KAUNEUSRUTIINIT KUUKAUSI-, VIIKKO- JA PÄIVÄTASOLLA

25.11.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Nude-blogin Erika bongasi Karkkipäivän Sannin mielenkiintoisen kauneusrutiinipostauksen, jonka minäkin nyt Erikan haastamana kirjoittelen. Teistä on useampi toivonutkin tällaista postausta, joten tässä olkaa hyvät – kauneusrutiinini tällä hetkellä.

KOLMEN KUUKAUDEN VÄLEIN

HIUSTEN RAIDOITUS – Välillä kampaajalla käynti vain kolmen kuukauden välein tuntuu liian pitkältä ajalta, mutta onneksi olen hiljalleen alkanut jopa pitämään maantienharmaasta tyvestäni. Joulukuussa otan ensimmäistä kertaa pidennykset ja tulen kertomaan sitten niistä lisää. Kampaajani on Miia-Maria Stage11 Helsingistä.

KERRAN KUUKAUDESSA

NAAMAN SHEIVAUS – Kyllä, edelleen sheivaan sen pienen untuvan kasvoiltani, koska näin meikki sulautuu iholle kauniimmin ja iho näyttää muutenkin raikkaammalta. Samalla iholta lähtee myös kuollutta ihosolukkoa, joten se on kuin kotona tehty pieni kasvohoito. Käytän tähän Duroyn kulmakarvan siistijää (saatavuus: Sokos).

Niin ja muuten ei se karva sieltä vahvempana kasva ulos. Mitään maagista ja ihmeellistä geenimuutosta ei siis karvatupessa tapahdu. Jos näin olisi, niin sheivaisin pääni ja kasvattaisin upean paksut kutrit, mutta se oma karva on aina se oma karva.

KERRAN VIIKOSSA

KASVOJEN KUORINTA – Suosin kasvoille kaikkea hellävaraista, koska tällä tavoin ihon kunnon saa pidettyä hyvänä ja näin ihon luonnollista toimintaa tuleekin tukea. Ikävä kyllä oma lemppari Bybin Smooth and Soothen valmistus on lopetettu, mutta jos haluat vielä testata tämän ihanan tuotteen niin sitä saa esimerkiksi vielä *TÄÄLTÄ. Tämä kuorii kasvot hellävaraisesti, mutta jättää ihon ihanan pehmeäksi eikä yhtään puhtaan natisevaksi.

KYNSIEN LAKKAUS – Yleensä tämä rutiini tulee tehtyä sunnuntaisin, koska olen löytänyt ihanat kynsilakat, jotka pysyvät lähes poikkeuksetta viikon. Itse en siis jaksa alus ja päällys lakkoja, joten lakan on oltava hyvä. Suosikistani voit lukea lisää TÄSTÄ.

ITSERUSKETTAVA – Olen totaalisesti koukuttunut kevyeen itserusketukseen. Ihan viikkoa ei kyllä itseruskettavat itselläni nykyään pysy, mutta noin kerran viikossa on kiva saada pieni etelän hehku. Sanonkin miehelleni aina kylppäristä tullessani, että kävin viikon etelässä. Sellaisen rusketuksen mun lemppari *Zuii Gradual Tan Body Lotion antaa. Ja muuten käytän tätä aina *levityskintaalla ja heitän tätä myös kasvoille.

PARI KERTAA VIIKOSSA

HIUSTEN PESU JA STAILAUS – Pesen hiukseni noin kahden tai kolmen päivän välein ja tässä tämän hetken hiustenhoitorutiini:

  • Shampoo: *Briogeo Don’t Despair Repair Super Moisture Shampoo
  • Hopeashampoo (aivan paras!): *by Noor Violet Toning Shampoo, josta ostin vähän aikaa sitten *jättikoon Cocopandalta. Käytän tätä joka toinen pesu normi shampoo pesun jälkeen. Tämä ei kuivata hiusta ja pitää kampaajalta saamani ihanan värin kylmänä.
  • Hoitoaine: *Garnier Respons Avokado & Shea Butter Mask (vaikuttavina raaka-aineina ei tässä tosin inci-listan mukaan ole avokado eikä shea-voi vaan hyvin yleinen ja silottava behentrimonium chloride).
  • Ja sitten se kamalin kohta.. käytän harvoin mitään lämpösuojaa (hyi minä) ja siksi yllätyn, että hiukseni ovat kuitenkin kuumuudesta ja vaalentamisesta ihan hyvässä kunnossa. TÄSSÄ on muuten hyvä juttu tutkimusreferenssein, että tietyt raaka-aineet todella toimivat ja auttavat suojaamaan hiusta lämmöltä.
  • Suoristan ja kiharran hiukset tällä ihan parhaalla Cloud Nine Touch suoristusraudalla.*

JOKA PÄIVÄ

Meikkaan melkein joka päivä, koska se on itselleni pieni rentoutumisen ja luovuuden hetki. Ihoani hoidan taas joka ikinen päivä – meikkaan tai en. Jos jätän yhdenkin päivän välistä, niin erityisesti talvella huomaan ihossani heti muutoksen huonompaan.

On hyvä ottaa huomioon, että käyttämäni tuotteet sopivat juuri minulle. Ihoni on herkkä, atopiaan taipuvainen (näillä olen pitänyt atopian kurissa), kuiva, rasvoittuu päivän aikana sekä tukkiutuu ilman kaksoispuhdistusta.

AAMURUTIINI

ILTARUTIINI

  • Noora

    Kiitos tervetulleesta postauksesta 😃 onko sinulla ehdottaa/suosittaa jotakin muuta kuorintavoidetta lopetetetun bybin tilalle?

    • Miia Johansson

      Ei ikävä kyllä vielä ole. 😟 Testaukset kesken ja en ole vielä löytänyt mieluista.

  • Päivi

    Itse käytän kasvojen kuorinnassa kotimaisen Ekopharman Herukka Sensitive entsymaattista kuorintaa. Tuote on tarkoitettu herkälle iholle, ja sopii mainiosti minun herkälle ja helposti ärsyyntyvälle iholleni. Tuote on pehmeän voidemainen, hajusteeton ja rakeeton. Kuorinta tekee ihosta pehmoisen ja sileän, sekä plussaa kotimaisuudesta!

    • Miia Johansson

      Okei 😃 tätä en ookkaan testannu.

  • Tiia

    Näitä on aina niin kiva lukea! Eli peukku tulevaisuuteenkin, jos haluat jotain samantyyppistä postausta kirjoittaa. 😃👍
    Ja mitä ihanaa luomiväriä sulla on tuossa tokassa kuvassa, jossa myös vaaleanpunainen hiuspanta? Näyttää täydelliseltä sävyltä (muutenkin ihanat meikit näissä kaikissa).

    • Miia Johansson

      Oi kiitos! 🙂 Tuo on vanha kuva, joten en ole nyt ihan varma. Voisi olla Boho Cosmeticsin luomiväri ainakin yhtenä, mutta en mene takuuseen.

  • Laura

    Onko tuo Briogeon shampoo sulfaatiton? Pitäisi löytää joku hyvä shampoo värjätyille hiuksille.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 On joo sulfaatiton shampoo.

  • Liilatar

    Kiitos kivasta ja antoisasta postauksesta
    Jäin miettimään, tarkoitatko, että otat pidennykset eka kertaa tänä vuonna? Koska olet ennenkin kokeillut niitä, ja kampaamokin oli sama😁. Olet kirjoittanut niistä hyvän jutun tänne.
    Mielenkiinnolla jää odottelemaan uutta kokeiluasi koska pidennykset kiinnostaa (joskaan niihin ei ole varaa).

    • Miia Johansson

      Aa joo siis tuuhennokset oon ottanut kaksi kertaa. 😊 Sama tekniikka sinänsä, mutta nyt tulee hiusta enemmän ja pidemmät.

      • Liilatar

        Jes, odotan kovasti kokemuksiasi, miltä ne mielestäsi vaikuttavat. Itselläni saman pituiset ja väriset hiukset kuin sulla nyt. Toivottavasti ne olis ihanat!

        • Miia Johansson

          Kyllä mä uskon, että tulee kivat. Ainakin tekijä on hyvä. 🥰

  • Henna

    Tilasin juuri itselleni uudet ihonhoitotuotteet, blogistasi on ollut paljon apua!

    Olen ajatellut tilaavani myös miehelleni joululahjaksi jonkin kasvojenpuhdistusaineen. Nykyinen geeliputsari kiristelee ja kuivattaa ihoa entisestään.

    Muistelin että olit suositellut jotain miehesi käyttämää putsaria ja hämmennyin, kun huomasin senkin olevan geelimäinen, vaikka olet kovasti painottanut ettei missään nimessä geelimäisiä putsareita. :’D Minua kiinnostaa, miksi suosittelet juuri kyseistä geeliputsaria?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Hyvä kysymys. Suosittelen sitä siksi, että mieheni tykkää siitä ja se näyttää hänelle sopivan hyvin. Se onkin blogissani ollut listattuna ns. hänen suosikkinaan. 😀 Siinä ei myöskään ole mitään vahvoja surfaktantteja, mutta joo ihan totta, että puhidstusmaito on aina hellävaraisempi. Ensi viikolla (tai ehkä jo tällä viikolla) on tulossa postausta miesten ihonhoidosta, jossa messissä hellävaraisempia putsareita. 🙂

      • Henna

        Mahtavaa, kiitos! 🙂

  • Ilona

    Olipas hyödyllinen ja hauska postaus, kiitos! 😍❤ Sain tästä hyviä vinkkejä, ja lahjaideoitakin.

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla 😍

  • Markit

    Heippa; Minä kyllä tykkään tällaisista selvistä ohjeista. Vaikka monta kertaa ja monessa postauksessa on tullut selväksi, miten ihoasi hoidat, niin tuo erittely aamu- ja iltarutiini upposi kyllä täysin. Jotenkin aina pähkäilen, että mitenkä näitä aineita nassuun lotraisin. Intoa on huomattavasti enemmän kuin taitoa enkä vieroksu kauniita purkkejakaan. Niiden sisältöön on ollut pakko pureutua, kun INCIstä aina kohkaat, kiitos siitä 🌹. Ainesosia tutkin ja jotain joskus ymmärränkin. Onnekseni nassu on helppohoitoinen ja anteeksiantavainen. Nyt päätin ryhdistäytyä ja koittaa ihan oikeasti hoitaa kuten opetat. Laiskuus, se on paheeni 😄.

    • Miia Johansson

      Ihanaa, että ymmärrät jotain inci-listasta. 😍 Kyllä sitä hiljalleen jotain sieltä oppii, kun niitä vaan tuijottelee ja välillä hieman googlettelee outoja sanoja. 🥰

  • Mmyy

    Suosittelen TV-shopissa myytävää Flawless ihokarvojen poistajaa. Se on tarkoitettu nimenomaan kasvojen haituvien poistamiseen. Aivan huipputuote! Itse tilasin Amazonista ja siellä kyseinen tuote oli muistaakseni jotain 30 €.

    • Miia Johansson

      Okei 😃 onpa mielenkiintosta!

  • Eea

    Etkö käytä enää Veledan sain foodia?

    • Miia Johansson

      Joo käytän samalla tavalla kuin ennenkin, eli meikkauksessa pohjustustuotteena erityisesti talvella. 😊 Pidän sitä siis enemmän meikkituotteena. IG stoorien kohokohdissa ihonhoitovinkeissä kerron sen miten sitä käytän. 😊

  • Sonja

    Miten tunnistaa pintakuivan ja kuivan ihon toisistaan käytännössä esim. oikeiden tuotteiden valintaa ajatellen? Jos pintakuiva on kosteusköyhä ja kuiva sen lisäksi rasvaköyhä. Omaan ihooni tulee otsaan ajoittain finnejä (tosin ehkä hormonaalisia), joten olen ajatellut, että kuivan tuntuinen iho on vain pintakuiva. Kuitenkin edelleen hellävaraisella putsarilla, hyvällä kasvovedellä ja öljyllä hoidosta huolimatta iho ihan hilseilee etenkin päivällä. Onkohan tämä sitten jo kuivaa ihoa? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Tämän perusteella sanoisin, että kärsit pintakuivuudesta, jota voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä. Eli ihosi on toisin sanoen kosteusköyhä. Vaikka pesetkin kasvosi hellävaraisesti, niin voi olla, että näin kylmien ilmojen tullessa ihosi tarvitsee hieman enemmän. Sisä- ja ulkoilma on kuiva, jotka nekin vaikuttavat paljon asiaan. Tietenkin myös elintavat vaikuttavat todella paljon. 🙂 Ihosi tarvitsee nyt ehkä enemmän vesikosteutusta. Eli minkälaista kosteuttavaa kasvovettä käytät? Ja voisin myöshyötyä kosteuttavasta seerumista. 🙂 Tässä postaus aiheesta, josta vähän aikaa sitten kirjoittelin. 🙂

      https://miiajohansson.com/2020/11/16/kun-kasvojen-kuivuteen-ei-auta-mikaan-naista-kolmesta-vinkista-apu/

  • Inari

    Eikä, se Bybin kuorinta oli yks mun suurimmista kosmetiikkarakastumisista! Onkohan Kora Organicsin Turmeric Brightening & Exfoliating Mask yhtään saman kaltainen, kun sekin toimii myös naamiona?

    • Miia Johansson

      Helou Inari! 🙂 Joo siis sama täällä – niin paras kuorinta. Tuossa Korassa on aika kovasti kuorivat rakeet ja ei jätä ihoa pehmoiseksi. Oli ihan jees, mutta ei samanlainen kuin tuo Bybi. 🙁

  • Jenni

    Hei Miia,

    Yritin kommentoida “Kaksoispuhdis – miten, millä ja kenelle aivan ehdoton?” – postauksen alle, mutta kommentointikenttä ei auennut, eikä muutamaan muuhunkaan vanhempaan postauksen, mihin ajattelin kommentoida, joten tulin tänne 😄

    Onko mitään suositusta, kun koen, että joskus saan kaksoispuhdistuksen avulla kaiken meikkivoiteen pois ja välillä en. (Käytössä on Flow:n balm to milk cleanser ja Apeironin puhdistusmmaito.) Tämän takia haluaisin aina testata, että onhan kaikki meikki varmasti lähtenyt pois vanulapulla ja kasvovedellä (vedellä kostutettu vanulappu ei tunnu antavan täysin rehellistä kuvaa). Joten onko sinulla suositella mitään kasvovettä, millä voisin pyyhkiä kasvot ennen suihkutettavaa, kasvoille jätettävää kasvovettä, varmistaakseni että kasvot ovat varmasti puhtaat?

    • Miia Johansson

      Heippa JEnni! 🙂 No onpas kökköä, että siihen ei saanut enää kommentoitua. Pitää tsekata, että miten tuon saisi korvattua. Mutta hyvä, kun laitoit tähän viestiä.

      Mä henk keht tekisin sun tilanteessa niin, että vaan pyörittelisin molempia pustareita kasvoilla hieman kauemman aikaa. Etenkin, jos meikkiä tulee käytettyä enemmän ja jos joskus kuienkin saat hyvin kaikki meikit pois. Toisen vaiheen putsaria pitäisi muutenkin työstää iholla pieni tovi, että ihohuokoset varmasti saa puhtaaksi. Etenkin kun ei käytä mitään vahvoja ja liian peseviä tuotteita. 🙂 Vaati siis hieman kärsivällisyyttä. <3 Ja kun tuo sun Flow loppuu, niin suosittelen testaamaan Fiinin vastaavaa. Se puhdistaa meikin hieman tehokkaammin. En siis ehkä lähtisi ostamaan uutta tuotetta. <3

  • M

    Heippa Miia! 😊 Osaatko sanoa, että kauanko tuo Fiinin puhdistusbalmi säilyy avattuna? Käytän todella harvoin meikkiä, ehkä muutamia kertoja vuodessa. Olen balmia jo muutamana päivänä testannut, mutta en ole varma, että olisiko iholleni päivittäiseen putsaukseen parempi esim. pelkkä puhdistusmaito ja käyttäisin tätä balmia vain silloin kun on meikkiä ja/tai aurinkovoidetta. Tällä hetkellä siis tuo balmi ainoana putsarina käytössä. Mitä mieltä sinä olet? Minulla on pintakuiva, herkkä (pod ja yliherkkyyksiä mm. osalle hajusteista) ja epäpuhtauksiin/tukkeutumaan taipuvainen iho. Lisäksi ongelmaa laajentuneiden ihohuokosten kanssa, jotka itseä häiritsee kovasti (poskiin tullut n. vuosi sitten semmoiset pienehköt alueet allergisen reaktion ja vääränlaisen ihonhoidon seurauksena) 🥺

    En tiedä onko ihan tyhmä kysymys, mutta mietityttää vaan jatkoa ajatellen, että ehtiikö nuo balmit/öljyt mennä sitten vanhaksi, jos ne ovat käytössä vain harvakseltaan, ja toisaalta taas pelkkä puhdistusmaito ei varmaankaan puhdista meikkejä sitten tarpeen tullen kunnolla? 🤔 Voisiko kaksoispuhdistus olla ratkaisu tähän, vai onko liian rankka päivittäiseen pesuun meikittömälle iholle? Vai jatkanko vain tuolla pelkällä balmilla? Etsinnässä olisi jokin helppo ratkaisu, että ihon saisi puhtaaksi tilanteessa kuin tilanteessa, mutta kuitenkin hellävaraisesti ja ilman että mikään tuote ehtii mennä vanhaksi. Mitä suosittelisit ihotyypilleni tässä tilanteessa? Mitä mieltä olet esim. Olivia Kleinin sensitive puhdistusgeelistä?

    • Miia Johansson

      Heippa M! 🙂 Nyt en ole ihan varma tuosta Fiinistä, joten kannattaa kysyä myyjältä. 🙂 Voit hyvinkin käyttää balmia joka päivä kasvojen puhdistukseen, vaikka et meikkiä käyttäisikään. Ettei vaan mene vanhaksi. Puhdistusmaito on myös hyvä vaihtoehto ja sitä suosittelen enemmän niille, jotka eivät meikkaa. Jos tosiaan käytät meikkiä harvoin, niin voit puhdistaa meikin myös puhdistusmaidolla vaikka kahteen kertaan, jos tuntuu ettei lähde kunnolla. Näin et tarvitse erikseen balmimaista putsaria. En turhaan tekisi kaksoispuhdistusta sellaisina päivinä, kun et meikkaa. Sinulle sopiva puhdistustuote voisi olla Neal’s Yard Remedies puhdistusmaito.

  • Bettina

    Kiitos postauksesta! Paljon ihania vinkkejä! Kiva idea käyttää hiukan itseruskettavaa talvellakin, niin ei näytä niin kalvakalta 🙂

    • Miia Johansson

      Joo mä tykkään tuoda vähän väriä kasvoille talvellakin. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram