CURLY GIRL METODI YKSINKERTAISESTI – 4 helppoa askelta

10.04.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Curly Girl -metodi käsitetään edelleen hieman väärin viime vuoden suuren suosion myötä ja se on ymmärrettävää, sillä yhtäkkiä monelle kaltaiselleni suorahiuksiselle ilmestyikin luonnonkiharat. Tämän vuoksi ajattelin koota taas uudelleen omat metodini postaukseen, koska en noudata curly girliä pilkun tarkasti ja silti olen saanut hyvät kiharat.

Tässä postauksessa vastaan myös teidän yleisimpiin kysymyksiin curly girlistä, joita sain teiltä Instagramissa.

MITÄ ON CURLY GIRL -METODI?

  • Tapa hoitaa kiharaa hiusta.
  • Mitä se ei ole: Saada suorasta hiuksesta kihara.
  • Monella suomalaisella on taipuisat tai jopa melko kiharat hiukset (kuten itselläni). Jos hiuksia ei pesun jälkeen suorista, niin ne jäävät usein aika suttuisen näköisiksi. Mieti miltä näyttää superkiharat hiukset, jos ne vaan föönaa kuivaksi pesun jälkeen. Jos siis näitä kiharoita osaa hoitaa oikein, niin lopputulos on aivan eri. Moni suomalainen on tähän mennessä vaan föönännut hiuksensa kuivaksi eikä edes tiennyt, että hiuksesta löytyy upeaa kiharaa.

HUOM! Kiharan hiuksen hoitaminen vaatii sitoutumista ja hieman enemmän aikaa, vaikka itse teenkin koko jutun hieman yksinkertaisemmin. Jokaisen pitää löytää omat tavat. Sinänsä kaikki seuraavat askeleet ovat niitä, joita moni tekee ihan normaalistikin. Shampoo, hoitoaine, jätettävä hoitoaine ja muotoilutuote kuuluu monen rutiiniin myös ilman kiharoita.

1. ASKEL – PESU

  • Ennen kuin aloittaa koko metodin, niin hiukset pestään erittäin tehokkaasti putsaavalla shampoolla, jotta hiuksen pintaan kertyneet tuotteet saadaan kunnolla pois. Tämä tehdään vaan kerran, joten kannattaa ostaa joku edullinen shampoo marketista, kuten Erittäin Hieno Suomalainen Hellä Shampoo tai XZ Rauhoittava ja Kosteuttava Shampoo. Nämä sisältävät siis tarkoituksella sulfaatteja.
  • Jatkossa hiukset pestään sulfaatittomalla shampoolla aivan normaalisti. Itse käytän *Bruns Spicy Jasmin shampoota silloin kun hiukset tuntuvat extra kuivilta ja muuten jotakin edullisempaa luonnonkosmetiikan shampoota.
  • Lisäksi pesen hiukset myös hopeashampoolla muutaman pesukerran välein, joista yksi lempparini on *by Noor hopea shampoo. Se ei taida olla ns. curly girl hyväksytty, mutta en ole näistä niin tarkka.

2. ASKEL – HOITOAINE

  • Lisään tavalliseen tapaan hoitoainetta, joka on omalla kohdallani aina hiusnaamio. Kampaan samalla hiukset läpi harvalla kammalla (näitä saa marketeista). Tässä vaiheessa hiuksiin ei saa jäädä yhtään takkua ja hoitoaineen pitää tehdä hiuksista pehmoiset. Annan vaikuttaa sen aikaa, kun pesen muun kropan. Lopuksi huuhtelen pois kunnolla.
  • En tee enää mitään sen erikoisempia kulhometodeja tai puristeluja (squish to condish), joita metodiin kuuluu.
  • Jos hiukset tuntuva todella kuivilta, käytän *Bruns nro22 naamiota (ihan huippu, kuten myös merkin shampoo). Edit 7.7.2023 Alla olevan kuvan toisen hiusnaamion maahantuonti on lopetettu.

3. ASKEL – JÄTETTÄVÄ HOITOAINE

  • TÄRKEÄÄ KAUNIIN KIHARAN MUODOSTUMISEN KANNALTA: Puristele märät hiukset t-paitaan (en tee ploppausta). Kampaa uudelleen läpi pää alaspäin. Lisää jätettävä hoitoaine. Puristele hiukset. Tässä vaiheessa hiusten pitäisi näyttää jo kauniilta kiharoilta ja hyvin toisiinsa kietoutuneina kimppuina (ammattisana lienee clumps).
  • Jos hiukset ovat tässä vaiheessa takkuiset ja lisäät muotoilutuotteen päälle, niin lopputulos ei ole hyvä. Mieti tätä ihonhoidon kautta. Iholle juotetaan vettä kasvoveden muodossa ja sen pitäisi hellävaraisen pesun jälkeen tuntua muutenkin jo pehmoiselta. Kosteusvoiteella vaan sidotaan ihoon kosteus. Samalla tavoin kuin muotoilutuotteella sidotaan kosteus hiukseen ja pidetään se kiharan muoto, joka siinä jo on.
  • Aluksi on myös hyvin normaalia, että tässä vaiheessa on takkuja ja hiukset eivät kietoudu kauniille kiharoille. Ajan kanssa hius saa kosteutta ja alkaa kihartua paremmin. Jos hius on liian käsitelty, niin siihen ei välttämättä auta kuin sakset.
  • Uusi jätettävä hoitoaine suosikkini on *Briogeon Rosarco Milk Conditioning Spay, joka ei ole liian raskas ohuille hiuksilleni. Raskaat tuotteet muutenkin tässä metodissa voi tehdä likaisen näköiset hiukset erityisesti ohuelle hiukselle. 

4. ASKEL – MUOTOILUTUOTE

  • Ehdottomasti parhaimman kiharan saan, kun lisään hiuksiin geeliä. Otan geeliä reilusti (noin kukkurallinen ruokalusikka) ja sivelen sen ensin hiuksiin pitäen päätä alaspäin. Kun geeliä on jokapuolella (ei tyvessä), niin puristelen sen hiuksiin.
  • Lopuksi kuivaan hiukseni föönin diffuuseripäällä ja annan loppujen ilmakuivata. Usein teen tämän iltaisin ja aamulla puristelen t-paidan avulla hiukset auki. Freesaan heti hiukset puristelemalla ne vedellä, jota olen laittanut lavuaariin. Näin saan ensimmäisenkin päivän hiuksista todella kiharat. Seuraavina päivinä freesaan hiukset aina aamuisin puristelemalla ne vedellä. Postauksen kuvissa on meneillään päivä 4.
  • Käytän tällä hetkellä geeliä, jota ei saa Suomesta (Innersense). Joten otan mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä geeleistä, joissa olisi paljon hyviä raaka-aineita ja vähemmän niitä huonoja.
  • Hiukset pysyvät hyvinä 3-5 päivää! Jos suoristan hiukset, niin pesen ne joka toinen päivä. Eli pesuväli pitenee huomattavasti ja samalla hiusten kunto paranee.

HUOM! Ohuisiin hiuksiin kertyy helposti tuotetta hiuksen pinnalle ja siksi teen aina kerran kuussa hiuksille sulfaatillisen shampoopesu. Ilman tätä hiuksiin kertyneet muotoilutuotteet tekevät hiuksista raskaat ja lättänät. Ne eivät siis enää kiharru kunnolla. 

LOPUKSI VIELÄ VASTAUKSIA TEIDÄN KYSYMYKSIIN

(suurimpaan osaan tulikin jo vastaus itse tekstissä)

  • ONKO KAIKKI VAIHEET PAKOLLISIA? Ei ole ja voit tästäkin jättää pois vaikka geelin ja jopa jätettävän hoitoaineen. Riippuu niin hiuksesi kunnosta, kiharoista ja minkälaiset kiharat haluat. Tässä on oikeastaan sama juttu kuin meikkauksessa, eli vaan lopputuloksella on väliä. Kaikkea ei tarvitse tehdä.
  • SOPIIKO METODI SUORILLE HIUKSILLE? Sopii, mutta suorista hiuksista ei tule maagisesti kiharoita, jos hiukset eivät luonnostaan ole kiharat. Mutta tämä tekee todella hyvää kaikille hiustyypeille, kun hiusta käsitellään todella hellävaraisesti. Geelin tosin jättäisin pois, jos hiukset ovat aivan suorat.
  • VOIKO HIUKSIA HARJATA TAI LÄMPÖKÄSITELLÄ? Itse metodiin ei kuulu harjaus tai lämpökäsittely, mutta itse suoristan välillä ja välillä pidän kiharana. Luonnonkihara ei sieltä kuitenkaan mihinkään häviä. Silloin kun hiukset pitää kiharana niin hiuksia ei kannata harjata, koska harjaamalla niistä tulee aikamoinen suttu leijonaharja.
  • HIUKSET JÄÄVÄT TAHMAISIKSI JA KLÖNTTISIKSI – MITÄ TEHDÄ? Kantasuomalainen hius on usein ohut ja liian hoitavat ja raskaat tuotteet käyttäytyvät ainakin itselläni näin. Vaihtaisin tuotteet kevyempiin.
  • PYSYYKÖ KIHARAT ILMAN GEELIÄ? Tämä riippuu ihan hiuksista. Itselläni pysyy myös muotoiluvaahdon kanssa, mutta kiharat ovat hieman enemmän silloin hajallaan. Ilman muotoiluvaahtoa taas itselläni on hiuksissa kevyet laineet.
  • HYVÄT JA HUONOT PUOLET METODISSA? Hiukseni kunto on parantunut huimasti ja ne eivät rasvoitu oikeastaan ollenkaan. Aamuisin stailaaminen on nopeaa. Huono puoli on se, että pesupäivänä aikaa menee enemmän.
  • MITEN HIUKSET KANNATTAA PITÄÄ YÖLLÄ? Pidemmät hiukset kannattaa pitää pään päällä todella löysällä ponnarilla vaikka invisibobblea käyttäen. Lyhyille hiuksille ei oikein ole kikkakolmosia. Hifistelijät käyttävät silkkityynyä.
  • MIKÄ SAI SUT PALAAMAAN METODIIN? Periaatteessa on ole metodilla vieläkään, koska suoristan välillä hiukset. Tykkään pitää välillä kiharana ja välillä suorana. Tämä on yksi tapa stailata hiukset. Nyt aion kasvattaa pitkät hiukset ja on kiva nähdä miltä kiharat silloin näyttää.
  • MIKSI HIUKSENI OVAT KUIVEMMAT KUIN ENNEN CURLY GIRLIÄ? Hiukset voivat tuntua erilaisilta, jos on tottunut käyttämään tuotteita, joissa on silikonia. Silikoni saa hiukset näyttämään sileämmiltä ja saattaa kertyä myös hiuksen pinnalle. Usein menee hetki ennen kuin hiukset alkavat saamaan kunnolla kosteutta, mutta tietenkin kannattaa tarkistaa, että käytössä on oikeasti hiusta ravitsevat tuotteet. Samalla tavoin kuin ohjeistan ihonhoidon puolella käyttämään oikeasti ihoa ravitsevia tuotteita.

P.S. Postauksen meikissä käytin muutamaa uutta Wet n Wildin tuotetta. Mm. merkin uuden luomiväripaletit on ihania. Tässä oli käytössä paletti nimeltään Cosmic Collision. 

  • Jonna

    Mä käytän curly girlissä luonnonskosmen Flora & curl geeliä ja toimii itsellä tosi hyvin 👍 Saa Koreinalta.

    • Miia Johansson

      Okeii! 😀 Hei tää pitää tsekata.

  • Kati

    Onko sulla kokemusta muista luonnonkosmetiikkatuotteista, jotka sopis curly girliin? Itseäni kiinnostaa etenkin hoitoainepesu, jota tein menestyksekkäästi peruskosmetiikan hoitoaineella, mutta luonnonkosmetiikasta kokeilemani hoitoaineet ovat yksinään käytettyinä jättäneen klähmäiseksi (ei emulgoidu hyvin). Samoin kiinnostaisi luonnonkosmetiikan palatuotteet jotka soveltuvat metodiin. Rakastamani Flown palashampoot ei tähän saippuapohjaisina ilmeisesti käy.

    • Miia Johansson

      Heippa Kati! 🙂 EI ikävä kyllä ole kokemusta. 🙁 Mulle ei lopulta käynyt hoitoainepesu, koska mun hiukset on niin ohuet. Muuten en ole niin tarkka, että käykö metodiin vai ei. Kunhan tuote ei kuivata liikaa hiuksia ja muuten toimii. 🙂

      • Kati

        Mulla on ihan katrihelenat myös, ja yllätyksekseni hoitsikkapesu sopi totutteluvaiheen jälkeen erinomaisesti. Hiukset kihartui paremmin kun ikinä ja pesuväli piteni entisestään, vaikka normaalisti juuri rasvottuukin. Valitettavasti hyppäsin metodista sivuun ja pitäis taas aloittaa alusta… siksi kaipailisin pesevää luonnonkosmetiikan hoitoainetta. Ehkä sitä ei ole kehitetty vielä!

    • Laura

      Hei Kati, kokeile kotimaisen Carita Cosmetiikan palashampoota, mulla se on toiminut hyvin

  • Mariaana

    Hei!

    Miusta on naurettavaa, että metodia pitäisi tehdä pilkun tarkasti… Mulla toimii niinkin yksinkertainen versio kun schwarzkopfin Mad About Waves shampoo ja hoitoaine. Välillä pesen pelkällä hoitoaineella mutta parasta on kun käytän Hoitoainetta myös jätettävänä muotoilutuotteena ja puristelen/föönaan niin that’s all. Kihara ovat valmiit. Vedellä freesaus tai sit laimennan samaa hoitsikkaa purkkiin ja suihkuta sillä ja puristelen. Hyvin on toiminut sitten tuotteiden lanseerauksen.

    • Miia Johansson

      Heippa Mariaana! 🙂 Joillekin tää on takas harrastus, niin varmaan siihen halutaan perehtyä oikein kunnolla. Ja ihana, jos siitä saa iloa. Mutta ymmärrän ehdottomasti myös sun pointin ja vitsit oliskin niin ihanaa, jos sais kiharat noin helposti. <3

  • kukkis

    Mikä tää pää alaspäin juttu on, kun sitä kaikkialla suositellaan? Oon itse kokeillut, enkä ole vielä keksinyt miten hiukset sit saadaan takaisin taaksepäin kun ei enää sais sitä kampaa käyttää. Jos pesen ja laitan hoitoaineen pää alaspäin, niin hiukset sitten myös jää eteenpäin. Miten tarkalleen ottaen se geeli peristellaan hiuksista kuivuttua auki? En ole onnistunut, geeli kun on laitettu hiuksiin siinä se sit on, ellen harjaa tai kampaa. Oon kyllä katsellut you Tubesta videoo, niissä vaan kaikissa on tuuheat ja pitkät hiukset. Itselläni hiukset on todella ohuet niin määrällisesti kuin laadullisesti. Hiuksiini siis kiharaa tulee, mutta ei saa hievahtaakaan, kun se kihara ei vaan pysy.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Tää toimii mulle parhaiten ja saan näin tyven parhaiten koholle ja geelin parhaiten hiuksiin ja sitä kautta parhaimman kiharan. Oon tehnyt tosin niinkin etten laita päätä alaspäin ja näin saan myös kiva kiharat, mutta päälaki on hieman latteampi. Mä laita hoitsikan ihan tavallisesti ja huuhtelenkin pois ihan pää pystyssä.

      Mä oon miettiny, kun yllättävän moni sanoo ettei saa geeliä puristeltua ja mulla oli yksi geeli testissä, jossa mulla kävi noin etten saanu puristeltua sitä auki. Eli veikkaan tän johtuvan ihan geelistä, jos sitä ei saa puristeltua auki. Koska siihen puristeluun ei ole mitään sen kummempaa tekniikkaa kuin vaan puristelu käsin tai teepparilla. 🙂

  • Petra P.

    Hei Miia!

    Sun hiukset on upeat! Haluaisin kysyä värjäätkö hiuksistasi myös juuren tarkoituksella tummemmaksi? (ei varmaan ole juurikasvu?) Kiharat näyttää tosi kivoilta.

    • Miia Johansson

      Helou Petra ja kiitos! 😊 mulle kampaaja laittaa nykyään vaan vaaleita raitoja, mutta nyt on tosiaan jo hiljalleen tullut aika hyvä juurikasvu. Eli tyvessä on oma väri. Kmunbkampaaja on aina ihaillu mun omaa väriä, kun se on niin kylmän sävyinen. 😅 eli siis tummempi maantien harmaa blondi.

  • Pauliiina

    Moi! Mulla on taipuisa ja laineikas hius ja siksi tätä metodia olisi kiinnostava koittaa. Mietin vaan, miten tämä curly girl -metodi sopii, jos harrastaa hikiliikuntaa useita kertoja viikossa? Tarkoitan, että hikiliikunnan jälkeen pää ja hiukset on oikeasti hiestä märät. Tuntuu, että hiukset on pakko pestä shampoolla, koska muuten päänahka jää kutiseen. Vai voiko pelkkä vesipesu ja hoitsikka riittää? Normaalisti pesen hiukset noin joka toinen päivä liikunnan takia.

    • Tarja

      Itse mietin juuri tuota samaa. Liikun viisi kertaa viikossa pää märkänä. Noudatin metodia viime kesänä lomalla, mutta nyt arveluttaa aloittaa tuon hikoilun vuoksi. 🤔

      • Raihanna

        Pelkkä vesipesu tai pesu hoitoaineella on minun tapani. Vasta tosi likaiset hiukdet pesen shampoolla. Silloin kun hiukseni olivat tosi kiharat en lisäksi edes kastellut niitä aina suihkussa käydessäni. Eivät vain näyttäneet rasvaisilta koska oli kiharapörrö.

  • Pepsi

    Voi, miksi ei Innersenseä enää saakaan Twist be:tlä?
    Missä vaiheessa se on loppunut? Mullakin on sitä ollut ja oli kyllä tosi hyvä.
    Tuota Flora & curlia olen ajatellut kokeilla, en vaan ole muistanut tilata.
    Mä muuten huuhtelen hiukset silloin tällöin alkoholittomalla oluella. 😀
    En tiedä onko siitä muuta hyötyä kun iloa saunapäiviin.

    • Miia Johansson

      Ne muutti siinä Innersensessä koostumuksen ja jonkin raaka-aineen ja siksi Twistbe ei enää myy sitä. 🙁 Se on tosiaan todella hyvä, mutta pitää tosiaan kokeilla tuota Flora & Curliä. 🙂 Kuulostaa hauskalta saunahetkeltä. Noita huuhteluja jengi vissiin tekee. En oo vaan jotenkin innostunut hifistelemään vaikka kerran kyllä kokeilin PSGn keittämistä ja tuli ihan hyvä setti, mutta mun hiuksiin sitä tarvi tosi paljon, että tulee minkäänlaista castiä. 😀

      • Pepsi

        En minäkään jaksa psg:ä keitellä. Jotenkin koen vähän hankalaksi sen levittämisen, karkailee käsistä aina lattialle. 😀
        Muutenkin toteutan metodia likimain samanlailla, kun sinä. Pidän kiinni vain siitä, että aineet on metodin mukaiset.
        Kampaajalla käyn ja siellä käytettävistä aineista en oo tarkka, vaan kampaaja tekee, mitä tarvitsee.

  • Taija

    Heippa,ja kiitios! Sä siis kampaat harvapiikkusellä vielä heti suihkun jälkeen?Ite kampaan ainoastaan suihkussa,kun hoitoaine hiuksussa,ni olisko hyvä kammata viel uusiks?Aika vähän käytän muotoilutuotteita,kun varsinkin arkena joudun pitään hiuksia kiinni,mut takkuseks menee kyllä helposti…

    • Miia Johansson

      Heippa Taija! 🙂 Siis mulla on niin helposti takkuuntuva hius, että mun on pakko kammata vielä uusiksi. Muuten kiharasta ei tuu hyvä. 🙁 Ja kyllä mullakin on jo neljäntenä päivänä takkua hiuksissa, koska hiuksia kuitenkin irtoaa, mutta niitä ei harjata pois. Se taitaa olle sellanen vähän väistämätön juttu. 🙁

  • Jenni

    Kiitos tästä postauksesta! 💜 Luonnonkiharaisena lähdin viime vuonna Curly Girl metodia hieman kokeilemaan, mutta aloin olla jo epätoivoinen purkkimeren ja ohjeiden ja tosikonkareiden käyttämistä lyhenteistä että heitin hanskat lopulta tiskiin ja jatkoin tukan suoristamista. Nyt taas innostuin kokeilemaan näillä kikoilla löytyykö sitä kiharaa, ja löytyyhän sitä! Erittäin kuivalta tuntuu, eli edelleen joudun etsimään omalle tukalle sopivia tuotteita mutta nyt on sellaiset ohjeet etten tuskastu 😊😊

    • Miia Johansson

      Jee! Kiva kuulla, että menee jo paremmin <3

  • Charming Nails

    Siis aivan ihana meikki!! Nähdäänkö me tutoa Wettiksen tuotteilla tehtynä? Mä kokeilin curly girliä ja kyllähän se paransi hiusten kuntoa. Mulla on vaan niin lyhyt tukka että kun se on kiharalla, sitä ei jotenkin saa muotoiltua nätisti. Mulla on tosi voimakas luonnonkihara joka sitten alkaa ihan tyvestä voimakkaana kiharana jota ei pysty hallitsemaan. Siis se tyvi on littana ja heti alkaa hullut kiharat. Pitäisköhän kokeilla tuota hiukset alaspäin kuivaamista jos se toisi ilmavuutta tukkaan.
    Hiukset oli kyllä nätit ( onnistuessaan ) kiharana ja terveemmän näköiset..

  • Päivisusanna

    Moikka Miia! Asiani ei liity suoraan curly girl- metodiin mutta hiustenhoitoon kylläkin. Mulla käy melkein kaikkien (marketti)hiuslakkojen kanssa niin, että ne ei lähde harjauksen ja/tai pesun yhteydessä kunnolla pois vaan jämähtää “klimpeiksi” hiuksiin, ihan kuin ois purkkaa/sinitarraa hiuksissa. Olen välillä joutunut jopa leikkaamaan hiuksia kun en ole mitenkään saanut klimppejä pois. Käytätkö itse hiuslakkaa ollenkaan ja jos, niin mikä on mielestäsi paras? Siis kevyesti pois harjattava ja muutoinkin hiukselle hellä/hyväätekevä? Joskus suositteli Lanzan lakkaa, mikä on kyllä ollutkin hyvä mutta hieman kallis.

  • Ninni

    Jäi vielä epäselväksi, että miten tuo aamujen freesaus vedellä tehdään? Kastatko siis latvat lavuaarissa ja sittenkö vain puristelua? Kuivaatko ne sitten vielä föönillä?

    • Miia Johansson

      Heippa Ninni! 😊 hyvä kun kysyit. Eli laitan lavuaariin vettä ja laitan pään alas päin ja kastelen käsillä latvoja puristellen samalla. Annan joko ilmakuivata tai kuivaan diffuuserilla. Koska hiuksissa on edelleen geeliä, niin tämä tekee sen, että hiuksiin tulee kuivuessaan ”cast” eli menee koppuraksi. Puristelen sen pois sitten kun hiukset on kuivuneet. 😊

  • Helena

    Minulla toimii sokerisuihke hyvin. Pesun ja palmsamin jälkeen kampaan hiukset ja suihkutan niihin runsaasti sokerisuihketta. Sitten puristelen hiuksia pää alaspäin ja annan kuivua tai föönan.
    Helppo homma.

  • Jenni

    Moi! Minua mietityttää saunominen. Jos tukkaa ei tarvitse pestä kuin muutaman päivän välein (muutenkaan mulla ei tukka rasvoitu, pesen noin kolmen päivän välein), mutta käy saunassa useammin, niin meneekö metodi pilalle? Tähän mennessä tosiaan vetänyt tukan vaan nutturalle saunaan mennessä, mikäli en pese hiuksia. Pitäisikö metodin aikana saunoessa jotenkin suojata eritavalla? 😊

    • Miia Johansson

      En tarkalleen tiedä mitä itse metodi sanoo, mutta itse en ainakaan antaisi minkään hiusjutun hankaloittaa elämää. 😊 Eli hiukset voi vaikka saunotessa vaan huuhdella tai mikä itselleen parhaalta tuntuu. 👌

  • Jenni

    Ja lisäkysymys, käytätkö kiharoihin ollenkaan hiuskiinnettä? Tarvitseeko sitä? Meneekö kiharat pilalle siitä?

    • Miia Johansson

      En käytä ja ei tarvitse. 😊 En nyt sanoisi, että menee pilalle, mutta hiuslakka on sellainen, joka on oikeastaan aika turha, jos tällä tapaa hoitaa hiuksia.

  • Joshua

    Käytätkö pesupäivien välissä kuivashampoota?

    • Miia Johansson

      Heippa Joshua! 🙂 Se ei ole tarpeen, sillä mun hiukset ei rasvoitu, kun pidän ne kiharana. Ja muutenkin se olisi huono metodin kannalta, sillä kuivashampoo tarraa aika hyvin hiuksen pintaan.

  • Jenni

    Pesen aina illalla hiukset juuri nukkumaan mennessä.. Föönaus ei ole juttuni.. Eli onko se pakko tehdä vai voinko jokin oikaisukeino?

    • Miia Johansson

      Ei ole pakko föönata, mutta toki hiukset kuivuu nopeammin ja diffuserin avulla kuivattaessa saan myös tiukemman kiharan. 🙂 Mutta tässä on tyyli vapaa.

      • Jenni

        Eli nukkumaan voi mennä hiukset märkänä?! 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Jenni! Joo siis mä ainakin menen. Riippuu tietty hiuksista. Joillakin painuu hiuset ikävästi yön aikana ja olen kuullut sanoattavan, että paksummilla hiuksilla voi päänahka muhia liikaa näin, mutta tähän pitäisi ihan ammattilainen vastata. Mutta jos toimii itsellä, niin miksi ei. 🙂

  • Reija Pajarinen

    Hei Miia! En ole vielä kokeillut metodia ja mietityttää miten kiharat käyttäytyvät kosteassa tuulessa? Ulkoilen paljon ja minun hiukseni menevät tuulessa kuin tuulessa littanaksi ja rumaksi.

    • Miia Johansson

      Heippa Reija! 🙂 Voihan ne kosteassa tuulessa kuten myös sateessa hieman suoristua, mutta luonnonkihara kyllä löytää nopeasti taas muotonsa erityisesti, kun se kastuu. Eli ulkona olon jälkeen vaan puristelu ja kihara on takaisin. 🙂

  • henri

    Typerin metodi ikinä. Kaikilla näyttää tukka epäsiistiltä ja klimppiseltä ja kuvittelevat sen olevan upea. Onko se muka suurempi vaiva vaan föönata ja kihartaa tai suoristaa normaalisti että saa kauniit ja siistit hiukset. No ei ole.

    • Miia Johansson

      Heippa Henri! Tätä metodia ja tämän metodin tyylisiä tapoja on käytetty kautta aikain kiharissa hiuksissa. Oot ehkä nähnyt vaan huonoja esimerkkejä tästä. En lähtisi yleistämään, että kaikilla asia on näin, koska se ei alkuunkaan ole totta, kun asiaan perehtyy. Parempaa ja positiivisempaa päivän jatkoa sulle! 😊

  • Sara

    Hei olen testaillut vähän väliä gurly girl metodeita sillä minulla tahtoo hiukset niskasta varsinkin olla tiheää lainetta eestä tosin tukka on suora ja en ole saanut siihen oikein kiharaa pysymään en ole koskaan kyllä laittanut moussea pitämään ja olen miettinyt mistä sitä kannattaisi hankkia että voisin kokeilla sen avulla saamaan kiharaa eteenkin. (Pienenä oli kiharat hiukset nyt näyttää suorilta pesun ja kuivumisen jälkeen lukuun ottamatta pieniä laineita siellä täällä.)

    • Miia Johansson

      Heippa Sara! 🙂 Mulla menee samanlailla kiharan kanssa. Hyvinkin voi olla ettei sulla ole niin vahvaa luonnonkiharaa edessä ja sitä voi olla siksi melko vaikeaa edes saada kihartumaan. Kaikista parhaiten sain kiharan pysymään geelillä, mutta siinä on huomattavasti isompi homma. Hyvistä muotoiluvaahdoista curly girlille voisi löytyä vinkkiä Facebookin Curly Girl -ryhmästä. 🙂

  • Tiina

    Hei !

    Olen koittanut etsiä tietoa Curly Girl-metodin hoito-ohjeita vaalennettuun hiukseen? Noudatan muuten CG-systeemiä, mutta aika ajoin vaalennan hiuksiani. Löytyisiköhän tähän jotain ohjetta, että miten hoitaa metodia hukkaamatta vaalennettua hiusta? Olaplexiä (shampoo ja hoitoaine) olen vaalennuksen jälkeen käyttänyt, samoin KMS:n Revival cremeä ja muuten sitten CG:n aineita.

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Joo, siis tietty blondaus aina kuivattaa hiusta, mutta kyllä se luonnonkihara siellä silti pysyy.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram