MILTÄ MEIKKIPOHJAN TULISI NÄYTTÄÄ? AMMATTILAISEN VINKIT

18.03.2021

Ajattelin kasata yhden postauksen alle ammattilaisen vinkit meikkipohjaan eli meikkivoiteen levittämiseen ja miltä sen kuuluisikaan näyttää. Kiitos yhdelle teistä, joka heitti tämän kysymyksen.

Tajusin, että omassa kuplassani pidän meikkipohjan tekemistä niin helppona asiana, mutta sitä se ei todellakaan ole. Menihän itsellänikin hyvän meikkipohjan opetteluun yli viisi vuotta!

MIKÄ VAIKUTTAA MEIKKIPOHJAAN ENITEN?

  • Se miltä meikkipohjan pitäisi näyttää riippuu ihan tilanteesta. Juhlameikki voi olla usein peittävämpi, elokuvissa meikkivoide on todella ohut, lavameikissä se voi olla taas paksumpi, mutta me arjen sankarit haetaan usein luonnollisuutta.
  • Kaikki riippuu omasta mausta. En voi siis todellakaan sanoa mikä on oikein ja mikä väärin.
  • Ihon kunto vaikuttaa meikkipohjaan kaikista eniten. Jos etsit edelleen sitä täydellistä meikkivoidetta, niin suosittelen enemmänkin etsimään niitä täydellisiä ihonhoitotuotteita. Ohjeet löydät TÄSTÄ postauksesta.

MITÄ TEIN ENNEN VÄÄRIN?

Postauksen viimeinen kuva on otettu kesällä 2016. Ihoni oli selkeästi ärtynyt ja peitin sen paksulla kerroksella peittävää meikkivoidetta. Paksun kerroksen huomaa siitä, että ero omaan ihoon on kuin veitsellä leikattu.

Tekniikka oli omaan kädenjälkeeni väärä, mutta tuote ihan oikea. Rasvoittuvalle iholle valittu matta meikkivoide oli hyvä valinta, mutta levitin sen meikkisienellä, jolla tulee helposti paksu meikkivoidekerros (ainakin omalla kädenjäljelläni).

Sama tuote on ihollani yllä olevassa kuvassa. Eli peittävämäpi meivoide ohuena kerroksena. Tämä on usein hyvä valinta juhlameikkiin tai tietynlaiseen valokuvaukseen salamavaloissa esim. lehtikuviin.

YHDISTÄ OIKEA TEKNIIKKA JA OIKEA TUOTE

Miten sitä osaisi tehdä haluamansa meikkipohjan oikein? Jos ihonhoito on kunnossa ja haluaisi kauniin kuulaan ihon.

On todella yllättävää kuinka monelle riittää kevyt meikkipohja. Ihon jokaista pientä “virhettä” ei tarvitse peittää. Juurikin se tekee meikistä kauniin, kun iho näyttää iholta, mutta parannellulta versiolta. Alla oleva kuva todistaa, että lähtötilanteen ei tarvitse olla täydellinen. Ihonhoidolla voi tehdä paljon. 

  • Peittävä meikkivoide kannattaa yhdistää todella jämäkkään kabukisiveltimeen. Näin saat peittävämmän meikkipohjan ohuelti, mutta se pysyy edelleen melko luonnollisen näköisenä. TÄSSÄ esimerkki hyvästä siveltimestä.
  • Kevyt meikkivoide kannattaa levittää lerpummalla kabukilla. Näin meikkivoide levittyy joka puolelle tasaisesti. TÄSSÄ esimerkki hyvästä siveltimestä.
  • Erilaisia meikkivoidesuosikkejani eri ihotyypeille ja eri lopputuloksiin löydät TÄSTÄ.
  • Levitys onnistuu ainakin itselläni kaikista helpoiten niin, että työstän tuotteen ensin kämmenselällä siveltimeen ja siitä lisään hiljalleen iholle. Suoraan kasvoille lisääminen voi aiheuttaa sen, että meikkivoidetta tulee liikaa.

Anna itsellesi aikaa oppia. Meikkitekniikat eivät välttämättä tule hetkessä. Itse suoraan sanottuna taistelin kevyttä meikkipohjaa vastaan ja tuputtelin meikkisienellä itselleni aina paksun meikkipohjan, joka ei paksuutensa vuoksi edes koskaan pysynyt hyvin. Ei siinä ollut tietenkään mitään väärää. Se tuntui hyvältä juuri silloin.

P.S. Ihan asian ohi, mutta en voi ehkä itsekään uskoa, että nämä kaikki postauksen kuvat on otettu samalla kameralla ja samoilla valoilla! Muutamassa vuodessa sitä oppii hieman myös valokuvauksesta.

  • Marjo Niininen

    Kyllä. En tykännyt aiemmin meikata ollenkaan, kun oli niin tönkkö olo meikkivoide kasvoilla. Levitin sienellä. Kokeilin By Raili sarjan meikkivoidetta ja siveltimellä laitettuna. Ero on huomattava. Ei tunnu meikatulta mutta tasoittaa ihoa. Voi käyttää vaikka ilman silmämeikkiä mitä silmäni eivät aina kestä.

    • Miia Johansson

      Heippa Marjo! 🙂 Oi wau mikä muutos sulla on tapahtunu.

  • Saritäti

    Tämän homman kanssa täällä taistellaan. Iho alkaa sinänsä olemaan kunnossa, kiitos sinulle ja ohjeillesi mutta mulla on todella paljon couperosaa ympäri kasvoja, erityisesti poskipäillä ja tahtoisin sen peittoon, ja samalla kuulaan, ei tunkkaisen meikin. Lisämausteena kun on hyvin rasvainen iho, niin ei oikeaa tuotetta, eikä ehkä tekniikkaakaan ole löytynyt.

    • Miia Johansson

      Heippa Sari-täti! 🙂 Sä voit valita poskille pikkaisen pigmenttisemmän meikkivoiteen tai peitevoiteen ja muuten pitää ihon raikkaana ja meikkivoiteen kevyenä. Kun pigmenttisen meikkivoiteen levittää ohuelti, niin se peittää aika kivasti. 🙂 Sensailla on yksi tosi kiva, joka sopii oikeastaan kaikille. Siitä lisää tuolla mun suosikeissa.

  • Aamu

    moikka, tää ei nyt liity meikkaukseen, mutta mikä ois sellanen sopiva väli uusien ihonhoitotuotteiden välillä kun ostin tänää kolme uutta ihonhoitotuotetta (evolve cleansing melt, olivia klein mineral toner ja balance cream) koska sun blogia luettuani tajusin että ihonhoitotottumukseni ovat päin prinkkalaa. Niin ei varmaankaan oo hyvä heittää kolmea uutta tuotetta kerralla kasvoille mutta mikä ois sellai sopiva väli?

    • Miia Johansson

      aa sä olitkin laittanut jo yhden viestin aiheesta. En vaan vielä kerinnyt vastaamaan ja julkaisemaan. 😀

  • Aamu

    Moi, tämä ei nyt liity meikkaamiseen mutta kuinka pitkä väli uusien ihonhoitotuotteiden alottamisessa kannattais olla, kun osti. kolme uutta ihonhoitotuotetta niin ei viittis varmaa kaikkia kerralla laittaa ja uudistaa hoitorutiinia kertajysäyksellä mut mikä ois sellai hyvä väli

    • Miia Johansson

      Joo hyvä aloittaa hiljakseen. 🙂 Parissa viikossa jo varmasti voi ottaa seuraavan käyttöön. Mitään tarkkaa sääntöä tai aikaa en oikein osaa tähän sanoa. Esim. Aktiiviaineiden toimivuuden voi huomata vasta useamman kuukauden jälkeen.

  • Nana

    Hei taas! Minä oon täällä aina höpöttämässä😂 Mutta pisti muuten silmään, kun katsoin uudelleen sun youtube tuton smokey eysta. Olisiko ollit v.2019?

    Kiinnitin huomioo sun ihoon ennen ja jälkeen ja sulla on mielettömän ihana muutos ihossa tapahtunut! Siis oot löytänyt selkeesti ne parhaat tuotteet ♡

    Tänään tuli Twistben paketti ja Olivia Kleinia ja Mustaherukka balmia. Ehkä vähän alkoi kiristellä Hydra toner ekalla testailulla, mutta arvelin vielä tilata sen kosteuttavamman testiin. Voisi vaihdella milloin tarvitsee enemmän kosteutta ja millon sit akne kukkii, niin hydraa.

    Mut sun iho näyttää todella kauniilta!

    • Miia Johansson

      Saa tulla höpöttelemään! 🙂 Kiitos.. joo siis on kyllä tullut hurjaa muutosta. 😀 Joo, tuo on hyvä, että vaihtaa ihonhoitotuotteita ihon sen hetkisten tarpeiden mukaan. <3

  • Sanna

    Moi! Löysin blogisi pari viikkoa sitten ja oon opiskellut täältä ahkerasti ja päivittänyt jo ihonhoitorutiineja ja tuotteita!
    Olen nyt etsinyt muutamasta marketista voidemaista poskipunaa mutta tuntuu ettei löydy, kaikki puuterimaisia. Olisko vinkata joltain merkiltä suht edullista? Olen ihonsävyltä kylmä joten sävyäkin voi ehdottaa😊 kiitos paljon blogista!

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna ja tervetuloa mukaan! 🙂 Joo, marketeissa on kyllä tosi vähän voidemaisia poskipunia. Nyxillä on sellainen Jelly blush.. en tiedä saako kaikista NYXin pisteistä, mutta tämä tuli nyt ainoana mieleen. 🙁

    • Maria

      Hei, anteeksi kun tuun tähän väliin vinkkaamaan mutta kokeilepa sellaista kuin Lumene Nordic girl cheeky. En osaa linkittää tähän, mutta kun kirjoitat Googleen niin löydät 🙂

      Löydät myös Miian postauksen tästä vuodelta 2018 😉 Mutta ostin tuon aikoinaan Miian suosituksesta ja tykkään kovasti poskipunana ja edelleen käytössä. Sormilla en itse tuota saa levitettyä mutta pyöräytän poskilla ja töpöttelen sienellä tai siveltimellä. Ihan voidemaista se ei ole mutta lopputulos on. Ja tuo sävy on mielestäni hyvä kylmälle iholle. Suosittelen eikä oo kallis!

      • Miia Johansson

        Joo tää on tosi kiva, mutta valitettavasti lopetettu. 😔

    • Pjs

      TonyMolyn Panda poskipunaa löytyy ainakin täällä päin CM.

      • Miia Johansson

        Hyvä vinkki! 🙂

  • Jupe

    Moi. Minulla on luonnostaan ihan ok iho jota ei tarvitse peittää. Mutta halusi testata sen estee lauderin meikkivoiteen. Eka kerran jälkeen katson ihoa, että tekee tosi huonoksi mun ihon tai saa sen näyttämään huonolta. Luin sit tarkemmin niin se on ilmeisesti seka -ja rasvaiselle iholle. No sellainen ihotyyppini ei ole (kuiva/herkkä). Onko mitään millä saisin siitä itselle paremmin sopivan? Mietin et voisko sekoittaa jotain. Oli vähän kalliimpi moka tämä😅

    • Miia Johansson

      heippa Jupe! 🙂 No voihan kökkö.. joo tuo Estee Lauder on tosiaan seka – ja rasvaisen ihon meikkivoide. Ja jos on yhtään pintakuivuutta, niin se kyllä tarttuu. Voit sekoittaa mukaan kosteusvoidetta tai sitten laita oikein kunnon kosteutus alle. Eli painele jokin balmimainen voide (esim. Bybi Babe Balm) alle ja sen alle tietty kosteuttava kasvovesi vähintään. Näin saat valmisteltua ihon paremmin mattaa meikkivoidetta varten. 🙂

  • Jelena

    Moi, kiitos tästä aiheesta itse tykkään paksummasta meikkipohjasta ja nyt täytyykin opetella levittämään oikealla tekniikalla. Jäin miettimään kun mainitsit että elokuvissa on ohut meikkipohja, johtuuko se mistä? Voisitko tehdä joskus jutun aiheesta miten ns. pelastaa meikkivoide käyttökelpoiseksi jos on ostanut liian tumman/vaalean/keltaisen/punaisen Vai onko mitään tehtävissä.

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 ELokuvissa paksu meikkipohja näkyisi ja erottuisi todella selkeästi. Vähän kuin livenä myös huomaa, jos iholla on käytetty todella paksua ja/tai paljon meikkivoidetta. Sen huomaisi myös selkeästi elokuvassa.

      Meikkivoiteeseen voi tietenkin aina lisätä sellaisia vaaleampia tai tummempia väritippoja, joilla sävyyn pystyy vaikuttamaan. Ei varmaan oikein toista tapaa ole. Jotkut lisää vaalean meikkivoiteen päälle enemmän aurinkopuuteria, mutta meikkivoiteen vaaleauden kyllä silti huomaa.

  • Anette

    Kiitos Miia hyvästä postauksesta! ❤ Tajusin että käytän varmaan liian tiivistä sivellintä kun käytössä Zuii ohut meikkivoide eli täytyy kyllä kokeilla jotain lerpumpaa sivellintä! 🙂 Ja hei kysymys, mikä olikaan se väline millä poistat kasvoilta haituvaa? En nyt muista/löydä sitä mistään ja haluisin kokeilla jos saisin vielä paremman tuloksen meikkipohjaan 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 🙂 Se on Duroyn kulmakarvojen siistijä. Saa esim Sokokselta.

  • Pippa

    Kiitos tästä postauksesta ja blogista! Olen löytänyt uuden ihonhoito rutiinin sinun ohjeiden kautta ja iho on paljon parempi vointinen kuin ennen. Tämä kovien pakkasten kevättalvi ja kasvomaskin käyttö on saanut couperosan punoituksen ikävä kyllä leviämään ja helpottavat hoitotuotteet ovat osittain vielä etsinnässä. Sen vuoksi mun meikkivoiteiden määrä ja käyttö on lisääntynyt kans, enkä haluaisi kuitenkaan että näyttäisin arkena siltä että meikkiä on paljon. Levitän kevyen meikkivoiteen aina sormin ja punasiin kohtiin paksumpaa meikkivoidetta sienellä🙈 ehkä tuo siveltimien käyttö voisi auttaa ettei meikki näyttäisi niin raskaalta, mutta miten ja missä säilytät siveltimet? Ja kuinka usein puhdistat ne ja olisiko suosituksia puhdistusaineisiin?
    Ja kiitos myös eritoten tuosta ajatuksesta ettei jokaista ihon virhettä ei tarvitse peittää, ehkäpä hyväksyn tämän punoituksenkin osana omaa ihoa ja uskallan antaa sen vähän näkyäkin.☺️
    Aurinkoista kevättä!

    • Miia Johansson

      Heippa Pippa! 🙂 Kyllä sormillakin ja sienellä voi saada nätin meikkipohjan. Tää riippuu ihan sun omasta kädenjäljestä. 🙂

      Siveltimet voi säilyttää missä vaan kipossa. Et tarviste välttämättä erikseen mitään puhdistusainetta. Löydät ohjeet puhdistukseen tästä: https://miiajohansson.com/2018/11/27/miten-meikkisiveltimet-pestaan/

  • Evelyn

    On hyvä kun vinkaat noista eri siveltimistä koska ne on niin keskeisessä asemassa onnistuneeseen lopputulokseen. Tarjontaa on todella paljon niin helpottaa kun saa vinkkejä hyvistä siveltimistä eri tarkoituksiin.

  • Vilma

    Hei, kiitos hyvästä blogista!
    Olisin kysynyt primereista. Suositteletko niitä ollenkaan, jos on vaikka laajentuneita ihohuokosia? Tai miksi muutoin niitä ylipäänsä kannattaa tai ei kannata käyttää, kun niitä kuitenkin on myynnissä paljon?

    • Miia Johansson

      Heippa Vilma! 🙂 En itse henk koht suosittele primeria ja pidänkin sitä markkinoijan tekemänä turhana tuotteena, jotta saadaan kuluttaja ostamaan lisää. Mitä vähemmän kerroksia meikissä niin sitä kauniimmaan meikkipohjan saa ja sitä paremmin meikin saa pysymään. Mutta tämä on vaan mun mielipide, kokemus asiakkaiden kanssa ja tietenkin omalla iholla. Esim. suurin osa Suomen työllistetyimmistä meikkitaiteilijoista (tunnen aika monta) ei käytä primeria. 😉

  • Maarit

    Hei Miia! Kiitos ihanasta blogista ❤️ Sitten kun teet postauksen meidän ikääntyneiden meikistä, niin voisitko samalla neuvoa josko kasvoja saisi huijattua edes hitusen pyöreämmän näköisiksi? Joka paikassa neuvotaan miten kasvot saa näyttämään kapeammilta, itse olen lommoposki ja iän mukana se piirre vain korostuu. Murisen muuten sitä vastaan, että hohtavat luomivärit eivät sopisi vanhemmille naisille, seurailen Youtubesta monenlaisia 50+ naisille tarkoitettuja kanavia ja monissa ohjeissa käytetään hohtavia luomivärejä. Tarkoitus ei ole hyökätä sinua vastaan, vaan kannustaa katsomaan mikä itselle sopii ennen kuin heti hyväksyy jonkin väitteen yleispätevänä totuutena. Mulle hohtavat luomivärit sopivat toistaiseksi, mutta lopetan niiden käytön sitten kun alan näyttää joulukuusenkoristeelta 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 😊 Joo, ehdot jokainen tekee juuri niin kuin itsestään parhaalta tuntuu. Pyöreyttä voi olla hankala lisätä, mutta kaikki contouringit kannattaa tosiaan jättää pois, jos ei halua vahvistaa kapeutta. Poskipunan lisääminen on paras vinkki, mitä aikuisen naisen kannattaa lisätä. 🥰

  • Senni

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Olisiko sulla mielipidettä siitä, miten ohut ”juokseva” meikkivoide olisi hyvä levittää? Kuten MACin face and body. En saa sitä työstettyä millään ilman että siveltimen karvojen jäljet näkyvät iholla. 😅 pidän muuten sen tuloksesta, kuten sanoit yllä että ihon pienet vihreet ei haittaa.

    • Miia Johansson

      Heippa senni! 🙂 Eli lerpummalla siveltimellä onnistuu.. esim tuolla tämän postauksen suosituksella. Onko sulla mikä sivellin nyt?

  • Sanna

    Olisko suositella lumene cc n tyyppistä meikkivoidetta mutta vähän peittävämpää? Mulla on iholla punakkuutta johon kaipaisin vähän värin tasaamista mutta kuitenkin kevyt ja kuulas lopputulos hakusessa. Edullisuus tietty myös plussaa😊

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Hmm.. tää on hankala, sillä en itse pidä Lumenen CC voiteesta niin en tiedä miten verrata. Ja kysyisinkin ensin, että haluatko keskipeittävän vai kevyen ja mikä on sun ihotyyppi? 🙂

      • Sanna

        Miksi et itse tykkää siitä? En hirveästi oo testaillut eri meikkivoiteita, tuo on vaan jäänyt käyttöön vaikken itsekkään tiedä tykkäänkö siitä😀 sanoisin että mun ihotyyppi on sekaiho. Pintakuivuutta jota koitan nyt hoitaa uusilla tuotteilla jotka oon tän blogin myötä vaihtanut, tuota punakkuutta ja sitten semmosta pientä näppyä mut varsinaisia finnejä harvoin. Keskipeittåvä mutta kuulas lopputulos. Olen harkinnut tuota milanin screen queeniä..

        • Miia Johansson

          Siis pakko nyt sanoa, että testasin juuri eilen tuota Lumenen CC:n uutta koostumusta ja se on parantunut ihan huimasti. Tuun kirjoittamaan siitä pian, sillä se on niin monen teidän lemppari. Mutta pääasia miksi en tykkää sitä käyttää on se, että se sisältää kemiallista aurinkosuojaa, jota en itse henk kohta halua käyttää.

          Milanin Screen Queen on kiva, mutta se on vähän paksumpi kuin tuo Lumenen. Jos sun iho rasvoittuu kuitenkin jonkun verran ja haluat kokeilla jotain luonnon puolelta, niin suosittelen kokeilemaan Madaraa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram