POSKIPUNAN OIKEA PAIKKA NUORENTAA

20.07.2020

Tein Instagramissa vähän aikaa sitten tutoriaalin, jossa tein toiselle puolelle kasvoja huonon meikin ja toiselle hyvän (löytyy Instagramin kohokohdista). Tutoriaalin avulla moni teistä huomasi laittavansa niin poskipunan kuin myös aurinkopuuterin liian alas. Tämä väärä paikka tekee käyttäjästään vanhemman näköisen, koska ilme valahtaa näin alaspäin. Näette väärän poskipunan paikan alapuolella tekemässäni huonossa meikissä. Kuvassa myös aurinkopuuteri on laitettu poskiluun alle, johon se ei yllättävää kyllä kuulu. 

LUE MYÖS: MIHIN KOHTAAN AURINKOPUUTERI KUULUU?

MIHIN POSKIPUNAA EI KANNATA LAITTAA?

  1. Aivan ensimmäinen virhe on se, että poskipunaa ei laita ollenkaan. Poskipuna on ehdoton jokaisessa meikissä, koska se tuo kasvoille niin paljon virkeyttä. Jos haluan parin minuutin pikameikin, niin lisään kulmiin värillistä kulmakarvageeliä ja laitan voidemaista poskipunaa. En siis jätä poskipunaa pois mistään meikistä.
  2. En tiedä mistä se on peräisin, että kasvoilla tehdään kultakalailme ja laitetaan näihin poskien lommoihin niin poskipunaa kuin aurinkopuuteria. Näin saat alla olevan näköiset posket. Ilme on laskeva ja näyttää, että poski roikkuisi.

LUE MYÖS: VÄRIOPAS – MITEN VALITA OIKEA POSKIPUNASÄVY?

POSKIPUNAN IMARTELEVAT PAIKAT

  1. Kaikista perinteisin poskipunan paikka on poskipää, kuten näet alla olevasta kuvasta. Eli yksinkertaisesti posken korkein kohta sivusta päin katsottuna, josta poskipuna häivytetään viistosti ylöspäin kohti ohimoita. Jos poskipäät ovat pyöreät ja ei haluta, että kasvojen pyöreys korostuu, niin voi valita kohdan kaksi. On siis hyvä huomioida, että poskipuna tulee aina jollain tavoin posken korkeimpaan kohtaan – ei sen alle. 
  2. Postauksen ensimmäisessä kuvassa poskipuna on laitettu niin, että sillä on kaikista eniten kasvoja nostava vaikutus. Tämä paikka on hieman lähempänä ohimoita eikä niinkään poskien päällä.

LUE MYÖS: ERE PEREZ VOIDEMAISET POSKIPUNAT – LUONNOLLISTA HEHKUA

  • Anne Vallius

    Hei, Se poskipunan väärä paikka on peräisin 70 luvulta ( 80 luvun taitteesta) jolloin poskipunan laitettiin nimenomaan osin poskiluun ale. Itse ole niitä sen ajan malleja ja missejä niin kokemusta on. Kun katsoi esim Anne Pohtamon jotain sen ajan kuvia niin sen ajan tyyli näkyy hyvin.

    • Miia Johansson

      Aivan 😃 Jännä, että se on jäänyt monelle niin mieleen, kun muut meikkitekniikat on niin paljon kuitenkin muuttuneet.

  • Taija

    Moikka

    Sellaisen huomion olen tehnyt, että blogisi uudet julkaisut eivät nouse blogit.fi sivuston etusivulla oikeassa ajassa. Itse luen blogeja tuota kautta, niin siksi olen kiinnittänyt tähän huomiota. Tämä juttusi on tullut vasta tänään aamupäivällä etusivulle.

    Tykkäsin paljon tästä huono/hyvä meikki jutusta 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Taija! 😊 Joo, mä oon kanssa ihmetellyt samaa ja mielestäni kaikki postaukset ei ole enää edes sinne ilmestyneet. 🤔

  • kukkis

    Mulle on joskus aikanaan opetettu hymyilemään voimakkaasti ja sitten poskipuna siihen korkeimpaan kohtaan. Tätä oon noudattanut, en oikein muuten tietäisikään mihin sen poskipunan laittaisin, kun en omista poskipäitä jotka jotenkin erottuisivat.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Joo, tää voi ollu hyvä tapa ja kiva kuulla, jos tää toimii sulle. Itse en suosittele meikatessa muuttamaan kasvon piirteitä kovin paljon ilmeillä, koska sitten kun ollaan naama peruslukemilla, niin meikki näyttääkin aika erilaiselta. Tästä esimerkkinä kulmakarvojen korkealle nostaminen luomiväriä lisätessä. Kun hymyilee kovasti ja laittaa poskipunan korkeimpaan kohtaan, niin perusilmeellä poskipuna saattaa valahtaa melko alas. Lisäksi ikää tullessa lisää voimakkaasti hymyillen juonteet tulevat esiin ja näin poskipuna ei välttämättä levity kauniin tasaisesti. Tämä kaikki tietenkin riippuu niin paljon kasvoista ja jokainen tekee niin kuin omille kasvoille parhaiten sopii. <3

  • Heli

    Mä en oikein koskaan näe eroa oikean ja “väärän” poskipunapaikan välillä. Vaikka kuinka yrittäisin vertailla. Kaikki näyttää niin hyvältä 🙂

    • Miia Johansson

      No mutta mun mielestä on ihan pääasia, että laittaa sitä johonkin, niin saa lisävirkeyttä (jos näin haluaa). 🥰

  • Markit

    Minä taas 😃; Olet sanonut vierastavasi tummaa huulipunaa, mutta onhan tuo ensimmäinen kuva upea!
    Pitää kertoa, että tein tänään Miia- meikin eli kaikki 6 tuotetta olivat suosituksiasi, myös osa siveltimistä. Eritysmaininta Lumenen vedenkestävälle ripsarille. Tulee niin pehmoiset ripset ja taivutus pysyy loistavasti. Niin, ja poskipuna tehnyt pienen ylösnousun 😂.

  • Johanna

    Tämä on jo vähän vanhempi postaus mutta tästä on ollut mulle paljon apua omien meikkitaitojen hiomisessa. Kehitän parhaillaan uusia punia – onneksi löysin tämän!

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram