Miten meikkisiveltimet pestään?

27.11.2018

Tästä aiheesta saan tasaisin väliajoin kysymyksiä, joten tässäpä pienet ja simppelit ohjeet.

KUINKA USEIN?

Omassa käytössä olevia siveltimiä pitäisi pestä noin viikon välein. Syynä on se, että meikkisiveltimiin kertyy bakteereja ja likaa, joita emme tietenkään halua ihollemme. Varsinkin heidän, joilla on epäpuhdas iho, tulee olla erityisen tarkka siveltimien säännöllisestä pesusta.

Asiakastyössä siveltimet pestään jokaisen asiakkaan jälkeen.

PESURUTIINI

Käytän saippuana nestemäistä Marseille-saippuaa (saatavuus esim. Stockmann). Kastelen siveltimet ja pyörittelen ne saippuassa Ikean muovisen pannunalusen päällä. Tämän pannunalusen avulla siveltimet puhdistuvat todella tehokkaasti. Lopuksi huuhtelen siveltimet juoksevan veden alla.

Siveltimet tulee aina kuivattaa alaspäin tai lappeellaan, koska muuten vesi saattaa valua siveltimen sisään ja pehmentää sekä heikentää sisällä olevaa liimaa.

PIKAPUHDISTUS

Varsinkin, kun asiakkaita on välillä useita ja siveltimiä ei kerkeä välissä pesemään, niin teen joillekin siveltimille pikapuhdistuksen. Suihkutan joko tätä Beauty Blenderin Instacleania tai Kicksin vahvempaa alkoholiputsaria. Suosin jälkimmäistä, koska siinä on alkoholia ja se tappaa bakteerit. Instaclean poistaa enemmänkin pigmentit ja sopii vaikka omaan käyttöön, kun haluaa laittaa samalla siveltimellä erisävyistä luomiväriä. Molempia käytetään samanlailla – suhkutetaan siveltimelle ja pyöritellään sen jälkeen paperilla.

P.S. Olen todella surkea pesemään henkilökohtaisessa käytössäni olevia siveltimiä. En edes kehtaa sanoa kuinka harvoin niitä pesen. Soo soo, minä!

  • Heidi

    Tätä postausta oon odottanut! Millä aikavälillä kannattaa uusia siveltimiä? En meikkaa joka päivä joten siveltimeni eivät ole niin kulutuksella:)

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Laadukkaat siveltimet kestää vuosia. Jopa yli 10 vuotta! Siveltimet tarvitsee siis uusia vasta siinä vaiheessa, kun ne menevät rikki.

  • Markit

    Hei; Löytyi monta marseille-saippuaa. Onko sinulla tämä
    Extra Pur Mediterranean Sea -nestesaippua (täyttöpakkaus 1 l)?. Nimittäin se valkoinen palasaippua on hajusteeton, eikö? Ja onko tässä jokin tuoksu? Jokin aika sitten etsin juuri nestemäisenä tätä saippuaa, mutta en löytänyt. Hyvä tietää, että nyt Stokkalla on. On sinulla kyllä melkoinen määrä noita siveltimiä! Ilmankos osaat suositella, mitä oikeasti tavis tarvitsee 😊.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! 🙂 Mikä tahansa Marseillen nestsaippua käy. 🙂 Palasaippua on joo hajusteeton. Tuossa itselläni on mieto tuoksu. Joo tuossa on itseasiassa vain asiakaskäytössä olevia siveltimiä.

  • Mari

    Hei! Kysyisin ihan ohi aiheen, että missä järjestyksessä kannattaa laittaa kasvoille tummien silmänalusten korjausväri, peitevoide ja meikkivoide. Jostain syystä pelkään että edellinen tuote lähtee leviämään pois paikoiltaan kun levitän seuraavaa..

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! Jokaiselle toimii oikeastaan niin eri tavat. Riippuu niin käyttäjästä ja tuotteesta. 🙂 Itse laitan ensin meikkivoiteen, mutta sitä en välttämättä silmien alle ollenkaan tai todella vähän. Tämän jälkeen neutraloija ja sitten peitevoide. Peitevoidetta käytän vain tuomassa valoa kasvoille. 🙂 Kannattaa kokeilla mikä sulle itselle parhaiten toimii. Mulla on pakissa Ben Nyen neutraloijaa ja se ei usein tarvitse päälleen mitään neutraloijaa. 🙂

  • Johanna

    Aikanaan innoittamanasi ostin Sigman siveltimiä ja nyt huomaan RT:n valtaavan purkkeja 🙂 Mitä luomivärejä sulla on instastoorin videossa, jossa kerrot tästä postauksesta? -kaunis!

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna ja kiitos! <3 Mulla on tänään IG-stoorissa Too Faced Chocolate Gold -paletin sävyjä. Ostin sen Tukholman Sephorasta. Joo oon huomannut RT:n siveltimien kestävän paremmin. Ammattikäytössä Sigmat ovat alkaneet hajoilemaan.

  • Hanna

    Onko jokin pesuaine tai tietty ainesosa, joka ei sovellu siveltimien pesuun? Miten esim. shampoo tms. Pelkään pilaavani siveltimet.

    • Miia Ezen

      Heippa Hanna! En ole nyt aivan täysin varma, mutta en usko, että pilaa. Moni käyttää ihan perus palasaippuaa. Marseille saippua on hyvää, kun se myös hoitaa siveltimiä samalla. 🙂

  • Johanna

    Hei, edellinen kommenttini taisi hävitä bittiavaruuteen =D
    Piti sanomani, että innoittamasi ostin aiemmin useita Sigman siveltimiä, mutta nyt huomaan RT:n valtaavan sivellinpurkkejani… Mitä luomiväriä sinulla on tämänpäiväisessä Instastory:ssä, jossa kerrot tästä blogista?- Kaunis!

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! Kyllä sun kommentti on tuolla livenä ja kerkesin vielä vastaamaan siihen. 😘

  • Laura

    Käytätkö lainkaan luomiväreille aplikaattoria? Minusta se on parempi tarkkaan ja intensiiviseen levittämiseen kuin sivellin. Mutta kenenkään meikkarin blogissa niitä ei näy käytettävän.
    Onko ne jotenkin vanhanaikaisia, vai miksi?
    Mun suosikkini siveltimien pesuun on: ECOTOOLSin Makeup Brush Shampoo. Ei maksa paljoa ja kestää ikuisuuden. Tuoksu on mieto ja raikas ja siveltimien karvat jää pehmoisiksi.

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 😊 Nyt en tiedä mitä tarkoitat aplikaattorilla. Kyllä ammattilainen ja suurin osa muistakkn laittaa luomivärit aina siveltimellä. Mutta eihän sillä ole toisaalta väliä millä laittaa. Kunhan lopputulos on kaunis. Nyt jäi vaan kiinnostelemaan, että mikä on aplikaattori. 😃

      • Jossu

        Moi! Aplikaattori on se markettiluomivärienkin mukana tuleva vaahtomuovimainen luomivärin levitin joita saa myös erikseen kun ostettuna. Aplikaattorilla saa kerralla peittävänpää jälkeä. Itse käytän aplikaattorilla vaaleamman luomuvörin levitykseen ja sivellintä tummempaa luomivärin jolla varjostukset. Ennen käytin aplikaattoria molempiin ja sivellintä vain häivytykseen😀

      • Laura

        Täällä: https://www.duroy.fi/etsi?q=aplikaattori
        Minä olen aloittanut luomivärin levityksen 30 vuotta sitten juurikin näillä aplikaattoreilla, joka usein on luomivärin mukana. Siveltimet ovat mulle tuoreempi juttu. 🙂

        • Miia Ezen

          Aa jes! 😀

      • Heidi J.

        Meikkitaiteilija joka ei tiedä mikä on luomiväriaplikaattori nyt Miiaaaaa! <3 Uskoisin että suurin osa tavismeikkaajista käyttää nimenomaan näitä vaahtopäitä, itsekin aina meikannut niillä (oon 37v) mutta vasta viime vuosina alkanut aplikaattorien lisäksi käyttää siveltimiä.

        Toisaalta ei sitä kaikkea voi muistaa/tietää. <3

        • Miia Ezen

          Hih.. noi ei vaan oikein ole sellaisia mitä ammattilaiset käyttää. 😘 Hankalin asia on se ettei niitä saa kunnolla pestyä.

  • Varpuslintu

    Hyvä postaus. Kiitos tästä! 🙂 Itse pesen siveltimiäni muutaman viikon välein, mutta joskus väli venyy ja sen kyllä näkee aika pian ihon kunnossa. Pöpöt selkeästi alkavat riehaantua, kun likaisia meikkivälineitä pyöritellään naamassa päivästä toiseen. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram