkomaisia kuten lookfantastic (joka myy ainakin nudestixiä).. Muistelin myös, että joskus olisit jotain reissusta hankittuja juttuja esitelly vaikkei niitä saa Suomesta 🤔

        • Miia Johansson

          Joo, totta. Oon joskus esitellyt. 😊 Nykyään koitan suosia suomalaisia verkkokauppoja. Ja siis cocopanda ja lyko maksavat myös verorahoja Suomeen, sillä heillä on täällä y-tunnukset. En tiedä mikä tilanne on look fantasticilla ja heidän kokoelma ei ole mulle tuttu. 😊 Ehkä nyt tutustun sun vinkistä.

          • Jj

            Niin muistelinkin, tosin ymmärrän kyllä ja oikeestaan aika kivakin pääasiassa, että tuotteet on sellasia, joita saa Suomesta tai suomeen 😊 Tosin musta on kyllä myös hauska välillä lukea tai katsoa juttuja tuotteista, joita saa myös ulkomailta kun kuitenkin matkusteltua tulee joskus ja ulkomaalaiset kosmetiikkaliikkeet on ihania, tällä hetkellä tietysti kukaan ei matkusta minnekkään.. Glossyboxin kautta itsellekkin on noita huulipunakyniä tullut, niiden käyttö vaikuttaa pomminvarmalle mutta en kuitenkaan tiiä onko ne sitä ja siksi aattelin et jos sulla on kokemuksia tai vinkkejä aiheeseen 😊

  • Janita

    Hei,
    Sulla on tuossa huhtikuun suosikit listalla hohtavat voidemaiset luomivärit. En saa kuitenkaan klikattua niitä auki et saisin tietää mikä merkki tai tuotteen nimi on? 🤩

    • Miia Johansson

      Heippa Janita! 😊 Joo joskus tuo vähän temppuilee, mutta kun painaa vähän eri kohdasta niin pitäisi toimia. Kävin varmuuden vuoksi tsekkaamassa. Hourglass on kyseessä. Suosikit menee myös aina tuonne sivupalkin osta suosikkejani kohtaan. 😊

  • Markit

    Hei; Kyllä noista kolmesta punasta näkee, että tuo Cliniquen Ruby Pop on se kylmä puna, joskin minusta se on ihan punaisen punainen, joka ei taita mihinkään, kaksi muuta oranssiin päin kallellaan. Minäkin tuon Cliniquen ostin ja kyllä edelleen olen sitä mieltä, että se saa hampaani näyttämään valkoisemmilta ( joku kommentoija tätä epäili aiemmin). Onhan se loistava väri, tottumista vähän vaati.
    Olen näissä väripostauksissasi huomannut, että olen aina ne kylmät sävyt valinnut. Poskipunaa jäin miettimään, kun aina on se roosa, niin sopiiko kuitenkaan pinkkiposki aikuisemmalle flikalle? Ellei ole vaatteetkin pinkkejä?

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Kyllä sopii.. se riippuu tietenkin aina kokonaisuudesta. Jos on vaikka vahvoja sinisiä luomivärejä niin en laittaisi pinkkiä poskipunaa. Voi tulla hieman kasari fiilis. Mielummin sen seuraksi laittaisin jonkun ei niin vahvan poskipunan. Mutta tosiaan riippuu ihan kokonaisuudesta ja tietty ihon sävystä. 🙂

  • Minna

    Moikka! Mitä olet mieltä hampaiden värin “vaikutuksesta” huulipunan valintaan? Itse koen että mulla on (ällön) keltaiset hampaat. En halua siksi käyttää oikein ihania Marilyn-punia, koska mun mielestä mun hampaat näyttää silloin vielä karseemmilta jos vaikka hymyilen hampaat näkyen. Samoin koen että jotkut huulipuna sävyt oikein korostaa hampaiden keltaisuutta.. No en tiedä..?

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys Minna! 😊 Jos hampaat näyttää huulipunien kanssa keltaiselta, niin kannattaa valita siniseen taittava sävy. 😊

      • Minna

        Kiitos avusta! 🥰

  • Mira

    Moikka Miia! Itselleni sopisi kaiken järjen mukaan lämpimät sävyt. Ne kuitenkin saavat hampaani näyttämään keltaisemmilta. Miten tämmöisissä tilanteissa? Jokin ei niin lämmin, muttei puhtaasti kylmäkään punaisen säyy? Kiitos tästä postauksesta.

    • Miia Johansson

      Heippa Mira! 😊 Neutraali sävy on aika tutvallinen, kuten tuo mun mainitsema absolution 08 tai sitten ihan cliniquen ruby pop.. sopii kyllä keltaiseen taittavallekin iholle. Keltaiseen taittava iho on kuitenkin hieman armollisempi värien suhteen kuin punaiseen taittava. 😊

  • Karo

    Tuli mieleen näistä väripostauksista, että päteekö nämä säännöt myös hiusten väriin? Sopiiko siis keltapohjaiselle iholle lämpimät sävyt ja punapohjaiselle kylmät hiusten sävyt?

    • Miia Johansson

      Heippa Karo! 🙂 Joo pätee samat säännöt. Tietenkin hiusvärejä, jotka sopii esim punaiseen taittavalle iholle on montaa eri sävyä. Voisin katsoa, jos saan tästä repäistyä ihan postauksen. 😀

  • Heli

    Heippa! Mielenkiinnosta kysyisin kun onnistun aina tunaroimaan huulipunien kanssa… Miten tunnistan sitten nudeissa ja muissa sävyissä ne itselle sopivat? Tuon ihonväri (kylmä/lämmin) erottelun mukaan sanoisin että kylmä, koska kasvoni ovat normaalisti ilman meikkiä melko punertavat sekä myös ensin muutun ravuksi ennen kuin kauniin ruskeaksi. 😀

    • Miia Johansson

      heippa Heli! 🙂 Eli myös nudeissa ja kaikissa muissakin sävyissä on sama homma. On kylmiä ja lämpimiä nude-sävyjä. Lämpimät nudet taittaa oranssiin ja ovat ehkä jopa rusehtavia. Kylmät nudet taas taittavat roosaan eli sinne sinisen suuntaan.

      Ja muuten hyvä kun mainitsit tuon, että kasvot ovat ilman meikkiä punaiset. Myös vahvasti keltaiseen taittavalla iholla kasvot voivat olla punaiset. Parhaiten sävyn erottaakin dekolteesta ja käsistä. Mutta tuo ruskettuminen kertoo kyllä sen, että luultavimmin sun iho taittaa punaiseen. 🙂

  • Gingeri

    Miten luonnollisen punaisten hiusten kanssa? Pitäisikö enemmän huomioida hiusten väri vai ihon sävy? Vai onko olemassa edes punaista huulipunasävyä, joka sopisi punapäille? En osaa yhtään sanoa, onko ihoni kylmään vai lämpimään taittava, kun merkkejä on molemmista, mutta ei se neutraalikaan ole 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Gingeri! 🙂 Joo, kannattaa ottaa huomioon myös oma luonnollinen ihana Ginger ja samalla myös oma ihonsävy. Jos merkkejä on molemmista, niin se on usein neutraali, mutta siis vaikea sanoa, jos sun mielestä ei kuitenkaan ole. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram