LOMASUUNNITELMIA

17.07.2020

Meillä eletään hyvin jänniä aikoja. Olemme mieheni kanssa jäämässä tänään lomalle, mutta lomasuunnitelmat muuttuivat yllättäen. Löysimme nimittäin kivan talon Porvoosta, johon olemme tehneet tarjouksen. Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä kiertämään Suomea asuntoautolla, mutta näillä näkymin kaikki rahat menevätkin taloon. Homekoirat ovat jo nuuhkineet nurkat ja enää olisi jäljellä kuntokartoitus. Tämän vuoksi en ole vielä edes täysin varma vietämmekö lomamme maalipensselit kädessä vai teemmekö vain pieniä päiväretkiä ympäri Etelä-Suomen.

Meillä ei ollut aikomustakaan ostaa taloa vielä pariin vuoteen, mutta oikea osui kohdalle aivan yllättäen. Olimme nimittäin varautuneet pulittamaan talosta paljon enemmän ja tiukka säästöurakka oli siksi päällä. Taloja olemme katselleet jo aika pitkään ihan sen vuoksi, että tiedämme mitä on tarjolla sekä mitä kaikki maksaa.

Mahdollinen uusi talomme sijaitsee Porvoossa ja ehkä ihanimmat asiat talossa ovat ehdottomasti iso tontti ja upea sijainti lähellä järveä, johon on on muutaman kiinteistövälittäjän käyttämän kuvailun mukaan “kylpytakkimatka”. Mitään remppaa ei talossa sinänsä tarvitse tehdä, mutta haluamme kuitenkin maalata ja vaihtaa hieman kaappeja sekä pistää keittiön heti uusiksi. Tulen varmasti näyttämään ennen ja jälkeen kuvia talostamme, jos teemme kaupat.

Asiat ovat kuitenkin vielä niin kesken, että meillä jää paljon aikaa tehdä jotain muutakin, vaikka talon ostaisimme. Tällä hetkellä vaatimattoman lyhyellä lomalistalla komeilee vain viisi pientä asiaa: aamupala jossain Helsingin hotellissa, perheen lasten kanssa lintsille (itselleni perhekäsitys on laajempi kuin vaan minä, mieheni ja meidän Bertta-hauva), escape room miehen kanssa kahdestaan (haastetta kehiin), Strömforsin ruukki ja vierailu muun perheen luona Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Yksi tärkeä harrastus loman aikana tulee olemaan frisbeegolf. Ratoja on Suomessa onneksi yli 700 eli tekemistä kyllä riittää. Saa olla luonnossa ja samalla pelata hauskaa peliä täysin ilmaiseksi. Voisiko kivempaa harrastusta ollakaan? Enpä olisi vielä pari kuukautta sitten arvannut, että hurahdan tähän lajiin, jota mieheni on pelannut jo vuosia.

Siinäpä lyhykäisyydessään meidän lomasuunnitelmia. Saa laittaa vinkkejä päiväretkiin, joita varmasti tehdään parin tunnin ajomatkan säteellä. Kaikki vanha ja kaunis kiinnostaa sekä tietenkin salaiset ja upeat rannat.

Blogi ei siis jää loman ajaksi tauolle, vaan teitä odottaa lähes samaan viikkotahtiin postauksia mielenkiintoisista aiheista. IG-stoorien tutoriaalit tosin jäävät tauolle ja stooreissa voitte luultavimmin seurailla miten lomamme etenee ja tuleeko meistä talon omistajia. 

P.S. Tämän postauksen meikin tein eilen stooreissa. Silmissä komeilee sävyt Jeffree Starin luomiväripaletista, joka on ehdoton suosikkini värikkäistä paleteista. Kirjoitin paletista postauksen TÄSSÄ

  • Tiia

    Kellokosken Ruukki ja joen uimarannat ja joen varrella menevät polut. Kinuskilla kahvila ja Ohkolan puolella oleva frisbeegolf rata. Kellokosken Ruukin alue on yksi kauneimmista paikoista jossa olen käynyt. Ehdottomasti suosittelen yhdeksi lomakohteeksi! 🙂

    • Miia Johansson

      Oooh! Tää kuulostaa ihanalta! <3

  • Minna Hyttinen

    Heinolan harjupaviljonki mistä saa ihanat vohvelit! Sekä Heinolassa on erittäin hyvät frisbeegolf-radat, joita on kehuttu paljon 😊

  • Tiia N.

    Strömforsin ruukin vieressä on Kukuljärvi, joka on upea kirkasvetinen, mökitön, snorklaamiseen sopiva erämaajärvi. Sieltä löytyy myös eripituisia patikointireittejä sekä hyvät puitteet grillaamiselle. Kannattaa käydä siellä ruukin yhteydessä!

  • Elsa

    Mustion linna tiluksineen Raaseporissa on aivan mielettömän kaunis paikka 🙂 tästä pääsee nopeasti myös Fiskarsiin. Frisbeegolf – radoista oma suosikki on Meilahdessa, hieman haastavahko paikoitellen mutta radan varrella on ihanat merimaisemat ❤️

    • Miia Johansson

      Kiitos vinkistä 🥰

  • Hanna

    Hei mitä huultenrajauskynää käytitkään tässä? Katsoin stoorin, mutta unohin ihan totaalisesti laittaa merkin ja sävyn muistiin ja nyt harmittaa. Jotain huulirasvaa taisit laittaa sen päälle, oliko näin?

    • Miia Johansson

      Jane Iredalen sävy nude ja huulirasvana novexpertin lip up. 😊

      • Hanna

        Kiitos tuhannesti! 🙂

  • About

    Onnea taloprojektiin! Jos Porvoon suunnalla pyöritte, on Loviisa siinä lähellä viehättävä käyntikohde. Pääkaupunkisuunnalla suosittelen esim. saunareissua Lonnan saarelle.

    • Miia Johansson

      Joo Loviisa on kiva ja siellä ollaankin jonkin verran pyöritty. 😊

  • Markit

    Heippa; On mukavaa lukea, miten unelmanne mahdollisesti toteutuvat jo nyt. Se on iso asia, muuttaa omaan taloon, muistan kyllä 😄.
    Mutta sykähdyttävämpää oli suluissa oleva maininta “itselleni perhekäsitys on laajempi kuin vaan minä, mieheni ja meidän Bertta-hauva”. Kun joidenkin mielestä perhe on mies, vaimo ja pari lasta, ja minusta se on kovin suppea ajatusmaailma. Olenko minäkin perheetön, kun on ” vain” aviomies? Tuo perhe- määritelmäsi on lämmin, siitä jäi hyvä olo. Iso asia on oma talo, mutta kyllä se ihmisen ajatusmaailma on vielä isompi ja tärkeämpi juttu. Hieno piirre sinussa Miia.❤
    Turku on muuten hieno kesäkaupunki ja alle kaksi tuntia…
    Paitsi jos Funikulaariin änkeät, niin käy ennen vessassa, ota eväät ja tuoli mukaan, jaksat palokuntaa odottaa apuun 🤣. Koskaan ei tiedä, jääkö mäkeen vai ei!😂

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Markit! ❤️ Ja hyvä vinkki tuo funikulaari.. mulla on muutenkin aina vessahätä. 😅

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram