CURLY GIRL METODI OHUILLE HIUKSILLE

08.04.2024

Kaupallinen yhteistyö: Jolie.fi

Kihara ja ohut hius tarvitsee erilaiset tuotteet kuin paksu kihara hius, kuten Curly Girl metodin valloittaessa Suomen moni ohuthiuksinen saattoi huomata. Moni tuote teki hiuksista raskaat ja likaisen näköiset. Näin ainakin kävi itselleni.

Ohuthiuksisena en muutenkaan seuraa metodia tarkasti ja sille ei oikeastaan ole edes tarvetta, koska homman voi tehdä paljon helpomminkin. Tuon kiharani esiin yksinkertaistetulla Curly Girl metodilla ja käytän siihen hiusta kosteuttavia luonnon tuotteita. Tässä ohjeet pitkän testailun tuloksena.

1. SHAMPOO JA HOITOAINE – PESEVYYDEN JA KOSTEUTUKSEN OIKEA BALANSSI

  • SHAMPOO: Ohueen ja hiukseen kertyy helposti muotoilutuotejäämiä ja siksi shampoon on hyvä olla tarpeeksi pesevä. Syväpuhdistuskin on hyvä tehdä kerran pari kuukaudessa. Shampoon tulee kuitenkin hoitaa hiusta samalla eikä tehdä siitä rutikuivaa, joka tekee kiharan muodostumisesta vaikeampaa. Shampoo vinkkinä ohuelle kiharalle hiukselle on Less Is More Aloe Mint Volume Shampoo. Jos hiukset ovat todella kuivat ja pörröiset niin valitsisin mielummin enemmän hiusta kosteuttavan Less Is More Mallowsmooth shampoon.
  • HOITOAINE: Hoitoaineen pitää olla hoitava, muttei liian raskas. Sen levitykseen kannattaa ehdottomasti käyttää molempia alla olevia vinkkejä. Loistava hoitoaine ohuelle, mutta kosteutta kaipaavalle hiukselle on Less Is More Mallowsmooth hoitoaine. Hoitoaineen kohdalla sanotaan, että se on loistava paksulle hiukselle, mutta ohut kihara hius vaatii myös paljon kosteutusta ja mielestäni tässä on sitä juuri sopiva määrä. Itselläni menee helposti paljonkin ytympi hoitoaine.

VINKKI 1. Jos hoitoaineen levittää vain normaalisti joka puolelle, antaa vaikuttaa ja huuhtelee pois, niin lopputulos ei ole niin hyvä. Ero on huomattava, kun hoitoaineen levityksen jälkeen käyttää sormia harvana kampana ja käy hiukset näin läpi. Vaihtoehtoisesti tähän voi ottaa mukaan harvapiikkisen kamman, joka nopeuttaa hommaa. Näin hoitoaine levittyy joka puolelle ja hiukset tuntuvat heti kosteutetummilta.

VINKKI 2. Kun olet käynyt hiukset läpi, niin puristele hoitoainetta hiuksiin useamman kerran. Tälle metodille on oma terminsä “squish to condish” ja se tosiaan vie kosteutta hiukseen tehokkaasti – tässäkin huomaa selkeän eron! Huuhtele hoitoaine pois puristelemalla.

2. TÄRKEIN VINKKI PESUN JÄLKEEN – ÄLÄ OHITA TÄTÄ!

  • JÄTETTÄVÄ HOITOAINE: Pitkäaikainen lempparini jätettävistä hoitoaineista on Bruns NR18 Exciting Tangerine Balsamspray. Se on kevyt suihke, jonka suihkutan ensin käsille ja siitä levitän pituuksiin. Tämä on sinänsä poikkeuksellinen tuote, sillä myös paksuhiuksinen mieheni pitää tästä, eli toimii monelle eri hiustyypille. Tämä tuote kosteuttaa hiusta ja tekee niistä pehmoiset. Tämän kanssa harjaan hiukset normaalisti läpi.

SITTEN SE TODELLA TÄRKEÄ VINKKI!

Jätettävän hoitoaineen jälkeen kastelen hiuksia vielä kerran oikein märäksi puristelemalla. Tämän voi vaihtoehtoisesti tehdä myös niin, että suihkussa ollessa huuhtelee hiuksista hoitoaineen pois puristellen ja jättää kokonaan jätettävän hoitoaineen välistä (itselleni tämä ei kuitenkaan riitä). Geeli lisätään sitten todella märkiin ja hieman vettä valuviin hiuksiin. Käytän geeliä noin 6-8 pumppausta. Liian vähän ei tee yhtä hyvää kiharaa.

Testaa kumpi tapa toimii paremmin, mutta älä levitä geeliä pyyhekuiviin hiuksiin, koska lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä. Alla näet eron. Kihara on paljon selkeämpää, kun hiukset ovat olleet kunnolla märät ennen geelin lisäystä.

  • GEELI: Tämä on se tuote, joka pitää kiharat niin pitkään kunnes taas peset hiukset (vaatii freesausta välissä). Synteettisen puolen geelit muodostavat helpommin kuivuessaan kalvon, joka puristellaan pois hiuksen ollessa täysin kuiva. Tämä Bruns NR14 Hair Souffle Tangy Mint Styling Cream on geeli, joka tekee hiuksista pehmoiset ja eikä tee kovaa kalvoa hiuksiin ja näin myös hiusten kuivuminen on nopeampaa. Muista levittää geeliä tasaisesti joka puolelle hiuksiin.

3. PURISTELU JA FÖÖNAUS

Koska geelin levityksen jälkeen hiukset ovat melko märät, niin puristelen ylimääräiset vedet pois mieheni vanhalla puuvilla t-paidalla. En käytä kiharoiden kanssa tavallista pyyhettä, sillä se saattaa tehdä kiharasta pörröisen. Tämä puristeluvaihe on myös tärkeä hyvän kiharan muodostumiseen.

Föönauksessa kuluu enemmän aikaa kuin suoran hiuksen föönaukseen. Siihen kannattaa käyttää föönin diffuusori-päätä, koska muuten lopputulos voi olla pörröpilvi. 

Voit myös ilmakuivata, mutta diffuusorilla saat huomattavasti paremman kiharan. Kuivaa välillä pää alaspäin, välillä nojautuen taaksepäin ja välillä sivuttain molemmille puolille. Rutistelen samalla kiharaa paremmaksi kun föönaan.

SEURAAVAN PÄIVÄN FREESAUS

Seuraavana päivänä herätessä hiukseni ovat sekainen pörröpää. Kastelen tukkani hyvin, puristelen ja föönaan diffuusorilla.

Suosittelen lämpimästi levittämään hiuksiin ihan minimalistisen vähän (puolikas pumpullinen) Less Is More Pure Volume Mousse muotoiluvaahtoa, joka tekee kiharasta siloisemman. Katso alla oleva kuva! Ero on huomattava!

Tämä muotoiluvaahto on todella poikkeuksellinen, koska se kosteuttaa samalla hiusta tehokkaasti. Sen huomaa heti, kun sitä pyörittelee käsissä. Se kannattaakin pyöritellä ensin kunnolla käsiin, sillä liian suuri määrä jossain kohtaa hiuksia tekee siitä kohdasta klimppisen.

Tätä muotoiluvaahtoa voi käyttää myös geelin sijasta, mutta lopputulos on ilmavampi ja kihara ei ole niin selkeä.

KIIREISEN AAMUN FREESAUS (TÄTÄ EI SAISI TEHDÄ, MUTTA TEENPÄS!)

Aina ei ole aikaa lotrata vedellä ja kuivailla hiusta. Erityisesti silloin sopivan kevyet, mutta hoitavat tuotteet hiuksissa ovat pelastus. Kiharaa hiusta ei saisi koskaan harjata auki, koska siitä tulee pörrökasa (näin sanotaan), mutta tämä riippuu niin siitä minkälainen kihara on ja mitä tuotteita hiuksessa on.

Jos hiuksesi on samankaltainen kuin omani, niin voit testata aukikampausta. Itselläni se näyttää tältä.

Jos kuitenkin olen geelin sijasta käyttänyt muotovaahtoa, niin hiuksesta tulee tämän näköinen (alla oleva kuva). Tosin tämänkin saa pelastettua, kun hieman kesyttää hiusta vedellä.

Tuleeko mieleen kysymyksiä? Kommenttiboksi on auki! Autan mielelläni. 

P.S. Curly Girl -metodi on yksi tapa hoitaa laineikasta tai kiharaa hiusta. Se ei siis tee suorasta hiuksesta kiharaa. Tämä oma tapani on siis periaatteessa vain yksi tapa stailata kihara hius – Curly Girl on metodina tiukempi. 

Jos mietit, että olisiko sinulla kuitenkin hiuksessa kiharuutta, niin se selviää testaamalla. Kokeile suihkussa pesun ja hoitoaineen jälkeen lähteekö hius menemään laineille, kun sitä puristelee. Usein myös laineikas tai kihara hius menee pörrölle tai kihartuu kosteassa ilmassa.

  • Sini H.

    Moikka! Kiitos havainnollistavista vinkeistä! Osaatko sanoa, miten tää prosessi käytännössä eroaa, jos hiukset onkin paksut (mutta ei kuitenkaan tosi kiharat vaan lähinnä laineikkaat)? Sopiiko tuo suosittelemasi geeli myös paksuille hiuksille ja kannattaakohan silloinkin käyttää vesitekniikkaa?

    Olen metodin kanssa ihan alkuvaiheessa, mutta haluaisin selvitä vähän helpommalla kuin mitä perinteinen tekniikka vaatii. Ongelmana on, että laineet tulevat geelin kanssa hienosti esiin, mutta hiusten paino vetää ne herkästi takaisin suoraksi. Olenkohan vain liian hätäinen muutoksen kanssa?

    • Miia Johansson

      Joo, sopii myös paksuille hiuksille. Pito ei tosin ole niin luja mitä esim synteettisen puolen geeleissä, jotka muodostaa kalvon eli castin.

  • Emmi

    Föönaatko viileällä vai lämpimällä? Omassa föönissä esim viileä, 60,90 ja 120 astetta

    • Miia Johansson

      Föönaan vähän sen mukaan kuinka kiire 😆 60 tai 90 valkkaan mun föönistä. Siinä on tietty myös ihan viileä vaihtoehto, mutta kestää niin paljon kauemmin.

  • Mmmm

    Aivan ihanat hiukset!

    Tuo Brunsin geeli on todella hyvä. Paljonko käytät sitä kerralla?

    Myös vesiliukoinen liukuvoide käy hyvin geelin korvikkeeksi kiharoiden muotoiluun. 😄👍

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 taisin tuohon juttuun kirjoitella 6-8 ja se on ollu kyllä sopiva määrä tähän tukkaan.

      Ja siis vau mikä vinkki!! Kurkkasin muutaman incin ja tosiaan vettä ja glyseriiniä pääsääntöisesti. Jännä, että silti pitää kikkurat. 😃

  • Emppu

    Mikä fööni sulla käytössä ja onko hyvä? 😊

    • Miia Johansson

      Mulla on sellainen merkki kuin re. Saa varmasti edullisemminkin tosi hyvän föönin. 😊

  • Kirsi K-A

    Onko muita tuotteita vinkata kuin “Less is More”? Olisi kiva saada eri vaihtoehtoja. Hiukseni on paksut.

    • Miia Johansson

      Bruns tuotteet (shampoo ja hoitoaine) on tosi kivoja kanssa ja mun mies tykkää niistä. Hänellä paksut hiukset. Less is more sopii myös paksuille hiuksille. Kannattaa vasn valita heiltä eri tuotteet. 😊

  • kukkis

    Hoitoaineen jäljiltä hiukset on rasvaiset, olen kokeillut niin monia.
    Ja ihanat nuo sinun kiharat, mutta mun mittapuulla hiuksesi on paksut😊

    • Miia Johansson

      Jos tuntuu, että tosiaan kaikki hoitoaineet jättää rasvaiseksi niin helposti voi mennä myös ilman hoitoainetta. 😊

  • Maarit

    Ihanaa, kun olet jaksanut nähdä vaivaa ja testaillut tätä meidän muiden puolesta. Kiitos! Upeet kiharat 😍

    Osaatko suositella jotain sellaista geeliä, mistä hiukset jäisi koviksi (olikos se nyt cast) ja mikä olisi laadukas?

    Itsellä kihara ei jaksa pysyä kiharana kuivauksen jälkeen vaan menee loivalle laineelle, vaikka märkänä on suhteellisen kihara. Olisi kiva kokeilla myös jollain ”tuhdimmalla” geelillä näitä hyviä ohjeita.

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit 🙂 Mä en valitettavasti tiedä sellaista. Käytin ennen Innersensen geeliä, mutta sitä ei saa enää Suomesta. Synteettisen puolen geelistä en oo vielä löytänyt lempparia. Ehkä voisin kysyä Facebookin Curly Girl Suomi ryhmästä?

  • Aija Dunder

    Hei!

    Koska tuo kela tulee näkyviin tuonne vai olenko niin toope, etten osaa sitä hakea tuolta?

    • Miia Johansson

      Oi et ole! <3 Tämä oli mun moka ja unohdin lisätä videon. Nyt on jutussa mukana. 🙂

  • Marja

    Hei!
    Haluaisin kokeilla tuota metodia, luonnonkoharoille hiuksilleni varmasti voisi toimia. Mutta urheilen paljon ja hikoilen paljon (pää märkänä) vähintään joka toinen päivä, usein päivittäin. Olen koittanut joskus pidentää hiusten pesuväliä ja pestä hiuksia pelkällä hoitoaineella, mutta ei kyllä riitä 😅 Onko vinkkejä, miten toteuttaa, jos joutuu kuitenkin pestä hiuksia joka toinen päivä tai päivittäin? Tuntuu työläältä käydä ns kaikki vaiheet läpi joka päivä. Vai onko vain paras lotrata aina hoitoaineella ja geelillä ja koittaa siten? Tai jos kuivashampoolla yrittää pelastaa päivien välissä niin riittääkö nuo sulfaatittomat shampoot pesemään sitten hiuksia?
    Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Marja 🙂 Joo, onhan se kieltämättä työlästä, jos pitäisi tätä joka päivä tehdä, jos tosiaan hiuspohja hikoilee helposti. Mulla lähtee kyllä hyvin kuivashampoot pois miedommallakin shampoolla, että sehän vois olla sulle hyvä apu. Mutta pesun jälkeen kuitenkin tää metodi vaatii aina jotain tuotetta pitämään hiukset kasassa eli ei oikein löydy oikotietä. 🙁

  • Sari

    Kiitos Miia vaivannäöstäsi!
    Itselläni on voimakkaasti päältä ohentuneet, laineikkaat hiukset ja näillä suosittelemillasi tuotteilla lopputulos oli ihana! Olen tottunut siihen, että pesun jäljiltä mikään hoitoaine ei riitä vaan hiukset ovat yksi takkupallo, mutta näiden hoitoaineiden jäljiltä hius pehmenee ihanasti ja selvittäminen on huomattavasti helpompaa kuin ennen. Pidän myös kovasti geelistä, kun se jättää hiukset pehmeäksi, vaikka hiukan reilusti sitä ensin laitoinkin.
    Toiveenani olisi antaa hiusten levähtää jättämällä kuivaaminen pois, mutta testasin sitä myös föönätessä ja toimi niinkin! Mahtaako tuossa geelissä olla lämpösuojaa mukana?

    Kiitos vielä vinkeistäsi! Nappiin osuivat minulle!

    • Miia Johansson

      Jee <3 Ihanaa kuulla! Ja joo - vamlistajan mukaan geeli suojaa föönin kuumuudelta. 🙂

  • Anna

    Mitkä vinkit ja ohjeet – sain mielettömät kiharat heti ensimmäisellä kokeilulla! Kiitos Miia 😍

    Diffuuserilla kuivauksen jälkeen, kiharat jäivät hiukan ‘koviksi’ – laitoinkohan liikaa geeliä? Voiko hiusta sitten kuivana puristella muotoonsa paremmin?

    • Miia Johansson

      Ooh miten ihana kuulla <3 Voi testaa myös pienemmällä määrällä geeliä, mutta kovuuden voi rutistella käsin pois ja kiharat pysyy paremmin, kun geeliä on kunnolla. 🙂

      • Anna

        Saatoin hätäillä – kiharat olivat ehkä hiukan märät ja geelin kovuuden sai puristeltua hyvin pois. Seuraavan aamun vesifreesaus toimi myös todella kätevästi 😍

        Nämä vinkit jää ehdottomasti käyttöön, kiitos ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram