MEIKKAUKSEN ALKEET osa 1 – IMARTELEVA MEIKKI

16.10.2020

Silloin kun vielä keikkailin, niin usein asiakkaat kysyivät minua tekemään juhlien etkoille pikasilmämeikkejä. Noh, taiteilija tai mikään ammattilainen ei tee mielellään keskeneräisiä töitä. Kuten jo yllä olevasta kuvaparista huomaa, että pelkkä silmämeikki ei riitä, koska meikin tärkein osa-alue ei ole silmissä. Kun meikkipohja on tehty oikein ja kasvojen tiettyjä alueita on korostettu tai peitelty, niin silmämeikiksi riittää ihan hyvin vaikka pelkkä ripsiväri tai juhliin jokin todella simppeli silmämeikki (tähän tulee ohjeet myöhemmin).

Aloitankin blogissani postaussarjan meikkauksen alkeista, koska olen huomannut, että tälle on kysyntää. Suurinosa naisista kamppailee ihan tavallisten meikkijuttujen kanssa, kun taas edistyneemmille löytyy pilvin pimein upeita teoksia Instagramista tai Youtubesta.

Tulevien viikkojen aikana kannattaakin kurkkia blogiin, sillä tulen jakamaan täällä paljon pieniä vinkkejä. 

IMARTELEVA MEIKKI KAHDELLA TUOTTEELLA

Jos haluan ihan supernopeasti eli minuutissa kasvoilleni virkeyttä tai meikissäni mättää jokin, niin nämä kaksi askelta auttavat aina ja tekevät suurimman muutoksen hetkessä. Usein näkee, että kasvoista on tehty tasainen meikkivoiteella, mutta olemus on silti kalpea ja väsähtänyt. Huomasin tämän parhaiten niillä meikkikeikoilla, joihin minut oli palkattu parantelemaan ihmisten omia meikkejä nopeaa henkilöstökuvausta varten.

Jos et käytä meikkivoidetta, niin tämän postauksen vinkit toimivat silti!

TUOTE NRO 1: Peitevoide, joka on hieman vaaleampi kuin oma ihon sävy. Tämä tuo kasvojen keskiosiin valoa. Ero on jo huomattava, jos katsot alla olevaa kuvaa. Livenä tämän huomaa vielä paremmin. Ihmiset olivat aina ihan ihmeissään, että miten sain heistä niin virkeän näköisen ja hetkessä nätimmän, kun tein tämän pienen asian.

Suosin itse punaiseen taittavaa peitevoidetta hyvin monella iholla, koska se kirkastaa kivasti katsetta. Kaikissa peitevoiteissa ei toki tällaisia sävyjä ole. Viime aikoina olen käyttänyt *Jeffree Star -peitevoidetta sävyssä C11, joka sopii itselleni kumma kyllä melko vaaleana ja myös silloin, kun olen käyttänyt hieman itseruskettavaa. Olen koostamassa postausta lemppari peitevoiteistani, mutta sen tekemiseen menee testailuineen vielä hetki.

Postauksen lopussa näet, että mihin peitevoidette kannattaa sijoitella. Siveltimenä käytän jotain pulleaa silmämeikkisivellintä ja peitevoiteen levitän todella todella ohuesti.

LUE MYÖS: Paras luonnonkosmetiikan peitevoide x 7 – Jättivertailu

TUOTE NRO 2: Poskipuna, jolla saat kasvoille väriä ja sitä kautta eloa. Aurinkopuuteri on myös kiva lisä, mutta poskipunalla pärjää pelkästäänkin. Eron huomaa taas alla olevassa kuvassa. Jos siis ottaisi vaan peitevoiteen käyttöön, niin näyttäisi hieman kalpealta. Maskeeraajakoulun opettajani aina sanoikin, että valolla on aina varjo. Poskipuna toimii tässä tapauksessa varjona ja tasapainottaa kasvoja.

LUE MYÖS: Väriopas – Miten valita oikea poskipunasävy?

HUOM! On yksilöllistä ja makuasia, että kuinka paljon ja mihin paikkoihin peitevoidetta laittaa. Joillakin kasvoilla riittää sipaisu peitevoidetta silmien sisänurkkiin ja toisilla sitä tarvitsee hieman enemmän myös huulien tai nenän ympärille viemään pois punaisuutta. Kokeile mikä toimii sinulle ja muista aina käyttää minimaalisesti tuotetta. Peitevoiteet ovat pigmenttistä tavaraa ja pieni määrä riittää.

Tässä näet kuvan peitevoiteen ja poskipunan paikasta. Toisaalta myös poskipunalle on monta eri paikkaa, mutta pääasia, että se on posken päällä eikä poskiluun alla.

LUE MYÖS: Poskipunan oikea paikka nuorentaa

  • Heimoi

    Kiitos (jälleen) todella selkeistä ohjeista😊 Oletko muuten suunnitellut julkaisevasi uutta kauneusboksia jossain vaiheessa? Harmittaa vieläkin etten päässyt käsiksi aikaisempiin julkaisuihisi.

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Tällä hetkellä en oo ikävä kyllä suunnittelemassa uutta boksia, kun niihin on yllättävän vaikea saada mukaan sellaisia tuotteita, joista oikeasti tykkään. Ja mä oon niin supertarkka kaikessa mitä suosittelen. 😬😅

  • Maarit

    Perusohjeet parhaita. Kertaus on opintojen äiti. Tykkään näistä🥰

  • Kukkamaaria

    Kiitos näistä vinkeistä. Nämä tälläiset vinkit joissa lähdetään ihan täysin perusasioista on tervetulleita, koska sieltä aina löytyy jotain uutta, jota ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi 😊

  • Anna

    Ois ollu ihan hyvä ottaa kaikki kuvat samasta vinkkelistä, ni ero (vai onko sitä..) ois helpompi huomata. Selkeästi tuosta simppelistä meikistä otettu kuva vähemmän imartelevasta kulmasta ja hymyilemättä, niin toki näyttää paremmalta poskipunan ym. kanssa 😉

    • Miia Johansson

      Ihan totta Anna! 😊 Ikävä kyllä tää ero on tosi vaikea napata valokuvaan ellen halua liioitella peitevoiteen ja poskipunan kanssa. 😊 Mutta livenä meikissä eron huomaa ja kannattaa tietenkin kokeilla ohjeiden mukaan, niin lupaan, että huomaat eron omilla kasvoilla ja voi unohtaa nää mun onnettomat ennen ja jälkeen kuvat. 😅

  • Mymmeli

    Kiitos tästä postauksesta! Aivan mainio postaussarja. Saako kysyä tyhmiä kysymyksiä ihmisenä, joka ei ole meikannut kuin ripsarilla, mutta nyt 30+ huomaa kaipaavansa jotain kasvoja virkistämään. Onko peitevoide siis eri asia kuin meikkivoide? Ja saako vain osaan kohtaan laitetun niukan määrän häivytettyä kuitenkin helposti, jos sävy on oikea. Kiitos Miia!

    • Miia Johansson

      Helou ja oikeasti ei ole tyhmiä kysymyksiä. <3 Joo periaatteessa kyse on samasta tuotteesta. Peitevoide on vaan pigmenttisempi tuote. Esimerkiksi jos ihon valmistelee vaikka kasvoöljyllä niin peitevoide levittyy ohuemmaksi kerrokseksi ja tiedän meikkitaiteilijoita, jotka kantaa mukanaan vaan peitevoiteita ja leikkii sen tekstuurin kanssa sen mukaan mitä iholle on laitettu. Eli toimii myös meikkivoiteena ohuena kerroksena. Ja saa häivytettyä hyvin. Kaikki riippuu tosiaan siitä mitä on alla ja myös siveltimestä. Eli tekniikat hioutuu ajan kanssa. Mutta en menisi ehkä ihan näin monimutkaisiin asioihin. 🙂 Jos peitevoidetta laittaa vaikka tipat tiettyihin kohtiin, niin se levittyy hyvin vaikka sormin. Tietty tärkeää on aina kosteuttaa iho meikin alle. Se kuuluu ihan alkeisiinkin. 🙂

  • Liilatar

    Heips. Mistä tuo ihanat korvikset on? Tahtoo sellaset! 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram