Pysyvä hellemeikki – kaksi helppoa keinoa

27.07.2019

Miten ihmeessä meikki pysyy kauniina kuuman helteisen päivän? On hyvä muistaa, että nyt puhutaan siis vaan meikistä. Se mihin meikki taipuu on rajallista. Erityisesti kova hikoilu meikin kera ei ole mikään hyvä kombo. Meikki ei yksinkertaisesti vaan pysy kaikilla. Jaoin kuitenkin tähän postaukseen kaksi tapaa, jolla saan meikin pysymään niin kauniina kuin se voikaan pysyä kuumuudesta huolimatta.

MITEN MEIKKIPOHJA PYSYY KAUNIINA?

Listaan tähän kolme tärkeää asiaa, jotta onnistut:

  • OHUT MEIKKIPOHJATEKNIIKKA. Tähän pystyt vaikuttamaan tekniikalla, jolla levität meikkivoiteen. Itse suosin tällä hetkellä hieman erikoisempaa sivellintä tähän tarkoitukseen ja se on Real Techniquesin Flawless Base -setistä Contour-sivellin*. Työstän aina ensin meikkivoiteen kämmenselällä siveltimeen, koska silloin onnistun parhaiten ohuessa pohjassa. Näen tubettajien usein länttäävän ensin meikkivoiteen pisteiksi kasvoille ja sen jälkeen levittävän meikkivoiteen tasaiseksi kerrokseksi. Tällä tavoin meikkipohjasta tulee helposti liian paksu.
  • MEIKKIVOIDETTA VAIN SIELLÄ MISSÄ TARVITSET. Monella on niin kaunis iho, ettei meikkivoidetta tarvitse edes laittaa jokapuolelle. Voi myös käyttää pelkästään peitevoidetta niissä kohdissa, jotka peittävyyttä tarvitsee. Näin saa meikkipohjan pysymään raikkaana. Itse olen aivan hullaantunut Maybellinen Instant Eraser peitevoiteeseen*, joka on ihanan ohut, mutta silti peittää hyvin ja ei mene juonteisiin. Sopii hyvin myös aikuisemmalle iholle. Käytän itse punakkaihoisena sävyä 03 fair ja ruskettuneena tai keltaiseen taittavalle iholle sopiikin taas paremmin sävy 01 light. Numerot näissä menevät hyvin epäloogisessa järjestyksessä.
  • KEVYT MEIKKIVOIDE. Pelkkä ohut levitystekniikka ei siis riitä, koska paksumpi meikkipohja näyttää iholla silti tunkkaisemmalta ja menee helpommin kuumuudessa juonteisiin. Seka- rasvaiselle iholle olen aivan ihastunut joko NYXin Bare with me meikkivoiteeseen* tai Zuiin uuteen meikkivoiteeseen, josta kirjoitin kesän ‘must have’ meikit -postauksessa. Kuivan ihon loistavan meikkipohjan löydät tästä postauksesta.

MITEN SILMÄMEIKKI PYSYY PAIKOILLAAN?

Tähän tarvitset vain kaksi asiaa:

  • LUOTETTAVA RIPSARI. Kun luomi rasvoittuu hikoillessa, niin silloin ei vedenkestävä ripsari riitä, koska sehän pestään pois juurikin rasvalla. Kesän pysyvin ripsari onkin 38 asteisessa vedessä lähtevä ripsari. Niistä teinkin suuren vertailun TÄSSÄ.
  • LAADUKAS SILMÄMEIKIN POHJUSTUSVOIDE. Tällä pysyy luomiväri paikoillaan vaikka aamuun asti. Parhaista pohjustusvoiteista kirjoitin TÄSSÄ.

POSTAUKSEN MEIKKI

Inspiroiduin korvissani killuvista Snö of Swedenin korviksista ja päätin tehdä niihin sopivan meikin. Meikkipohjan avaintuotteet mainitsinkin jo tuossa yllä ja meikkivoiteena käytin NYXin Bare With Me -meikkivoidetta sävyssä Beige Camel*, joka on loistava sävy ruskettuneelle. Silmissä käytin rajauksena Jeffree Star Jawbreaker -luomiväripaletin* punaista ja pinkkiä sävyä. Ohjeet siihen, että miten saat tehtyä mistä tahansa luomiväristä nestemäisen rajauksen löydät TÄSTÄ.

Huulissa on Laveran huulipunaa sävyssä Berry Pastel 03. Tämä kyseinen sävy on osa merkin kesäistä limited edition tuoteryhmää. Päälle lisäsin ripauksen huulikiiltoa.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • kukkis

    Tuota Zuiin meikkivoidetta ei ole löytynyt mistään. En koskaan osta meikkivoidetta netin kautta, koska sävy menee kuitenkin pieleen. Ehtii varmaan mielenkiinto mennä tätä meikkivoidetta kohtaan ennenkuin sen saa käsiinsä.

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis! 😊 Joo, tää on niin hyvä ja hyvää joutuu välillä odottamaan. 😉 Jolielta tosin saa ihan kivijalkakaupastakin. Sokokselta kuulemma pian. 😊

  • Maikki

    Moikka! Mua kiinnostaisi sun mielipide koskien huulipunien ainesosiin. Olen nyt vallan itse siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, koska olen huomannut, että moni synteettinen huulipuna sisältää esim. silikonia. Ja paljon kaikkia muita “pahankuuloisia” juttuja, metalleja yms. Tiedostan kuitenkin sen, että huulimeikistä osa aineista menee myös suun kautta elimistöön. Mitä mieltä itse olet? Olenko vaan turhan vainoharhainen?

    • Miia Ezen

      Heippa Maikki! 😊 No onhan se ihan totta, että suun kautta sitä menee kroppaan kaikista helpoiten kosmetiikan eri ainesosia. Se sitten riippuu kuluttajasta, että mitä ainesosia haluaa välttää. Itse oon myös alkanut kiinnittämään tähän huomiota ihana viimeaikoina ja en ostaisi ikinä huulipunaa, jossa on esim alumiinia. Vältän alumiinia myös deodoranteissa. Omasta mielestäni tähän on kyllä ihan hyvä kiinnittää huomiota.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram