KULMAKARVATUSSI – TESTISSÄ 3 PARASTA

09.05.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Kulmakarvatussit ovat tehneet jo hetken tuloaan tuuheamman kulmakarvatrendin myötä. Ihmettelen kyllä miten hitaasti erilaisia kulmatusseja onkaan markkinoille tullut ja siksi päädyin tilaamaan myös ulkomailta suositun Glossierin kulmakarvatussin, josta en tykännyt sitten yhtään. Se sopii ehdottomasti paremmin tuuheammille kulmakarvoille. Onneksi Suomestakin on saatavilla todella hyviä vaihtoehtoja, vaikka sitä täydellistä kulmatussia ei ole vielä mielestäni valmistettu. 

KENELLE KULMAKARVATUSSI SOPII?

Koska itselläni on lähes olemattomat kulmakarvat, niin teen ne kolmella eri tuotteella, jotta saan niistä tuuheat ja aidon näköiset. Kulmakarvaoppaani löydät TÄSTÄ.

Kulmatussit ovat kuitenkin sellaisia, jotka ovat hyviä pelkästäänkin. Erityisesti tuuheiden kulmakarvojen täyttämiseen tällainen on nopea ja luonnollisen näköinen.

1. MAC Shape+shade brow tint ⭐⭐⭐⭐

  • Koska kulmakarvatussin käyttäminen voi aluksi olla melko haastavaakin, niin *MAC Shape+shade brow tint on ehdottomasti näistä helpoin.
  • Ainoa ongelma tässä tuotteessa on se, ettei siitä aluksi meinaa oikein tulla kunnolla väriä.
  • Tässä kynässä on toisessa päässä ns. varjostus, mutta en ole sitä käyttänyt.
  • Itselläni on sävy Fling, joka on mielestäni juuri sopivan tumma eikä liian vaalea (alla olevassa kuvassa). Vaaleammissa kulmatusseissa on se ongelma, etteivät ne meinaa näkyä iholla ollenkaan.
  • Tuote on vedenkestävä, joka nostaa sen ehdottomasti kahden muun kulmatussin yläpuolelle.
  • Alla olevassa kuvassa on käytetty tätä tuotetta. ⬇️

3. Estee Lauder featherlight brow enhancer ⭐⭐⭐

  • Markkinoiden yksi uusimmista kulmatusseista on Estee Lauder Featherlight brow Enhancer (saatavuus Sokos).
  • Tässä tussissa näytti olevan sama juttu kuin MACin tussissa, että siitä ei aluksi tule niin hyvin tuotetta ja siksi kuvassakin se näyttää paljon hennommalta.
  • Muuten se on hyvin samantyylinen kuin MAC, mutta se ei ole vedenkestävä.
  • Sävyistä käytän mustaa eli sävyä black 05, koska se on ehdottomasti kylmin sävy ja samalla tarpeeksi vahva, sekä näkyy paremmin. Jos tykkäät asteen vaaleammista kulmakarvoista kuin minulla, niin sävy chestnut 06 on hyvä.
  • Näet tämän alla olevassa kuvassa. ⬇️

3. Ardell Stroke a brow ⭐⭐⭐

  • Pitkäaikaisin suosikkini ja käytetyin kulmatussini on *Ardell Stroke a brow.
  • Tämä on kuitenkin kaikista vaikein käyttää, sillä siitä tulee aluksi hyvin paljon sävyä ja paras sävy on ehdottomasti musta, jota käytin alla olevassa kuvassa. Jos mustaa tulee liikaa, niin sävyä voi häivyttää kulmakynän harjapäällä. Lisäksi tuote myös kuivuu nopeasti ihan käytön aikana ja tussin päätä joutuu kostuttamaan, jotta se toimii taas uudelleen.
  • Ongelmista huolimatta, tällä saa parhaiten karvamaisia vetoja. Sen huomaa postauksen toisesta kuvasta, jossa on kaikki kolme tussin vetoa rinnakkain.
  • Näet tämän alla olevassa kuvassa. ⬇️

HUOM! Otathan huomioon, että olemattomien kulmakarvojeni takia kaikissa postauksen kulmakarvoissa on on myös käytetty kulmageeliä ja kulmakynää pohjalla.

VINKKI! Säilytä kulmakarvatussia kärki alas päin. Kun lisäät karvan vetoja, niin tee sekin kärki alaspäin ja karvan vedot siihen suuntaan mihin karvat luonnollisestikin menevät. Älä väritä kuin tussilla, vaan piirrä yksittäisiä karvoja nopein lyhyin vedoin.

  • Anni

    Tuosta macin tussista olen ollut kiinnostunut, mutta en ole uskaltanut ostaa, kun aiempi kokemus tusseista on, että kuivuvat parissa viikossa käyttökelvottomaksi. Miten on tuon macin kanssa, kuivuuko vai mikä on käyttöikä?

    • Miia Johansson

      MACin kynä kestää kyllä pitkään, mutta en osaa sanoa tarkkaa käyttöikää, kun käytän niin paljon eri tuotteita eri päivinä. 🙂

    • Eveliina K-H

      Moikka! Mulla on ollut tuo Macin tussi jokapäiväisessä käytössä jo viime syksystä lähtien. Nyt alkaa vasta pikku hiljaa hiipumaan ’väriteho’. Suosittelen lämpimästi!
      Mulla ollut kanssa tuo Ardell mutta tällaiselle albiinolle kuin minä se tuo ehkä liian meikatun fiiliksen vaikka tykkäänkin vahvoista kulmista.

    • Reetta

      Moikka! Ite meikkaan melkein päivittäin ja mulla on ollut tuo MACin kynä käytössä nyt reilusti yli vuoden ja nyt alkaa vasta vedellä viimisiään. Eikä ole missään vaiheessa kuivunut! Eli suosittelen itse lämpimästi 😊

    • Mia

      Mä käytän tot mac:n tussia ja en ole huomannut mitään kuivumista(varmaan komas tussi menossa) ja en käytä tätä kuin ehkä pari kertaa/kk koska olen laiska meikkaaja 😀

  • Vekku

    Mä kans ostin joskus Ardellin kulmatussin sun ja Katie Jane Hughesin inspiroimana! Mutta se tosiaan oli vähän ärsyttävä käyttää. Muuten tosi hyvä. Nykyään mulla käytössä Urban Decayn Brow Blade (itelläni sävy Dark Drapes). Oletko testannut sitä? Olen ihan tykännyt, mutta se tussipää tuntuu ehkä muuttuneen vähän punertavaksi, mutta sopii edelleen käytettäväksi sen kulmakynäpään päälle. Se kulmakynäpää on sellanen tosi kiva taupe. Myyjä silloin kehoitti käyttämään kynää paljaalle iholle, ettei sävy muutu, joten oma syy 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Vekku! 🙂 Joo, mä ostin sen joskus sillon kun ne tuli myyntiin. Mä en jotenkin saanu sitä millään toimimaan ja oon laittanut sen eteenpäin. 🙁 Mun omaan makuun siitä tussista tuli liian vaaleita viivoja ja ne ei näkyny kulmilla olleenkaan. Vai teinkö sen virheen, etten odottanut, että se alkaa toimimaan. Eli onko tässä sama homma kuin MACin tuotteessa?

  • Wilma

    Tuo MAC on mun pelastus! saa hennoista kulmakarvoista tuuheat ja skarpit😍 mulla ainakin kestää monta kuukautta, vaikka meikkaan lähes joka päivä joten senkin takia loistotuote 👍🏻

  • Mia

    Kysyisin missähän on vika, kun en saa kynillä tehtyä pisamia? Olen kokeillut mm.lidlin kajalia ja kierrettävää ohutta kynää, mutta niistä ei tule väriä kun tökkää ihoon pistettä. Olen kokeillut käteen tökätä ja poskiin, mutta väriä ei vaan tule! Turhauttavaa, kun olen ostanut jo muutamia kyniä pisamien tekkoon(videolla kyseisitä kynistä näyttää tulevan pisama kunhan vaan vähän tökkää kynää poskeen). Viivaa pystyy piirtämään, mutta pistettä ei voi tehdä 😀 en osaa oikein selittää tätä, mutta pointti oli, että voitko jollain videolla näyttää millainen kärki sinulla on kynässä kun teet pisamat? Ja miksi kynästä ei tule väriä kun kärjen tökkää ihoon?

    • Miia Johansson

      Heippa Mia! 🙂 Kokeile ensin vaikka kämmenselkään. Jos kajaalista ei irtoa siihen väriä, niin kannattaa vähän pyyhkäistä kajaalin kärkeä. Voi olla, että siihen on vaan kertynyt meikkiä ja mitään ei irtoa. Jos kämmenselälle onnistuu, mutta ei poskille, niin kokeile ensin kevyesti puuteroida alue, johon laitat pisamia.

      • Mia

        Siis kämmenselkäänkään ei pysty tekemään pistettä(viivaa kyllä pystyy piirtämään) ja nämä kajalit ovat uusia käyttämättömiä. Täytyykö kynän terän olla terävä vai tylppä? terävänä ei ole onnistunut, mutta tylppänä pisteestä tulee kuin rengas ihoon 😀

        • Miia Johansson

          Heippa Mia! 🙂 Joo, kannattaa eka kokeilla kämmenselkään, jos tuntuu ettei siihenkään oikein saa tehtyä pisteitä. Jä käyttämätöntä kajaalia on aina hyvä hieman ensin pyöritellä kämmenselällä niin, että siitä lähtee väriä irti kunnolla. Voin kyllä näyttää stooreissa joku päivä, kun näin on aika hankala selittää. 🙂

  • Miiu

    Moikka!

    voisitko vaikka instan puolella tehdä havainnollistavan videon siitä miltä sun kulmat näyttäs jos sä tekisit ne sun kulmakarvojen mukaan. Silleen että toisen tekisit niin ja toisen oikee oppisesti et havainnollistus vielä paremmin se että miten sitä omaa kulmakarvaa ei pidä seurata

    • Miia Johansson

      Heippa Miiu! 🙂 Joo, tai mä voisin näyttää tän ehkä mielummin mallilla, niin eron huomaa paremmin, koska mulla on niin harvat kulmat muutenkin. 🙂

  • Heli

    Onko sulla kuvaa hiuksista takaa tosta viimeisestä kuvasta? Näyttää tosi kivalle!

    • Miia Johansson

      Kiitos Heli! 🙂 Ei ikävä kyllä ole, mutta mulla on siis tuossa hiukset vaan ponnarilla ja ponnarin pää tungettu ponnarin lenksuun sisään. En tiedä osasinko selittää. 😀 Mutta tosiaan mun hiukset on tuollaiset, kun pidän niitä kiharalla. Tosin yksittäisiä kiharasuortuvia joutuu aina melko paljonkin asettelemaan ettei näytä ihan harakan pelättimeltä. 😀

      • Heli

        Ok, kiitti. 😊 täytyy testata, miten itse saa laitettua. Jotenkin aina vaikea saada siististi latvat asettumaan kampauksissa. 😊

  • Silja

    Moikka! Ostin yhden yleisen merkin kulmatussin kerran ja käytin sitä pari kertaa. Piirsi hyvin viivaa, mutta väri levahti päivän aikana. Ruskeista kulmista tuli tunkkaisen harmaat ja väri levisi kulmien ympärille. Mulla on rasvoittuva sekaiho ja päivän aikana naamaa alkaa kiiltelemään, jos sen freesaa meikkiä hieman. Onko teillä kokemusta vastaavasta? Pysyvätkö MACin ja NYXin kulmatussipiirrot hyvinä koko päivän?

    • Miia Johansson

      No periaatteessa mikä tahansa meikki voi levähtää, jos iho on tosi rasvainen. Voinko auttaa sua ihnhoidon kanssa? Rasvaisuutta saa usein sillä hieman hillittyä – ei tosin jokaisella, mutta oon saanut monille hyviä tuloksia. 🙂 Mutta siis mulla pysyy kyllä nää mun suosittelemat hyvin paikoillaan, mutta voi hyvin olla ihosta riippuvainen. 🙂

      • Silja

        Olen seurannut sua alusta asti, joten blogissa ja somessa jakamasi vinkit ovat tuttuja. Kiitos kuitenkin avun tarjoamisesta! 🙂 Ostan Nyxit testiin.

        • Miia Johansson

          Kerro sitten miten menee 🥰

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram