MEIKKIPOHJAN ALKEET – 4 HELPPOA ASKELTA

31.05.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Haluan tehdä meikkaamisesta jokaiselle helpompaa ja kivempaa. Youtuben hienot tutoriaalit tekivät ainakin itselleni yhdessä vaiheessa sellaisen fiiliksen, että meikin pitäisi olla aina sata ja yksi eri vaihetta.

Jos ihoni ei olisi niin auringon pilaama, niin jättäisin varmasti meikkivoiteen pois. Toisaalta kasvoni kertovat eletystä elämästä, vuosista ulkomailla, tuhansista lentotunneista ja hetkistä, kun olen mennyt suoraan baarista rannalle – ilman aurinkovoidetta. En voisi olla kiitollisempi omalle hullun rohkealle mielelleni kaikista upeista kokemuksista ympäri maailmaa. Toivottavasti tämä tulee olemaan mahdollista myös tämän vuosikymmenen parikymppisille (mutta muistakaa aurinkovoide!).

1. MEIKKIVOIDE

Tämä kannattaa ehdottomasti jättää väliin, jos ihosi sävy on melko tasainen ja mielummin peittää vaan tarvittavat kohdat peitevoiteella.

  • MEIKKIVOITEEN LEVITYS: Tämä on hyvinkin maku- ja käsiala-asia. Itse tykkään käyttää sivellintä ja melko varma nakki on *Real Techniques Expert Face Brush, joka on kabukisivellin. Ohuen meikkipohjan saamiseksi laita ensin meikkivoidetta kämmenselälle, työstä siinä kunnolla siveltimen harjaksiin ja vasta sitten laita ohuina kerroksina kasvoille. On tärkeää, että iho tuntuu kosteutetulta, kun alkaa levittämään meikkivoidetta, eikä sellaiselta kuin luultavimmin kämmenselkäsi tällä hetkellä.
  • MEIKKIVOITEEN VALINTA: Meikkivoide tulee ensinnäkin valita oman ihotyypin mukaan ja lopputulokseen vaikuttaa valitettavasti aina ihon kunto. Erilaisista meikkivoiteista eri ihotyypeille voit lukea meikkivoidekategoriassani.

Lue myös: PYSYVÄ HELLEMEIKKI – KAKSI HELPPOA KEINOA

peitevoiteen paikka

2. PEITEVOIDE

  • Peitevoide on aina asteen tai pari omaa ihon sävyä vaaleampi. Sillä tuodaan kasvoille valoa yllä olevan kuvan mukaisesti ja peitellään tummia silmänalusia. Jos tummuus näkyy silmänalusissa silti läpi, niin tarvitset neutraloijaa, joista kirjoitin oppaan TÄSSÄ.
  • Peitevoiteen voi levittää sormin, mutta tasaisemman ja ohuemman tuloksen saa mielestäni siveltimen kanssa. Loistava sivellin on *Real Techniques Expert Concealer Brush.
  • Hyvistä peitevoiteista voi lukea lisää peitevoidekategoriasta.

aurinkopuuterin paikka

3. AURINKOPUUTERI

Tämänkin askeleen voi jättää pois ja hypätä seuraavaan kohtaan, mutta aurinkopuuterilla saa ihanasti lämpöä kasvoille.

4. POSKIPUNA

  • Poskipuna levitetään alla olevan kuvan mukaan posken korkeimpaan kohtaan näin perinteisesti. Sille on kuitenkin monta muutakin paikkaa kasvoilla, kunhan sitä ei vaan levitä tätä alemmaksi, koska silloin efekti on kasvoja laskeva ja siis vanhentava.
  • Puuterimaisen poskipunan levittämiiseen yksi suosikeistani on *Real Techniques Brush Crush.
  • Siitä mikä poskipuna ja mikä sävy sopii juuri sinulle voit lukea TÄSTÄ.

poskipunan paikka

+ EXTRAHEHKUA

  • Halutessasi voit tuoda hehkua poskille voidemaisella hohdetuotteella, joka sopii kaikenikäisille. Yksi suosikeistani on *Lauren Brooken hohdetuote sävyssä Radiance. Tämä voi taputella poskipäille sormin poskipunan paikan yläosaan.

meikkipohjan alkeet

P.S. Jos teet kaikki vaiheet, niin kasvoillasi on täydellinen juhlameikin pohja. Arkeen useimmille riittää peitevoide ja poskipuna. 

  • Tarja

    Kiitos hyvästä ja selkeästi havainnollistavasta oppaasta.

  • Jenni

    Heips, osaisitko vinkata luonnonkosmen puolelta jotain kivaa aurinkopuuteria suunnilleen samassa sävyssä kuin tuo Physicians Formula? 😊

  • Jonna

    Moi😊 Millä siveltimellä olisi helppo levittää nestemäinen aurinkopuuteri esim. Lumenen watercolor bronzer?

  • Outi

    Moikka Miia ja kiitos mahtavasta blogista ja vinkeistä!:) jos ei laita meikkivoidetta niin pysyykö poskilla paremmin puuterimainen vai voidemainen poskipuna?

  • Eea

    Hei! Mitä mieltä olet siitä että meikkivoide sekoitetaan ensin kasvovoiteen kanssa ja sitten vasta levitetään naamalle? Olen kuullut että jotkut meikkaajat suosittelevat sitä. Itsekkin olen koittanut sitä ja tullut siihen tulokseen että lopputulos on raikkaampi kun meikkikerroksesta tulee ohuempi.

  • Ellen

    Kiitos taas hyvästä postauksesta, tämä on mahtava blogi!
    Olen lukenut paljon ohjeitasi meikkivoiteen sävyn valintaan, ja valitset pääsääntöisesti keltapohjaisen meikkivoiteen myös asiakkaillesi, oli iho sitten puna- tai keltapohjainen. Kuulostaa mielestäni järkevältä, mutta mitäs jos vaikkapa kesällä on paljon vartalon ihoa näkyvillä (kylmän sävyistä, punertavaa), niin eikö näytä hassulle kun kasvot on keltaiset ja muu kroppa punainen? Vai otatko huomioon sävyn valinnassa myös koko kehon sävyn? Tuli mieleen, kun katsoin temptation islandia ja siellä joillain tytöillä kasvot oli eri paria muun kropan kanssa.

    Entä tiedätkö mitään tuotetta jolla saisi _oikeasti_ maksaläiskiä ”haalistettua”? Sinulla oli Bybin c-Caf voide joskus käytössä, oliko siitä apua ihon värin tasoittumisessa? Ja jos toimii niin kannattaako sitä käyttää yöllä vai päivällä?

    Ja tulipa mieleen tämäkin pitkään mietityttänyt kysymys! Ennen meikkausta kasvot tulisi olla vähän kosteat kasvorasvasta, entä jos meikkaa vähän myöhemmin, sanotaan nyt vaikka että herää 6-7 aikaan ja tekee kasvojen pesun, ja meikkaa vasta 12 aikaan, mitä pitää tehdä? Vai kannattaako kasvot pestä vasta ennen meikkaamista? Kiinnostaisi myös ihonhoitorutiinisi jos treenaat/hikoilet keskellä päivää. Ja miesten ihonhoidostakin olisi hauska saada juttua! 😀

    • Miia Johansson

      Kiitos Ellen! 🥰 Ja hei hyvä kysymys. 😊 Mä oon itseasiassa meikannut myös bikinikuvauksissa ja eroa ei huomaa. Voi kuulostaa ilmiselvältä ja vähän hassulta, mutta meillä kaikilla on kuitenkin iho jossa on keltaista.. vaaleammat ovat beigejä ja tummemmat ruskeampia, mutta silti keltaisuutta löytyy. Bobbi Brown jakaa tämän saman ideologian. Ja koulukuntia on tähän selkeästi kahta eri. 😊

      Tuota Bybiä voi käyttää niin päivällä kuin illalla. Itse en ole huomannut mitään eroa maksaläiskissä millään tuotteella. Auringon haittoihin on tosi vaikea vaikuttaa, mutta jotkut silti kyllä sanoo, että toimisi tietyt tuotteet.

      Voit pestä kasvot myöhemmin tai sitten laittaa lisää kosteutusta ennen meikkiä. 😊

      Ideat laitettu idealistalle. Kiitos 🥰

  • Anou

    Mihin se primer liittyy?

    • Miia Johansson

      Primer laitetaan meikkipohjan alle, mutta itse en käytä meikin alla primeria. Samoja raaka-aineita on usein meikkivoiteessakin, joten koen sen turhaksi ja jopa turhaksi rahareiäksi. Oon testannut niin paljon meikkivoiteita ja primereita ja huomaan, että parhaan pysyvyyden saa oikealla ihonhoidolla. 😊👌

  • Sinni

    Couperosa! Se ärsyttävä couperosa! Neneänpielet ja posket punoittaa. Meikkivoiteella saa jonkin verran häivytettyä, mutta kun en tykkää umpeen meikatusta ihosta! 🙂
    Osaisitko vinkata hyvin peittävästä ja -pysyvästä- peittarista, joka pysyisi nenänpielissä pidempään, kuin kuus tuntia. Poskilla käytän yleensa kahta kerrosta meikkivoidetta. Löysin just uuden ihanuuden! (Tilasin Tallink Siljan verkkokaupasta )
    Diorin Capture Totale Triple Correcting Serum Foundation. Ekan käytön jälkeen voin sanoa, että pysyi hienosti ja jätti ihon hehkeäksi! Meikkivoiteista löytyy pari Dioria Forever ja Forever Skin Glow. Näitä käytän joko yhdessä tai erikseen Chanlin Les Beiges on kiva myös. Lancomen meikkivoide puikko on mahtava! Harmi, kun sitä ei tahdo enää saada. (Viimeisiä kaivelen peitesiveltimellä) ,YSL:n puikko ei ole niin hyvä. Lancomella tulee luonnollisempi pohja. Tilasin videosi innostamana Nyxin Bare Whit Me meikkivoiteen. Mun mielestä se on tosi peittävä! Toisinaan, kun poskien punoitus häiritsee laitan sitä toiseksi kerrokseksi.
    Meikkivoide puuteria on testattu nenällä kiinnittämässä meikkiä tiukemmin ja häivyttämään nenänpielten punoitusta. Voidemainen poskipuna on kiva, jolla saa luonnollisen punan. Haaveilin kauan Guerlainin La Petite Robe Noire Lip & Cheek Tin poskari/huuliväristä, kunnes löysin sen poistokorista. Voih! Poskeni näyttävät entistä pahemmin punoittavan couperosan vuoksi! Ei nätiltä, kevyeltä rusotukselta. Se on varmaan toi sävy! https://fi.pinterest.com/pin/66780006955802595/?send=true Olisko sulla paremmin sopivaa sävy vaihtoehtoa? Kiitos ja kumarrus.

    • Miia Johansson

      Heippa Sinni! 🙂 Oikeastaan miten voisin sua parhaiten auttaa niin on se ihonhoito. <3 ELi onko se sulla missä jamassa? Sillä pystyy vaikuttamaan kuitenkin todella paljon ja couperoottista ihoakin rauhoittaa.

      • Sinni

        Hoidan ihoani erittäin tunnollisesti! Kaksoispuhdistus illalla, essensse, seerumi, yövoide, silmänymp. seerumi ja -voide. Aamulla puhdistus, kasvovesi, essensse, seerumi, silmänymp.voide, kosteusvoide , jossa suojakerroin ja päälle korealaisen kosmetiikan aurinkosuoja. Naamio pari kertaa viikkoon: T-alueelle rasvoittuvan ihon ja poskille kosteuttava, kirkastava tai kiinteyttävä naamio. Kuorinta korelalisen sarjan murusuvalla kuotinnalla. (Geelimäinen kuornta, joka hierottaessa muuttuu rakeiseksi.) Kenties kerran kaksi kuussa rakeinen versio, ja siinäkin on pienet rakeet. Enkä hinkkaa poskiani 🙂 Saunaan suojaan posket huti ostokseksi osoittautuneella yövoiteella, joka on saman tapainen, kuin Vitalis mutta kiinteämpää.
        Joka sunnuntai laitan kangasnaamion, annan sen vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin.

        • Miia Johansson

          Helou Sinni! Hienoa 😊 onhan sun putsarit hellävaraisia, eli ei vaahto- tai geeliputsareita. Couperosan kanssa parhaita on maito- tai balmimaisen putsarit. Ja onko tuotteissa oikeasti ihoa hoitavia raaka-aineita? Ootko siis kurkannut inci-listan puolelle? Esim ruusuvesi on loistava rauhoittamaan couperoottista ihoa. Mä oon vähän tällainen tylsimys, kun käännän kaikki aina tuon ihonhoidon puoleen, mutta sillä pystyy tekemään suurimman eron. 🥰

          • Sinni

            Meikkivoiteet ovat niin pysyviä, jotta eivät lähde pelkällä puhdistusmaidolla. Kaksoisputsaukseen käytän Decle’ot Aroma öljyä ja Cleanse Estee Lauder Perfectly Clean vaahtoavaa putsaria (joka loppuu kohta) Clarins Lotion Tonique Camomille kasvovesi. Aamulla kasvovesi on Biotherm Biosource 24h hydrating & tonifying toner, jonka olen huomannut pitävän meikin kiillottomana pidempään. Clinique take the day off putsaria käytän toisinaan illalla joskus pelkästään (myöhänen spinning-tunti ja pitää suoriutua putsuksista nopsaan) ja joskus osana kaksoisputsausta. Shiseido Complete Cleansing Mikrofoam Cleanse+remove pullon aloitan kohta aamupuhdistukseen. Lancome Lait Galate’is Douceur puhdistusmaitoa on pikkuisen enää jäljellä. Varmaankin kolmas tai neljäs jättipullollinen! Tämä on riittänyt aikaisemmin aamuiseen puhdistukseen, mutta jos laitan yöksi kasvoöljyä, ei sen jämät tahdo lähteä tällä. Eikä se huuhtoudu kovin helposti pois. Nyt otan kokeiluun astetta tehokkaamman! 🙂
            Hyvin peittävistä peittareista ottaisin vinkkejä vastaan.
            Ps. juhannuksena picnik-risteily… 🙂

          • Miia Johansson

            Heippa Sinni! 🙂 Joo se on totta, että jos meikkaa paljon, niin maitomaisella ei välttis lähde. Itse teen niin, että putsaan ensin balmimaisella öljyputsarilla, jolla lähtee kaikki meikki tosi hyvin, mutta varmistan sekaihoni vuoksi vielä, että kaikki on lähtenyt ja teen toisen vaiheen puhdistuksen maitomaisella putsarilla. 🙂 Eli kaksoispuhdistus, mutta hellävaraisesti. Geeli- ja vaahtoputsarit on se kaiken iho-ongelman aiheuttaja ikävä kyllä ja tästä mulla onkin postausta jo valmiina odottamassa julkaisua ja avaan asiaa ihan ihon biologian puolelta. Ja sitten tsekkasin tuon Cliniquen incin. Se ei ikävä kyllä ole kovinkaan kosteuttava, joten vaihtaisin sen kosteuttavampaan. Tsekkasin myös tuon Biothermin kasvoveden.. siinä on todella paljon alkoholia, kuten aika usein tämän brändin kasvovesissä ja siis kosteuttavin raaka-aine tässä on vesi ja sitä ihoon sitova glyseriini, eli ei kovin laadukas tuote. Yllättävän usein selektiiviset eivät ole laadukkaita ja se tässä on itsellenikin pari vuoden aikana ollut se suurin järkystys, kun olen alkanut opiskelemaan ihonhoitoa ja kosmetiikan raaka-aineita. Ja tuo sun uusin tuote Shiseidolta sisältää sodium laureth sulfatea, jota ehdottomasti kannattaa välttää, koska se on todella kuivattava tuote. Eli mä pistäisin sun ihonhoidon aikalailla uusiksi. Ja siis aamulla ei tarvitse kasvoja pestä itseasiassa olleenkaan – kasvovedellä pyyhkäisy tai vaan vesipesu riittää. <3

          • Sinni

            Kiitos vastaukauksestasi, vaikkakin purkka pysähtyi. 🙂
            Olen aina ollut siinä uskossa, että hintavat aineet sisältävät enemmän iholle hyvää tekeviä (ja toimivia) aineita. Sisällysluettelot eivät kerro mulle mitään.
            Otan ilomielin vastaan vinkkejä toisenlaisista puhdistus-tuotteista.
            Ps. S-posti os:ssa on viittaa ihoni iästä… 🙂

  • Jenni

    Moi! Mitä tarkoitat, kun sanoit, että ihosi on auringon pilaama? Sullahan on kaunis iho! Tai sitten mun oma naama on vaan niin totaalisen piloilla, että muiden naamat näyttää priimalta😂😂

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Jenni! 🙂 No kaikki nuo punaiset pienet pisteet poskilla, otsalla, leaussa. Kaikki on sitä mikä tulee kokoajan vahvempana ihosta esiin, kun ikää tulee lisää. Parikymppisenä oon polttanut naamaa niin paljon. Onneksi ihon tekstuuriin kuitenkin pystyy vielä vaikuttamaan.

  • Katja

    Hei, ostin vahingossa Maybelinen multi-use concealerin sävyssä 04 honey, vaikka olin tarkottanut ostaa neutralisoijan violettien silmänalusten ja verisuonten peittoon. Oon tosi vaaleaihoinen. Teinkö ihan täysin hutiostoksen vai voiko tota käyttää?

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 🙂 Jos tuo 04 sävy on keltaiseen taittava, niin keltainen taittaa hyvin violettia. sitten sun pitää vaan laittaa päälle jotain vaaleampaa toista peitevoidetta. Toinen tapa on käyttää sitä voidemaisena aurinkopuuterina, jos sävy on useamman sävyn tummempi kuin oma ihon sävy. 🙂

      • Katja

        Kiitti vinkeistä! Kyllä on keltaiseen taittava ja brightneria laitoin päälle. Ja itse asiassa jo kokeilinkin sitä aurinkopuuterin tapaan, oon uskaltautunut vähän leikkimään meikeillä (huom! vasta vähän :D) sun kirjotusten myötä ja musta se toimi. Nyt saan tehä sitä jatkossakin ihan luvan kanssa 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram